Χαχαχα ναι σε μένα θα τρέξει.. Μου την είπε άσχημα σου λέω.. Με ισοπέδωσε εντελώς.. Ακόμα και για το ότι δουλεύει νύχτα εγώ του φταίω λέει.. Και γενικά για όλα, ακόμα και για τον καιρό! Μου χτύπησε κατηγορίες χρόνων μαζεμένα μέσα σε λίγα λεπτά..
Printable View
Μήπως τα μάζευε καιρό και ήταν ένα ξέσπασμα και τώρα πάει πέρασε?
Συνήθως όταν μας πειράζει κάτι και δεν το λέμε εκείνη την ώρα συσσωρεύεται μέσα μας και με την πρώτη ευκαιρια το ξεφουρνιζομαι και μαζί με αυτό και ότι άλλο μας έχει πειράξει όλο αυτό το διάστημα και το κρατάμε μέσα μας....
Εγώ κάτι τέτοια ξεσπάσματα τα θεωρο φυσιολογικά πλέον αρκεί να μην ξεφεύγουν και αυτά που λέγονται να λύνονται κιολας
Είναι αυτό που είπα.. Τόσα χρόνια εγώ λέω ότι με ενοχλεί εκείνη τη στιγμή.. Και ζω μέσα στην αδιαφορία (τουλάχιστον αυτό έχω εισπράξει εγώ).. Και μόλις σταμάτησα να δίνω σημασία έπεσε το σπίτι σε μια τρομακτική ηρεμία, ο καθένας για πάρτη του.. Και τα άκουσα όλα μαζεμένα και τελικά μας βγήκε ότι φταίω εγώ που έδειχνε αδιαφορία και που λείπει τόσες ώρες.. Αυτό έχει εισπράξει, ότι τον αποφεύγω από πάντα όχι τώρα.. Και περίμενε τόσα χρόνια για να το πει, (και κάτι δεν μου αρέσει εδώ αλλά δεν ξέρω τι) με πολύ ωραίο τρόπο, μόνο που δεν με έδειρε..
Θέμα βιωμάτων είναι και όχι ορμονών του οργανισμού. Οι ορμόνες διαταράσσονται λόγω των αρνητικών βιωμάτων.
Άμα κάποια πράγματα σου πάνε στραβά ή κάποιοι σου προκαλέσουν βλάβη ή έχεις αποτυχίες στη ζωή σου, με μια λέξη αρνητικά βιώματα, τότε, από τα βιώματα αυτά η σκέψη πλάθει το μαράζι, θυμό, άγχος. Επακόλουθα, ως συγκοινωνούντα δοχεία, διαταράσσεται η οργανική ισορροπία. Κι αυτές είναι οι σεροτονίνη, ο θυρεοειδής, η καρδία, το στομάχι και άλλα! Η έντονη αρνητική σκέψη δηλαδή (μαράζι, θλίψη, νεύρα, άγχος, απογοήτευση κλπ) δημιουργεί συνέπειες στην οργανική δομή κι εσύ νομίζεις ότι σου ρθε κατάθλιψη ή αγχώδης διαταραχή από οργανικά αίτια.
Και άμα το πρόβλημα γίνει προφανές στους γύρω, ως συμπεριφορά, έρχεται ο στιγματισμός, όπου οι μεν θα σε βλέπουν και θα θέλε βρε τον καημένο και θα σου κάνουν ελεημοσύνη οι δε θα σε αποφεύγουν ή θα σε χλευάζουν. Κάπου τότε θα έχεις πειστεί ότι αντιμετωπίζεις οργανικό πρόβλημα και θα γυρεύεις το γιατρό και τα φάρμακα όπως τα γυρεύεις για τα προβλήματα υγείας που έχουν γενεσιουργά αίτια καθαρά οργανικά.
Κράτησε τα ψυχολογικά σου μακριά από τα παιδιά σου! Στο λέω υπεύθυνα, διότι αν δεν το κάνεις, στο μέλλον θα φορτωθείς και με άλλα ψυχολογικά, δηλαδή τον πόνο που θα νιώθεις βλέποντας τα παιδια σου να βασανίζονται από ψυχολογικά τα οποία εσύ θα τους έχει ξεκινήσει ή κληρονομήσει.
Τα παιδιά σου είναι η μεγάλη σου επιτυχία στη ζωή! Αυτό να σκέφτεσαι συνεχώς κι αυτό να σε κατευθύνει στις σχέσεις σου μαζί τους και στην ανατροφή που τους δίνεις. Κι απ αυτα θα πάρεις χαρές στο μέλλον οι οποίες θα αναπληρώσουν τις χαρές που δεν ένιωσες.
Όσο για το γάμο πάει τελείωσε, μην αφήνεις τη σκέψη σου να αναμοχλεύει το τι έφταιε και το τι συνέβη για να χωρίσεις. Αυτό βρίσκεται στο παρελθόν είτε σ αρέσει είτε όχι.
Μερίδιο ευθύνης δηλαδή αυτός δεν έχει για όλο αυτό που συμβαίνει????.Έτσι σηκώθηκες μια μέρα και είπες εγώ θα τα παρατησω ολα και δεν με νοιαζει τι θα γινεται εσεις ?
Καμία φορά όταν δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ή να δικαιολογησουμε την δική μας κακή συμπεριφορά ριχνουμε την ευθυνη στους αλλους για να δικαιολογήσουμε τον ευατο μας .....
Και σιγά μην σε δείρει κιόλας ,ούτε κίνηση να μην σκεφτεί να κάνει και να του το δείξεις με τον τρόπο σου και τα λόγια σου.
Με τα λεγόμενά του εγώ έχω την ευθύνη γιατί όπως λέει... Δεν ήταν μαλ...ς και παντρεύτηκε τόσο νέος αλλά το έκανε γιατί δεν ήθελε να με χάσει. Για μένα άφησε τη νύχτα και τον ανάγκασα να ξαναγυρίσει αφού ήμουν απόμακρη και ήμουν πάντα η μισή μαζί του (δεν τόλμησα να ρωτήσω που ήμουν η άλλη μισή) σε όλα.. Και από το να με βλέπει εδώ και εγώ να είμαι "αλλού" και να σκέφτομαι μόνο το μαύρο μου σύννεφο (που δεν μπήκε καν στον κόπο να ψάξει τι είναι κατάθλιψη) προτίμησε να μου αφήσει όλο το χρόνο και το χώρο.. Και μου εξήγησε επίσης το λόγο που μου είπε κάτι πολύ βαρύ πριν από 1 χρόνο,το οποίο ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και από τότε εγώ τον ξεγραψα. Το έκανε λέει γιατί τρώει απόρριψη τόσα χρόνια και ήθελε να με "ταρακουνήσει".. Δεν μου είπε ποτέ όχι σε τίποτα (αυτό είναι αλήθεια).. Αυτά είναι τα λόγια του και άλλα πολλά που αν τα γράψω θέλω μισή μέρα και χαλάω και το θέμα του Γιώργου.. Γιώργο συγγνώμη!
Να κάνω λιγάκι τον συνήγορο του διαβόλου?
Μήπως σε κάποια θέματα έχει δίκιο?Μήπως εσύ μέσα από το δικό σου λαβύρινθο που βρισκόσουν και μη μπορώντας να ξεφύγεις άθελά σου έκανες κάποια πράγματα χωρίς να το θες ?
Ξέρω πολύ καλά ότι όταν μπεις στο λούκι της κατάθλιψης ασχολείσαι πολύ περισσότερο με το δικό σου θέμα και πως θα το λύσεις παρά με το τι γίνεται γύρω σου.
Τι ήταν αυτό το βαρύ που έγινε πριν 1 χρόνο δεν κατάλαβα....
Αν θες πάντως Ν το συζητήσουμε και να ανοιχτεί κι άλλο άνοιξε ένα δικό σου θέμα να μην χαλαμε και το θέμα του Γιώργου....
Ναι ntinti θα ανοίξω άλλο θέμα γι αυτό.. Αυτό εδώ το θέμα το έχει ανοίξει ο Γιώργος αφού του το ζήτησα εγώ, για να μπορούμε να μιλήσουμε για την πορεία του και να τον βοηθήσουμε να μην ξανά κυλήσει στα παλιά..
Θελει δυναμη ! θελει παθος!! θελει αγαπη και προσπαθεια ατελειωτη για να μενουμε ψυχολογικα υγειες , μια στιγμη να αφεθεις! λιγα λεπτα να αφησεις το μυαλο σου να παρει αυτο "το τιμονι" θα ειναι σαν να ειναι σε ιστιοφορο με πανια ανοιγμενα αλλα τα ιστοια ελευθερα και ο ανεμος οδηγος και πλοηγος! να σε πηγαινει ταξιδι στο αγνωστο! αυτος ο ανεμος σε εμας λεγετε το υποσυνειδητο.
Η φαρμακολογια εχει κανει τεραστια προοδος τα τελευταια χρονια, τοση ωστε να εχουν βγει φαρμακα οπου μπορουν πλεον να επιρεασουν την επιθυμια μας! Δεν ξερω αν τα περιγραφω σωστα αλλα καπως ετσι μου τα ειχε πει τον Δεκεβρη ο γιατρος μου. Περιμενω πως κι πως να τον ξανα δω για να του ζητησω να μου τα γραψει! και να μην κυκλοφορουν ειμαι διατεθυμενος να παω ως πειραματικη δοκιμασια να τα χωρηγιθω!! χαχαχα.
Υ.Γ. Θα ηθελα να πω κατις για το φορουμ καοι για το αγχος μερικων συμφορμητων ,αγχος σχετικα με το μην χαλασουμε την θεματολογια σε καποιο θεμα καποιου συμφορμητη! Δεν υπαρχει καποιος κανονας στο συγκεκριμενο φορουμ οπου να αναφερει ριτακαι καταφατικα οτι υποχρεουτω να γινετε αναφορΑ ΜΟΝΑΧΑ σε οτι εχει να κανει με το θεμα και αυστηρα μονον με αυτο!! και μπορω να πω οτι εκει ειναι η ομοφια αυτου του φορουμ οπου αφηνει ελευθερια εκφρασης και δεν λογοκρινει την φαντασια των χρηστων του! μειτε την δημιουργηκοτητα των σκεψεων .Εξαλου και πρακτικα να το δει κανεις θα ηταν δυσκολο και ανεφαρμοστο καθε φορα που καποιος θελει να παει στις"παρηφες" του νοηματος της θεματολογιας του θεματοθετη , η καποιος να θελει να αναφερει κατις σε καποιον συγκεκριμενο και οπου ειναι δεκα λεψεις! δεν θα ηταν ασκοπο να κατσει να ανοιξει νεο θεμα για δεκα λεψεις?
Τα παραπανω τα λεω μετα απο εμπειρια χρονων και οπως θα εχετε δει, η δεν εχετε δει ας το δειτε ειμαι ο πιο παλλιως χρηστης του φορουμ !χαχαχα
σημερα νιωθω τοσο χαλια οσο πωτες τους τελευταιος μηνες! δεν ηξερα την μερα! εχω κλεισει τα μπστζουρια ωστε να μην διακρινω την μερα απο τη νυχτα! δεν πειρα τα φαρμακαμου! εκανα χρηση ηρωνης! νομιζω οτι ο μονος λογος που με κρατα σε κατις λογικο ειναι η αγαπη της μητεραςμου και το οτι δεν θελω να την ξανα πικρανω σαν καταλαβει οτι εχω "πεσει" παλυ! Απο την αλλη ομως γνωριζω οτι αυτο δεν ειναι κινητρο ωστε να παραμενω στην προσπαθεια για μια υγειες ζωη!
βαρεθηκα!! βαρεθηκα! μειτε τον λογο που τα γραφω αυτα ξερω? οι φιλοι μου ζουνε σε ενα ψεμα ,τους λεω οτι ειμαι αρρωτος η οτι εχω πολλες δουλειες ωστε να μην ερθουν σπιτι μου, δεν τροω! δεν με ενδιαφερει το αισθημα της πεινας αφου η ηρωινη μπορει να το καληπτει!
Ποιος ο λογος ν προσπαθω? και για ποιο λογο? τι ειναι αυτο που θα υπαρξει ωστε να μου δωσει κινητρο? αληθεια ποιος ο λογος? εδω κι μερικες ωρες σπαω το κεφαλι μου να βρω εστω μια αφορμη ωστε να κυνηγω ξανα την υγεια μου!!
ισως ο Θεος? αλλα κι εκει τα πραματα ειναι μπερδεμενα, αφου η φιλαρεσκια ειναι αμαρτια! αρα? παιδια ανηλικα δεν εχω ωστε να εξαρτιετε καποιος απο εμενα , μειτε εχω σκυλακι πλεον ωστε να υπαρχει υποχρεωσει απο εμενα προς κατι αλλο! ειμαι ελευθερος να μην υπαρχω δλδ!! το μονο που θα του λειψω εμπρακτος ειναι το κρατος για εφοριακους λογους!!
κοινωνιολογικα δεν ειμαι καπου ενταγμενος πλεον! αρα ουτες εκει υπαρχει καποια αφορμη η υπαρξη μου!!
ακομα και εδω, στο φορουμ, ποιος ο λογος της παρεμβασεως μου στα θεματα σας? δεν μπορω να βοηθησω κανενασας! ακομα και αυτο το εγωιστικο μεν συναισθημα οτι με τα λογια μου εδινα ιδεες η παρακινουσα καποια καποιον οπου ειχε προβλημα ψυχολογικο και μεσα απο αυτο βοηθουσα, ακομα και αυτο εαν το δει κανεις εμπρακτα δεν ισχυει τοσο πολυ οσο νομιζα! αρα??? τι κανω εδω? στο φορουμ?
Ρε φίλε μου.. Δεν σκέφτεσαι καθόλου τον κόπο σου?? Έρχεσαι εδώ λες τόσα πράγματα.. Είσαι αποφασισμένος.. Και μετά τι? Αν είναι να περπατάς με το κεφάλι προς τα πίσω. Καλύτερα μείνε ακίνητος και μη κοροϊδεύεις τον εαυτό σου..
Που είναι το πείσμα σου; Όλα αυτά που ελεγες? Ή δεν τα πίστευες? Κάθε φορά που λυγίζεις πας στο μηδέν. Το θέμα δεν είναι τι κάνουμε όταν είμαστε καλά. Αλλά τι κάνουμε όταν δεν μπορούμε άλλο.
ειστε τα μονα ατομα αυτην την στιγμη οπου αναφερω την απολυτη αληθεια μου! ο λογος ειναι οτι ειμαστε αγνωστοι αρα δεν εχω καποιο φοβο !
ξερω οτι ο εαυτος μου στα ματια σας εχει "ξεπεσει" , λογικο αφου γενικος εχω "πεσει" ΝΑΙ! ειμουν καλητερα, αλλα απο εχθες το βραδυ μου ηρθε αυτη η συνεχομενη απορια! για ποιο λογο να μαχομαι? να κουραζομαι? αυριο για παραδηγμα εχω ραντεβου με την ψυχολογομου,μαλιστα εχω και ντραγκ τεστ! και σημερα πηγα και εκανα χρηση! εχω φαει μονο δυο μιλα και ψωμι! πιναω, αλλα δεν θελω ν φαω διοτις θελω να τιμορησω το σωμα μου! ,το μεσημερι με ενα μαχερι τρυπισα το δερμαμου στο ποδι μου! ο πονος ηταν μεγαλος αλλα ενιωσα οτι μου αξιζει! οτι πρεπει καποιος να μ τιμορησει! δεν υπαρχει λογος αυτο το κορμι να ευελπιστει σε ενα υγειες μελον, δεν βρησκω τον λογο εδω κι ωρες σπαω το κεφαλι μου να βρω αφορμες για να το κανω!!
Γνωριζω οτι ακομα και εσεις ,και φυσικο εδω εγω με σηχαθικα, θα εχετε πλασει μια ασχημη εικονα για το προσωπο μου και τον χαρακτηραμου, ενας πρεζακιας οπου δεν μπορει να κρατηθει, οπου τεμπελιαζει σπιτι του, οπου καθετε σπιτι του και δεν κανει τυποτα! μαλον θα εχετε δικιο να πειτε κατις τετοιο και για αυτο κι εγω νομιζω οτι δεν υπαρχει λογος να πολεμω για το αντιθετο!!
υπαρχει?
Για σένα παλεύεις..
Δεν τρως για να τιμωρήσεις τον εαυτό σου. Πως? Κανείς την μια χαζομάρα και μετά κάνεις και δεύτερη από πάνω για τιμωρία? Πήγαινε φάε σαν άνθρωπος. Και στάσου στα πόδια σου.. Τον κλάψαμε τον μακαρίτη. Αρκετά.. Όταν θα πέφτεις.. Θα πεισμωνεις.. Αν το κάνεις μια φορά, η επόμενη φορά θα είναι πιο εύκολη. Γιατί θα ξέρεις ήδη ότι μπορείς.. Πάρε την ζωή στα χέρια σου όσο είσαι νέος. Και μην μου πεις ότι δεν είσαι..
Μαζί είπαμε ότι βρήκες φάρμακα μέχρι να έρθει ο μαλ...ς ο γιατρός σου! Και ότι υπερβαλαμε και εγώ και η ψυχολόγος.. Γιώργο... Πες τι έγινε γιατί από προχθές έλεγες διάφορα τέτοια. Με ρώτησες κιόλας κάτι και μετά ούτε που μου απάντησες. Γιατί δεν τρως.. Γιατί να τιμωρεις τον εαυτό σου; Και τώρα ότι έγινε έγινε.. Από δω και πέρα τι είναι αυτά που λες;;;
Αντα, σκεφτομαι οτι η απολυτη ελευθερια! δλδ το να αφευθω και να νιωσω χωρις περιορισμους ειναι αυτο!!! ειναι να πινω οτι πιο θανατηφορο ναρκωντικο υπαρχει ,που να με παει σε οσο πιο βαθια ληθη γινετε τοσο ωστε οι χτυποι της καρδιας μου να μειωθουν!! Αυτο το συναισθημα μοιαζει γιαεμενα η καλητερη συναισθηματικη κατασταση αυτην την στιγμη!! οπως ενιωθα πριν ,την ευχαριστηση του να δημιουργω, η να βρω μια δημιουργηκη δουλεια, οπως να γνωρισω μια αξιπρεπες κι χαμογελαστη κοπελιτσα! η οπως η ευχαρηστηση του να δω μια ομορφη ταινια, η να διαβασω ενα βιβλιο! η μια βολτα! ακριβως τα ιδια συναισθηματα θα προκιψουν σημερα απο το να "τιμορισω" το κορμι μου, απο το να σκησω τις σαρκες μου!! απο το να παρω οσο πιο θανατηφορα ναρκωντια! αυτο νιωθω τωρα!
Μπράβο είσαι η καλύτερη. Μπράβο έκανες την τύχη σου..
Για πες μου φίλε.. Αν κλείσεις τα μάτια. Τώρα. Που θα ήθελες να ήσουν.
Αντα! εισαι καταπληκτιμος ανθρωπος! τιμη μου που συνομιλω με εσενα και με τον Γιωργο! μεσα απο την προσωπικη σου οικογενειακη ιστορια αποδηκνηεις το μεγαλειο του πνευματικου σου πλουτου! ειναι κριμας να σε κουραζει ενας τελειομενος πρεζακιας οπου οπως σωστα λες δινει συμβουλες στους αλλους και στον εαυτο του δεν μπορει μειτε "καθαρο" να τον κρατησει! ειλικρεινα , με εχει πιασει παλυς το συναισθημα του οτι ταλεπορω κι ενοχλω ανθρωπους! εν προκειμενου εσενα κι τον Γιωργο!
Αυριο πρεπει να παω στην ψυχολογο μου, αν δεν ηταν υποχρεωτικο συγουρα δε θα πηγαινα, απο την αλλη σκεφτομαι κι παλυ οτι μπορει να το αποφγω αφου οι συνεπειες δεν με ενδιαφερουν πλεων! Το χειροτερο που μπορουν να μου κανουν ειναι να καταγγελθουν τα περιοριστικα μου μετρα! αρα να εω εναν ακομα λογο να ειμαι "χαμενο κορμι!! εξαλου δεν θελω να ξανα παρω τα φαρμακα μου! και θα δω πως θα αποφυγω την πρωινη επισκεψη των γωνιων μου αυριο!! εχω κι αυτο που με αγχωνει και δεν με αφηνει ελευθερο!
Γιωργο!!!! ξερεις τι φοβαμαι πιο πολυ απο ολα? τον εαυτομου ελευθερο! κι βλεπω οτι ελευθερονετε σιγα σιγα!
θα ηθελα να ειμουν καπου μακρια!!! καπου ομορφα, μονος μου ,χωρις ανθρωπους!!! σε ενα απολυτος φυσικο τοπιο , μακρια απο καθε ειδος πολυτισμου! σε καποιο βουνο! να μπορουσα δια μαγειας να εβγαζα απο μεσα μου καθε εξαρτηση απο ουσια ωστε να μην την εχω αναγκη! να ειμαι σαν ενας μοναχος! να λυμοκτωνω απο φαγητο! να ζω σε αθλιες συνθηκες διαβιωσης!! να ειμαι τρυγυρο απο γκρεμους! μεσα σε πικνη βλαστιση ο κυνδινος των αγριων ζωων να ειναι συνεχεις και να καραδοκει σε καθε βραχο, σε κθε δεντρο! να υπαρχουν αμετριτοι κυνδηνοι για την ζωη μου τοσο πολυ ωστε να μην θεωρηθει αυτοκτωνια η λυτρωση μου!!! αυτο για μενα αυτην την στιγμη Ζωρζ θα ηταν το καλητερο σημειο να ειμουν!!! θα ηταν οτι πιο ειδανικο και τεριαστο στα τωρινα συναισθηματα μου!!!
Τι καταπληκτικό άτομο μου λες.. Γι αυτό μας έχεις χεσ.....ους κανονικά ;; Μιλάω μόνη μου.. Λες ναι ναι είμαι τέλεια μια χαρά.. Και ξαναλυγιζεις.. Και οκ!!! Σήκω όμως πάνω και πάλεψε το. Τώρα εσένα σου ταιριάζει αυτή η συμπεριφορά;; Η ψωροπερηφανια που έλεγες που είναι;;;;;
σε ευχαριστω για την ιδεα να κανω ενα "ταξιδι" εστω κι φανταστικο! αληθεια ποσο ομορφα θα ηταν να ειμουν σε καποια ζουγκλα της Αφρικης! καπου στο Κιλιμαντσαρο, να ειμαι μονος χωρις καμια απολυτος πανω μου τεχνολογικη βοηθεια! να ειμαι ομως κι ελευθερος ψυχικα απο καθε ειδους ουσια! , να περπατω μεσα στην ζουγκλα η ελονοσια, η υγρασια, η πεινα και η ζεστη να με εχουν καταπονησει τοσο πολυ οπου να ειμαι αδυναμος να αντιδρασω στην επιθεση καποιου μεγαλου ελουροιδες!! οπου σαν κυριαρχο στον τοπο του! οπως ο οι χωρευτριες πανω στο πλατο τους ,που νιωθουν απολυτα οικιες! καπως ετσι κι αυτα! τα ζωα να με κυνηγουν να με κατασπαραξουν! με ορμη να ακροτιριαζουν καθε σπιθαμη της σαρκας μου!! αληθεια, αυτο που λενε ολοι για γρηγορο θανατο προσωπικα το βρησκω τελειος ανοφελω! αφου αναζητας κατι! πως γινετε να μην θελεις, να μην σε ευχαρηστει η διαδικασια προς τον στοχο αυτο? αρα κι εμενα δεν με ενοχλει για 2-3 λεπτα να νιωθω υπερβολικους πονους απο το ξεσκισμα της σαρκας μου! για ενα ειμαι συγουρος και το βλεπω σαν εικονα εμπρος μου! οτι θα παλεψω!!! ακομα και σε χαμενο αγωνα απο λονταρια πηνασμενα εγω θα παλεψω με οσο ζωη θα ειχα μεσα μου!
αυτη η εικονα με μαγευει και ειναι η απολυτη φαντασιωση για εμενα αυτην την στιγμη!! μακαρι να ειχα την τυχη να ζησω αυτες τις γεματες ηδωνη στιγμες!!
συγνωμη αν ρωτησες κατις κι δεν απαντησα! συγνωμη! απλα αφεθηκα στην φαντασια μου με την ερωτηση του Γιωργου!
οσον αφψρα την προχθεσυνη ερωτηση με την μανουλα, Οχι δεν φταιει αυτο! απλα ηθελανα βγαλω απο μεσα μου καθε ψεγαδη αποριας οπου ειχα!
Ψοροπερυφανος ε? ναι Αντα, ειμαστε, ειμαι, αλλα εχωπικραθει τοσο πολυ σημερα , εχει μεταβληθει τοσο αποτομαη ψυχοσυνθεση μου οπου δε γνωριζω το λογο!!! το μονο που γνωριζω ειναι οτι φοβαμαι πως εχω τρελαθει διοτις συνεχως αναρωτιεμαι , μηλω μονος μου κι ρωτω συνεχως για ποιον λογο να πολεμαω να γινω καλα παλυ?? γιατι??? δεν βρησκω λογο και αφορμη πλεον!!! ΒΑΡΕΘΗΚΑ!! και ισως ειναι μια πολυ καλη στιγμη να κατσω να φτιαξω ενα πλανο για μια τετοια ζωη,για μια ζωη ελευθερη απο υγεια, χωρις τις συνηθες σκεψεις και υποχρεωσεις! βεβαια μια τετοια ζωη δεν θα κρατησει και πολυ ποσο μαλον στο δικο μου σωμα οπου ειδη το εχω καταπονησει αρκετα-αυτο ειναι θετικο διοτις γρηγορα θα ξεμπερδευουμαι χαχα- ισως θα πρεπει καποιαφορα στην ζωη μου να παρω στα σοβαρα μια τετοια ζωη, δλδ να βρω τροπους οπου να ζησω το υπολοιπο που θα μου αφησει ο Θεος με τετοιο τροπο ωστε η αθλιοτητα και η βαρβαροτητα να μην με ενοχλουν! ισως πρεπει να ασχοληθω και να βρω μια φιλοσοφια ζωης που να εει να κανει με το να ζησω μεσα στις ουσιες ,μεσα στην εξαθλιωση! θα πρεπει λοιπον πρωτα να βρω ενα τροπο ωστε οι δικοι μου να παψουν να με ενοχλουν , οι φιλλοι μου να μην επεμβενουν! θελει να ασχοληθω κι να βρω τροπους να ζησω ετσι
δεν ξερω βρε Αντα μου τι επαθα ψαφνου σημερα! οσο για το συγκεκριμενο ερωτημα σου , χαιρομαι να νιωθω οτι μπορει μια ταπεινη συμβουλη μου να παρακινησει ενα συνανθρωπο μου να καλητερεψει την ζωη του! ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο αυτο που γραφω να πιασει τοπο αλλα εαν γινει θα ειμαι ευνομον πολυ! Ειναι ασχετο μετην δικη μου παθηση, με τη καταθλιψη μου, η με την ασθενεια μου προς τις εξαρτησεις μου, το οτι θελω να ειναι καλα οι γυρο μου ειναι κατις ανεξαρτητο και δεδομενο, μαλιστα οταν οι γυρο μου ειναι υγειες νιωθω κατα εριεργο τροπο μια ασφαλεια! και δεν εχει να κανει με εμενα , δλδ μπορει να μην ξανα δω καποιον αλλα σαν τον δω υγειες νιωθω μια περιεργη αισθηση ασφαλειας, σε αντιθεση με την δικη μου υγεια οπου για παραδηγμα ,σημερα αν μου ελεγαν οτι εχω καρκινο θα χαρομουν! δε μπορω να το εξηγησω!
Αντα, αγχονομαι οτι σε ταλαιπορω!!! οτι σε κουραζω!! ειλικρινα εαν θελησεις να σταματησεις να ασχολησαι μαζι μου θα το καταλαβω πληρες!! εξαλου ειμαι καμενο χαρτι!
οσο για τον θεομου!! ειμαι πολυ λιγος για να ασχοληθει μαζιμου,και τι να κανει? εγω πρεπει να κανω, πρεπει να κανω νυστιες, να κοινωνω, να εκκλησιαζομαι κι να ακολουθω τα μηστυιρια ολα! δυστυχως δεν το κανω αρα?? με εχει ψυλο γραμμενο ο Θεος κι λογικο, χαχζχα ακομα κι ο θεος με εχει ξεγραμενο! το μονο που με ξενερωνει ειναι η κολαση εαν υπαρχει, τι θα γινετε εκει περα? θα με στειλει εκει ?
Απο την αλλη σκεφτομαι οτι αν ειναι ετσι, στην κολαση θα περασω καλα διοτις θα εχω πολλους γνωστους, μετα θα εχει καλη μουσηκι, αφου μου αρεσει το ροκ! θα εχει γυναικες με ελαφρα ηθοι!, θα εχει γρηγορα αμαξια!!!
Τι καμένο χαρτί μωρέ! Γιατί θες ντε και καλά να είσαι καμένο χαρτί; Δεν ταλαιπωρείς εμένα αλλά τον εαυτό σου. Να σου πω.. Πως την έχεις δει; Θα δεις πολλά βίντεο ακόμα με τον Άγιο Παισιο;; Γιατί αν είναι έτσι γιατί δεν πας να μπεις σε ένα μοναστήρι να κάνεις όλα αυτά που θες;; Μόνο εκεί μπορείς να βασανιζεσαι κανονικότατα..
Πιστεύεις Γιώργο ότι αν νηστευεις και κάνεις όλα αυτά που λέει η εκκλησία μας.. Αλλά δεν είσαι σωστός άνθρωπος θα είσαι περισσότερο κοντά Του? Δεν νομίζω να περιμένει απο τους ανθρώπους αυτά.. Αυτός σου έδωσε ζωή. Αυτός θα σου την πάρει.. Όταν είναι η ώρα να γίνει. Μέχρι τότε σου δίνει το δικαίωμα να ζήσεις όπως εσύ θες. Ευτυχισμένος. Είσαι ομως? Αφού πιστεύεις στον Θεό τότε αγάπησε το σώμα και την ψυχή που σου χάρισε..
δδεν ειμαι αξιος να γινει μοναχος.Μα και ως λαικος μπορει καποιος να ζησει την χαρη του αγιου πνευματος εν ζωη.Το θεμα Αντα ειναι να κανει απλα και με πιστη καποια πραγματα.Δυστηχως εγω δεν ειμαι τοσο πολυ πιστος,μπορει να φταει οτι μεγαλωσα σε οικογενειακο περιβαλον αριστερων -αθεων , επισης ενα αλλο προβλημα ειναι η ψυχικη μου αστεθια, δυστυχως η καταθλιψη οπου με ακολουθει απο την εφηβια μου και οπου με δικη μου ευθυνη δεν εχω καταφερει να την ξεπερασω.
Δεν ειναι αναγκη να γινω ο πιο σωστος πιστος! δεν ειναι αναγκη να γινω ιερεας! Εαν μπορουσα να ακολουθω τις ιατρικες οδηγιες, εαν μπορουσα να καμω μια φυσιολογικη ζωη μακρια απο ναρκωντικες ουσιες ,εχωντας μια δουλιτσα, μια κοπελιτσα και μια απλη συνηθες καθημερινοτητα ολα τα προβληματα μου θα ειχαν σχεδον λυθει, θα ζουσα φυσιολογηκα μεχρι καποια ημερα στα βαθια γεραματα μου θα αφηνα το γερικο αυτο κορμι μου!
Σημερα ομως!!!!! σημερα δε ξερω τι επαθα ρε παιδια?? σηκωθικα το απογευμα , πηγα και πειρα ναρκωντικα λες και ειμουν την εποχη οπου επινα καθημερινα, προ χρονια δλδ, γυρησα σπιτι, δεν εφαγα! πεταξα τα φαρμακα μου παλυ! πειρα ενα μαχερι που εχω και το ζεστανα με φωτια στην λαμα του, ανοιξα παλυς την πλυγη μου, βγηκε αιμα παλυ! αλλα δεν ειχα κουραγιο και γρηγορα το παρατησα,εβαλα λιγο μπενταντιν κι το αφησα για αργωτερα, εχθες εκανα μια αλλη πλυγη στο αλλο ποδι μου και εχει πρηστει, σκεφτομαι να το τρυπισω και να το ανοιξω οσο μπορω! τωρα που εχω πιει ηρωινη δεν θα ποναω αρα ειναι καλη ευκερεια να σκισω τις σαρκες μου! και σαν μοληνθω! και σαν παθω καμια γαγκρενα θα μου κοψουν και το ποδι μετα! και ολα θα ειναι φανταστικα!!!! αυτες τις αρρωστημενες σκεψεις κανω παιδια!! κλαιω σαν τις διαβαζω μετεπειτα! αφηνομενος τις γραφω με παθος και μετα σαν τις διαβαζω κλαιω για την καταντιαμου!! κλαιω για το οτι χανετε η ζωη μου μεσα απο μια βλακωδεις σημερινη αποφαση μου να τα κανω ολα "λιμπα" στην ζωη μου!!!!
πως καταντησα ετσι?αποεκει πουγινομουν καλα!απο εκει που ξεμπερδεψα με μια πολυχρονη δικη,απο εκει που εκλεισα ραντεβου μια μια καλη δουλειτσα, απο εκει που αρχισα να εχω λογικα ονειρα, απο εκει που κανονιζα να ξεκινησω γυμναστηριο ξαφνου!! σημερα!!! λες και τρελαθηκα!! κοιτω τα ρουχα μου στο καναπε, οπου ειναι μες στα αιματα, κοιτω την ακαταστασια στο σπιτι μου, οπου εγω ειμαι ανθρωπος της ταξης! και κλαιω!!! δεν αντεχω αλλο βαρεθηκα ρε παιδια!!!! γυρο μου εχω ναρκωντικα και οχι φαρμακα !!! πως καταντησα παλυ!! ετσι??? ποσο ευκολα κααστρεφομαι εντελει? λιγο να αφεθω ολα θα πανε κατα διαολου! για αυτο κι λεω οτι δεν βρησκω λογο να ξανα προσπαθω
Κλαις γιατί έχεις εθιστεί στην γα....νη λευκή που...να σου!! Να την αφήσεις όπως την άφησες την άλλη φορά.. Και να πας πρωί πρωί για φάρμακα.. Μα δεν φταις εσύ! Αν ήμουν στη θέση των δικών σου ήξερα καλά τι να κάνω..
Και να πας στην ψυχολόγο να μιλήσεις κανονικά.. Δεν μπορώ τους δειλους.. Αυτή τη στιγμή γίνεσαι αυτοκαταστροφικος.. Πριν είπες θέλεις να είναι καλά όλοι οι γύρω σου.. Για τους γονείς σου δεν βλέπω να το θέλεις και πολύ.. Εε;;;
Αντα, οι δικοι μου ειναι ανυσχιροι στο να με βοηθησουν δεν μπορουσαν οταν ζουσαμε στο ιδιο σπιτι θα μπορεσουν τωρα που ζουμε χορια? δυστυχως απο μικρος αποφευγα να ζητω βοηθεια απο τους δικους μου, κριβομουν παντα, πηγαινα μονος μου καπου κι εκλαιγα,αποτελλεσμα ηταν να αποκτησω καταθλιψη.Το λαθος της μανας μου συμφωνα με τη ψυχολογο μου ,υστερα απο την ψυχαναλυση ηταν οτι απο πολυ μικρο μου εδινε πρωτοβουλιες σε θεματα υγειας μου κι οχι μονο! για παραδηγμα γυρο στα 7 μου ενας ξαδελφος(ηταν γυρο στα 16) μου επασχε απο βαρια πνευμονια , με αγαπουσε πολυ και σπιτι του ειχε κατι πανακριβα παιχνιδια,εγω εκανα σα τρελος να παω! θυμαμαι η μανα μου δεν ηθελε να παω διοτι ο γιατρος της ειχε πει οτι ειναι επικυνδηνο για εμενα να κολησω! ετσι λοιπον μια μερα πηγαν επισκεψη στο σπιτι του , η μανα μου δεν ηθελε να παω ,εγω της ειπα οτι θα ερθω κι οτι θα τον προσεχω,δεν θα ειμαι κοντα του ουτε θα μπω στο δωματιο του! αποτελλεσμα? οι δικοι μου χαζευαν με τους θειους μου εγω μπηκα στο δωματειο του και καεληξα στο νοσοκομειο χαροπαλευωντας με πνευμωνια βαριας μορφης! θυμαμαι εφτυνα αιμα για μια εβδομαδα! Αλλο ενα παραδηγμα ειναι οτι η μητερα μου πριν αρχισω το δημοτικο σχολειο με επερνε μαζι της στο Πειραια για ψωνια και υπηρξαν φορες οπου με ειχε χασει, μαλιστα μια φορα με ξεχασε σε ενα σουπερ μαρκετ και το καταλαβε οταν μπηκε σπιτι οπου ο πατερας μου την ρωτησε για εμενα! εγω,δυστυχως και για να μην την μαλωνει ο πατερας μου προσπαθουσα να τα αποσοποιω ολα αυτα, με αποτελλεσμα να μπαινω σε κυνδινο οπως το οτι μια αλλη φορα με ξεχασε περιοχη μακρια απο το κεντρο καπου βορεια -ακομα δεν εχω καταλαβει που ηταν - θυμαμαι οτι περπαταγα ποσες ωρες οσπου σταματησε ενα ντατσουν με γυφτους να με βοηθησουν με πεειραν και δεν με πηγαν στο κεντρο αλλα σε εναν καταβλισμο, οπου για καλη μου τυχη η αστνομια παρατηρησε την διαφορετικοτητα μου και με πειραν απο εκει.Εχουν υπαρξει κι αλλα περιστατικα οπου δυστυχως η μητερα μου μου εδινε πολλες ευθηνες, οπως με το σχολειο οταν καπωτες της ειπα για πλακα οτι θελω να αλλαξω σχολειο, επειδη στο αλλο σχολειο ηταν 2 φιλοι μου και η μανα μου το δεχτηκε ενω δεν επρεπε διοτι η χρονια ειχε ξεκινησει και θα μπερδευομουν αφου καθε σχολειο εχει αλλη ροη στα μαθηματα.Ολα αυτα δεν σημαινουν οτι η μανα μου δεν με αγαπα, απεναντιας με λατρευει και με υπερ αγαπαει αλλαδυστυχως ειχε αυτο το κακο, να αερειτε ευκολα! ομως αυτο με εκανε εμενα απο πολυ μικρο να μην εχω το αναγκαιο αυτο βιωμα καθε παιδιου της μητρικης φροντιδας ,απεναντιας πολλες φορες εγω προσεχα την μαναμου οπως οταν διασχιζαμε τους δρομους ! Για την ψυχολογο μου αυτο εναι η αιτεια οπου εγω δεν εχω την δυναμικη να αναζητω φροντιδα, να αναζητω βοηθεια ιατρικη και να την ακολουθω οπως πρεπει, για αυτο δεν παιρνω σωστα τα φαρμακα μου για αυτο εμπλεξα με τα ναρκωντικα επειδη βρηκα εναν τροπο μονος μου να γιατρευω τις καταθλιπτηκες μανιες μου!
Αντα εσυ ως μητερα καταλαβαινεις το τι συναιβει τα παιδικα μου χρονια! Ομως δεν ριχνω ευθηνες στην μητερα μου αλλα στον πατερα μου οπου παντρευτηκε μια πανεμορφη γυναικα ,διοτις η μαναμου υπηρξε πολυ ομορφη γυναικα και πολλοι ανδρες την ποθουσαν, και σαν την παντρευτηκε εδεσε τον γαιδαρο που λεμε, ενω καταλαβενε ο καθε ενας οτι η μανα μου ειχε καποια προβληματα, ειδικα με εμενα, αυτο εκανε μπαμ αφου η ιδια πολλες φορες εκλαιγε και καταριοταν τον εαυτο της επειδη δεν ηταν ικανη να με προσεχη, δεν θα ξεχασω μια φορα οπου εριξε κατα λαθος την βραστη κατσαρολα με σουπα πανω μου, ειμουν πολυ μικρος και μπερδευτικα στα ποδια της με αποτελλεσμα να γινει το κακο, επειδη η μπλουζα μου απο τη ζεστη ειχε λιωσει , ειχε γινει ενα με το δερμα μου δεν εβγαινε μονη της , εβγαινε κι δερμα μαζιμου, θυμαμαι οτι η μανα μου ηθελε ν με παει στο νοσοκομειο , κι σαν πηγαμε της ελεγα να πουε ψεματα! να πουμε οτι παμε αλλου ωστε να μην την μαλωσουνε παλυ ο πατερας μου και η μανα της, η αδελφη της διοτις αυτο γινοταν συνεχως!! την μαλωναν και ολο εκλαιγε!! και εγω δεν αντεχα να αντικριζω την μανουλαμου να κλαιει ! νομιζα οτι εγω εφταιγα που κλαιει!! και ετσι ηταν κατα καποια εννοια, διοτις την μαλονανε συνεχως για εμενα, οτι με εβαζε σεκυνδηνο, εγω λοιπον θυμαμαι στο νηπειο περιπου οτι ειδη ενιωθααπεσια με την παρουσια μου διοτις το πιο αγαπητο για εμενα προσωπο στην ζωη μου το βαζω συνεχως σε καταστασης στεναχωριας, να το μαλωνουν κι ενιωθα οτι ειμουν εγω η αιτεια! ετσι λοιπον ενα μεσημερι καλοκαιρι -το θυμαμαι σαν σημερα- γεμισα μια μικρη σαν τσαντα με ψομακια ,με τυρακι κι ζαμπον, πειρα πολλες σοκολατες και γαλα, εκλεψα κι λεφτα κι εφυγα απο το σπιτι μας. Θυμαμαι οτι περπαταγα ωρες πολλες! και με μαζεψε ενας σουβλατσης διοτις παρατηρησε οτι ειμουν μονος μου μεσα στο βραδυ ενω το ελεγα οτι ηταν οι γονεις μου εξω απο το μαγαζι και καπως ετσι με εστειλαν σπιτι μου. Πωτες δεν μπορουσα να καταλαβω οτι ηταν μιτρικη της υποχρεωση! ηταν και το οτι με υπερ αγαπουσε και οτι δεν το ηθελε ολα αυτα που εκανε,αλλα ειχε προβλημα, δυστυχως ομως αυτο μου δημιουργησε κι εμενα προβλημα. ετσι λοιπον αρρωστησα κατα την ψυχολογομου διοτις κατα τον γιατρο μου ειναι μια βιολογικη ελλειψη συγκεκριμενης ουσιας στον εγκεφαλο μου