Eγω βγαζω και κατι κοκκινιλες στο προσωπο ενιοτε. Αυτο λεγεται ατοπικη δερματιτιδα. Πρεπει να τα σκασω σε ιδιωτη να μου βρει τι εχω.
Printable View
Σκατουλες sorry για την έκφραση... Αλλα ετσι νιωθω σχεδιν καθε μερα και δεν πέτυχε το ablation?
Εγώ πριν λίγο είχα ένα πολύ έντονο φτερούγισμα ,όχι χάσιμο χτύπων,απλά έντονο φτερούγισμα..πολύ έντονο,σαν να έγινε μέσα μου σεισμός ...τρόμαξα,δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό...και έτυχε και 1 φορά χθες που ήμουν παλι ξαπλωμένη...
Αυτου του τύπου εκτακτεςβτις εχει πιάσει holder? Αν ναι τι σου εχουν πει για αυτές? Εμενς στα πρωτα holder που έβαζα μ πιανανε μονο έκτακτες πχ 2000κολπικες και 7 κοιλιακες στο 3μερο...αλλα εκτος απο αυτη την γνώριμη αίσθηση του φτερουγισματος παθαινα κ μια αλλα αρρυθμια που νομιζα οτι ειναι κ αυτη εκτακτη αλλα στο τελευταίο μου holder που το επιασε(μου συμβαινει πιο σπάνια αυτη η αρρυθμια) την επιασε και ηταν επεισόδιο κοιλιακης ταχυαρρυθμιας 6..7 χτυποι κοιλιακοι τονιζω απανωτοι αυτο το επεισόδιο ψαξαμε να βρουμε μετέπειτα σε τεστ κοποσεως μαγνητικη κ ηλεκτροφ. Μελέτη
Και τελικά τι έγινε με την ηλεκτροφ.μελετη?Βρήκατε το πρόβλημα?Εγώ holder δεν έχω βάλει ακόμα..
Αφου καναμε ολες αυτες τις εξετάσεις (σεναν απο τους καλυτερους πηγα κατεβηκα αθηνα γιαναυτον το λόγο στον ευαγγελισμο) η απαντηση που πηρα ειναι οτι δε προκλήθηκε η ταχυαρρυθμια αυτη με την μελέτη ούτε κ στα τεστ κοποσεως κ ηαγνητικη μ ηταν καθαρη
Καθαρη καθαρη απάντηση δεν πήρα.. Μ ειπαν οτι κανω μια δικη μου αποκλειστική αρρυθμια(ακου να δεις λεω ισως ειμαι εξωγήινη) κ οτι αν θέλω το μονο που μενει ειναι να κανω γονιδιακο ελεγχο ο οποιος κοστιζει αρκετα... Κ οτι κ με αυτό παλι μπορει να μη βρουμε απαντηση γιατιντα γονιδια συνεχώς μεταλλασονται.. Τρεχα γυρευε δλδ
Όποτε είπα όχι κ μ ειπαν ότι είμαι ελεύθερη να ζησω όπως πριν.. Με αυτο...
Φυσικα κ μενα αυτηβη απαντηση να ειμαι ειλικρινής δε μου φτανει κ ουτε με. Γιατρεύει εζω σχεδον καθε μερα έκτακτες κ διαφορά περίεργα στους χτυπους που με τρομοκράτουν αλλες φορες λιγο το ελέγχω αλλες φορες ειναι πραγματικά πολυ ιδιαιτερες αρρυθμιες που αυτόματα νομιζω θα μεινω στον τοπο
Γιατι δεν Εχεις βαλει ομως holder κ τσαμπα τυραννιεσαι με ερωτηματικα
Θα βάλω και αν δω ότι κάτι δεν πάει καλά θα πάω σε έναν αρρυθμιολογο πολύ καλό που έχω βρει..Καρδιολόγο ήμουν στην αναζήτηση,βρήκα έναν επίσης πολύ καλό ,απλά εγώ καθησυχαστηκα με τον πρώτο που μου είπε ότι δεν έχω απολύτως τίποτα και ότι η καρδιά μου ειναι μια χαρά και να κοιτάξω να λύσω τον άγχος μου με κάποιον ψυχίατρο,αυτό μου είπε..
Ετσι μ λέγανε κ μενα
Να βαλεις κ ελπιζω να σου πιασουν αυτο που νιωθεις κ να βγαλεις ακρη.. Φυδικα κ εύχομαι να ναι απλα κ μονο εκτακτες απο αγχος κ να λυσεις το θεμα σου ητε με ψυχαναλυση ητε με οποιονδηποτε αλλο τροπο... Να μην ειναι θεμα κατδιολογικο δλδ αλλα αφου σε ζορίσει κ σε ανησυχεί αυτο που παθαινεις ψαξτο τοσο οσο θα σε κανει να ηρεμήσεις... Οσο αυτο ειναι εφικτο βεβαια
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι παλιότερα που δεν με ένοιαζε ο θάνατος δεν έδινα σημασία όχι σε καρδιά,αλλά σε τίποτα που μου συνέβαινε...Τωρα όμως που φοβάμαι σκαλίζω μονίμως πραγματα...και γιατί πονάω εκεί και γιατί εδώ...άτιμο πράγμα να σε παιζει έτσι το μυαλο..Από τότε που άρχισα να ανησυχώ για όλα τότε άρχισαν τα παρατράγουδα.
Καλα ναι ισχύει κ γω εχω αγχώδη διαταραχη αρρωστοφοβια κ κρισεις πανικου τις δουλεψα πολύ με γνωσιακη ψυχοθεραπεια κ με βοήθησε πολυ κ ο βητα αναστολες που παιρνω και δεν ανεβαζω σφιξεις με το παραμικρο πλεον..
Παρόλα ταυτα πρωτα ειχα τις αρρυθμιες κ μετα τον φοβο..
Κι εγώ νιώθω περίεργους χτύπους που δεν έχουν επιβεβαιωθεί με χολτερ. Έχω βάλει τέσσερα μέχρι τώρα, τρία 24ωρα και ένα 48ωρο. Θέλω να βάλω παραπάνω μέρες αλλά μου κάνει δερματίτιδα συνήθως.
Σήμερα δεν είμαι καθόλου καλά. Χθες δεν κοιμήθηκα από το άγχος για το μαντου και σήμερα νιώθω ενα βάρος και δύσπνοια.
Βάρος και δύσπνοια είναι γιατί δεν κοιμηθηκες καλά.Εγω παντως σήμερα που δεν έφαγα γλυκό δεν μου έκανε πεταρισματα..η σοκολάτα με πειράζει πολύ τελικα..Αντώνη να σε ρωτήσω φυλλικό οξύ παίρνεις?
Ναι, μου συμβαίνει όταν δεν κοιμάμαι καλά αλλά ήταν από χθες το βράδυ που ένιωθα αστάθεια και αδυναμία. Φοβάμαι μήπως έχει πέσει κι άλλο ο αιματοκρίτης μου. Πήγα σήμερα βέβαια στο γιατρό μου και με είδε. Ειχα υπόταση και ζαλιζομουν και με με πιάνει και ενας πόνος αριστερά κοντά
στον ώμο, αλλά όταν πιέζω δεν πονάω άρα μάλλον δεν είναι μυϊκό και έχω αγχωθει. Ο γιατρός εξετασε και την κοιλιά μου μήπως είναι από την σπλήνα και αντανακλά εκεί αλλά ήταν οκ.
Χθες πήγα στο ιατρείο του χωριού και έκανα καρδιογράφημα. Ήταν οκ.
Φυλλικό οξύ μου είχε πει η ενδοκρινολόγος να παίρνω επειδή είχα υψηλή ομοκυστεΐνη και το φυλλικο τη ρίχνει. Μου είχε γράψει σίδηρο και φυλλικό οξύ μαζί σε χάπια, πήρα ένα και με πείραξε οπότε το σταμάτησα και ξεκίνησα κάτι ηλεκτρολύτες με βιταμίνες (μαγνήσιο , b12, καλλιο κ.ά) που έχουν και φυλλικό οξύ μέσα. Δεν ξέρω αν κάνουν καλή απορρόφηση αλλά η ομοκυστεΐνη μου έπεσε. Τελευταία φορά που είδα το φυλλικό οξύ σε εξετάσεις ήταν πριν δύο βδομάδες. Ήταν σχετικά προς τα κάτω από ότι σε άλλες εξετάσεις μου οπότε θα συνεχίσω να παίρνω και ίσως πω στο γιατρό μου να μου γράψει κάποιο. Μου είχε προτείνει το φιλισιν. Το έχω αγοράσει αλλά δεν το δοκίμασα. Θα το ξαναδώ σε κανένα μήνα γιατί ίσως χρειαστεί να πάρω και βιταμίνη d που έχω στα κατώτερα φυσιολογικά.
Και εγώ έχω χαμηλό αιματοκρίτη,στο 28 περίπου ..και φεριτινη 7...Να ξέρεις ότι ο χαμηλός αιματοκρίτης παίζει πολύ ρόλο με αυτά που μας κάνει η καρδια..όσο να πεις στα άτομα με αναιμία η στίγμα η καρδιά λειτουργεί πιο πολύ για να οξυγονοθουν τα όργανα...Γι'αυτό και οι πολλές έκτακτες και τα πλακωματα..Και εγώ άρχισα σίδηρο ,έναν πρωτεϊνικό που είναι πάρα πολύ καλός και μου τον ανεβάζει αμέσως αλλά παίρνω και ένα φελισιν το πρωί γιατί το φολλικο οξύ είναι ότι πρέπει για την καρδιά,ασπίδα.Πρεπει να καταναλώνεις κόκκινο κρέας,αν δεν σου αρέσει δοκίμασε να τρως περισσότερα λιπαρά ψαρια.
Α πολύ χαμηλός κι εσύ. Πού οφείλεται η δική σου αναιμία; Γιατί σε μένα δεν έχει βρεθεί κάτι ακόμα. Θα κανω πλακάκι και ηλεκτροφόρηση που θέλει ο γιατρός,αλλά μέχρι τώρα δεν είχα ανεπάρκεια σε σίδηρο κλπ για να μου προκαλεί αναιμία.
Έκτακτες εγώ δεν έχω πάρα πολλές αλλά κάνει γενικά περίεργα η καρδιά μου με πλακωματα όπως λες και την ορθοστατική ταχυκαρδία που έπαθα.
Κρέας κόκκινο δεν τρώω πολυ είναι η αλήθεια,θα αρχίσω να τρώω σολομό που μου αρέσει.
Το φυλισιν σου κάνει καμιά παρενέργεια;
Το φελισιν δεν κάνει καμία απολύτως παρενεργεια.Το έπαιρνα και όταν ήμουν έγκυος φαντάσου.Ειναι απόλυτα ασφαλές..Το στίγμα το κληρονομησα από την μάνα μου..Στίγμα δρεπανοκυτταρικης αναιμίας.Στην εγκυμοσύνη μου είχε φτάσει 23 αλλά σώθηκα με τον σίδηρο που μου είχε δώσει ο γιατρός μου.Σολωμο πρόσεξε από πού θα παρεις,μόνο φρέσκο και όχι ιχθυοκαλλιεργειας.Ειναι το πιο τοξικό ψάρι αν πάρεις ιχθυοκαλλιέργειας και μπορεί να σου κάνει θέματα.
Α δεν το ήξερα. Και πώς θα ξέρω ότι είναι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας; Τι θέματα; Γιατί έχω ξαναμαγειρεψει και νομίζω ήταν κατεψυγμένος, λες να έπαθα τίποτα;
Το φιλισιν μάλλον θα το αρχίσω κι εγώ. Παίρνεις κάτι άλλο; Μαγνήσιο κλπ;
Το αναγράφουν οι συσκευασίες.Προτιμησε από κάποιο ιχθυοπωλειο που είναι της ωρας τα ψάρια τους.Θα τους ρωτήσεις κιόλας.Και εγώ έχω φάει κατεψυγμένο πολλές φορές.Αλλα πλέον ούτε να τα δω.Γενικα μην προτιμάς κατεψυγμένα ψάρια.Μονο φρέσκα..και επειδή εδώ Ελλάδα είναι δύσκολο να βρεις ολοφρεσκο σολωμό και καλο,καλύτερα να προτιμάς την πέστροφα που είναι και αυτό λιπαρό ψάρι.Ο μπαμπάς μου ήταν ψαρας και κάτι ξέρω..Παίρνω μαγνήσιο που και που,όταν δεν μπορώ να κοιμηθώ.
Οκ,θα το έχω υπόψη. Σολομό έτρωγα πολύ πέρυσι,στον ατμό,λόγω της οισοφαγίτιδας, αλλά θα δοκιμάσω και πέστροφα μήπως μου αρέσει εξίσου.
Σαρδελα φρεσκια παιδια. Ο Σολωμος εχει βαρεα μεταλλα, αν και ειναι νοστιμος. Τη σαρδελα για να καταλαβεις οτι ειναι καλη παρατηρεις α) τα ματιαπου πρεπει να ειναι διαφανη και οχι θολα β) το σωμα να ειναι σφιχτο και λειο σαν νεας γυναικας και να μην εχει χαλαρωσει, ξελεπιαστει και ξεκοιλιαστει.
Γινεται ωραια στο ταψι με σκορδο και μυρωδικα ή φιλεταρισμενη στη σχαρα με χοντροκοκκο αλατι για πιο λαιτ.
Εγω φτιαχνω ριζοτο με μοσχιους και γαριδα ψιλη που τηγανιζω με το κελυφος. Και τα δυο αυτα ζωα της θαλασσας ειναι πολυ οικονομικα. Βεβαια τα λυπαμαι καμια φορα. Τις αγελαδες επειδη ειναι μεγαλοσωμες τις λυπαμαι λιγοτερο. Ισως θα μπορουσα να πυροβολησω μια αγελαδα αν ηξερα οτι θα πεθανει ακαριαια.
Εγώ γενικά τα λυπάμαι τα ζώα. Χοιρινό δεν τρώω,βοδινό δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, κοτόπουλο τρώω κατά βάση.
Θελω κυρίως ψάρια που γίνονται στον ατμό γιατί τα τηγανητά τα αποφεύγω.
Τα τηγανητα ειναι βαρια στο στομαχι. Ανετα μπορεις να τρως στη σχαρα ή μπουρδετο οπως λεμε στο Ιονιο, δηλαδη σε ρηχη κατσαρολα με λιγο νερο, λιγο λαδι, μυρωδικα, μαιντανο, κολιανδρο κλπ.
Ο κολιανδρος να ξερετε δεσμευει τα βαρεα μεταλλα.
Τα μπακαλιαρακια γινονται ωραια μπουρδετο. Ειναι ψαρι με μηδεν λιπαρα.
Γεια σας παιδια και από μένα ελπίζω να είστε όλοι καλά. Θέλω να μοιραστω και εγώ με την σειρα μου τι μου συμβαίνει μπας και νιώσω καλυτερα. Από τον Σεπτέμβρη με έπιασε το στομάχι μου και έτρεχα σε γιατρους μετά από γαστροσκόπηση μου βρήκαν πανγαστριτιδα και παλινδρόμηση. Ξεκίνησα αγωγή συνήλθα λίγο και μια μέρα πριν σταματήσω τα χάπια (να σημειώσω πως τα συμπτώματα έγιναν απλά λίγο πιο υποφερτά δεν έφυγαν ποτε τελείως) ξεκίνησαν οι έκτακτες. Πολλές και δυνατές. Πήγα σε καρδιολογο και μου βρήκε τάση για προπτωση βαλβίδας και ίσως μου λέει να τις κάνει αυτό. Το τρομερό είναι ότι ακόμα και μέχρι σήμερα αν ξαπλωσω από το την αριστερή μεριά παθαινω αμέσως έκτακτες. Γυρίζω από την άλλη και τέλος. Δεν ξέρω τι φάση. Επίσης κάτι που ξέχασα είναι ότι λόγο του στομαχιού και προφανως άγχους? με επιασαν και κάτι τέλειες κρίσεις πανικου στον υπνο όπου πεταγομουν με το που πηγαινε να με παρει ο υπνος λες και δεν είχα ανάσα και έπρεπε να σηκωθώ για να ανασάνω. Η αλήθεια είναι ότι επειδή έφαγα φρίκη με όλο αυτό προσπαθησα σταδιακά να ηρεμησω και λέω δεν παθαινεις τίποτα όλα είναι οκ και εξαφανίστηκαν αυτά στον υπνο αλλά τσουπ ήρθαν οι έκτακτες. Δυο φορες εχω ξυπνήσει κιόλας νιώθοντας ένα δυνατό κτυπο της καρδιας και μάλιστα σαν να είχε σταματήσει και μετά με το που άνοιξα τα μάτια έκανε ένα δυνατό κτουπ και μετά συνήλθα. Είμαι 31χρονων. Με έπιαναν και πιο μικρή που και που έκτακτες αλλά ποτε αυτό το πράγμα. Παιδιά θα το παρακολουθω και θα σας πω τι γίνεται μπας και βοηθήσει αυτό που θα πω και κάποιον άλλο. Απλά η γνώμη μου είναι ότι πρέπει ότι και να νιώθουμε να προσπαθουμε να ηρεμουμε τον οργανισμό μας. Κάνω ότι μπορώ. Δεν έχω καπνίσει ποτε στη ζωή μου δεν τρώω τηγανιτά και βλακείες δεν πινω καφε και κοκα κολα. Ίσως αυτό που παθαινουμε είναι σοκ του οργανισμού μας σε ότι βιώνουμε γενικά.
Επίσης ρε παιδια τι φάση γιατί να το νιώθουμε όταν ξαπλώνουμε αριστερά?
Εμενα τον τελευταιο μηνα με πιανουν εκτακτες οταν ξαπλωνω στη δεξια πλευρα.αλλες φορες ειναι 2-3 και αλλες 10 ,οπως εχτες το βραδυ.αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι οταν κρυωνω και ξαπλωνω και σκεπαστω με πιανουν σιγουρα οι συστολες.εχει κανεις ιδεα???
Είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος, έκτακτες θέσης. Μάλλον κάποιο νευρο ερεθιζεται. Ή εχει να κανει και με την αλλαγη στην πιεση του αιματος οταν ξαπλωνουμε στο πλαι.
Εμένα ο καρδιογράφος τις αναγνώρισε ως διδυμία. Δεν μου συμβαίνει πια από τότε που ξεκίνησα το φάρμακο για την καρδια. Ελάχιστες φορές. Ούτε παλιά όμως μου συνέβαινε συνέχεια. Μπορει να παιζουν ρολο αρκετοι παράγοντες. Οταν τις νιωθετε αλλαξτε πλευρο.
Eγώ νιώθω έτσι τις έκτακτες όπως τις περιγράφεις απλά από την αντίθετη πλευρά. Τα περισσότερα βράδια κοιμάμαι ανάσκελα, αν όμως γυρίσω να ξεπιαστώ και γυρίσω στο πλάι στην δεξιά πλευρά τότε αρχίζουν χορό οι έκτακτες... Άρα επιστρέφω ανάσκελα ή αριστερά και σταματούν. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό δεν ξέρω αλλά δύο καρδιολόγοι που με είδαν πριν ένα μήνα ήταν όλα φυσιολογικά, δεν έχω τίποτα. Όμως έχω παρατηρήσει πλέον κ εγώ αυτές τις έκτακτες θέσης κ έχω ανησυχήσει..
Αν επιτρέπεται ποιο φάρμακο πηρες? Ο γιατρός μου έδωσε αν και μόνο εάν με πιανουν αρκετές το ιντεραλ ένα τέταρτο την ημέρα αλλά θέλω να το αποφυγω. Το θέμα είναι ότι όσο ξεχνιέμαι με ξεχνάει όσο το σκέφτομαι με πιανει. Λέω να θα με πιασει και με πιανει. Τι φάση γμτ? Είναι τόσο ενοχλητικό. Προσπαθώ να φτιάξω και το στομάχι μπας και ηρεμησω.
Δεν παίρνω φάρμακο για τις έκτακτες γιατί δεν έχω έκτακτες. Παίρνω το procolaran για να μου ρίχνει τους παλμούς. Δεν μπορώ να πάρω β αναστολέα προς το παρόν γιατί έχω χαμηλή πίεση.
Το στομάχι παίζει ρόλο σε όλα και σε έκτακτες και σε ταχυκαρδίες.
Το ιντεραλ είναι καλό φάρμακο, είναι και ηρεμιστικό.
Αλήθεια λες? Εγώ έχω το στομαχι σκατα και τον οισοφάγο το ίδιο. Λες να επιβαρύνει και αυτό τελικά τις σκασμενες? Εσυ έχεις και με το στομαχι θέμα? Δηλαδή θέλω να πω παρατηρειται οποίος έχει θέμα με έκτακτες να έχεις και στομαχι?
Δεν έχω θέμα με έκτακτες Προσωπικά. Αν νιώσω καμία, απλά το αγνοώ Σπάνια νιώθω όμως.
Θέμα με το στομαχι έχω. Σε όλα παίζει ρόλο το στομαχι. Και στις ταχυπαλμιες.
Εσυ που εχεις διαγνωστει με ορθοστατικη ταχυκαρδια εκτος απο την αποτομη αυξηση των παλμων σου ειχες και κατι αλλο???σε ρωταω γιατι σημερα που ειχα παει σε καποιο ραντεβου και καθομουνα μια ωρα οταν σηκωθηκα αισθανθηκα σαν ασταθεια(χωρις ταχυκαρδια).επανηλθα πολυ γρηγορα βεβαια.
Νταξει 10.5/60 είναι μια χαρά πίεση, εμένα μου πέφτει και στο 85/49. Δες παντως μήπως σου πέφτει με το που σηκωθεις.
Γενικά πρέπει να σηκώνεσαι αργά, να συνηθίσει το σώμα στην αλλαγή θέσης. Ειδικά το πρωί.