Είναι κάτι που ανάφερα πιο πάνω κι εγω. Ότι την πίεση μας δεν πρέπει να την συγκρίνουμε με άλλους.. Απλά έχει συνέχεια επεισόδια λιποθυμίας..
Printable View
170 παλμοι δεν είναι ψυχοσωματικο συμπτωμα,λογικα υπαρχει καποιο σύνδρομο και δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αρκετοί ειδικοι. Εμένα μέχρι 160 έχουν πάει και πάει παρα πολυ γρηγορα η καρδια,δεν είναι απο άγχος αυτο, η ταχυκαρδία είναι που σου φερνει το αγχος.
Η πιεση της , ακόμα και σε σχέση με τη δικη μου,δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλη,το θέμα είναι ότι λιποθυμαει όμως και αυτό είναι επικινδυνο. Πρεπει να μαθει να μετριαζει αυτά τα συμπτωματα μειώνοντας τις ταχύπαλμιες και αυξάνοντας την πιεση γιατί οι συνεχεις λιποθυμιες μπορει να οδηγήσουν και σε τραυματισμο.
καλησπέρα, μην τα παρατάς, είναι δύσκολο όλοι έχουμε περάσει έτσι... θέλει υπομονή, χρόνο να σταθείς όρθια ξανά...
Το ανέφερα αυτό στον καρδιολόγο και μου είπε πως κάτω από συνθήκες υπερβολικού στρες μπορεί να συμβεί. Είναι όπως όταν τρέχεις σε διάδρομο μπορούν οι σφυξεις να ανέβουν μέχρι το 200.απλως το επιθυμητό όριο είναι 220- η ηλικία δηλαδή 220-23 εν προκειμένω. Δεν ξέρω παιδιά έχω μπερδευτεί πάρα πολύ ο ένας γιατρός με στέλνει στον άλλο.
Φυσικά και είναι από τα πιο κλασσικά ψυχοσωματικά συμπτώματα οι αυξημένοι παλμοί Αντώνη, μη λέμε όλο τα ίδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ψάξει το παθολογικό κομμάτι η Περσεφόνη καλού-κακού, αλλά εδώ είναι εμφανέστατο ότι υπάρχει και το ψυχολογικό πρόβλημα και σε αυτό πρέπει να δώσει βάση η κοπέλα.
Όπως λένε και τα παιδιά πιο πάνω, πρόσεξε Περσεφόνη μην μπεις σε έναν ατελείωτο κύκλο εξετάσεων που θα σε μπερδέψουν χειρότερα και μην μπεις στο τρυπάκι της αρρωστοφοβίας. Διότι συνήθως όταν πρωτοεμφανίζονται οι κρίσεις πανικού, έχουμε μία άρνηση να δεχτούμε ότι είναι κάτι ψυχολογικής φύσης, ψάχνουμε συνεχώς κάτι παθολογικό και μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο.Εσύ πολύ ορθά, ξεκίνησες με ειδικό ψυχικής υγείας. το εάν είναι ο κατάλληλος ή όχι ο πρώτος που πήγες είναι άλλο θέμα.
Έχεις κάνει τεστ κοπώσεως;
Αν συμβαίνει συνέχεια και συνδυάζεται με λιποθυμίες θεωρώ ότι είναι ακραίο να το ρίξει στο άγχος. Ναι, πολλά μπορεί να πάθει κανείς από το άγχος θεωρητικά, αλλά τουλάχιστον κρίνοντας από τον εαυτό μου, πριν την ορθοστατική, σε κρίση πανικού που συνήθως ανεβαίνουν οι παλμοί μου, είχα το πολύ 80. Στο τεστ κοπώσεως προς της ορθοστατικής, για να ξεπεράσω τους 100 χτύπους στο διάδρομο έπρεπε να το βάλει στο γρήγορο και είχε περάσει ένα 20λεπτο. Σε αυτό που έκανα μετά την ορθοστατική, χτύπησα τους 150 σε πέντε λεπτά. Εμένα αυξάνονται μόνο όταν είμαι όρθιος, περπατάω κλπ, οπότε ήταν ξεκάθαρη η διάγνωσή μου.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί γιατροί εξειδικευμένοι σε τέτοια σύνδρομα στην Ελλάδα.
Τι να πω, η γνώμη μου είναι πως είναι απολυτα λογική η ανησυχία σου. Από κει και πέρα, δες μήπως σου δώσει ο νευρολόγος κάποια λύση και ανέφερα για δυσαυτονομία για να σου εξηγήσει πώς και γιατί. Το σημαντικό είναι να καταλάβεις γιατί λιποθυμάς και τι τργικάρει τον οργανισμό σου να λιποθυμήσει. Και συζήτησε για τα αντικαταθλιπτικά.
Μάλλον δεν ξέρεις πώς ειναι να χτυπάει 170+ η καρδιά σου. Η ταχυπαλμία είναι που προκαλεί το άγχος, όχι το αντίστροφο. Είναι τραγελαφικό να τα ρίχνουμε όλα στο άγχος.
Κι εγώ έχω άγχος και είχα σε όλη μου τη ζωή. Αλλο αυτό και άλλο η ταχυκαρδία που οφείλεται σε νευρολογικά αίτια όπως η δυσαυτονομία και η ορθοστατική ταχυκαρδία.
Από κει και πέρα ποιος είπε να μην κοιτάξει το ψυχολογικό η κοπέλα; Είναι όμως εγκληματικό να θεωρούμε ότι η ψυχολογία θα την κάνει να σταματήσει να λιποθυμάει ,όταν αυτό συμβαίνει για οργανικούς λόγους.
Κι εγώ έχω και οργανικό και ψυχολογικό πρόβλημα. Το οργανικό επιδεινώνει το ψυχολογικό σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΑΘΜΟ. Να κάνει τι η Περσεφόνη; Να βρει μια ψυχολόγο του Παντείου να της τρώει τα λεφτά για άλλες τόσες συνεδρίες;
Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να βρει έναν καλό γιατρό που θα δει την περιπτωση της συνολικά. Τα αντικαταθλιπτικά επίσης μπορεί να βοηθήσουν.
Αντώνη τελικά εμένα μου αυξάνονται κατά 30-33 παλμούς άμεσα μετά την ορθοστασία και μέσα σε 30 δευτερόλεπτα έχουν υποχωρήσει.
Παραμένουν ωστόσο υψηλότεροι κατά 10-15/λεπτό συγκριτικά με όταν είμαι καθιστός.
Είναι πάντως αστείο, όλο λέμε το άγχος προκαλεί το ένα το άγχος προκαλεί το άλλο, αλλά όταν φοβόμαστε ότι το άγχος θα μας προκαλέσει έμφραγμα, το αποκλείουμε με τη μία.
Ναι, το άγχος είναι ένας τεράστιος παράγοντας κινδύνου, μπορεί και να μας αρρωσταίνει στο τέλος, αλλά όταν προκύπτει οργανικό πρόβλημα, τι να γίνει, πρέπει να ασχοληθούμε και με αυτό.
Είναι φυσιολογικό νομίζω. Αν τους ρίχνεις, κομπλέ. Αν παραμένουν αυξημένοι και πάνω από 100, τότε υπάρχει θέμα.
Εξαρτάται και από τον κάθε οργανισμό βέβαια. Ο γιατρός που με βλέπει έχει αυξημένους παλμούς γενικά, έχει πχ 90 καθιστός. Εγώ δεν ήμουν έτσι. Σε κάποιους παίρνει χρόνια να καταλάβουν τι τρέχει, εγώ το καταλάβα αμέσως γιατί ήμουν βραδυκαρδικός όλη μου τη ζωή και ξαφνικά άλλαξαν όλα.
Βαριέμαι να επαναλαμβάνω τα ίδια. Που το ξέρεις αν ξέρω ή δεν ξέρω πως είναι να έχεις 170 παλμούς; Το ξέρω γιατί το έχω περάσει. Όχι 170, 168 το ανώτερο που έχω μετρήσει,δεν μετρούσα κι όλη την ώρα, sorry. Και ναι, από άγχος ήτανε και όχι το αντίστροφο. Πέρασε το άγχος, πέρασαν κι όλα αυτά εδώ και τόσα χρόνια, γύρισα στα φυσιολογικά μου που τα λες και προς βραδυκαρδία. Αν είχα το σύνδρομο τάδε κι ήταν παθολογικό, δεν θα γιατρευόταν από μόνο του, ακόμα ταχυκαρδίες θα είχα.
Τεςπα, ο καθένας με την άποψη του...
Αντώνη έχω ας πούμε 75 καθιστός,σηκώνομαι όρθιος και μέσα σε 10 δεύτερα πηγαίνουν 108. Μέσα στα επόμενα 20 δευτερόλεπτα υποχωρούν στους 88 περίπου.
Δεν πληρώ τα κριτήρια για POTS αλλά θα κάνω κάποια στιγμή και μία επίσκεψη σε καρδιολόγο.
Έχει τεράστια διαφορά αυτό που λες. Ναι, κι εμένα οι παλμοί μου από το άγχος έχουν πάει 113 προς της ορθοστατικής. Καθαρά από το άγχος επίσης είχε μουδιάσει όλο μου το αριστερό χέρι. Άλλο αυτό και άλλο να έχεις συμπτώματα οργανικής νόσου όπως η κοπέλα. Και είναι επιστημονικά αποδεκτό πως ναι, τα σύνδρομα που επιφέρουν ταχυπαλμία, πολλές φορές προκαλούν κατάθλιψη στους πάσχοντες ή επιδεινώνουν τα ήδη υπάρχοντα ψυχιατρικά θέματα, όπως στην περίπτωση μου πχ.
Όταν λοιπόν έχεις μια οργανική νόσο που σου προκαλεί τρελή ταχυπαλμία, είναι αδύνατον να μην νιώσεις άγχος και πανικό παράλληλα, είναι φυσιολογική διάδραση στον εγκέφαλο, όταν η καρδιά χτυπάει τρελά, αμέσως μπαίνουμε σε μια κατάσταση επικείμενου κινδύνου, έτσι είμαστε προγραμματισμένοι.
Δεν εκφράστηκα ποτέ για σένα, εσένα μπορεί να ήταν από το άγχος. Η άποψη μου είναι με βάση όσα αναφέρει η θμεατοθέτρια, ότι κάτι συμβαίνει και σίγουρα δεν θα της προτείνω ως πρώτο βήμα, εγώ προσωπικά, την ψυχανάλυση όταν λιποθυμάει και δεν της έχει περάσει ούτε με ηρεμιστικά ούτε με συνεδρίες.
Σωστά, ο καθένας με την άποψή του και τα επιχειρήματα του.
Καλημέρα Περσεφόνη.
Πως είσαι αυτές τις μέρες;
Καλησπέρα παιδιά. Λοιπόν μια από τα ίδια για αυτό και δεν έγραψα κάτι καινούργιο. Με πιάνουν ταχυκαρδιες με εξάρσεις και υφεσεις. Χθες το απόγευμα ήμουν σε ένα εμπορικό κέντρο είχε και πολυκοσμία δεν ήθελα πολύ. Ένιωσα αυτό το γνωστό σφυξιμο στο στομάχι και την καρδιά μου να φτερουγιζει. Προσπαθούσα να μη δώσω σημασία να εστιάζω την προσοχή μου αλλού αλλά τίποτα όσο πιο πολύ προσπαθούσα να το αγνοήσω τόσο πιο έντονη γινόταν η ταχυκαρδία.Ημουν παρέα με ένα συμφοιτητη μου και αισθάνθηκα πραγματικά ρεζίλι. Δεν ήθελα να δείξω ότι με έπιασε τέτοια ταραχή. Σήμερα δεν πήγα πουθενά μόνο μέχρι το σούπερ μάρκετ με τα χίλια ζόρια. Με αγχωσε το χθεσινό συμβάν.
Να πω και γω μια πρόταση, ταχυκαρδίες κτλ που λες , ειχα και εγω. Το τριγκερ ηταν ενα έντονο στρες που βίωσα για δυο βδομάδες με την δουλειά. Μην μακρυγορο, εξετάσεις και εξετάσεις, ειχα γίνει γραφικός στους γιατρούς. ουδέν εύρημα παθολογικο.
Ιντεραλ 40 πήρα, με έριχνε πολύ, σπάνια το επερνα, τωρα καθόλου.
Αυτο που με βοηθησε ειναι η ασβαγκαντα σε σκόνη. Λιγο στην μυτη του κουταλιου σε λιγο νερο , καθε μερα μετα το φαγητό.
Οντως αυτο που παθαινεις πυροδοτήθηκε απο κάτι.
Καλο επίσης κάνει το περπάτημα.
Καλησπέρα αυτό το βότανο από που το προμηθεύεστε; Από το φαρμακείο; Και ποιο σκεύασμα είναι. Τον τελευταίο χρόνο πάσχω και Εγώ από φοβερό άγχος με κρίσεις πανικού λόγω ανεργίας αλλά και ύπαρξη χασιμοτο που όμως εδώ και 3 μήνες έχει ρυθμιστεί. Εσάς αυτό το βότανο σας το σύστησε γιατρος;
Πήγα σε Νευρολογο και μου έδωσε xanax μισό χαπάκι το ελάχιστο Κάθε βράδυ. Δεν θέλω όμως να το συνηθίσω αυτό και από την άλλη αν δεν το πάρω μια μέρα με πιάνει κρίση. Σε τι γιατρό να παω;
Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα το πρωί πι ξύπνησα με ταχυκαρδία και έντονη εφίδρωση. Ήμουν σε μια απίστευτη κατάσταση τρόμου χωρίς κανέναν λόγο. Δεν μπορούσα να θυμηθώ αν είδα κάποιον εφιάλτη τέλος πάντων. Πήγα σε ψυχίατρο μου είπε ότι πρόκειται για νυχτερινές κρίσεις πανικού. Όταν του είπα για την υποταση και τις λιποθυμίες μου είπε ότι μάλλον από το σοκ που υφίσταται ο οργανισμός, παθαινω συγκοπτικα επεισόδια. Πήρα τον καρδιολόγο τηλέφωνο και συμφώνησε αφού δεν μπορεί να βρει κάτι οργανικό. Τέλος πάντων μου έγραψε σεροπραμ. Μου είπε ότι με τόσο έντονες κρίσεις πανικού δύσκολα θα φέρει αποτελέσματα η ψυχοθεραπεία από μόνη της. Πήρα ένα χάπι το μεσημέρι και ακόμα αισθάνομαι ένα περίεργο αίσθημα μέθης. Το έχει πάρει κανείς εδώ μέσα; Τι παρενέργειες έχει; Τα φοβάμαι λίγο τα ψυχοφαρμακα δεν θέλω να μου αφήσουν κάποιο μακροχρόνιο κουσούρι αλλά από την άλλη δεν μπορώ να ζω και μέσα στον πανικό είναι αφύσικο και αδιανόητο. Υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει τη μνήμη μου; ρωτάω γιατι σήμερα διάβαζα δίκαιο και δεν θυμόμουν Χριστό μετά. Φταίει το χάπι ή το άγχος μου;
Δυστυχώς το ζαναξ δεν κάνει και πολλά. Είναι πολύ υπερτιμημένο χάπι κι επειδή το έπαιρνα καιρό ένα πράμα κατάλαβα, είναι λύση άμεσης ανάγκης. Δεν βοηθάει να φύγουν οι φόβοι, οι αρνητικές σκέψεις και η κατάθλιψη. Και συν τοις άλλοις μακροχρόνια προκαλεί σύνδρομο στέρησης.
Αυτός που πήγα σήμερα είναι ψυχοθεραπευτης - ψυχίατρος ο οποίος ειδικεύεται στη συμπετιφορικη ψυχοθεραπεία. Μου είπε ότι οι ψυχολόγοι είναι πεταμένα λεφτά. Δεν ξέρω παιδιά ο καθένας έχει διαφορετική άποψη και εγώ στη μέση καλουμαι να αποφασίσω. Το μόνο που θέλω είναι να σταματήσω να υποφέρω ψυχικά.
Αυτό προσπαθώ αλλά όταν με πιάνει μέσα στη Νύχτα αυτό σημαίνει ότι δεν έχω και πολύ έλεγχο. Απλώς συμβαίνει για διάφορους λόγους. Ίσως με ψυχοθεραπεία μπορέσουν να αναδυθούν κάποιοι απο αυτούς τους λόγους που συνετελεσαν στο να ζω μέσα στο άγχος. Ίσως πάλι να μην γίνει και τίποτα όπως την προηγούμενη φορά. Για το σεροπραμ τι πιστεύετε; γενικά διάβασα πολύ αρνητικά πράγματα για τα αντικαταθλιπτικα αλλά ο ψυχίατρος ήταν κάθετος ότι η λύση αυτή είναι μονόδρομος αλλιώς όπως είπε θα "τηγανιζομαι μια ολόκληρη ζωη".
Δεν έχω πάρει ποτέ χάπια.. Δεν έχω άποψη..
Άκουσε με.. Η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Θα γνωρίσεις πτυχές του εαυτού σου που δεν ήξερες. Θα μάθεις να ελέγχεις το άγχος. Θα σταματήσεις να δίνεις τόση σημασία σε ανούσια πράγματα..
Δεν ξέρω τι σκεφτόταν όταν το έλεγε.. Ξέρω πως εγώ ξανά γεννήθηκα με την ψυχοθεραπεία.. Βοήθησε τον εαυτό σου. Μην κοιμίζεις τα προβλήματα με χάπια.. Αντιμετώπισε τα!
Πολυ συχνο στους ασθενείς δυσαυτονομίας να ξυπνάνε με ταχυπαλμια γιατί κατά τις τέσσερις ο οργανισμός μας εκκρίνει αδρεναλινη και επέρχεται ταχυπαλμια.
Οσο επαιρνες ζαναξ είχαν σταματήσει οι ταχυπαλμιες;
@faro, η ασβαγκαντα σε φαρμακεία κυρίως. συμπληρωμα είναι , την δόση την προσαρμοζεις στον οργανισμό σου. Γιαυτο ξεκινάς απο λίγο.
Τα αντικ/κα , αγχολ/κα πρέπει να βρεις πιο σου ταιριάζει. Αν κάποιο δεν σου πάει το λες στο γιατρό να στο αλλάξει.
Καλημερα κι απο εμενα! Θα σου ελεγα πρωτα απο ολα να ξεκαθαρησεις τα παθολογικα αιτια, δλδ να γινεις συγουρη οτι δεν εχεις κατις σωματικα και μετα να απευθυνθεις σε ψυχολογο η ψυχειατρο μεσο του ΙΚΑ, νομιζω οτι δικαιουσαι λογο ηλικιας ακομα απο τον οικογενειακο ταμειο ,επισης νομιζω οτι οι φοιτητες εχουν καποια ιατρικοφαρμακευτικη περιθαλψη ωστε να μην χαλας τα λεφτα ου! ,διοτις η οικονομικες δυσκολιες απο μονες τους και μονο αυτες ειναι ικανες σε ατομα που ειναι αρκετα υπευθυνα και δεν θελουν να "χρωσταν" σε κανεναν ,ατομα δλδ με υπερβολικη αξιοπρεπεια οπως δειχνεις εσυ! τους προκαλει μεγα στρες και αγχος αυτο!
Εκανες εγκεαλογραφημα, η μαγνιτικη στον εγκεφαλο σου? ελεξες τις μερες της περιοδους σου? μην εχεις καθηστερηση? κοιταξες το στομαχι σου? (το στομαχι ειναι το μονο μερος του σωματος οπου μπορει να προκαλεσει παρενεργεις που ειναι ψυχικεςδιαταραχες).Ξεκαθαρ ησαι με αυτακαι μετα δες για καποιον ψυχειατρο η ψυχολογο χωρις να δωσεις λεφτα! Διοτις καλες οι ψυχοθεραπειες και οι βελονησμοι, οι θεραπειες γνωστικιστικης φασης η η ψυχαναλυση αλλα θελουν τρελα λεφτα ολα αυτα!
Τελος θα σου ελεγα το θεμα του μοναχισμου να το ξανα σκεφτεις σοβαρα! δεν ειναι ασχημη ιδεα κατα την γνωμη μου! Δεν θα χασεις και τυποτα το συγκλονηστικο απο την κοσμικη ζωη!