Πάρα πολύ κακώς! Κι αν συνέχιζες να είσαι βίαιος καλά θα κάναν να σε απομακρύνουν μπας και έσπαγε ο κύκλος της βίας έστω και από σπόντα.
Printable View
Πάρα πολύ κακώς! Κι αν συνέχιζες να είσαι βίαιος καλά θα κάναν να σε απομακρύνουν μπας και έσπαγε ο κύκλος της βίας έστω και από σπόντα.
Ορέστη, σε θεωρώ πολύ πιο έξυπνο άνθρωπο από ότι προσπαθείς να περάσεις όταν αναφέρεσαι σε δικά σου θέματα. Φυσικά και δεν είχαν δίκιο, αλλά η λύση δεν είναι να απαντάς στη βία με βία ούτε να κάθεσαι εκεί να τρώτε τις σάρκες σας.
Δεν ξέρω τι να κάνω να απευθυνθώ σε δικηγόρο? Θέλω να απαλλαγώ από αυτόν τον τύπο!!!
Κοίτα, αν έχω καταλάβει μένετε όλοι μαζί. Με κάποιον τρόπο θα πρέπει να τον απομακρύνεις. Αν θυμάμαι καλά από τα μηνύματά σου, είχε θέμα με ουσίες και έχει ταυτόχρονα ψυχιατρικό πρόβλημα που δεν δέχεται να ακολουθήσει θεραπεία. Είτε στηρίζεσαι στο ψυχιατρικό και στην όλη συμπεριφορά του και ζητάς εισαγγελική εντολή, ψυχιατρική γνωμάτευση και ακούσια νοσηλεία (που δεν είναι πάντα τόσο απλό αν δεν τον πετύχετε σε κάποια έξαρση), είτε κάνεις μήνυση κτλ για τις επιθέσεις να πάει δικαστήριο και ενδεχομένως φυλακή μετά από καιρό, είτε έστω ασφαλιστικά για αρχή ώστε να μην σε πλησιάζει. Αφού μένετε μαζί, τα δύο τελευταία σημαίνουν ότι το παίρνετε απόφαση και τον πετάτε έξω από το σπίτι επιτόπου κι ότι καταλαβαίνει ας κάνει κι όπου θέλει ας πάει. Ένας δικηγόρος θα σε συμβουλεύσει πως να κινηθείς, αλλά το βασικό είναι να το πάρεις απόφαση ότι είναι επικίνδυνος και ότι πρέπει να απομακρυνθεί από εσάς
Εγω πιστευω οτι ο αδελφος σου ειναι το θυμα και εσεις ολοι οι θυτες. Δε θα πας ποτε πουθενα γιατι γουσταρεις την κατασταση. Εδω μεσα ψαχνεις ατομα να σε δικαιολογησουν. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε εναν εισαγγελεα και να ομολογησεις οτι εχετε κανει του αδελφου σου. Αμα σου πει αυτος οτι εισαι αθωα ολα καλα.
Αλλα δε θα πας γιατι δεν θες λυση, θες να τον εχετε απο κατω.
Τι είπες??
Έρχεσαι στο ποστ της κοπέλας και βγάζεις τα απωθημένα που έχεις και μου λες καλάθια?? Το κάθε σπίτι είναι διαφορετικό ή θα διαβάζεις την ιστορία του κάθε ανθρώπου και θα σχολιάζεις με βάση αυτό ή καλύτερα άνοιξε ένα νέο θέμα και μίλησε μας ΞΑΝΆ για την μαμα σου και τον αδελφό σου..
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Ως εξω απο το χορό και ως νεο μελος χωρίς να ξερω προσωπικότητες και ποστ και την ιστορία του καθενα σας.
Η κοπελα ηρθε να γραψει για τον γολγοθα που ζει μεσα στο σπιτι της και είναι λυπηρο που πλακωνεστε μεσα στα ποστ χωρίς ουσιαστικα να την βοηθατε με καποιο τρόπο -εαν ηρθε για να βρει λυσεις - η απλά για να πει για όσα ζει.
Εχω φίλη που ο πατερας της ηταν βιαιος και αλκοολικος και με ψυχικα ζητηματα ο οποιος τωρα βρίσκεται σε κλινικη, εδωσε τεραστια μαχη μεχρι να αποδεχτει οτι ΠΡΕΠΕΙ να τον κλείσει εκεί. Ειναι δυσκολο να βλεπεις τον πατερα σου, τον αδερφο σου σε αυτη την κατασταση το ξερετε και όσοι γραφετε.
Εγω ημουν παρουσα σε ενα επισκεπτηριο που καναμε μαζί και με προειδοποιησε για πολλα, να μην δωσω λεφτα, τσιγγαρα να μην το κοιταξω, πολλες οδηγιες για να ειναι ασφαλη η συναναστροφη μας.
Κλαίγαμε σε ολη την επιστροφη στο αυτοκινητο και εχει ζησει ΚΟΛΑΣΗ μαζί του, αλλά επρεπε να γίνει.
Πολλοι ανθρωποι βρισκουν παρηγορια και ηρεμια στην εκκλησια αλλά δεν ειναι επιστημη, είναι πιστη και πρεπει να τα διαχωρισουμε.
Δεν μας λες όμως ο πατερας σου και οι υπόλοιπο της οικογενειας τι θεση εχουνε; Ο ίδιος ο Γιαννης αντιλαμβανετε την κατασταση τι θελει απο την ζωη του; Το ότι ειναι ψυχικα αρρωστος δεν τον κανει λιγοτερο ανθρωπο που ακόμα και δικηγόρο ή με εισαγγελεα εχει δικαιωματα.
Εγώ λέω να μαζευτείτε όλοι μαζί και να πάτε στο ψυχιατρείο και όποιος δικαιούται να μείνει έξω όποιοι πουνε οι ψυχίατροι μέσα θα μείνουν μέσα. Αν και δεν πάσχω από ψυχώσεις πιστεύω πως θα ήταν πολύ δυσκολο να ζήσω χωρίς φάρμακα. Δεν θα άντεχα να ακούω φωνές, να ζω με την ιδέα πως όλοι θέλουν το κακό μου και πως υπάρχουν τερατάκια ατη γωνία του δωματίου. Υπάρχει ψυχωτικός που δεν παίρνει φάρμακα που μπορεί να ζει έχοντας φωνές να τον ζαλίζουν 24 ωρες το 24ωρο; Δεν ξέρω αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο. Δηλαδή να υπάρχει άνθρωπος που προτιμά αυτή τη ζωή αντί να πάρει φάρμακα; Δυσκολο μου κάνει....
Σαν νέο μέλος και χωρίς να έχω διαβάσει άλλο σου θέμα δελφινάκι μου , αποφάσισα να σου γράψω...
Δυστυχώς στη ζωή μας δεν μπορούμε να ελέγξουμε κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό μας και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται στην καθημερινότητά μας συνεχώς.
Ως τρίτος, θέλω αρχικά να σου πω πως πρέπει να αποφασίσεις τι θα κάνεις ΕΣΥ , όχι ο Γιάννης, όχι η οικογένειά σου αλλά εσύ. Γιατί, πολλές φορές, όταν ένα άτομο είναι ψυχικά διαταραγμένο και ανήκει σε ένα σύνολο (στη συγκεκριμένη περίπτωση σε μία οικογένεια), τα υπόλοιπα μέλη του συνόλου , με την ανοχή τους τροφοδοτούν την κατάσταση που επικρατεί. Γνωρίζεις πως ο αδερφός σου έχει πρόβλημα, το οποίο απειλεί ΣΟΒΑΡΑ τις ζωές των υπόλοιπων. Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις στα υπόλοιπα μέλη και να τους ξεκαθαρίσεις πως πρέπει να μιλήσετε με ψυχολόγο, ψυχίατρο, δικηγόρο και στη συνέχεια με εισαγγελέα. Θα πρέπει να απομακρύνετε τον Γιάννη από εσάς για δικό σας και δικό του καλό, καθώς αυτή τη στιγμή σας βλέπει σαν θύτες και ζητά εκδίκηση. Σταματήστε να τον βλέπετε και εσείς σαν θύμα , που με τη βοήθεια του πνευματικού θα βρει , σαν χαμένος αμνός, τον δρόμο του και αναλάβετε τις ευθύνες σας. Ευθύνη σας δεν είναι να τον θεραπεύσετε , αλλά να φροντίσετε να μην απειλεί κίνδυνο για την κοινωνία. Τί σε κάνει να πιστεύεις πως δε θα πραγματοποιήσει μία μέρα τις απειλές του ; Ακομή και αν δεν απευθυνθείτε στους αρμόδιους ... Αν τα υπόλοιπα μέλη δε σε ακολουθούν , σε παρακαλώ πολύ φύγε από εκεί και πάρε και τη γιαγιά μαζί , η οποία χρειάζεται προστασία... Η κατάσταση δυστυχώς είναι κρίσιμη και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. Μην το αφήνεις πίσω, τα πράγματα θα χειροτερέψουν και θα εύχεσαι να είχες δράσει πιο γρήγορα. Ο Γιάννης θα χάνεται μέρα με τη μέρα χωρίς την κατάλληλη φροντίδα και εσείς θα κινδυνεύετε ακόμη περισσότερο. Μην ντρέπεστε και μην σκέφτεστε τί θα πει ο περίγυρος ... γιατί μπορεί κάποια στιγμή να αποτελέσει δημόσιο κίνδυνο. Επίσης μην έχετε ενοχές σαν σύνολο, επειδή μόνο η παρέμβαση αρμοδίων θα βοηθήσει και όχι η ευαισθησία και η ανοχή , αλλά και εσύ να είσαι προετοιμασμένη πως ίσως θα πρέπει να δράσεις μόνη σου και να αφήσεις πίσω ,χωρίς ενοχές, όσους δεν ακολουθήσουν την πορεία σου. Τουλάχιστον θα τους σώσεις , μάλλον, τη ζωή.
Σου εύχομαι να βγεις από αυτή την κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται και να επανέλθει , όσο γίνεται, η ηρεμία στην οικογένειά σου ...
Και εγώ πραγματικά μου το εύχομαι αυτό!!
Ο Γιάννης βλέπει συνέχεια έργα με βρικόλακες και φαντάσματα και βαμπίρ με σατανάδες και τέτοια και θέλει να πάρει άδεια για καραμπίνα. Ο μπαμπάς μου μικρό τον έδερνε και αυτός ως εκδικητικός που είναι παίρνει το αίμα του πίσω. Είναι παράξενο παιδί θέλει το κακό του σπιτιού μας και ζηλεύει πολύ τον μπαμπά τον βλέπει ανταγωνιστικά. Θέλω πολύ να βρεθεί λύση στο πρόβλημά μου.
Λοιπόν για άσχετο θέμα ο αδελφός μου χτύπησε πάλι τον μπαμπά μου στο πρόσωπο και τρέχανε αίματα . Χτυπάει πολύ άσχημα για να σκοτώσει . Τι είναι εγκληματίας ;
ο Γιαννης ειναι θηριο και 6 αντρες δεν θα τον κανουν καλα ,οχι εδω ο μπαμπας σας που ειναι 70 χρονων. Θελει δυνατα φαρμακα ,ενεσεις τα παντα για να ειναι σε καταστολη η επιθετικοτητα αυτη. Μια γνωστη περιπτωση στο πανελληνιο αυτος που σκοτωσε τον θειο του κατω στην Μανη και το καλοκαιρι του 2015 εκαψε το Δαφνί και εγινε τοτε ντορος στα καναλια. Απαξ και κανει σηκωνει χερι μπορει να φτασει στο εγκλημα
Σήμερα μου είπε ότι θα σκοτώσει τον μπαμπά και θα πάει στην φυλακή.
οριστε!! η φυλακη γι'αυτον θα ειναι η απομονωση σε ενα ψυχιατρειο και τα λοιπα...Τι ζητε κοριτσι μου και καθεσαι και τον ακους. Μια οργανωμενη εισαγγελικη και να ζησετε φυσιολογικα. Αρνηση να παρει την αγωγη του και βια. Εχει πηδηξει την μαντρα το μυαλο του
Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα φοβάμαι.....
Ρε παιδιά αδελφός μου είναι θέλω το καλό του τι δεν καταλαβαίνετε;;;;;
Το θεμα ειναι αυτος καταλαβαινει κανεναν ?
μπα δεν νομίζω
Μα πως θες το καλό του όταν αφήνεις έναν άνθρωπο να αποκτηνώνεται μέρα με τη μέρα; Αφού γίνεται όλο και πιο βίαιος και ανεξέλεγκτος!
Όλα αυτά που ακούς στις ειδήσεις κατα καιρούς πως ξεκινάνε νομίζεις;
Ακόμα κι αν χρειαστεί να νοσηλευτεί ή να σου πω το πιο βαρύ, να μπει στη φυλακή για πρόκληση σωματικής βλάβης π.χ. αφού όλο σας βαράει και ποιος ξέρει και που αλλού μπορεί να φέρεται έτσι, σίγουρα είναι καλύτερο από το να φυλακιστεί ισόβια για φόνο ή να θεωρηθεί βαριά κι επικίνδυνη κλινική περίπτωση και να μπει στο ψυχιατρείο σαν άνθρωπος με φόνο ή πρόκληση βαριάς σωματική βλάβη στο ιστορικό του. Πέρα από την προστασία την δική σας και του κοινωνικού συνόλου, σκέψου αν είναι καλό για τον ίδιο είτε να ζει με τύψεις, είτε να παρανοήσει εντελώς, είτε να φτάσει στο σημείο να μην καταλαβαίνει καθόλου το βάρος των πράξεών του;
Δελφίνι καλησπέρα. Αρχικά, είμαι καινούριος στο φόρουμ και δεν ειμαι σίγουρος αν έχω καταλάβει το όλο θέμα. Επομένως, με συγχωρείς αν σε ρωτήσω πράγματα που έχετε ξαναγράψει.
Λοιπόν, πρώτα από όλα ο αδελφός σου έχει κάποιο πρόβλημα? Έχει διαγνωστεί? Αν ναι, τι ακούτε τον πνευματικό? Τι είναι ο πνευματικός? Έναν ειδικό θα έπρεπε να ακουτε. Δεν τα τραβάει ο πνευματικός όλα αυτά, ο πνευματικός περνάει ζάχαρη σπίτι του. Εσείς όμως τα τραβάτε και εσείς κινδυνεύετε. Σε άλλο ψυχίατρο έχετε δοκιμάσει να τον πατε? Μήπως να τον διώξετε από το σπίτι? Ακούγεται ακραίο, το ξέρω, αλλά όλα αυτά είναι δραματικά που ζείτε. Μήπως πχ να του νοικιάσετε κάπου ένα σπίτι να μείνει μόνος του ηρεμήσει?
Καλημέρα
εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί θες μόνο το δικό του υποτιθέμενο καλό και όχι των γονιών σου και το δικό σου ..
Και για πες μου βρε καλό μου ,ποιο είναι το καλό του? ή μάλλον που βλέπεις το καλό μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση ?
εγώ αυτό που βλέπω είναι μια οικογένεια να ζει μέσα στην κόλαση με κυνδινο την ίδια της την ζωή και ένα άτομο που με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξει ή στο ψυχιατρείο ή στις φυλακές ..
Ποιο είναι το καλό?
Εγώ η μόνη λύση που βλέπω σε όλη αυτή την κατσταση είναι να μπει σε ένα ίδρυμα ΤΩΡΑ πριν να είναι αργά .
Ίσως είναι και η μοναδική λύση αφού θα γίνει κάποτε ,ας γίνει άμεσα πριν να είναι αργά είτε για εσένα είτε για τους γονείς σου ή ακόμα και κάποιον άλλων τρίτο που θα έχει την άτυχη στιγμή να βρεθεί μπροστά του εκείνη την ώρα ...
Εχετε παρεξηγησει κάποια πράγματα η εισαγγελική δεν βαζει κάποιον σε ίδρυμα εφορου ζωής ούτε το ότι θα μπει κάποιος μέσα σε αυτό και βγει αργότερα σημαίνει πως εκεινος δεν θα κόψει τα φάρμακα δεν θα παρουσιάσει τις ίδιες συμπεριφορές ή ακόμα και χειρότερες. Επίσης πρέπει να ξέρετε πως ακόμα και η πρόκληση σωματικής βλάβης δεν κλείνει κάποιον φυλακή αναστολή θα φάει και αν κάποιος έχει θέματα δεν τρώει καν φυλακή σε ψυχιατρείο τον κλείνουνε και θα βγει και πολύ γρήγορα αν το κανει για 2η φορά. Είναι πολύ δύσκολο να χρεωθεί κάποιος βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη για να κάνει πχ 4-5 χρονια φυλακή.
Αυτός τώρα και να τον κλείσουν σε ένα μήνα θα είναι έξω...και πολύ λέω...
Φυσικά και δεν μπαίνει εφόρου ζωής μέσα με μία εισαγγελική, αλλά θα τον αξιολογήσει επιτέλους κάποιος ειδικός. Επίσης κανείς δεν λέει ότι θα λυθούν τα προβλήματα ως δια μαγείας μόνο από αυτό. Πρέπει η οικογένεια να δει τι θα κάνει, όχι να μην κάνει τίποτα. Ασφαλιστικά μέτρα κι ότι θέλει ας κάνει,ή να μετακομίσουν ή να βάλουν κάποια όρια. Όχι να κάθονται και να τις τρώνε και να τον αφήνουν να λιώνει στα ναρκωτικά, να τους σπάει στο ξύλο, να τους εκφοβίζει και να τους εκβιάζει.
Ο αδελφός μου παρουσιάζει βίαιη συμπεριφορά κατα διαστήματα μας έχει στείλει όλους μας στο νοσοκομείο από ξύλο. Εμείς πήγαμε σε ειδικούς και μας έβγαλαν ότι ο αδελφός μου πάσχει από οριακή διαταραχή προσωπικότητας και κατάθλιψη πράγμα που δεν το πιστεύω σίγουρα πάσχει από ....σχιζοφρένεια ή ψύχωση ή κατι τέτοιο αν ρωτήσεις εμένα. Είναι του 1982 γεννημένος περίπου 39 χρονών. Παίρνει χάπια από μόνος του όπως το seroquel. το zoloft από μόνος του . Προσπαθούμε να τον πείσουμε να πάει και σε άλλον ειδικό και δεν θέλει έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους γιατρούς.
Εγώ αν ήμουν κάποια γυναίκα που θα ένιωθα απειλή από κάποιον μεσα στο σπίτι που ζω την ίδια στιγμή θα πήγαινα να μαθαινα βραζιλιάνικο ζιου ζιτσου. Γιατί αν αυτός πάρει ανάποδες και επιχειρησει να μου κανει κακό δεν υπαρχει καμια αστυνομία να με προστατέψει και κανένα δικαστηριο. Τι να την κάνω την δικαιωση αν εγώ είμαι πτωμα; Ενώ αν ήξερα βραζιλιανικο ζιου ζιτσου όσο ύψος και να έχει όσα κιλα και να είναι στην καλύτερη θα τον ακινητοποιουσα για κάνα πεντάλεπτο μέχρι να ηρεμήσει, στη χειρότερη θα του εσπαγα κανα χερι αλλα θα έβαζε μυαλό...
Συγγνώμη, σας σπάει στο ξύλο και δεν κάνετε τίποτα? Σόρρυ το ηλικία έχεις? Είσαι ανεξάρτητη οικονομικά? Δεν μπορείς να νοικιάσεις ένα δικό σου σπίτι έστω και υπόγειο είκοσι τετραγωνικά και να φύγεις από εκεί? Η να πηγαίνει ς αν βλέπεις τους δικούς σου κατά διαστήματα? Πρέπει να υποχρεώσετε τον αδελφό σου να τον δει ένας γιατρός σοβαρός. Μήπως όλα αυτά που κάνει τα κάνει επειδή πειραματίζεται από μόνος του με φαρμακα? Έλεος ρε κοπέλα μου , δηλαδή πόσο θα αντέξετε εκεί μέσα χωρίς να σας σαλεψει κι εσάς λόγω του αδελφού σου?
Συγγνώμη αν τα ερωτήματα αυτά τα ακούς για πολλοστή φορά, αλλά δεν ξέρω. Και από μια γρήγορη ματιά που έριξα σε ;όλα θέματα σου, είναι χρόνια αυτό το προβλημα
Θυμάμαι που έλεγες ότι παίρνει χάπια μόνος του και νομίζω είχατε υποψίες κι ότι είχε μπλέξει και δοκίμαζε κι από τ' άλλα κάποια στιγμή. Μπορεί να θυμάμαι λάθος.
Δεν είναι εκεί το θέμα έτσι κι αλλιώς.
Quote:
Η μαμά μου υποστηρίζει ότι χρειάζεται πολύ αγάπη για να το ξεπεράσουμε το όλο θέμα !!!
Η μάνα σου εθελοτυφλεί όπως και όλοι σας.
Αλήθεια, τόσο χρόνια μπαίνεις και γράφεις τα ίδια, τα ίδια και χειρότερα, τι περιμένεις να αλλάξει αφού δεν αλλάζετε τακτική;
Δελφίνι καλησπέρα. Έριξα μια γρήγορη ματιά στα θεματα που έχεις ανοίξει στο προφίλ σου και θέλω να σου πω κάποια πράγματα.
Αρχικά, φαίνεται να έρχεσαι εδώ στο φόρουμ μόνο για να μιλάς. Δεν έχεις κάποιον να μιλήσεις? Να πεις τα προβλήματα σου? Την καθημερινότητά σου? Άνοιξες θέμα πχ για το ότι έχεις πάρει κιλά η πως θα κλείσεις το σκαιπ η αν είσαι χαζή και τέτοια. Ειλικρινά, νομίζω ότι δεν έχει κάποιον να μιλήσεις ούτε καν φιλικά. Δεν έχεις κάποια κοινωνική γνωριμία?
Δεύτερον, βλέπω ότι έχεις βάλει πάνω από όλα την οικογένεια σου. Πχ γιατί παίρνεις άδεια από τον αδελφό σου αν θα πάρεις άδεια από τη δουλειά? Τι σου είναι, ο εργοδότης σου? Προισταμενος? Και στην ανάγκη αν φοβάσαι να του το πεις, πάρε άδεια και λέγε ότι δουλεύεις κανόνικα. Και τις εργάσιμες ώρες στέλνει μήνυμα για άσκηση και βγες έξω και κάνε βόλτες. Είναι και κλειστά τα ακάρεα αλλιώς θα σου έλεγα να κάτσεις εκεί.
Τρίτον, νομίζω προσωπικά ότι έχεις βολευτει σε όλην αυτήν την κατάσταση και δεν θες να ξεφύγεις. Αν το ήθελες, και σε παγκάκι στον εθνικό κήπο θα εμένες για να μην βλέπεις όλα αυτά που βλέπεις σπίτι σου
Τέταρτον, να σηκωθείς να φύγεις και να ρίξεις μαύρη πέτρα πίσω σου έχεις σκεφτεί ποτέ? Δεν έχεις καθόλου λεφτά η από τη δουλειά σου δεν μπορείς να νοικιάσεις ένα σπίτι? Λυπάμαι αλλά όπως τα περιγράφεις ο μόνος τρόπος είναι αυτός. Πει να μάθεις να αγαπάς τον ευατο σου και μόνο και να καταλάβεις ότι αυτά τα πράγματα είναι τοξικά για σένα. Μπορείς να πηγαίνεις καμία φορά σπίτι να βλέπεις και τους δικούς σου. Θα σε συμβουλευα φιλικα, να πηγαίνεις όταν δεν είναι εκεί ο αδελφός σου