το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε για τον ευατο μας να εχουμε καλη επαφη.
Printable View
Επίσης τώρα είδα σε προηγούμενα σου σχόλια για φίλους χεσε τους φίλους πράγματικα μόνο γνωστοί για ένα καφέ υπάρχουν σε αυτή την ζωή τα δύο τελευταία χρόνια το κατάλαβα αυτό που κλαιγομουν και εγώ κ δεν άντεχα την μοναξιά και τώρα απολαμβάνω την μοναξιά περισσότερο από ποτέ ίσα ίσα αν βρεθώ σε παρέα με πολλά άτομα θελω ν συκωθω ν φύγω σκέψου μέχρι Σαουδική Αραβία πήγα το χειμώνα ολομόναχη και αξία ανεκτίμητη ότι θες μπορείς ν κάνεις αν είσαι μόνος γίνε δημιουργικός πήγαινε κ εσύ ένα ταξίδι όταν βγουμε από αυτό το χάος κάνε πράγματα την ζωή αν δεν την πιάσεις από τα μαλλιά θα σε κάνει εκείνη ότι θέλει
Να σας πω για τις αμαρτιες μου που εκανα και το μετανιωνω μεσα απο τα βαθυ της ψυχης μου?...
1. Ενα παιδι μου ειπε οτι ο ταδε παιρνει ναρκωτικα, και μετα απο καιρο πηγα σε εκεινον και του το ειπα. Ο βλακας του ειπα οτι ο ταδε μου ειπε οτι παιρνεις ναρκωτικα. (το εκανα για να απαλαξω τον ευατο μου απο αυτο το βασανο γιατι θελω να βλεπω τους αλλους δικαια.)
2. εμαθα απο καπου οτι αυτη κανει ερωτα με αλλους αντρες. και εγω ο βλακας τι εστειλα μηνυμα και ειπα ξερεις εμαθα οτι κανεις αυτο και αυτο μεσο facebook. αυτη δεν μου απαντησε. και μετα απο καιρο της στελνω μηνυμα οτι πηγαινε αλλου το μηνυμα για να σωσω την κατασταση. αυτη ειναι παντρεμενη με παιδι και το παιδι ειναι ενηλικας και τον συνανταω καθημερινα και νιωθω οτι ξερει αυτο που εκανα στην μανα της.
ποσο μαλακας μπορει να ειμαι???????????????????
Καλησπέρα..
Η αυτοκτονία δεν είναι ποτέ λύση..Και σε καμία περίπτωση δεν δείχνει δύναμη..Μάλλον το αντίθετο δείχνει..Και πάντα για όλα υπάρχει λύση..Όπως το να μιλήσεις με ειδικό έστω και από το τηλέφωνο..Και εξήγησε τους ακριβώς την απάντηση του ψυχιάτρου σου (δεν το πιστεύω ότι σου είπε πως δεν υπάρχει λύση γι αυτό..Θα έπρεπε να μην λέγεται ψυχίατρος)...
Κάποτε μου είχε περάσει από το μυαλό και εμένα να αυτοκτονήσω..Αλλά εκείνη τη μέρα ήμουν τρομακτικά χαλαρή και δεν βιαστηκα να το κάνω..Σκεφτόμουν τι πέρασα..Τα μέτρησα..Μου βγήκαν πολλά..Και σκέφτηκα ότι δεν αξίζει να το κάνω αυτό αφού άντεξα τόσα..Για να τα έχω αντέξει (σκέφτηκα) πάει να πει ότι έχω δύναμη..
Και αυτή δεν είναι επιλογή για δυνατούς... :)
για να φυγουν απο πανω μου σας τα λεω.... και εαν εχετε να μου δωσετε μια συμβουλη δεκτη.....!
δεν ξερω αν ειναι σωστο αυτο αλλα καλα κανει η γυναικα... εγω το λεω οτι εχω καποιο προβλημα υγειας και εχω επισκεφτει ψυχιατρο. δεν ξερω εαν ειναι σωστο αυτο.. αλλα το βγαζω απο μεσα μου αυτο και ξορκιζω το κακο.. ετσι νιωθω. απο την αλλα η μανα μου τα κρυβει αυτα τα θεματα...
ετσι το βλεπω...! :o
Με εκανες και γελασα. Εγω παλι λεω στην μαμα μου πες δεν θα ειμαι εδω το βραδυ λεει δεν μπορω να πω ψεμματα και γω για να το κανω αληθεια εφυγα απο το σπιτι που να παω που να παω μονη μου πηγα σε φρουτακια πληρωσα την αληθεια 1000 ευρω. Και γω αθωωθηκα μετα της ειπα εσυ φταις!!!
Κοιταξε Ηλια και γω δεν εχω προβλημα να το πω αλλα δεν ξερεις πως θα αντιδρασουν οι αλλοι και η μαμα μου θελει να το κρυβει αλλα μυαλα ισως δεν θελουν να παραδεχτουν οτι το παιδι τους εχει προβλημα αλλα και φυσικα η κοινωνια. Στην σημερινη εποχη πολλοι πασχουν απο καταθλιψη εχει γινει μοδα με τοσα προβληματα που εχει ο κοσμος.
Παντως τα αντικαταθλιπτικα κανουν πολυ καλη δουλεια θα δεις την ζωη διαφορετικα και θα ξαναμπεις στην κοινωνια δυναμικα. Ευχομαι να βρεις ενα ψυχιατρο που να τον εμπιστευεσαι και προσπαθησε οι συνεδριες σου να ειναι συχνες τουλαχιστον στην αρχη. Καληνυχτα τα λεμε!!!
είχα κάνει κι εγώ αποπηρα αυτοκτονίας με τον χειρότερο τρόπο με σακούλα... μερικές φορές σκέφτομαι ποίο είναι το νόημα της ζωής κτλ, καλά θα μου πεις τώρα 19 χρόνον είσαι δεν έχεις περάσει τίποτα απλά δεν έχω κάνει προκοπή ούτε σπούδασα ούτε δίπλωμα οδήγησης έχω ούτε κοπέλα ούτε δουλειά τίποτα εντελώς άχρηστος αλλά ζω ακόμα
Καλημερα Θαναση. Εισαι πολυ μικρος 19 κακος τα σκεφτεσαι αυτα η ζωη ειναι μπροστα σου και μπορεις να κανεις πραγματα να σου πω ενα παραδειγμα το πτυχιο τον Αγγλικων το πηρα στα 36 και αυτο μετα απο την υπερβολικη καταχρηση του αλκοολ ετων και λεω μεσα μου ηταν σημαντικο αυτο που εκανα..... Τι να πουν αυτοι που ειναι 50 η 60 που δε δουλευουν και εχουν οικογενειες? Ασχολησου με κατι που σου αρεσει βαλε στοχους και προσεχε τις παρεες σου!!!
Τωρα θα πω την γνωμη μου για την αυτοκτονια βασιζομενη στις γνωμες των αλλων χαχα. Η αυτοκτονια ειναι δειλια οπως πολυ σωστα το λενε
Εγω θεωρω ειναι η απογνωση οπου το ατομο μην μπορώντας να βρει λυσεις σε αυτα που τον βασανιζουν σκεφτεται σκεφτεται σκεφτεται και πεφτει στην καταθλιψη και σε συνδιασμο με τον αδυναμο χαρακτηρα γινεται το κακο. Υπαρχουν βεβαια και οι εξερεσεις....
Οχι, δεν ειναι. Προκειται για διαδεδομενο και βλαπτικο μυθο για την αυτοκτονια και τις αυτοκτονικες σκεψεις.
https://www.health24.com/Medical/Dep...-know-20180803
Για να το γυρισω λιγο, θα ηθελα να σκεφτεις το σεναριο οπου ακους να περιγραφουν πχ τους αρρωστοφοβικους ως φαντασμενους drama queens. Στεκει απο επιστημονικη αποψη; Ποσο βλαπτικο ειναι σαν μυθος; Ποσο πιο βλαπτικος μυθος θα ηταν αν (λεω εγω τωρα) η αρρωστοφοβια ηταν παθηση που σκοτωνει τοσους ανθρωπους καθρε χρονο;
Λιγη ενημερωση και ευαισθησια δε βλαπτει.
Δεν χρειαζεται να ενημερωθω το εχω ζησει γιατι το εκανα κι γω και να πω οτι κατα λαθος σωθηκα... Και μην νομιζεις οτι με αρεσει να ειμαι δειλη αλλα δυστυχως ετσι ειναι. Απο ευαισθησια εχουμε μπολικη. Με πληγωσε η τελευταια σου γραμμη αλλα ολες οι αποψεις δεκτες!!!
Λυπαμαι λουνα, αλλα στην πραγματικοτητα κανεις διπλα λαθος, γιατι και τον εαυτο σου κατηγορεις αδικα, και τους αλλους οτι ειναι το ιδιο με αυτο που αδικα εχεις πεισει τον εαυτο σου οτι εισαι.
Η ενημερωση δεν ειναι απαραιτητη μονο σαν αντιδοτο στην αγνοια, αλλα και στη μεροληψια. Το να εχεις ζησει κατι δεν σημαινει πως το κατανοησες κιολας. Κανενας ειδικος δε θα σου ελεγε ποτε πως η αυτοκτονια ειναι δειλια. Εσυ αναζητησες βοηθεια μετα την αποπειρα σου;
Επειδη ειναι πολυ της μοδας τα τελευταια χρονια η αποψη των ειδικων να υποτιμαται προκρινοντας αντιθετα την "προσωπικη αποψη" η "προσωπικη εμπειρια", ακομα και για θεματα οπως οι εμβολιασμοι η η κλιματικη αλλαγη, θα επρεπε να ξερεις οτι βασικο μελημα της επιστημονων ειναι να μην κοροϊδευουν τον εαυτο του πρωτα, και μετα τους αλλους. Το μονο ευκολο ειναι να πεισει τον εαυτο του κανεις, με βαση συναισθηματικα και οχι αντικειιμενικα κριτηρια, οτι εχει δικιο.
Η αυτοκτονικοτητα ειναι ψυχιατρικο ζητημα, ειτε προκαλειται λογω κοινωνικων πιεσεων, ειτε λογω ενδογενους νοσου, ειτε λογω ψυχικων τραυματων, ειτε ακομα και απο παρενεργεια σε φαρμακο.
Πηρα τηλ τωρα στο κεντρο ψυχικης υγειας που απεχει απο εμενα 60 χιλιομετρα.
μου ειπε λογω ιου δεν λειτουργουν. τις ειπα οτι μου παιρνουν κακες σκεψεις και μου ειπε οτι εαν νιωθω οτι αυτο που ζω ειναι πανω απο της δυναμεις μου να παρω τηλ στο νοσοκομειο καλαματας. για εισαγωγη στο νοσοκομειο....
να σας πω μου εδωσε λιγο θαρρος γιατι νομιζω οτι εχω ακομα δυναμεις...
εγω γενικα εχω πληγωθει πολυ απο φιλους... στα δυσκολα χαθηκαν και με θλιβει πολυ αυτο.....
Ok ας υποθέσουμε πως κάποιος πολυ πλούσιος έχει βάλει σκοπό να κερδίζει στη ρουλέτα. Η ρουλέτα έχει δύο μειονεκτήματα για τον παίκτη:
1) Έχει σταθερό ποσοστό κέρδους για το καζίνο όποιο είδος παιχνιδιού και να παίξεις
2) Έχει μέγιστο ποσό στοιχηματισμού.
Ο πλούσιος παρόλα αυτά αγνοεί επιδεικτικά αυτά τα δύο στοιχεία και λέει εγώ θα πηγαίνω καζίνο και στη διάρκεια του χρόνου θα το κερδίζω. Ξεκινάει λοιπόν να παίζει και στη διάρκεια του χρόνου γίνεται το αναπόφεκτο, χάνει όλα του τα υπάρχοντα και δεν του μένει τίποτα ούτε να φάει φτάνει σε σημείο απόγνωσης και αυτοκτονεί. Υπήρχε κάποια λύση όταν εκείνος έχασε όλα του τα υπάρχοντα εκτός από το να φυτοζωεί για το υπόλοιπο της ζωής του; Για κάποιους λοιπόν θεωρείται λύση. Τώρα το αν είναι λύση ή όχι αυτό το γνωρίζει η ψυχοσύνθεση του καθενός, για εμένα για παράδειγμα δεν είναι.
Κοίταξε να δεις οι πράξεις και οι επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας έχουν συνέπειες, τις οποίες αλλες φορές μπορούμε να τις χειριστούμε άλλες όχι. Τη στιγμή λοιπόν που κάποιος δεν είναι σε θέση να σηκώσει το βάρος των πράξεων του σπάει και κάνει την απόπειρα. Η απόπειρα δεν είναι λύση όμως γιατί προέρχεται από μία βεβιασμένη απόφαση η οποία λαμβάνεται όταν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Πόσο σωστή λοιπόν μπορεί να είναι μία απόφαση όταν αυτή λαμβάνεται εν βρασμώ ψυχής; Γίνεται; Δεν γίνεται... Για αυτό και είναι λάθος απόφαση και σίγουρα δεν είναι λύση.
Λύση είναι να τα βρει ο εκάστοτε με τον εαυτό του και να βελτιώσει όσο μπορεί την ποιότητα της ζωής του. Για όλα υπάρχουν λύσεις το θέμα είναι να αγωνιστούμε να τις εφαρμόσουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Να μην κοιτάμε το που ήμασταν και το που βρεθήκαμε, αλλά να αγωνιστούμε για να φτάσουμε σε καλύτερο σημείο από εκείνο που βρισκόμασταν κάποτε και το ζηλεύουμε σήμερα γιατί δεν είμαστε εκεί.