Σωστά.....
Printable View
oboro εχεις δικιο σε αυτο
panos19 ναι ισχυει αυτο γιατι το θυμαμαι και απο παλιοτερα , ας περιμενουμε :p
Αλεξία10 τουλαχιστον δεν ειναι και αδυνατον να βρουμε καλο ειδικο
Για ενήλικες δεν ξέρω τι γίνεται..
Εμείς τώρα κάνουμε συμπεριφορικη γιατί έχει πρόβλημα επικοινωνίας με άτομα της ηλικίας της..Πάει σχολείο ναι..Και λόγο του προβλήματος που έχει στην επικοινωνία, όταν της μιλάνε είτε τσακώνεται είτε αντιδράει άσχημα..Και συνεπώς τρώει μπουλινγκ γι αυτό..
Το ασφαλιστικό ταμείο καλύπτει την μισή συνεδρία..Δηλαδή αν το μήνα πληρώνω γύρω στα 700 ευρώ, θα πάρω πίσω τα μισά...
Όχι αδύνατον δεν είναι..Υπάρχουν σίγουρα καλοί..
Απλά αυτό το θέμα είναι πολύ λεπτό..Όπως σου είπα, στην αρχή η διάγνωση μας ήταν ασπεργκερ.. Ο συγκεκριμένος παιδοψυχίατρος ήταν καλός.. Αλλά μου τόνισε ότι "γράφω ασπεργκερ χωρίς να είμαι σίγουρος 100%" .. Γιατί είναι μπερδεμένο σαν πρόβλημα..Πρέπει να δει το παιδί 2-3 φορές.. Και κυρίως το παιδί πρέπει να είναι συνεργασιμο..
Μιλάμε για δυσκολία στο να βγάλει κάποιος διάγνωση όταν το "πρόβλημα" δεν φαίνεται όπως στην δική μας περίπτωση..Γιατί υπάρχουν και οι περιπτώσεις που φαίνεται..Ε εκεί σου λέει στο πρώτο ραντεβού ότι υπάρχει αυτισμός και τέλος..
Εχετε δικιο σε αυτο . Επισης ισως μην ειναι ''σωστο'' αυτο που θα πω. Ομως μαρεσει πολυ που η κορη σας αντιδραει και δε σηκωνει πολλα πολλα με τους συμμαθητες της στο σχολειο. Το λεω ακριβως γιατι εγω ημουνα το αντιθετο. Να μαθει απο τωρα να υπερασπιζεται τον εαυτο της, να δειξει οτι δε μπορουν να τη πατησουν κατω γιατι αυτο δυστυχως γινεται σε ατομα που δε μιλανε ποτε. Ετσι και αλλιως παιδι εχει πολυ βελτιωση και εξελιξη ακομη μπροστα της
Ξερω ακριβως κατι τετοια μου τα εκαναν και εμενα πχ με αγγιζανε η ερχοντουσαν κοντα μου ενω ηξεραν οτι ενοχλουμαι και δε μιλουσα απλα πηγαινα πιο πισω και γελουσαν, και αλλα εκαναν. Ομως αληθεια θεωρω την αντιδραση της κορης καλυτερη απο τη δικη μου και θα εξηγησω γιατι. Γιατι εκεινη τουλαχιστον τον θυμο της τον απελευθερωνει και αυτο εχει καλο εμμεσο αποτελεσμα. Οταν μεγαλωσει δε θα εχει κανενα καταπιεσμενο θυμο. Ενω ενα παιδι που τον κραταει θεωρουμε οτι ειναι υπακουο ομως καποια στιγμη θα κανει εκρηξη. Ειχα πολλες φορες ξεσπασει στους γονεις μου η σε φιλους μου η εχω σπασει πραγματα στο σπιτι η εχω πει λογια που δεν ηθελα ουτε πιστευα οτι θα ελεγα ποτε. Μετα ειχα ενοχες. Γιαυτο καλα κανετε να τη βοηθησετε να εκφραζει τον θυμο της με ενα καλο τροπο που και εκεινη θελει και μην τον καταπιεσει. Οσο για τα παιδια υποθετω ειναι ασυνειδητα και ανωριμα ακομα σε αυτο οι γονεις τους ευθυνονται.
Έτσι ακριβώς! Πρέπει να αντιδράει για να την παίρνουν στα σοβαρά. Εγώ δεν αντιδρούσα ποτέ στο σχολείο που με δουλεύανε ούτε και στο σπίτι που με τρομοκρατούσανε και ήταν όλοι ανελέητοι με εμένα. Οι γονείς μου ακόμα και τώρα δε με πολυυπολογίζουν. Όταν ήμουν σε μια δουλειά γινόντουσαν τα ίδια, αλλά από τότε που αντέδρασα με σεβόντουσαν και άλλαξε η συμπεριφορά τους. Είναι ακραίο αυτό που θα πω, αλλά σκέφτομαι ότι και στο σχολείο, αν είχε φέρει μια φορά μαζί μου κρυφά ένα μαχαίρι και είχα βγάλει κανένα μάτι από κάποιον που με κορόιδευε, θα είχε πάψει το δούλεμα.
Οχι καλα τα λες και ας ακουστω υπερβολικη. Ουτε εγω δε μιλουσα ποτε. Εδω στη 5 η 6 δημοτικου στο φροντηστηριο αγγλικων ενα αγορι ερχοταν ετσι και με χτυπουσε στο χερι δυνατα και εγω δεν αντιδρουσα. Με κοροιδευαν στο δρομο και ατομα αρκετα που δεν ηξερα. Με εβλεπαν και γελουσαν και με φωναζαν καλαμαρη κοροιδευτικα. Εκαναν πως τρομαζαν κιολας με την εμφανιση μου. Αν απλα αυτους μαλακες (συγνωμη κιολας για τη λεξη) τους σαπιζαμε στο ξυλο η τους φοβιζαμε να δουμε μετα αν το επαιζαν παλι μαγκες. Το ιδιο και με γονεις οχι επειδη μας γεννησαν να μας επιβαλλονται η να μας κανουν και οτι θελουν. Ναι το σωστο για εμας θελουν αλλα και πως το δειχνουν ειναι το θεμα. Τη μανα μου εγω τη μισησα οταν στα 13 μου μου πεταξε οτιδηποτε ειχα με τον μπομπ σφουγγαρακη και τον καλαμαρη, ετσι επειδη θυμωσε που το δωματιο μου ηταν ακαταστατο. Αυτο μπορει να ακουγεται χαζο η να ακουγομαι κακομαθημενη ομως ηταν το μονο που μου εδινε χαρα εκεινη τη περιοδο οπου ενιωθα οτι δε με συμπαθει κανεις. Με τη μητερα μου να τσακωνομασταν, ο πατερας μου παντα μου φεροταν σαν να ειμαι παιδι και οτι δε μπορω να κανω πραγματα μονη μου και η αδερφη μου ειχε τους φιλους της και το αγορι της. Και η παρεα τοτε με δουλευε αλλα δε μπορουσα τη μοναξια. Μετα τη γνωματευση του ασπεργκερ που εκλαιγε ηρεμησε η μητερα μου και επειδη ασχολειται με τον θεο και παει εκκλησια εχει ηρεμησει. Τωρα μου φερεται σαν παιδι και μπορει να μου λεει να κανω πραγματα αυτονοητα που ετσι και αλλιως θα εκανα, εκνευριζομαι αλλα το αφηνω να περασει και ησυχαζω μετα.
Εσυ βλεπω τα πας καλα με αυτο και καλα κανεις. Και πολυ καλα εκανες που σηκωσες κεφαλι να μαθουν μερικοι ψευτομαγκες. Ειναι σα να μας προκαλουνε μερικες φορες να βγαζουμε κακο χαρακτηρα χωρις να θελουμε. Και αν γινεται ετσι αν εχουμε βιωσει τοσο δουλευα λογικα να θελουμε να μενουμε μονοι μας.
Και εγώ έχω φάει πολύ μπουλινγκ στο σχολείο..Και κοροϊδία..Άντεξα μέχρι 6η δημοτικού και τότε έπιασα ένα από τα παιδιά και το έκανα μαύρο στο ξύλο..Σε σημείο που τον πήγαν νοσοκομείο για ράμματα..Τον έβαλα κάτω και δεν μπορούσαν να τον πάρουν από τα χέρια μου..
Εκεί κατάλαβα ότι ο θυμός και η απελπισία φέρνουν σωματική δύναμη..
Και εννοείται ότι μετά έγιναν όλοι κότες..
Ναι ειδοποιήθηκε ο πατέρας μου..Μου την είπε αλλά δεν έγινε και τίποτα..
Το παιδί δεν πρόλαβε να αντιδράσει γιατί δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα τον χτυπήσω..Και βέβαια πήγαν να μας χωρίσουν αλλά με τα νεύρα που είχα εγώ δεν μπόρεσαν..5 χρόνια έτρωγα ξύλο και σπρωξιματα..Λες να ήθελα να τον αφήσω από τα χέρια μου?
Τετοια φανταζομουνα με τη φαντασια μου εγω :p
Ναι οι δασκαλοι απορουσαν αλλα ξερουν να μη κανουν τιποτα. Οταν στο δημοτικο κατι κοριτσια ετσι ξαφνικα, το εννοω ετσι ξαφνικα, με ελεγαν κλεφτρα και οτι τους κλεβω πραγματα και με ακολουθουσαν οπου πηγαινα και με εσπρωχναν, οταν το ειπα στη δασκαλα ειπε δεν ειναι κατι θελουνε να παιξετε.
Ζητώ συγγνώμη από louloudi..Έχουμε χαλάσει το θέμα της..
Είναι διαφορετικές ειδικότητες..Ο λογοθεραπευτης μπορεί να κάνει μόνο λογοθεραπεια..Να κάνει συνεδρίες με κάποιο παιδί που δεν λέει σωστά ένα γράμμα πχ..Η που έχει φτωχό λεξιλόγιο κτλ..Αλλά μέχρι εκεί..
Καμία σχέση με ψυχίατρο..
panos19 ενα που δε χρησιμοποιω ειναι το [email protected] το εφτιαξα στη τυχη γιαυτο το ονομα ειναι οτι να ναι
Ακριβώς αυτό μου την σπάει με τους δασκάλους..Ακόμα και τώρα για την κόρη μου.. Μου λέει η διευθύντρια "θα την μάθεις να μην επηρεάζεται από αυτά που της λένε τα άλλα παιδιά "..Και της λέω (αφού έκανα υπομονή 1 χρόνο να κάνει κάτι) " Όχι, δεν κατάλαβες..ΕΣΎ θα μάθεις 20 παιδιά να μην πειράζουν το δικό μου.. Εγώ το μόνο που μπορώ να της μάθω είναι πως να μοιραζει σφαλιάρες και να μη σκύβει το κεφάλι"...
Υπάρχει ένα τέτοιο σχολείο κοντά μου.. Δεν θα ήθελα να την πάω εκεί αλλά παρ' όλα αυτά ρώτησα όλους τους ειδικούς που την έχουν δει, μαζί και αυτούς που κάνει συνεδρίες..Όλοι ξεχωριστά μου έδωσαν την ίδια απάντηση.. "Το τεστ IQ της βγαίνει πιο πάνω σε σχέση με την ηλικία της..Αυτό είναι το θέμα της..Έχει προσωπικότητα, δεν θα σου συνιστουσαμε ένα τέτοιο σχολείο..Θα προσβληθεί"
Και ένας από τους παιδοψυχιατρους μου είπε συγκεκριμένα "Δεν είναι προβληματική, είναι διαφορετική..Είναι μια πολύ γρήγορη μηχανή σε μικρό αμάξι "...
Οπότε και να ήθελα, κανείς δεν θα μου υπέγραφε τέτοιο χαρτί...