Originally Posted by
Ele_nitsa
Κοπέλα μου επειδή αυτό τον τύπο άντρα τον ξέρω πολύ καλά,τον παντρεύτηκα τελικά κι έκανα παιδί μαζί του,θα σου δώσω μια συμβουλή μέσα από τα βαθύ της καρδιάς μου!ΜΕΙΝΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ!Να ευχαριστείς το Θεό/κάρμα/μοίρα/τύχη που σε χώρισε γιατί στο φαύλο κύκλο που είχες μπει δεν θα υπήρχε επιστροφή!Αυτοί οι άνθρωποι είναι ΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΙ και είναι η μόνη λέξη που μπορεί να τους χαρακτηρίσει σωστά!Δεν απαιτούν να αλλάξεις,αλλά σε βάζουν σε διαδικασία σύγκρισης με κάποιον που τους πλήγωσε στο παρελθόν για να προσπαθήσεις να τους ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι δεν είσαι ίδιος με εκείνον του παρελθόντος!Και σου περνάνε τις δικές τους ανασφαλειες σαν δικά σου λάθη! Δε βάζουν δηλαδή σε μια διαδικασία να πρέπει συνεχώς να τους αποδεικνύεις πράγματα!Το αποτέλεσμα είναι,οταν "διορθώνεις" ένα "λαθος" σου,να εμφανίζεται ένα καινούργιο που θα πρέπει πάλι να διορθώσεις!Και η ιστορία επαναλαμβάνεται και για να περάσεις 5 καλές στιγμές μαζί τους,έχεις αναγκαστεί να υπομείνεις 40 χειριστικες συμπεριφορές!Δεν θέλει να αλλάξεις "κάποια πράγματα",θέλει να αλλάξεις το ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ σου!Έχουν μάθει να ΖΗΤΑΝΕ και σε αντάλλαγμα της καλής σου συμπεριφοράς σου προσφέρουν στιγμές αγάπης, ευαισθησίας και απόλυτης αφοσίωσης!Οι ευθύνες της σχέσης είναι ΠΑΝΤΑ δικές σου,γιατί αυτοί δεν σου ζητάνε κάτι παράλογο,σου ζητάνε απλά πχ να μην είσαι τόσο κοινωνική,στη δική σου περίπτωση!Δεν φταις ΠΟΥΘΕΝΑ!Στο μονο που φταις είναι ότι θες να τον βοηθήσεις να συνεχίσει να σε χειρίζεται!Και να είσαι σίγουρη ότι αυτοί οι άνθρωποι ΔΕΝ αγαπάνε κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό τους!Στο μυαλό τους μπορεί να ορίζουν σαν "αγάπη" την κτητικότητα τους αλλά δεν ΞΕΡΟΥΝ να αγαπούν!Αυτό που βίωσες στη σχέση σου μαζί του λέγεται ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ, είσαι "λίγη" γι'αυτον και πάντα θα είσαι!Το πρόβλημα λοιπόν,είναι δικό του και αν θέλει να κάνει υγιή σχέση στο μέλλον,θα πρέπει να επισκεφθεί ψυχολόγο.Αλλα δεν είσαι εσύ η ψυχολόγος του.Εσυ θέλεις να είσαι η σύντροφος του.Δε μπορούμε να γιατρέψουμε κανέναν!Σκέψου αυτά που σου είπα,κάντο για το καλό σου γιατί σε μερικά χρόνια θα κοιταζεσαι στον καθρέφτη και θα ψάχνεις να βρεις τον εαυτό σου και θα χρειάζεσαι εσύ πια ψυχολόγο! Ευχαρίστησε τον που σε απάλλαξε από μόνος του και προχωρά παρακάτω με κάποιον που θα σε δέχεται όπως είσαι!