Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Printable View
@Ντίντι δεν ξέρω αν θα συνεχίσεις να συζητάς μαζί του, αλλά εγώ εγκαταλείπω, επειδή θέλω να κάνω κάτι ''καλύτερο'' στην ζωή μου όπως λέει ο Antonis8(που με θεωρεί μάλλον ''αποτυχημένο'' επειδή τελείωσα εσπερινό λύκειο) που σίγουρα έχει ''άριστες'' νομικές γνώσεις και κάποιο ''Νόμπελ''(στην εκδίκηση;) ίΤο μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Θέλω εκδίκηση
Σκέφτομαι την εκδίκηση για όλα τα άτομα που με έβλαψαν. Σκεφτομαι το ότι μου πήρε τα πράγματα ο γκόμενος της αδερφής μου και ακόμα δεν μου τα έδωσαν πίσω. Είχα μέσα ένα βιβλίο φιλοσοφίας που το θέλω πίσω. Δεν σεβάστηκε τα λεφτά που ξοδεψα και αποκάλεσε τα ρούχα που είχα μέσα στη τσάντα κουρέλια. Σκέφτομαι τη δικαστή που δικαίωσε τους γείτονες στα ασφαλιστικά μέτρα. Της αξίζει ο,τι χειρότερο γιατί δεν έκρινε δίκαια παρόλα τα στοιχεία. Σκέφτομαι τους γείτονες, αυτά τα σιχαματα που δηλητηρίασαν τα ζωάκια και μου έκαναν τη ζωή κόλαση για τρία χρόνια. Θέλω να τους δω να υποφέρουν. Σκέφτομαι τον πρόεδρο που ψευδομαρτυρησε υπέρ τους και μετά είχε το θράσος να μου κάνει μήνυση. Κυκλοφορει με ένα μπλουτουθ στο αυτί ο κλόουν, ο αρχιχωριατης, η ανηθικη μαιμου. Σκέφτομαι τη θεια μου που κατεκλεψε το κοινό ταμείο της επιχείρησης και είχε το θράσος να ζητάει και άλλα και να μας βρίζει παντού. Σκέφτομαι όλους τους ανθρώπους που με αδίκησαν και όσο δεν δείχνουν μεταμέλεια,όσο ξέρω ότι δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν τα λάθη τους, όσο ξέρω ότι θεωρούν τους εαυτούς τους έξυπνους, πονηρούς και μάγκες,τόσο θέλω να τους δω να υποφέρουν, να τους κάνω εγώ να υποφέρουν. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα πάρω την εκδίκηση μου. Αν θα είναι εκδίκηση τύπου Αμελί ή Μπάτμαν,δεν το ξέρω ακόμα. Με τρώει όμως αυτό, κάποιες φορές δεν κοιμάμαι για αυτό το λόγο, γιατί σκέφτομαι πόσο τομάρια κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Τους μισώ και τους σιχαίνομαι. Είναι αποβρασματα. Έχω διάφορα σεναρια μυαλό μου για το πώς θα ξεπληρώσουν όσα έκαναν.
Εδω λόγια του Antonis8 βλέπουμε λοιπόν ποιος βρίζει.... μυαλό σοκοφρέτα!
Να προβαλλω επιχειρημμα στο τι?
Οτι τα παιδια δεν ειναι ενοχλητικα και οτι εχεις πει κατα καιρους?(επιλεκτικη μνημη εχεις νομιζω...)
Ενταξη τα αυτονοητα νομιζω δεν εχουν αναγκη απο επιχειρημματα...
Και ναι στο ειπα θα εχω προσωπικα με οποιον θελω και με οποιον εκφραζει αυτες τις αποψεις, δεν θα μου το απαγορευση κανενας και ειδικα εσυ οποτε μην το συνεχιζεις αλλο ...
Καλη συνεχεια και σε εσενα!
Ποιο βιβλίο έχεις εκδόσει;
Αυτό δεν είναι καν δική μου παράθεση αλλά του Ορέστη. Για πόσο ακόμα θα ρεζιλευεσαι και θα παρενχολεις τα μέλη του φόρουμ που εκφράζουν το τραυμα τους στην αρμόδια κατηγορία; Εξακολουθείς να μην ντρέπεσαι που ασκείς χωρίς λογο πίεση και μπουλινγκ σε άτομα που βιώνουν μετατραυματικό στρες και μπαίνουν στο φόρουμ να λάβουν υποστήριξη και κάθεσαι και εμπαιζεις τα συναισθήματα τους. Ελπίζω να επέμβει σύντομα ένας διαχειριστής γιατί έχεις ξεπεράσει τα όρια.
Δεν σου ευχήθηκα κάπου καλη συνέχεια :D
Ναι, ακριβώς έχεις να προβάλεις κάποιο επιχείρημα ή να μας πεις γιατί απαγορεύεται να θεωρούμε ενοχλητικά τα παιδιά που κάνουν φασαρία; Απλώς θέλεις να επιβάλεις τη δική σου αντίθετη άποψη; Πολύ ώριμο και ωραίο. Το έχουν εκφράσει πολλοί εδώ μέσα πάντως, πάντα σε μένα κόλλας για κάποιο λόγο. Εφόσον όμως απλώς λες το αντίθετο απο αυτό που λέω χωρίς να το στηρίζεις την επόμενη φορά απλώς θα σε αγνοήσω.
Αγαπητέ συγγραφέα που γνωρίζεις και άριστα τα νομικά θέματα και έχεις κάνει και ένα σωρό μηνύσεις(είδα άλλο ποστ), ποιο βιβλίο έχεις γράψει; Το λέω για μένα τον απόφοιτο του εσπερινού που δεν αξίζει για σένα, πες μου σε παρακαλώ το βιβλίο σου θα ήθελα να το αγοράσω να το διαβάσω.
Θεωρείς ότι θα δώσω προσωπικά μου στοιχεία σε έναν άγνωστο που με προσβάλλει ,μιλάει για την οικογένεια μου και βρίζει τον ψυχιατρο μου προσβάλλοντας την ιατρική του ακεραιότητα και παράλληλα προβαίνει σε αυθαιρετες , επιπόλαιες και επικίνδυνες διαγνώσεις λέγοντας ότι έχω ψύχωση και χρηζω άμεσης νοσηλείας; Ναι, τώρα περίμενε, σου στέλνω σε πμ και το ΑΦΜ μου. Δεν πας καλά φιλαράκι, πραγματικά.
Όσο δε για τις μηνύσεις, θα μας πεις ότι είναι παράνομο και αυτό τώρα; Προφανώς έχεις διαστρεβλωμένη άποψη για την έννοια του νόμου. Μια μήνυση έχω κανει ολη και όλη στη ζωή μου για άτομα που δηλητηρίασαν τα ζώα μου. Περαστικά σου και σταματα να με ενοχλείς, καταντά κωμικοτραγικό.
Επίσης το γεγονός ότι έπαθες μίνι εμμονή μαζί μου και κάθεσαι και ψάχνεις τις δημοσιευσεις μου, να το κοιτάξεις.
Τα εξηγώ αναλυτικά στην παράθεση προς τη Σόνια, η αστυνομία όχι μόνο δεν με βοηθήσε, αλλά με κυνηγούσε επί μία εβδομάδα. (δικά σου λόγια)
Αυτό λέει πολλά. Εσύ έχεις εμμονές, προβλήματα με τον Νόμο, απειλείς σε φβ κτλ και μέσω φόρουμ. Αγαπητέ ειλικρινά μέσα θα σε βάλουνε. Κανένας δεν έχει ''εμμονή'' μαζί σου, έχεις παραισθήσεις και οπτικοακουστικές ψευδαισθήσεις, καταννοώ ότι βιάστηκες μικρός, καταννοώ ότι σου σκότωσαν τα γατιά κτλ και μένα μου σκότωσαν γάτες, προσπάθησε μία να με δολοφονήσει επειδή δεν έκανα έρωτα μαζί της, αλλά δεν απειλώ κανέναν ούτε με κυνηγούσε η αστυνομία. Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
Δεν θα δώσω προσωπικές μου πληροφορίες ούτε θα εξηγήσω τίποτα σε ένα άτομο προφανώς εμμονικο που παραβαινει κατά εξακολούθηση τους κανονισμούς του φόρουμ,προβαίνει σε διαγνώσεις,εμπαιζει το τραύμα μελών και θεωρεί ότι όλα αυτά είναι αποδεκτά στον συγκεκριμένο ιστότοπο. Εκτιθεσαι ανεπανόρθωτα με τις ασυναρτησίες που γράφεις. Εκτός του ότι είναι εντελώς αξιολυπητη και αξιοκατακριτη η συμπεριφορά σου. Συνέχισε τους χαρακτηρισμούς, απλώς δίνεις περισσότερους λόγους στους διαχειριστές να σου επιβάλλουν την αρμόδια ποινή.
Εγώ είμαι ενας φιλήσυχος χρήστης,φιλήσυχος πολίτης με λευκό ποινικό μητρώο, δική μου επιχείρηση,καλή οικογένεια,εσύ είσαι αυτός που πιθανόν έχεις σχέση με υπόκοσμο. Σε κάθε περίπτωση, έχεις ξεπεράσει τα όρια. Εμπαιζεις το τραύμα που έχουν βιώσει μέλη και παραβιάζεις με αισχρό τρόπο τους κανονισμούς.
]
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Με όλο αυτό το σπαμ τωρα είδα την παράθεση σου. Ναι, όπως τα κατάλαβες είναι,λόγω του καλού μου χαρακτήρα έγινα πολλές φορές το θύμα. Προσπαθώ να το αλλάξω και να σκληρυνω, αλλά είναι κάτι που με τρώει και θέλει δουλειά . Όταν βλέπουν ότι σε έχουν πατήσει, και οι υπόλοιποι θεωρούν ότι είναι εύκολο να κάνουν το ίδιο.
Κι εγώ αν μπορούσα να εκδικηθώ εκείνον που μου κατέστρεψε τη ζωή και συνεχίζει μια χαρά τη δική του χωρίς τύψεις θα το έκανα... Άντε να δούμε τι φανταστική ψυχική νόσο θα αποδώσετε σ' εμένα όσοι θεωρείτε ότι πρέπει να τους πούμε ευχαριστώ...
Τότε δύσκολα θα βρείς την γαλήνη. Ήθελα επί χρόνια να εκδικηθώ αρκετούς και ήμουν συνέχεια αναστατωμένος, όταν τους συγχώρεσα, έφυγε ένα βάρος από πάνω μου. Και'γω ήμουνα σε κάποιες περιπτώσεις θύμα, δεν έφταιξα, αλλά κι'αυτοί που μου φέρθηκαν άσχημα δεν ήξεραν τι έκαναν, είμαι βέβαιος. Δεν είχαν τις γνώσεις, το IQ ίσως ή την επιλογή. Αν κάποιοι το έκαναν από δόλο, επειδή δεν πιστεύω ότι κάποιος είναι εν γένει κακός, αλλά εγωκεντρικός ή ψυχικά ασθενής, το ''κακό'' που κάνει το κάνει λόγω δικών του προβλημάτων. Πιθανόν κι αυτο το άτομο να έχει κακοποιηθεί. Πολλές φορές το θύμα γίνεται θύτης. Ή ο θύτης υπήρξε θύμα κάποτε.. όπως ο Πάσαρης που κακοποιήθηκε άσχημα σε παιδική ηλικία.
Συγχώρεστε αυτούς που σας μισούν και συμπονέστε όσους σας κατατρέχουν, γιατί αν αγαπάτε μόνο όσους σας αγαπούν γιατί ζητάτε έπαινο; Ακόμα και ο Σατανάς αγαπάει τους Δαίμονες του, αυτό όμως δεν τον βάζει στον δρόμο του αγαθού Θεού, σωστά;
Θέλω να συμπληρώσω κάτι προς αποφυγή παρεξηγήσεων... Δεν εννοούσα μ' αυτό που είπα στο προηγούμενο ποστ μου ότι προτίθεμαι να κάνω κακό στον εαυτό μου αλλά ότι παλεύω μ' αυτό κι ότι έχει συμβεί στο παρελθόν οπότε μην τυχόν και στείλει κανείς τη ΔΗΕ σ' εμένα γιατί μόνο χειρότερα θα με κάνει...
Την γαλήνη το ξέρω ότι δεν θα την βρω αλλά δεν φταίει το ότι δεν τον συγχωρώ αλλά ότι φοβάμαι εξαιτίας του ακόμα και τη σκιά μου! Και μόνο που το σκέφτομαι έβαλα τα κλάματα, δεν λέω τίποτα άλλο επί του θέματος, δεν μπορώ να το αντέξω...
Ας σκεφτείτε ότι θέλετε, δεν με νοιάζει...
Πόσο υποκριτικο, να καθεται να χλευαζει τις τραυματικές εμπειριες μελων και μετά απο τόσα σπαμ ποστ ακόμα να επιμενει. Αξιολυπήτο.
Σε παρακαλώ την επόμενη φορά να τηρήσεις αυτά που λες και να με αγνοείς...
Ένα είναι το σίγουρο,οτι εγώ όποτε βλέπω σχόλιο που θεωρώ ότι προσβάλει τα παιδιά δεν θα το αγνοήσω ....
Και κάτι τελευταίο ,επιχειρήματα και διάλογο για αυτό το θέμα κάνω με ανθρώπους που ξέρουν να σέβονται αρχικά τα παιδιά και μετά το γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες αυτή την στιγμή που ματώνουν στην κυριολεξία για να τα φέρουν στον κόσμο και μπορεί να μας διαβάζουν .....
Καλή συνέχεια λοιπόν γιατί εγώ έτσι έχω μάθει να κλείνω μια συζήτηση...
Ισως να σταματησεις να μου απευθυνεις το λόγο;
Απο που συμπερανες οτι ο οποιοσδηποτε εδώ μέσα δε σεβεται τα παιδιά; Αυτή που δειχνει να μην σέβεται την ανάγκη καποιου για ησυχία ή την προσωπική γνώμη καποιου,είσαι εσύ. Ειλικρινά δεν καταλαβαινω ποιο το προβλημα σου ή τι ακριβώς σε ενόχλησε.
Δεν υπηρξε καποια συζήτηση για να κλεισουμε, ένα ατελειωτο σπαμ υπηρξε με ο,τι κατεβει στον καθενα και κανένας σεβασμός στη θεματολογία του τοπικ.
Είναι απολυτα λογικό να έχεις αισθήματα οργης. Δυστυχώς βέβαια σπανια υπαρχει η τιμωρία που τους αξιζει , ακόμα κι αν απευθυνθει κανείς στη δικαιοσύνη.
Για αυτο κι εγώ θέλω να βρω κάθε παραθυρακι που θα τους κάνει να πληρωσουν. Το σπιτι των γειτόνων μου είναι αυθαίρετο, θα φάνε χοντρό προστιμο αν γίνει καταγγελία.
Δυστυχώς η εκδίκηση δεν είναι στο αίμα μας που λένε (μιλάω για εμάς που συχνάζουμε εδω), απλά χαιρόμαστε όταν κάποιος που μας έβλαψε πάθει κάτι κακό και λέμε πως τιμωρήθηκε γι αυτό που μας έκανε.
Για να σε βλάψει κάποιος νοείται ότι σε ξέρει, εκτός κι αν σε τράκαρε με το αμάξι του. Δηλαδή κατανόησε την αδυναμία σου ενώ εσύ ζούσες στη ψευδαίσθηση ότι όλα βαίνουν καλώς μαζί του ή τον καταλαβες ως τέτοιον, ήσουν τρόπον τινά εγκλωβισμένος μαζί του και φοβόσουνα να αντιδράσεις.
Ένας ψυχολόγος παλιά μου μίλησε για την ουδετεροποίηση, δλδ αποχρωματίζεις από το συναίσθημα κάποιο τραυματικό γεγονός και το θυμάσαι όπως θυμάσαι ένα οποιοδήποτε ιστορικό γεγονός. Η συγχώρεση είναι κάπως εφικτή όταν αυτόν που έβλεψα τον αντικρίσεις στη σκέψη σου υπό άλλο φακό, ως άνθρωπο με αδυναμίες και προβλήματα που θα μπορούσες να τον βοηθήσεις ή να του επιβληθείς βοηθώντας τον. Το να πεις απλά συγχωράω δεν αλλάζει τίποτα διότι οι θύμισες και οι σκέψεις εκδίκησης δεν σταματάνε να έρχονται, θα πρέπει δε να περάσει πάρα πολλής καιρός για να αυτοεπιβληθεί η συγχώρεση.
Το ζήτημα είναι να μάθουμε να μαστε προσεκτικοί στη ζωή μας και ετοιμόλογοι, έτοιμοι! Έτσι προλαβαίνουμε!
Μπορώ να καταλάβω πλήρως τα κίνητρα τους , το σκεπτικό τους,τον τρόπο που μεγάλωσαν,τα προβλήματα τους. Και εξακολουθώ να βλέπω τον κακό τους χαρακτήρα, τον εγωισμό τους, την σκληρότητα τους. Για μένα αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Εγώ έχω περάσει πολλά στη ζωή μου και δεν κατέληξα να βλάψω κανέναν. Δεν ισχύει το ότι αυτοί που κάνουν κακό έχουν περάσει απαραίτητα δύσκολα στη ζωή τους, καμία σχέση. Είναι οι επιφανειακές αρχές που έχουν λαβει, η έλλειψη παιδείας κλπ. Αλλα και πάλι είναι συνειδητες αποφάσεις που πήραν, καλά εκτελεσμένα σχέδια για να βλαψουν, να σκοτώσουν , να αφανίσουν. Είναι αηδιαστικές οι πράξεις τους. Για αυτό και δεν ξεχνώ,ούτε συγχωρώ. Εφόσον έπραξες κάτι κακό, χωρίς λόγο χωρίς να βρίσκεσαι σε άμυνα, απλώς και μόνο εκμεταλλευόμενος τη θέση του υποτιθέμενου δυνατού,κάποιος πρέπει να σου δείξει το λάθος που έκανες, να σε σωφρονισει, να σου δείξει ότι υπάρχει αντίτιμο που πρέπει να το πληρώσεις. Μακάρι να γινόταν να τιμωρηθούν όλοι όσοι έχουν βλάψει άλλους ανθρώπους ή ζώα λόγω εγωιστικων κινήτρων.
Σε αυτό που λες έχεις δίκιο, όμως στην περίπτωση των γειτόνων πχ, με είχαν απειλήσει πρώτα για φολες, και αμέσως είχα καλέσει αστυνομία να τους γίνει σύσταση και γενικά υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Και ένα μήνα μετά έγινε ο,τι έγινε. Δεν μπορούσα να το σταματήσω με την επιβολή μου. Σε άλλες περιπτώσεις ίσως να έπαιξαν ρόλο αυτά που είπα, ένας με έβρεχε με το λάστιχο όταν τάιζα τις γάτες και μετά την αστυνομία μαζεύτηκε. Αλλά δεν μπορείς πάντα να προβλέψεις και να περιορίσεις τις πράξεις των άλλων. Το ότι ειμαι εύκολο θύμα είναι γεγονός. Θεωρούν ότι είμαι ευάλωτος. Πλέον δεν δέχομαι και πολλά πολλά,αλλά είμαι εκ φύσεως μη καχύποπτος και αυτό πάντα μου φέρνει προβλήματα.
Η απο πανω με βρεχει με το λαστιχο οταν βγαινω στη βεραντα. Καθολου τυχαιο πιστευω.
Ρε Αντωνη δε σου ερχεται να σηκωθεις να φυγεις να μην ξαναδεις κανεναν τους; Εγω δε συχναζω στα ιδια μερη, πηγαινω σε αλλες γειτονιες, αν μπιρουσα θα πηγαινα να ζησω σε αλλο σπιτι. Μπορει να δινεις μια ζωη αυτη τη μαχη και να την χανεις.
Εμένα ο μαλακας με έβρεχε επιτόπου. Τον σκυλοβρισα βέβαια και μετα πήρα την τσιμπίδα από το μπάρμπεκιου (σημείωση ωστόσο, το μπάρμπεκιου αυτό το είχε όχι σε ιδιωτικό χώρο, αλλά μέσα στο σοκάκι, οπότε τυπικά το "βρήκα" σε δημόσιο χώρο και δεν το έκλεψα) και για μια βδομάδα κάθε βράδυ και νωρίς το πρωί βαρουσα την πόρτα για τους ξυπνάω. Μετά τον κάλεσε δύο φορές η αστυνομία για σύσταση. Επίσης του έστειλα ένα υποτιθέμενο χαρτί από δικηγορικό γραφείο, εξώδικο και καλά και το είπε στον σπιτονοικοκυρη του και εκείνος πήρε τον πατέρα μου και είπε ότι έστειλα εξώδικο στον νοικαρη του. Επίσης σύντομα θα του γίνει καταγγελία γιατί έχει ένα λυκόσκυλο που υποσιτίζει. Απέναντι σε αυτόν δεν κρατάω πια έντονα αισθήματα οργής. Θεωρώ πως τιμωρήθηκε. Και σε αντίθεση με τους γείτονες, ήρθε σε πιο "αντρικεια" αντιπαράθεση μαζί μου, ενω αυτοί έβαλαν δόλια μέσα, με λογια σε όλο το χωριό, με παγαποντιες,με κουτοπονηριες ενώ παράλληλα το παίζουν άγιοι και καλή οικογένεια,ενώ αυτός έχει γκόμενες και η γυναίκα του είναι δέκα χρόνια μεγαλύτερη του και έκαναν τρία παιδιά γρήγορα γρήγορα πριν κλείσει τα 45. Και θεωρεί ότι τους ζηλεύω, δεν βλέπουν τα χάλια τους. Ναι, ζηλεύω το να μένω σε ένα μικρό σπίτι με μια χωριατα ,τρία παιδιά και τη μάνα της. Και επειδή είναι στρατιωτικός , έτσι με είχε προσεγγίσει " κοίτα να δεις,εγώ είμαι στρατιωτικός" Το θεωρεί κατόρθωμα ο γελοίος, προέβαλλε το γεγονός ότι είναι δημόσιος υπάλληλος για να τον σεβαστω και καλα, η ψωνάρα.
Ναι, παλιά το σκεφτόμουν συχνά να φύγω. Μετά εγκατέλειψα την ιδέα. Νομίζω είμαι από τη φύση μου κολλημένος σε καταστάσεις. Ακόμα και να έφευγα θα σκεφτόμουν ότι σε ένα μέρος του κόσμο γίνεται κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνεται. Δεν θέλω να το αγνοήσω, θέλω να το σταματήσω. Αλλά επί της ουσίας, ναι, οι μάχες που δίνω είναι άσκοπες. Για αυτό και έχω απογοητευτεί. Ο ψυχίατρος μου είπε ότι διακρίνει μια πικρία στον τρόπο που μιλάω για την υπόθεση. Ο τρόπος που η κοινωνία και το κράτος μέσω του συστήματος δικαιοσύνης επικροτησε τη φρικτή πράξη τους, με σόκαρε όσο τίποτα,μου έδειξε τη βαθιά διαφθορά αξιών. Για αυτό και σιχαθηκα. Αλλά τι να κάνω; Πού να πάω; Να εγκαταλείψω τα γατιά; Και ειδικά τώρα με την ορθοστατικη, πού να πάω;
Η ορθοστατικη ειναι προσωρινη. Βγαλτην απ την εξισωση. Παμε στα υπολοιπα.
Τα γατια δεν τελειωνουν. Γεννιουνται καινουρια. Και μετα καινουρια. Και οταν πεθανεις, οποτε γινει αυτο, οι γειτονες σου, θα κανουν σε εκεινα ο, τι θελουν να κανουν σε αυτα που φροντιζεις τωρα. Ξερεις οτι δεν αλλαζει η κοινωνια.
Σε ενα μερος του κοσμου που δεν εισαι αυτη τη στιγμη, γινεται κατι αδικο. Αυτη τη στιγμη σε μια γειτονια καποιος ριχνει δηλητηρια.
Δεν εισαι εκει να το σταματησεις. Τον ιδιο αγωνα που κανεις στη δικη σου γειτονια, θα μπορουσες να τον κανεις αλλου. Ουτε εγω θα εγκατελειπα ποτε το σκυλο μου. Θυσιασα 12 χρονια απο την προσωπικη ζωη μου για να τον προστατευσω - υπηρχαν και αλλα εμποδια, αλλα το βασικο ηταν αυτη η ευθυνη. Δε μπορουσα να παω ενα ταξιδι, να γνωρισω κοσμο, ακομα και το να μπω σε μια σχολη ή να βρω μια δουλεια γινοταν δυσχερεστερο, γιατι επρεπε να κανω το φυλακα στο σπιτι μου. Την ημερα που πεθανε ο σκυλος μου ηταν η πρωτη φορα που ειχε βγει στη βεραντα χωρις τη δικη μου επιβλεψη. Συμπτωση ή οχι, οταν ο φρουρος κοιμηθηκε, εγινε το κακο.
Μια κοπελα κοσμοπολιτισσα μου ειπε οτι δεν καταλαβαινω τον τροπο ζωης της. Δεν εχω παει ποτε πουθενα. Θεωρω ομως οτι εκτελεσα ενα χρεος με αυτοθυσια. Αν ειχα την επιλογη δεν θα το ειχα αναλαβει ποτε. Οχι, δεν αξιζε η θυσια. Ηταν πανω απο οτι μπορει να ζητησει κανεις απο εναν ανθρωπο. Γι αυτο δε θα παρω ποτε αλλο ζωο, και προσπαθω να συνεχισω τη ζωη απο εκει που σταματησα (οχι πολυ πετυχημενα). Ομως τη στιγμη που αυτο το ζωακι εγινε φιλος μου δεν ειχα αλλη επιλογη. Δε μπορουσα ποτε να εγκαταλειψω το φιλο μου.
Καποτε με εκνευριζε η οικογενεια μου που ισχυριζοταν ξεδιαντροπα οτι μου αρεσε να ζω ετσι... Ελεγα ποτε πηρα εγω σκυλο; Εσεις τον φερατε και τον εγκαταλειψατε μετα απο ενα μηνα, και δεν δεχοσασταν ουτε την μπαλκονοπορτα να κλεινετε οταν υπηρχαν απειλες απο τους απο πανω. Δεν του βαλατε ενα νερο, δεν τον βγαλατε ποτε βολτα, ουτε οταν κρεβατωνομουν με 40 πυρετο, δεν τον πηγατε σε ενα αλλο δωματιο οταν ειχατε καλεσμενους, επρεπε να τα κανει ολα ο μπατλερ, 365 μερες το χρονο...
Απηυδηζα απο το αδικο και τις ματαιωμενες επιθυμιες μου και του ελεγα "σκυλε ψοφα". Ομως δεν το εννοουσα.
Αναρωτιεμαι Αντωνη ποτε τελειωνει το δικο σου χρεος. Δε μπορεις να εγκαταλειψεις τα ζωα με τα οποια εχεις συνδεθει. Αλλα μετα θα συνδεθεις με τα επομενα και μετα με τα επομενα...
Αν ησουν αλλου, ισως να μπορουσες να διαλεξεις μια καλυτερη μαχη, λιγοτερο ανιση, περισσοτερο ανταποδοτικη. Ισως να μπορουσες να βοηθησεις περισσοτερα ζωα. Pick your battles λενε.
Το συστημα δικαιοσυνης ειναι καλυτερα να το αντιμετωπιζεις σαν απλα εναν μηχανισμο με χρησιμοτητα και προβληματα, και οχι σαν επικροτηση του δικαιου. Ειμαι σιγουρος οτι κανενας δικηγορος δεν το αντιμετωπιζει ετσι.
Αχ βρε Αντώνη και Ορέστη πόσο ωραία τα λέτε!
Η κοινωνία δεν θα σεβαστεί κάτι επειδή σε βλέπει να το αγαπάς. Αν η κοινωνία σε μισεί θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βλάψουν αυτό που σε βλέπουν να αγαπάς. Από το φόβο σου μην πάθει κάτι αυτό που αγαπάς γίνεσαι υπερπροστατευτικός μαζί του. Έτσι συνδέεσαι ακόμα περισσότερο μαζί του και απώλεια του σε πληγώνει ακόμα περισσότερο ιδίως αν την προκαλέσει αυτή η κοινωνία που σε μισει. Δεν είναι ανάγκη να τους είχες βλάψει, απλά σε μισούν, δεν σε πάνε δηλαδή γι αυτό που είσαι.
Αν δεν τους κάνεις να σε σέβονται, αν δεν τους επιβληθείς, αν δεν τους δώσεις να καταλάβουν ότι δεν είσαι του χεριού τους, αν δεν τους δώσεις να καταλάβουν ότι άπαξ και σε πείραξαν θα τους γίνεις απρόβλεπτος κίνδυνος, αν δεν τους εμπεδωθεί φόβος για σένα, τότε θα σε βλάπτουν ποικιλοτρόπως ιδίως πάνω σ αυτα που αγαπάς.
Δεν είχαν άσχημα παιδικά χρόνια ή προβλήματα, ο χαρακτήρας τους μέσα από την ανατροφή τους, τους έφτιαξε ως τετοιους.