Αγχωθηκα παλι! Βοηθηστε με.
Νομίζω πριν 2 χρονια ειχα κανει μια ψυχαναγκαστικη υποσχεση να μην πλενω τα χερια με ψυχαναγκαστικο τροπο κατι τετοιο ή να μην πλενω γενικα με ψυχαναγκαστικο τροπο. δεν θυμαμαι ακριβως. Επειδη ειχα κατι πονους, νομιζα πως εχω καποιο προβλημα υγειας που φοβομουν μηπως ηταν μεταδοτικο. Επλενα καποια συγκεκριμενα σημεια του σπιτιου με λιγο νερο, για να μαι σιγουρος. Ο ιατρος προς το παρων δεν βρηκε κατι αλλα δεν εχω τελειωσει ολες τις εξετασεις. Πριν λιγο, ηθελα οπως παντα, να πλυνω λιγο ενα σημειο του σπιτιου που αγγιξα για να μαι σιγουρος. Όταν εκανα μπανιο, εριξα λιγο νερο στο κουμπι για το καζανακι. Αμέσως, σκεφτηκα οτι ισως αυτο δεν ειναι αρκετο και να θελει και λιγο τριψιμο. οποτε το ετριψα μετα λιγο με το χερι. Το κανα για τυχον μικροβια που μπορει να κολλησουν καποιον αν εχω κατι μεταδοτικο ( ελαχιστες πιθανοτητες) Απλα, πιστευα οτι μονο λιγο νερο απο το τηλεφωνο του μπανιου δεν αρκει. Ετσι, ξαναπηγα και το τριψα ξανα με νερο και με το χερι. Ανησυχησα μηπως, ηταν πλεονασμος και οτι δεν χρειαζοταν και οτι ισως μετρησε σαν ψυχαναγκαστικο πλυσιμο. φοβαμαι μηπως εσπασα καποια υποσχεση σχετικα με το πλυσιμο.
ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ! ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΟΥ!
Σκεφτόμουν το ocd προβλημα που εχω με σπασμενες υποσχέσεις στον Θεό. Το σκεφτόμουν αρκετά σημερα, σχεδόν ανα 1 ή 3 ή 5 κλπ λεπτα.
Πριν λίγο, ο πατέρας μου άλλαξε το καναλι στην τηλεοραση στο ακυρο και επεσε τυχαια σε μια αμερικανικη σειρα. Εκεινη την στιγμή, σκέφτηκα το προβλημα μου με τις υποσχέσεις και ξαφνικά, ακούω απο την τηλεόραση να λεει ο ενας χαρακτηρας στον αλλον
"Εσπασες την υπόσχεση"
"Δεν θα έπρεπε να κανω υποσχέσεις που δεν μπορω να κρατήσω"
Ανησυχω γιατι αν ο πατερας μου αλλαζε το καναλι 10 δευτερολεπτα πιο μετά, δεν θα το ακουγα.
Ξέχασα να πετάξω το περιτύλιγμα της τσιχλας
Ανησυχώ μήπως έκανα υπόσχεση να μην αφηνω τα περιτυλιγματα οπου να ναι. Δεν θυμάμαι, απλα με αφορμή την ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ υποσχεση να μην κολλαω τσιχλες, ανησυχω μηπως, έκανα καποια υπόσχεση να μην ξεχναω να μην αφηνω το περιτυλιγμα οπου να ναι.
Πείτε μου αν ειναι το ιδιο ή οχι!
Κάποιος κάνει υπόσχεση στον Θεό, ενώ είναι έξω, να μην γυρίσει σπίτι του για να παρεί χαρτοπετσέτες.
O ίδιος παραλαμβάνει φαγητό απο delivery. δεν βγαινει εκτος σπιτιου απλα, μονο τα χερια του βγαινουν εκτος για να παρει το πακετο απο το delivera. Αφήνει το πακέτο στην κουζινα. Βλέπει οτι έχει χαρτοπετσέτες. Ανησυχει μηπως ετσι οπως επαιρνε το πακετο (επειδη το πακετο ειχε χαρτοπετσετες) μηπως, καπως με τις κινήσεις που έκανα ακούμπησε τις χαρτοπετσέτες και ίσως εσπασε την υπόσχεση. Για αυτό, ετσι οπως ειναι στην κουζίνα και το πακετο στο τραπέζι, πιανει το πακετο με τον τροπο που το πιασε πριν για να δει αν ακουμπησε χαρτοπετσέτα. τελικα, ακουμπησε λίγο.
ανησυχεί, μηπως, όταν τεντωσε τα χερια του για να παρει το φαγητο, μηπως μετρησε σαν να βγαινει εκτος σπιτιου (επειδη τα χερια του περασαν την γραμμη της πορτας) και οταν μπηκε στην κουζίνα και μιμήμηθηκε πως το έπιασε για να δει αν ακουμπησε χαρτοπετσέτες μήπως μετρησε σαν επιστροφή για χαρτοπετσέτες.
Δεν τις πήρε. απλα, τις ακουμπησε στην προσπαθεια να δει αν τις ακουμπησε οταν τις επαιρνε απο τον delivera.
είναι το ίδιο?
Κάποιος κάνει υπόσχεση στον Θεό, ενώ είναι έξω, να μην γυρίσει σπίτι του για να παρεί χαρτοπετσέτες.
κάποιος βγάζει τα χερια του εκτος σπιτιου για να παρει το πακετο που περιλαμβανει χαρτοπετσέτες και το πάει στην κουζίνα. Στην κουζίνα ανησυχεί και πιανει ξανα το πακετο για να δει ΑΝ ακουμπησε χαρτοπετσετα. αυτη η κινηση μετρησε σαν να γυρισε σπιτι για να παρει χαρτοπετσετες?
Δεν ξέρω αν θέλω να συνεχίσω να πιστεύω στον Χριστό.
Σκέφτομαι ότι πιστεύω επειδή έτσι έμαθα. Αν γεννιόμουν σε άλλη χώρα, πιθανότατα να είχα άλλη θρησκεία. Υπάρχουν πολλές θρησκείες. Πώς ξέρω οτι ο Χριστιανισμός είναι η σωστή; Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται η ψυχή ενος ανθρώπου να εξαρτάται από την πίστη. Γιατί στο θέμα της πίστης είναι πολύ εύκολο κάποιοι άνθρωποι, σωστοί και τίμιοι, να επιλέξουν να ΜΗΝ πιστέψουν. Αν κάποιος μου έλεγε για κάποιο μεταφυσικο περιστατικό, θα είχα το δικαίωμα να πιστέψω ή να μην πιστέψω. Κάποιοι θα πίστευαν και κάποιοι όχι. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και με την θρησκεία;
Σκέφτομαι ο κάθε θρησκευόμενος πιστεύει ότι η δικιά του θρησκεία είναι η σωστή. Οπότε, σκέφτομαι, για ποιό λόγο ο Χριστιανισμός είναι η σωστή θρησκεία και γιατί δεν μπορώ να καταλάβω το θέμα της πιστής; Επίσης, διαβάζω διάφορα εδάφια στον Χριστιανισμό που με μπερδεύουν. Δηλαδή, σε κάποια σημεία ΝΟΜΙΖΩ ότι μιλάει για τιμωρίες με θάνατο, για χτύπημα δούλων, ενώ ο Χριστός έφερνε συγχώρεση. Για ποιό λόγο δεν σκότωσε την αμαρτωλή γυναίκα; Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά;
Eπίσης, έχω διαβάσει ότι κάποια γεγονότα της Αγίας Γραφής παρουσιάζονται διαφορέτικα σε διάφορα σημεία. Πχ νομίζω έχω διαβάσει για διαφορετικές χρονολογίες, ηλικίες, για τον θάνατο του Ιούδα. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Eπίσης, υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν ότι πρέπει να εξομολογούμαστε στον πνευματικό μας για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας. Άλλοι πιστεύουν ότι πρέπει να προσευχόμαστε απευθείας στον Θεό. Άλλοι πιστεύουν ότι η Έβδομη μέρα ήταν το Σάββατο άλλη την Κυριακή. Γιατί συμβαίνει αυτό;
ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΟΥ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ!!!
Πήγα ιατρο για τον θυροειδη. Οταν εφτασα καταλαβα οτι σε αυτη τη πολυκατοικια ερχομουν ως παιδι στον παιδιατρο. Δεν ειχα και καλες αναμνησεις επειδη εκλαιγα απο το εμβολιο και η πολυκατοικια ηταν λιγο creepy. Πολλες φορές οταν περνουσα μου ερχοταν κατι αρνητικο. Ανησυζω μηπως, εκανα υποσχεση να μην ξαναερθω. Δεν θυμαμαι κατι αλλα ανησυχω καπως. Μου ρχονται εικονες με μενα να περναω απεξω αλλα μεχρι εκει. Δεν θυμαμαι καμια υποσχεση αλλα ανησυχω.Κατι μου χτυπαει συναγερμο!!