Μμμμμ panikouklara καποια αλλη στιγμη να μη χαλασουμε και το νημα;)
Printable View
Μμμμμ panikouklara καποια αλλη στιγμη να μη χαλασουμε και το νημα;)
όνειρο....
Εφιάλτης. Λίγες μέρες πριν την \"αποκάλυψη\".
Το γράφω σε δεύτερο ενικό γιατί ενώ το απευθύνω στην θεραπεύτριά μου, που δεν της το έχω ακόμα διαβάσει..
Σε έχω παρει τηλέφωνο γιατί θέλω να έρθω να σου δώσω το βιβλίο.( είχα όντως δανειστεί κάποιο βιβλίο) Μου είπες να περάσω κάποια συγκεκριμένη ώρα. ήτανε βράδυ, γύρω στις 9. Ανέβηκα με τα πόδια και βρήκα την πόρτα σου ορθάνοιχτη. Εσύ δεν με υποδέχτηκες, αλλά είχες πάει στην κουζίνα να βράσεις καφέ. Όταν ήρθες, κρατούσες τον δικό σου τον καφέ στο να χέρι και στο άλλο, ένα φλυτζάνι αχνιστό καφέ για εμένα.
Κάθομαι στον καναπέ και ίσα που προλαβαίνουμε να κοιταχτούμε, λέγοντας διάφορα τυπικά μισόλογα. μετά, ενώ μιλούσες και χωρίς να τελειώσεις, σου φωνάζω \" ΦΕΥΓΩ!\". ( όντως, είδα το όνειρο, σε ένα διάστημα που είχα εγκαταλείψει άρον άρον την θεραπεία μου, σπασμωδικά, με πολύ συγκεχυμένα και μπερδεμένα συναισθήματα , για το μέσα μου, για το έξω μου κτλ)
Άρχισα να βαδίζω προς την πόρτα, που είχε μείνει ανοιχτεί, ενώ εσύ με κοιτούσες χωρίς να μιλάς. Τελικά βγαίνω έξω στην οδό ας την πούμε Ρήγα. Αρχίζω να βαδίζω άσκοπα, με το φλυτζάνι τον καφέ στο χέρι. Βλέπω κάποια στιγμή ένα παλιό κτίριο, με σοβάδες που κρέμονται χαρακτηριστικά και μια κίτρινη πόρτα. Μπαίνω μέσα. Το εσωτερικό άνοιγε απότομα, ήταν πολύ πιο μεγάλο απο όσο φαινόταν απο έξω. ήταν υπόγειο, και είχε κάτι επικίνδυνα σκαλοπάτια. Σε μιαν ακρούλα, σε έναν πάγκο, καθόταν ένας άγνωστος σε μένα γέρος και με κοιτούσε σαν να σκεφτόταν κάτι. ταράχτηκα. Άρχισα να υποχωρώ προς την έξοδο. Πάνω στην ταραχή μου, ξέχασα εκεί το φλυτζάνι που κρατούσα μέχρι τότε. Βγήκα πάλι στον δρόμο, με έπιασε αγωνία. Δεν καταλάβαινα γιατί το έκανα, αλλά συνειδητοποιούσα οτι είχα φύγει σωνάζοντάς σου, απότομα, χωρίς να σε αφήσω να πεις κουβέντα! Η αγωνία μου ήταν να σε δω, να σου εξηγήσω και να πιούμε τελικά ένα φλυτζάνι καφέ. προβληματίστηκα μήπως δεν είχες χρόνο, αλλά η αγωνία μου δεν με άφηνε. Κοιτώ ολόγυρα, μόλις έχω βγει απο το κτίριο. και συνειδητοποιώ, οτι ο δρόμος, η περιοχή, έχει αλλάξει! Δεν βρίσκω το σπίτι σου, δεν το βλέπω, ούτε μπορώ να προσανατολιστώ. Επιστρέφω τρέχοντας στο κτίριο που ήμουν πριν, για να πάρω το φλιτζάνι...Η πόρτα του, είχε κάπως αλλάξει. Ο εσωτερικός χώρος ήταν ίδιος, αλλά τώρα, λειτουργούσε σαν γυμναστηριο. Σκέφτηκα \" μάλλον έτσι θα ήταν και πριν, αλλά δεν είδα καλά\". Αρχίζω να κοιτώ για το φλυτζάνι και δεν το βρισκά, πουθενά. Μετά προχώρησα στην έξοδο, αλλά ανακάλυψα, οτι αυτή είχε μεταφερθεί απο την άλλη πλευρά του κτηρίου. Η αγωνία μου όλο και μεγάλωνε. Έχανα χρόνο, βράδιαζε πολύ.
προχωρώντας μέσα στο γυμναστήριο, βλέπω 3 έφηβες που κάναν προπόνηση καράτε. Πάω στην πιο μικρούλα απο αυτές, με το γλυκύτερο πρόσωπο και της λέω \" ξέρεις προς τα πού είναι η οδός Ρήγα? Εχω χαθεί\". Η πιο μεγάλη απο αυτές, με αγνοούσε επιδεικτικά και με τον τρόπο της, υπαγόρευε το ίδιο και στην μικρή, μπαίνοντας ανάμεσά μας. Τελικά έσκασαν στα γέλια, βλέποντας την αγωνία μου και αστειευόμενες κατευθύνθηκαν και οι τρεις, κάνοντας χειρονομίες καράτε εναντίον μου, τελικά η μεγάλη με πλησίασε και μου είπε, πως θα βγω απο το κτίριο. \" Όλο ευθεία\".
Έτσι κι έκανα. Βγήκα \'έξω. Ο δρόμος, εξακολουθούσε να μου φαίνεται πιο μεγάλος, πιο άγνωστος με διαφορετικές στροφές και το σπίτι σου, άφαντο. Περπατούσα, μέχρι που έφτασα σε ένα σημείο που μου φάνηκε γνώριμο...
ηταν πια αργά το βράδυ. Διέκρινα τα παρτέρια στο δρόμο, τα δύο πολύ γνωστά μου περίπτερα και απο πίσω , το παλιό δημοτικό μου σχολείο...( εκεί πήγαινα, όσο ακόμα ζούσε η μαμά). Απο τη μια χάρηκα, απο την άλλη, αναρωτήθηκα, πως βρέθηκα εδώ.
ξανακοίταξα γυρω μου και αποφάσισα οτι μάλλον, δεν ήταν το μέρος που μεγάλωσα. Αποφάσισα οτι επροκειτο γαι τον Δήμο Σταυρούπολης.. (κουλό). Και πάνω που σιγουρευόμουν, είδα να περνά το λεωφορείο το οποίο χρησιμοποούσα απο τα πρώτα χρόνια της ζωής μου! Το λεωφορείο του τόπου όπου μεγάλωσα. Σχεδόν πανικόβλητη, μπηκα στη μέση του δρόμου και σταμάτησα ένα ταξί.
του είπα στην οδό Ρήγα, αλλά ο ταξιτζής με πήγε στο δικό μου το σπίτι!
Έτρεξα στο δωμάτιό μου, έψαξα το κινητό μου, να σε ειδοποιήσω. Κι ενώ σχημάτισα το νούμερό σου, με περίμενε μια δυσάρεστη έκλπηξη! Ακούστηκε η φωνή της μητριάς μου \" Ακουσε να δεις, μην νομίζεις οτι με αυτό που έκανες με στεναχώρησες. καμία εξτρα ανησυχία δεν είχα. Μάλιστα, όταν έφυγες, ασχολήθηκα με το τάδε..\" Άρχισα να φωνάζω το όνομά σου \" Που είσαι?\"\" Εδώ είμαϊ\" ακούστηκε η φωνή σου σιγανη απο πίσω. όταν πήρες το τηλέφωνο, παρά την προδοσία που ένιωθα που τα είπες στην μητριά μου, σου δικαιολογούμουν \" Σε παρακαλώ, ήταν ατύχημα..Νομίζεις έχω καταλάβει τί έγινε? Ξέρεις πόσες ώρες σε ψάχνω?Αλλά να...βρέθηκα σ ενα μέρος, δεν ξέρω πως.. Αρχίζω να φωνάζω και να κλαίω..Δεν είμαι τρελή! ακούγομαι σαν τρελή αλλά΄δεν είμαι! Μπορεί αν φτάιει η αντιβίωση που παίρνω..( έπαιρνα όντως αντιβίωση εκείνο τον καιρό). Αυτά με΄έχουν κάνει ανεξέλεγκτη...
Εσύ δεν μιλούσες. Κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι πως, έκλεισε το τηλ..Άρχισα να γυρνώ σαν σβούρα στο δωμάτιο το έβλεπα πολύ ακατάστατο και δυσφορούσα. Βρήκα πάλι το κινητό μου, αλλά αν και έμοιαζε, ήταν άλλου κινητό, κι άρχισα να σε καλώ, αλλά αυτό, έπαιρνε πάλι την μητριά μου! Δεν ήθελα με τίποτα να της μιλήσω! Πάλι, βρήκα το δικό μου κινητό, σε πήρα κι έβγαινε η φωτογραφία της..Εντωμεταξύ ακουγόταν στον αέρα κάποιο λογίδριό της ( της μητριάς) που μάλλον με έλεγε ευαίσθητη.... Φώναζα το όνομά σου...
Ξύπνησα, μέσα σε ταραχή μεγάλη.
βλέπετε κάτι ερωτικό ανάμεσα σε μένα και τον vince?
Απλά επικοινωνούμε βαθιά πιστεύω.
Τώρα, αν βρίσκετε ερωτικό σε αυτό οκ....
Xμ ωραια το περιγραφεις αλλα δεν θα επιχειρησω αναλυση,γιατι δεν ξερω αρκετα για σενα και επισης δεν ξερω τις εμπειριες που ειχες τις τελευταιες ημερες που ειναι και οι πιο σημαντικες.
Ενα αλλο θελω να ρωτησω παιδια...εχετε ποτε την αισθηση οτι καποιο ονειρο \"κολλαει\".Εννοω παιζει παντα το ιδιο κομματι ξανα και ξανα.Οχι το ιδιο ονειρο αλλα το ιδιο κομματι σαν να προσπαθει να κατευθυνθει συγκεκριμενα.
Να πω οτι σαν παιδι κατα καποιο τροπο κατευθυνα τα ονειρα που εβλεπα.
δεν μ εχει τυχει εμενα αλλα εχω δει πολλες φορες το ιδιο ονειρο.
Ε?
Ειπα να ρωτησω δηλαδη δεν σου εχει τυχει?
Με εχει φαει η περιεργεια τωρα...
μα ειπα μου εχει τυχει περιπου 5 φορες να δω ονειραμε το ιδιο σεναριο.αυτος ενοεις?
Οχι να κολλαει το ονειρο και να παιζει το ιδιο κομματι σαν να μην εχει την επιθυμητη καταληξη,και το να ελεγχεις το τι ονειρο θα δεις,το σεναριο επι χρονια σαν παιδι.
Επαιζα θυμαμαι τον σεριφη κατι σαν το \"μικρο σεριφη\" οποιος θυμαται τα βιβλιαρακια.
οχι δεν μου εχει τυχει αλλαμου εχει τυχει να μπορω να ελενξω το ιδιο ονειρο την επομενη φορα π κατι δεν μαρεσει.χαχα.τελευταια βλεπω δολοφονικα ονειρα:P
Δεν μου αρεσει να κοντρολλαρω τα ονειρα...γινονται ανουσια και φτωχα.
keep μην αναλιεις το καθε τι τοσο πολυ.κουραζεται το μυαουδακι σου.μην μου κουραζεσαι.:P
Ψαχνω για καποια απαντηση...δεν ξερω,αλλα τωρα με εφαγε η περιεργεια για αυτο το συγκεκριμενο.
κοιτα αν το εξηγησεις λιγο καλυτερα κατι θα κανουμε λολ
κιπε εχεις γιου του:P
Εμμ, παιδιά δεν ξέρω πάνω σε αυτά που είπατε προηγουμένως τι να πω...η αλήθεια είναι οτι μου βγήκαν αρκετά αυθόρμητα και παρορμητικά τα όσα είπα για την weird (μετά απο το μήνυμα μου είχα κανονίσει να βγω έξω και δεν διάβαζα τόσην ώρα τα μηνύματα σας). Δεν επιδιώκω κάτι πονηρό όμως είναι φυσιολογικό κάποιοι άνθρωποι να μας γοητεύουν. Θα συμφωνήσω με την weird η επικοινωνία είναι ιδιαίτερα όμορφη.
Συμφωνώ, άλλωστε χωρίς σκοτάδι το φως από μόνο του δεν θα είχε κανένα νόημα.Quote:
Originally posted by weird
κάθε ομορφιά, έχει και την ασχήμια της, κάθε φως και το σκοτάδι του, κάθε μαγεία και την αλχημεία της...
vince αστα αυτα κατι παραπανω τρεχει :P
το ζω αυτό εδώ και 15 χρόνια...Quote:
Originally posted by keep_walking
Οχι να κολλαει το ονειρο και να παιζει το ιδιο κομματι σαν να μην εχει την επιθυμητη καταληξη,και το να ελεγχεις το τι ονειρο θα δεις,το σεναριο επι χρονια σαν παιδι.
Μερικά μυαλά,Quote:
Originally posted by panikoula
keep μην αναλιεις το καθε τι τοσο πολυ.κουραζεται το μυαουδακι σου.μην μου κουραζεσαι.:P
κουράζονται όταν ΔΕΝ αναλύουν...
αυτό που για κάποιον μπορεί να είναι κούραση,
για άλλον, είναι κάτι άλλο.
Quote:
Μερικά μυαλά,Quote:
Originally posted by panikoula
κουράζονται όταν ΔΕΝ αναλύουν...
αυτό που για κάποιον μπορεί να είναι κούραση,
για άλλον, είναι κάτι άλλο.
και γω ετσι αναλια το καθε τι π μου συνβενει,τα ηθελα ολα στην εντελεια κλπ αλλα διαπυστωσα οτι με κουραζε αυτο πολυ.πρεπει να το αφηνουμε το μυαlο κ λιγο χαλαρο λεμε!:P
Χμμμ..Quote:
Xμ ωραια το περιγραφεις αλλα δεν θα επιχειρησω αναλυση,γιατι δεν ξερω αρκετα για σενα και επισης δεν ξερω τις εμπειριες που ειχες τις τελευταιες ημερες που ειναι και οι πιο σημαντικες.
Ενα αλλο θελω να ρωτησω παιδια...εχετε ποτε την αισθηση οτι καποιο ονειρο \"κολλαει\".Εννοω παιζει παντα το ιδιο κομματι ξανα και ξανα.Οχι το ιδιο ονειρο αλλα το ιδιο κομματι σαν να προσπαθει να κατευθυνθει συγκεκριμενα.
κάθε φορά που ως παιδί προσπάθησα να καταλάβω, ενώ ονειρεύομαι, οτι βλέπω όνειρο, ξυπνούσα.
Με το που συνειδητοποιούσα οτι οενιρεύομαι ξυπνούσα.
Αυτό που λες, το να κολλάει το όνειρο,
δεν το έχω νιώσει..
Εχω νιώσει οτι υπάρχουν συμβολισμοί που επαναλαμβάνονται, μέσα στα όνειρά μου.
Αυτό ακριβώς...Quote:
Originally posted by vince
Εμμ, παιδιά δεν ξέρω πάνω σε αυτά που είπατε προηγουμένως τι να πω...η αλήθεια είναι οτι μου βγήκαν αρκετά αυθόρμητα και παρορμητικά τα όσα είπα για την weird (μετά απο το μήνυμα μου είχα κανονίσει να βγω έξω και δεν διάβαζα τόσην ώρα τα μηνύματα σας). Δεν επιδιώκω κάτι πονηρό όμως είναι φυσιολογικό κάποιοι άνθρωποι να μας γοητεύουν. Θα συμφωνήσω με την weird η επικοινωνία είναι ιδιαίτερα όμορφη.
να μας γοητεύει η ψυχή τους, το μυαλό τους, ο τρόπος που έχουν να υπάρχουν...
Είναι τόσο... φυσιολογικό.
Και το να το εκδηλώνουμε επίσης, πιστεύω.
:)
Και πάλι σ ευχαριστώ Vince:
Παιδιά, μπορείτε να μου το εξηγήσετε?Quote:
Originally posted by Δοδις
το ζω αυτό εδώ και 15 χρόνια...Quote:
δεν το καταλαβαίνω, γιατί δεν μου είναι γνώριμο.
Μια ζεστη καλημερα...ειναι υπεροχο το θεμα γιαυτο και θα επανελθω να γραψω τις σκεψεις μου και τα ονειρα μου
Αυτη η ηρεμια που μπηκε στην ψυχη μου με κανει να αναπνεω ξανα!
εγώ το νοιώθω σαν ένα τραγούδι που βάζεις στο repeat ένα συγκεκριμένο σημείο...σαν να ψάχνεις κάτι να βρεις στον στοίχο...Quote:
καποιο ονειρο \"κολλαει\".Εννοω παιζει παντα το ιδιο κομματι ξανα και ξανα.Οχι το ιδιο ονειρο αλλα το ιδιο κομματι σαν να προσπαθει να κατευθυνθει συγκεκριμενα.
αυτό που λεει ο κηπ, παίζει πάντα το ίδιο κομμάτι...είναι σαν να προσπαθει να δώσει μια συγκεκριμένη λύση, μια κατεύθυνση όχι του ονείρου αλλά της πραγματικότητας
Ωραια,χαιρομαι που δεν ειμαι μονος,ναι αυτο το repeat και δεν ειναι και πολυ ευχαριστο,οχι οτι μου χαλαει τον υπνο αλλα υπαρχουν οι στιγμες που ξυπνας και λες τι συγκλονιστικα ονειρα ειδα,εαν παιζει αυτο το repeat χαλαει ολη η εμπειρια.
καθόλου ευχάριστο κήπ μου...ούτε εμένα...όταν ξυπνάω δεν νοιώθω ότι κοιμήθηκα χάλια, ότι έκανα άσχημο ύπνο...ξυπνάω σαν να έχω αφήσει κάτι μισοτελειωμένο....
Παρένθεση.
Αρση, σου στέλνω προσωπικό μήνυμα, αυτή τη στιγμή.
Τι όμορφα λόγια!Quote:
Originally posted by Alterego
Μια ζεστη καλημερα...ειναι υπεροχο το θεμα γιαυτο και θα επανελθω να γραψω τις σκεψεις μου και τα ονειρα μου
Αυτη η ηρεμια που μπηκε στην ψυχη μου με κανει να αναπνεω ξανα!
Περιμένω με ανυπομονυσία να ακούσω και τα δικά σου όνειρα άλτερ :))
Alterego η περιγραφη της διαθεσης σου καθως και το ονομα σου μου θυμιζουν ενα site επιστημονικης φαντασιας με το ιδιο ονομα που δυστυχως εκλεισε:(
Ασχετο τελειως με οτιδηποτε αλλα αν δεν το ελεγα θα εσκαγα.
Χμμ, πάνω στο αρχικό θέμα θα έλεγα πως τα όνειρα μου ως επι το πλείστον είναι ερωτικού περιεχομένου.
Στο σχολείο για παράδειγμα έβλεπα κάθε πρωί μια συμμαθήτρια μου να κάθετε μόνη της και ήσυχη και να κοιτάει έξω ανέμελη.... κατα κάποιο τρόπο ένιωθα σαν να μου περνούσε ένα ερωτικό μήνυμα καθώς τύχαινε κάποια βράδια να ονειρεύομαι πως κάνω έρωτα μαζί της. Παρόλα αυτά δεν της μίλησα ούτε μια φορά. Μου έχει τύχει ακόμα να ονειρεύομαι κοπέλες που δεν τις έχω δει ποτέ μου στην πραγματική ζωή (...ανατριχιάζω κάπως με την δύναμη του μυαλού που μπορεί να δημιουργεί όχι απλά εικονικά άτομα αλλά και με συγκεκριμένη προσωπικότητα). Σε μεγαλύτερες ηλικίες τα όνειρα μου είναι λιγότερο συχνά αλλά και πάλι συνήθως ονειρεύομαι τον έρωτα όπως τον αποθεώνει η τον αποτυπώνει η ψυχή μου.
Απο την άλλη μεριά, οι εφιάλτες δεν μου είναι άγνωστοι, συνήθως όμως δεν τους θυμάμαι. Έχει τύχει να βλέπω εφιαλτη και να πετάγομαι απο το κρεβάτι ή να έχει τύχει να με ακούσουν να φωνάζω σον ύπνο μου. Ταλαιπωρημένη ψυχή δεν λέω....και υπάρχουν κενά απο την παιδική μου ηλικία... ευτυχώς πλέον δεν βλέπω τόσο συχνά εφιάλτες ή μάλλον δεν τους θυμάμαι. Το σίγουρο είναι πως ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και τα όνειρα/ εφιάλτες συνήθως έχουν να κάνουν με ανθρώπους και όχι αντικείμενα..
Αναρωτιέμαι αν είναι καλό για μένα να ανατρέχω σε τέτοιες λεπτομέρειες.. αυτή την στιγμή φαντάζομαι να λένε τα υπόλοιπα μέλη πως \"καλά το άτομο είναι θεότρελος, τι μας λέει?\"
Τεσπά έγινα Posting Freak πλέον..και μη χειρότερα :p
Vince,
μου φαίνεται νιώθεις εκτεθειμένος..
Κι εγώ ξαφνιάστηκα απο την έκθεση που ένιωσα.
Μου φαίνεται οτι τα όνειρα είναι ένα παράθυρο που έχει θέα την ψυχή...
Οπότε, είναι θεμιτό να αισθάνεται κανείς άβολα...
Θα σου πω τι νιώθω εγώ.
Ενδιαφέρουσα η παρατήρηση οτι τα όνειρα μας εμπλέκουν μέσα τους κι άλλους ανθρώπους.
Πάνω στο θέμα αυτό, η ψυχοθεραπευτριά μου, μου είχε πει οτι κάθε αντικείμενο και κάθε πρόσωπο του ονείρου μου, είμαι εγώ.
Μετά επιλέγαμε ποιό αντικείμενο ή πρόσωπο μου έμεινε έντονα, και δουλεύαμε πάνω στο τι μπορεί να συμβολίζει...
Το ένστικτό μου, έπαιζε καίριο ρόλο.
Μιλάς για όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου.
Συνήθως, όταν βλέπω τέτοια όνειρα, τα θυμάμαι μετά σαν να τα έζησα πραγματικά. Σαν να έκανα όντως έρωτα...
Αφήνουν έντονα ίχνη κι έντονη αίσθηση πάνω μου.
Αν το μυαλό έχει δύναμη, η φαντασία είναι παντοδύναμη.
Στα δικά μου όνειρα, έχω πλάσει εξαιρετικά λεπτομερείς καταστάσεις.
Σκοπεύω να τα αφηγούμαι εδώ, με κάθε λεπτομέρεια πάντως.
Quote:
Vince,
μου φαίνεται νιώθεις εκτεθειμένος..
Κι εγώ ξαφνιάστηκα απο την έκθεση που ένιωσα.
Μου φαίνεται οτι τα όνειρα είναι ένα παράθυρο που έχει θέα την ψυχή...
Οπότε, είναι θεμιτό να αισθάνεται κανείς άβολα...
Θα σου πω τι νιώθω εγώ.
Ενδιαφέρουσα η παρατήρηση οτι τα όνειρα μας εμπλέκουν μέσα τους κι άλλους ανθρώπους.
Πάνω στο θέμα αυτό, η ψυχοθεραπευτριά μου, μου είχε πει οτι κάθε αντικείμενο και κάθε πρόσωπο του ονείρου μου, είμαι εγώ.
Χμμ, ενδιαφέρον άποψη..δεν θα μπορούσα πάντως να υποθέσω πως ταυτίζω τον εαυτό μου πχ με τη γυναίκα που βλέπω στο όνειρο μου..περισσότερο είναι σαν να το ζω ο ίδιος και να πλάθω σενάρια που επιθυμώ ή δεν επιθυμώ.. Ίσως αυτό που βλέπουμε είναι το τι μας λείπει απο την ζωή, τι μας συμπληρώνει ως άτομα (για τον άντρα και την γυναίκα αντίστοιχα) και ακόμα ενω μπορεί να είμαστε μέσα σε μια σχέση, το όνειρο να καλύπτει στοιχεία της σχέσης που δεν πραγματοποιούνται.
Πάντως τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια που είμαι σεξουαλικά ενεργός τα όνειρα αυτά τα βλέπω λιγότερες φορές. Αν θα τα δω είναι εφόσον δεν έχω καθόλου σεξουαλικές επαφές ή σχέση που δεν με εκφράζει στον βαθμό που θα ήθελα..
Μετά επιλέγαμε ποιό αντικείμενο ή πρόσωπο μου έμεινε έντονα, και δουλεύαμε πάνω στο τι μπορεί να συμβολίζει...
Το ένστικτό μου, έπαιζε καίριο ρόλο.
Μιλάς για όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου.
Συνήθως, όταν βλέπω τέτοια όνειρα, τα θυμάμαι μετά σαν να τα έζησα πραγματικά. Σαν να έκανα όντως έρωτα...
Αφήνουν έντονα ίχνη κι έντονη αίσθηση πάνω μου.
Ναι, και με μένα κάπως έτσι είναι. :)
Αν το μυαλό έχει δύναμη, η φαντασία είναι παντοδύναμη.
Στα δικά μου όνειρα, έχω πλάσει εξαιρετικά λεπτομερείς καταστάσεις.
Σκοπεύω να τα αφηγούμαι εδώ, με κάθε λεπτομέρεια πάντως.
Κάτι ακόμα....μέσα στο φορουμ μου βγαίνει όλος μου ο καλός εαυτός και όλη η ειλικρίνεια που θα μπορούσα να έχω. Ίσως αν με γνώριζες στην αληθινή ζωη καλή μου weird να μην είχες την παραμικρή ιδέα οτι κάθομαι και γράφω αυτά που γράφω εδώ μέσα. Ίσως να μην έβλεπες τίποτα περισσότερο απο μια κοινωνική μάσκα.......
..εδώ μέσα ακούω την άποψη σας για τις σκέψεις μου, έξω όμως μια γυναίκα με ξέρει πολύ καλύτερα..ίσως καλύτερα απο οτι ξέρω εγω εμένα. Και έχω μάθει πράγματα που δεν θα μάθαινα ποτε αν δεν την γνώριζα...
Ελπιζω να με συγχωρησεις που παρεμβαινω στον ομορφο διαλογο που εχετε γιατι θελω να πω σε σενα κατι vince: δωσε την ευκαιρια στην weird και στην καθε weird της ζωης σου, να δει περα κ πισω απο την κοινωνικη σου μασκα. Μην ξεχνας, πώς αυτα που γράφεις εδω μεσα δικα σου ειναι κ προκυπτουν και απο τις αναγκες σου κ απο την αλληλεπιδραση σου με την weird.Quote:
Κάτι ακόμα....μέσα στο φορουμ μου βγαίνει όλος μου ο καλός εαυτός και όλη η ειλικρίνεια που θα μπορούσα να έχω. Ίσως αν με γνώριζες στην αληθινή ζωη καλή μου weird να μην είχες την παραμικρή ιδέα οτι κάθομαι και γράφω αυτά που γράφω εδώ μέσα. Ίσως να μην έβλεπες τίποτα περισσότερο απο την κοινωνική μου μάσκα.......
Πηρα αφορμη τα λογια σου, για να εκφρασω την σκεψη μου πανω στο \"παραπονο\" ενος πιο μοναχικου ή και εσωστρεφους ατομου (που μπορει να ναι πολλοι απο μας ετσι).
Φιλικα:)
Το οτιδήποτε βλέπεις, ακόμα κι αν αυτό είναι ένα άλλο πρόσωπο, στην ουσία το πλάθεις εσύ. Κάτι τέτοιο εννοούσε πιστεύω η θεραπεύτριά μου, οτι τα πάντα στα όνειρα είναι κομμάτια του εαυτού μας, ανάγκες, θέλω, επιθυμίες ακόμα και ελλείψεις, ντυμένα με το ένδυμα του ονείρου...Quote:
Χμμ, ενδιαφέρον άποψη..δεν θα μπορούσα πάντως να υποθέσω πως ταυτίζω τον εαυτό μου πχ με τη γυναίκα που βλέπω στο όνειρο μου..περισσότερο είναι σαν να το ζω ο ίδιος και να πλάθω σενάρια που επιθυμώ ή δεν επιθυμώ.. Ίσως αυτό που βλέπουμε είναι το τι μας λείπει απο την ζωή, τι μας συμπληρώνει ως άτομα (για τον άντρα και την γυναίκα αντίστοιχα) και ακόμα ενω μπορεί να είμαστε μέσα σε μια σχέση, το όνειρο να καλύπτει στοιχεία της σχέσης που δεν πραγματοποιούνται.
Πάντως τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια που είμαι σεξουαλικά ενεργός τα όνειρα αυτά τα βλέπω λιγότερες φορές. Αν θα τα δω είναι εφόσον δεν έχω καθόλου σεξουαλικές επαφές ή σχέση που δεν με εκφράζει στον βαθμό που θα ήθελα..
Χμμ.. θα τα δεις λοιπόν όταν η σχέση δεν σε εκφράζει.. είναι ο συναγερμός ένα όνειρο... οτι κάτι δεν πάει καλά. Πολύ χρήσιμο μου ακούγεται :)
Quote:
Κάτι ακόμα....μέσα στο φορουμ μου βγαίνει όλος μου ο καλός εαυτός και όλη η ειλικρίνεια που θα μπορούσα να έχω. Ίσως αν με γνώριζες στην αληθινή ζωη καλή μου weird να μην είχες την παραμικρή ιδέα οτι κάθομαι και γράφω αυτά που γράφω εδώ μέσα. Ίσως να μην έβλεπες τίποτα περισσότερο απο μια κοινωνική μάσκα.......
Θα έβλεπα αυτό που θα με άφηνες να δω, αυτό που θα γινόσουν μέσα απο την αλληλεπίδρασή μας και στο τέλος, αυτό που θα διαισθανόμουν απο εσένα. Καταλαβαίνω όμως τι εννοείς.. το φόρουμ για πολλούς πιστεύω λειτουργεί σαν ένα πολύ καλό φίλτρο του περιττού, των προσχημάτων και των συμβατικοτήτων των κοινωνικών επαφών, ακόμα και των αναστολών που τις συνοδεύουν, των όποιων καλουπιών. Αυτό που βγάζεις εδώ, είναι ένα στοιχείο του εαυτού σου. Πραγματικά χαίρομαι το άνοιγμά σου και το πόσο άφησες την ουσία σου να φανει...
..εδώ μέσα ακούω την άποψη σας για τις σκέψεις μου, έξω όμως μια γυναίκα με ξέρει πολύ καλύτερα..ίσως καλύτερα απο οτι ξέρω εγω εμένα.Σου έχω γράψει πάνω σε αυτό στα quotes: Οι άλλοι με βλέπουν με έναν τρόπο που εγώ δεν μπορώ να με δω, κι εγώ με βλέπω, με έναν τρόπο που οι άλλοι δεν μπορούν να δουν. Νομίζω πως η σχέση, με τον άλλο, μέσα απο την οποία αυτές οι δύο οπτικές ενώνονται, είναι ένα καλό όχημα στην απόκτηση πληρέστερης αυτογνωσίας :) Και έχω μάθει πράγματα που δεν θα μάθαινα ποτε αν δεν την γνώριζα...
ειναι φυσικο μια διαπροσωπικη σχεση κανονικη (εννοω μη διαδικτυακη), οπου συμμετεχουν ολες μας οι αισθησεις να δινει μια πιο ολοκληρωμενη αισθηση του εαυτου μας στον άλλο, ενα πιο ολοκληρωμενο καθρέπτισμα. ποσο μάλλον, αν αφησεις ΚΑΙ τις σκεψεις να μπουν σε λογια...τοτε νομιζω το καθρεπτισμα θα γινει ακομα πιο καθαρο και αυθεντικο ισως...Quote:
..εδώ μέσα ακούω την άποψη σας για τις σκέψεις μου, έξω όμως μια γυναίκα με ξέρει πολύ καλύτερα..ίσως καλύτερα απο οτι ξέρω εγω εμένα. Και έχω μάθει πράγματα που δεν θα μάθαινα ποτε αν δεν την γνώριζα...
Συμφωνω πώς μεσα απο τους άλλους κ τις σχεσεις που αναπτυσσουμε μπορουμε να μαθουμε πολλα για μας τους ιδιους πρωτα πρωτα και μοιραια για τη ζωη...
Ακούω την ευγνωμοσύνη που εκφράζεις γι αυτή τη γυναίκα... Είναι ο τρόπος σου γεμάτος ευαισθησία και όμορφα συναισθήματα.
Σίγουρα, θα σου δείχνει πράγματα για εσένα, κι εσύ αντίστοιχα, πράγματα για εκείνη...
Αυτά, πανε αμοιβαία, είναι το \"καθρέπτισμα\" για το οποίο μιλά και η Σοφία μας :)