Originally Posted by
Sandraki
Πω πω, δεν έχω κανένα πρόβλημα που μου μιλάς για σένα. Πραγματικά κάτι παρόμοιο υπάρχει και εδώ!!! Συμφωνώ με την ψυχολόγο σου, και ο δικός μου μου έλεγε πως το πρώτο βήμα είναι να αντιληφθείς πως έχεις κάποιο πρόβλημα και να φτάσεις στον ψυχολόγο. Σημαίνει πως είσαι ανοιχτός στο να ψαχτείς. Και είναι το άλφα και το ωμέγα. Κι εγώ είπα στον μπαμπά μου να πάει, αν δεν το νιώσει αυτός τι νόημα έχει; Άσε που αν πήγε δεν θα παραδέχτηκε πράγματα.
Ας πιάσουμε τον μπαμπά - από την μεριά του γνώρισα μόνο την γιαγιά μου η οποία πέθανε όταν ήμουν γυμνάσιο. Μια ζωή ήταν μέσα στη γκρίνια, το μόνο που έλεγε ήταν να πεθάνει να ησυχάσει. Δεν την θυμάμαι ποτέ να χαμογελάει... πιστεύω πως δεν ήταν χαρούμενη γιατί ήδη ο παππούς μου είχε πεθάνει και οι γιοι της παντρεύτηκαν και την άφησαν μόνη της (πρόβλημα που αντιμετωπίζω και εγώ και όχι μόνο από τον μπαμπά), τελευταίος ο μπαμπάς μου. Ποτέ δεν μας πρόσεξε πέρα από επείγουσες περιπτώσεις που έλειπε η θεία-νταντά μας. Μου θυμίζει τον μπαμπά μου. Πολύ. Δεν μας έχουν μιλήσει ποτέ για την γιαγιά οι γονείς μου. Ούτε η μαμά μου να μου περιγράψει την σχέση της με την πεθερά. Τυπικά, αδιάφορα, χλιαρά.
Από την μεριά της μαμάς- είχε έναν αρραβωνιαστικό πριν τον μπαμπά μου που την κεράτωσε με την γυναίκα του αδερφού της κι ενώ ετοιμάζονταν να παντρευτούν, χώρισαν. Όταν χώριζαν έμαθε πως είναι και έγκυος και πήγε και το έριξε. Σε μικρό χρονικό διάστημα βρήκε τον μπαμπά μου, που...ομορφάντρα δεν τον έλεγες, αυτή ήταν κούκλα... είχε καλή δουλειά και φήμη όμως τότε ο μπαμπάς μου- λένε πως θαμπώθηκε η μάνα μου. Όταν την ρωτούσα μικρή γιατί τον παντρεύτηκε και μάλιστα τόσο γρήγορα μου έλεγε πως αν δεν παντρευόταν τότε δεν θα παντρευόταν ποτέ κι ότι δεν μετανιώνει στιγμή γιατί έκανε εμάς. Τα θετικά κριτήριά της για τον μπαμπά μου ήταν πως δεν έπινε, δεν ξενυχτούσε, δεν έβγαινε, δεν έπαιζε τζόγο, βασικά πράγματα δεν λέω, αλλά θεωρώ πως ήταν αποτέλεσμα του σοκ του αρραβώνα. Γρήγορη εναλλακτική! Και σε έξι μήνες παντρεύτηκαν!!! Πριν καλά καλά τον γνωρίσει έγινα εγώ. Πατ κιουτ. Έπειτα απ' ότι έμαθα από συγγενείς είδε άσχημες συμπεριφορές απέναντι πχ στον μπαμπά της από τον μπαμπά μου, αλλά δεν μπορούσε να κάνει και πολλά...υπήρχα εγώ και δεν θα χώριζε για να μείνει μόνη. Άρχισε να ανέχεται κι αυτό τραβάει μέχρι σήμερα που πλέον δεν ζορίζεται κιόλας.
Αυτό ήθελαν και για εμένα. Πριν καλά καλά γνωρίσω τον άνδρα μου, ήθελαν να παντρευτούμε (ουσιαστικά να τον τυλίξω να με παντρευτεί γιατί ο έρωτας περνάει γρήγορα και μην προλάβει να το μετανιώσει!!!). Τους εξήγησα με επιχειρήματα πως θέλω να τον ζήσω και να με ζήσει, να δούμε αν ταιριάζουν τα χνώτα μας και να μην παντρευτούμε βιαστικά. Εξάλλου νέοι είμαστε ακόμα. Επίσης δεν θέλουμε να παντρευτούμε για να χωρίσουμε. Ε ακόμα και 3μιση χρόνια μετά, το ίδιο θέμα ξεπροβάλλει σαν να μην έχουμε συζητήσει τίποτα. Απορώ με την μάνα μου γιατί ακόμα και με τον μπαμπά μου πέρασε δύσκολα. Θέλει να ρισκάρω; Πώς προσπαθεί να με προστατέψει; Ή θελει να κάνω τα ίδια λάθη με εκείνη για να μου πει ότι ''συμπάσχει''; Δεν την καταλαβαίνω.
Εγώ κατάλαβα πως ό,τι έχεις περάσει και δεν σου άρεσε, τα κουσούρια των δικών σου, άσχημες καταστάσεις στην οικογένεια, όλα αυτά... γενικά προσπαθείς να τα διώξεις μακριά από το σπίτι σου, όχι να τα επαναφέρεις! Σκέψου, έχουμε που έχουμε τα δικά μας ελαττώματα σαν προσωπικότητες, αν έχουμε και έξτρα τα ελαττώματα των γονιών μας καήκαμε! Αυτά τα βλέπουμε και τα προλαμβάνουμε!