Ναι, καταννοω την δυσπιστια σου.
Ειμαι σιγουρη πώς εχεις ακουσει τοσες αποψεις για την ψυχοθεραπεια, οσες φορες ζητησες μια γνωμη γι αυτην.
Προσωπικα δεν μου περισσευαν τα χρηματα την περιοδο που εβλεπα πώς δεν αντεχω αλλο κ επρεπε να κανω κατι.Επισης ηταν μια γροθια στον εγωισμο μου, που μου ελεγε συνεχως πώς \"ειμαι ωριμο ατομο, αρα τί παραπανω να μου κανει μια ψυχοθεραπεια? τί να μου προσφέρει?\". Ενα άλλο μερος του εαυτου μου, μου ελεγε πώς προκειται για μια μοδα, μια επιταγη της εποχης. Δηλαδη υπήρχε μια σειρα αντιστασεων... Το ειδα καπως σαν το τελευταιο μου χαρτι. Μπορει κ να μην ηταν ετσι, αλλα ετσι κατεληξα στην αρχη της ψυχοθεραπειας μου.
Στην πορεια ειδα πώς τα πραγματα δεν ειχαν καμια σχεση με τον τροπο που τα ειχα φανταστει να εξελισσονται. Ειδα πώς η διαδικασια με δυσκολεύει. Ειχα δεσμευτει να ειμαι μια ωρα μπροστα σε εναν αλλο ανθρωπο κ να μιλάω για μενα κ οτι με ζοριζει: εξαιρετικα δυσκολο για μενα. Θα μπορουσα να γραφω για ωρες, για τις δυσκολες θεραπευτικες ομως ωρες.
Παρα τις δυσκολιες ομως, βοηθηθηκα εξαιρετικα. Αλλα οχι με εναν τροπο ανωδυνο.
Για τα οφελη της δεν μπορω να σε πεισω. Κανεναν δεν μπορω να πεισω. Αν δεν εχεις εσυ η ιδια την εμπειρια κ στην πορεια κ την πιστη στον εαυτο σου, δεν μπορει κανεις να σε πεισει.
Να σου πώ τελος, πώς η διαδικασια αυτη θελει εναν χρονο που διαφερει στον καθενα, αφου ο καθενας νομιζω βιωνει με διαφορετικο τροπο τους φοβους του...μεσα του.