Αν ο Χριστιανικός Θεός, δεν είναι αληθινός και υπάρχει κάποιος άλλοε Θεός που δεν τον νοιάζει το ocd?
Printable View
Αν ο Χριστιανικός Θεός, δεν είναι αληθινός και υπάρχει κάποιος άλλοε Θεός που δεν τον νοιάζει το ocd?
Ποσο πολυ αφηνεις τον εαυτο ου να πικρενετε και να αγχονετε με τετοια θεματα! Πρωτα απο ολα ,οτι εγινε εγινε καιδεν αλλαζει!! ποιος ο λογος λοιπον να κρατας στην μνιμη σου τοσα περιτα πραγματα! ποσο αδικο για εσενα να εχεις τοσες λεπτομερεις αναμνισεις! Μην αφηνεις τον εαυτο σου να περναει τετοια προβληματα!
Καταλαβαινω οτι δεν ειναι ευκολο να αλλαξεις , το ξερω πολυ καλα, βλεπεις ο εγκεφαλος μας πολυ δυσκολα μπορει να μαθει μια νεα συνηθεια ,μια νεα πρακτικη μας.Ταυτοχρονα το ιδιο δυσκολα την σταματαει η την αλλαζει με καποια αλλη.Βλεπεις το ανθρωπινο μυαλο εχχει φτιαχτει ετσι ωστε να ειναι πολυ τεμπελικο!
Αυτο που κανεις αυτη τι στιγμη στο φορουμ ειναι διαλογος με αλλα ανθρωπινα πλασματα και ειναι ανακουφιστικο να εχεις απαντησεις και αποψεις. Φαντασου ποσο πιο ανακουφιστικο θα ηταν να εχεις διαλογο και ανταλλαγη αποψεων με εναν ειδικο απο κοντα. Περα απο το τι ειναι η δουλεια τους και αυτοι ανθρωποι ειναι που τους αρεσει να βοηθανε τον συνανθρωπο και σχεδον σιγουρα για αυτο επελεξαν αυτη τη σταδιοδρομια περα απο το βιοποριστικο. Κανεις ενα μικρο βημα πας μεχρι την πορτα του ειδικου, εχεις μια μικρουλα συζητηση με οτι σε απασχολει και οτι σκεφτεσαι εκεινη τι στιγμη και εαν δεις οτι δεν σου αρεσει φευγεις. Ισως πας και σε αλλον γιατι δεν ταιριαξε η μαγια με τον συγκεκριμενο και εμεις θα ειμαστε παντα εδω.
Δεν είναι θεολογική ανησυχία,είναι ψυχιατρικό πρόβλημα.
Να σου απαντήσω εγώ πώς θα σε βοηθήσει ο ψυχίατρος θεματοθετη,θα σου δώσει φάρμακα που χρειάζεσαι και όταν καθαρίσει λίγο το μυαλό σου θα ανταποκριθεις και στην ψυχοθεραπεία. Τελείωσε το επιτέλους όλο αυτό, δεν σε οδηγεί πουθενά.
Δεν πα να τα λες Αντώνη, δεν το καταλαβαίνει και δεν το καταλαβαίνουν κι οι περισσότεροι εδώ μέσα. Το θέμα είναι ότι σε λίγο θα βασανίζεται αν έδωσε υποσχέσεις και για τον αέρα που αναπνέει. Μακάρι να βγω ψεύτρα, αλλά αν δεν το πάρει απόφαση να ζητήσει βοήθεια θα έχει πολύ άσχημες εξελίξεις στο μέλλον...Απορώ, οι δικοί του άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι κάτι τρέχει;
Κατανοούμε νομίζω ολοι οτι δεν είναι θεολογική ανησυχία...εχουμε πει στο παιδι να παει παααρα πολλες φορες στον ψυχολόγο... Και δεν θέλει να παει... Κάπως λοιπόν έστω εξηγώντας του ότι κ Θεός δεν είναι τιμωρός προσπαθουμε να του αλλάξουμε την διαστρέβλωμενη αυτή σκέψη που έχει περι υποσχέσεων που τον ταλαιπωρεί.
Υποθεση: Εκανα μια ψυχαναγκαστικη τελετουργια σε εναν υπονομο. Μπορεί μετά από αυτό να ακολούθησε κάποια υπόσχεση. Μπορεί να ήταν ενοχλητικλες σκέψεις ή μπορεί να τις εννόησα για κάποια δευτερόλεπτα. Μπορεί αυτό να έγινε σε περίοδο, λίγες μέρες ΠΡΙΝ τις χαρτοπετσέτες, που σημαίνει ότι αυτές οι σκέψεις μπορεί να ήταν πολύ τρομακτικές. Αν οι σκέψεις αυτές έγιναν, πολλές μέρες πριν το περιστατικό με τις χαρτοπετσέτες, δεν θα ανησυχούσα τόσο. Έφοσον θυμάμαι άλλες λεπτομέρειες από εκείνη την περίοδο με τις χαρτοπετσέτες, θα θυμόμουν έστω και λίγο κάποιες λέξεις υπόσχεσης σχετικά με τον υπόνομο. Δεν θυμάμαι τίποτα. Ούτε καν την ψυχαναγκαστική τελετουργία με τον υπόνομο δεν θυμάμαι, που σημαίνει ότι θα ήταν κάτι πολλές μέρες πριν τις χαρτοπετσέτες, που σημαίνει ότι ΑΝ σχηματίστηκαν κάποιες σκέψεις υπόσχεσεις θα τις θυμόμουν. Ακόμη και λίγοτερο τρομακτικές να ήταν, ακόμη και να σχηματίστηκαν πολλές μέρες πριν τις χαρτοπετσέτες, πάλι θα θυμόμουν κάτι. Όσες φορές πριν 2 χρόνια ανέλυα το πρόβλημα μου, ποτέ δεν θυμήθηκα κάτι για υπόνομο, άρα πιθανότατα ο υπόνομος ήταν μια απλή τελετουργία χωρίς να έχει κάποια υπόσχεση. Αν όμως, είμαι λάθος σε όλα αυτά και νοήθηκε κάποια υπόσχεση, σε περίοδο λίγο πριν τις χαρτοπετσέτες και ήταν εξίσου τρομακτική αλλά την ξέχασα επειδή πότε δεν ασχολούμαι με υπονόμους; Απλά, προχθες όταν πέταξα το χνούδι στον υπόνομο, ένιωσα πολύ χάλια. Ίσως ήμουν επηρεασμένος και από έναν άλλον ψυχαναγκασμό, σχετικά με το να μην πετάω σκουπίδια στο δρόμο. Μπορεί να το συνέδεσα κάπως έτσι, γιατί ο υπόνομος πάνω στο δρόμο είναι. Λίγο και εκείνη η ψυχαναγκαστική τελετουργία πριν 2 χρόνια, μου δημιούργησε το αρνητικό συναίσθημα. Απλά, ήταν πολύ έντονο και προσπαθώ να καταλάβω γιατί. Και άλλες φορές έσπαγα παλιούς ψυχαναγκασμούς αλλά δεν ανησύχησα τόσο. Και νευριάζω με τον εαυτό μου γιατί πέταξα το χνούδι στον υπόνομο, όχι επειδή το ήθελα, απλά λόγω ενός άκυρου ψυχαναγκασμού που δεν χρειαζόταν να κάνω την τελετουργία του. Αν δηλαδή, συγκρατούσα τον εαυτό μου και έλεγα οτι το χνούδι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΈΤΑ, δεν θα το πέταγα στον υπόνομο. Απλά, αγχώθηκα λίγο και το πέταξα.
Καλε μου άνθρωπε καλημέρα... Οι γονείς σου ξέρουν τι περνας; πως γεμίζεις την μέρα σου;
περιμενοντας να ερθειι η 18 Σεπτεμβρη για να παω Αθηνα
Ωραία... Εκεί νιώθεις καλυτερα στην Αθήνα;
Ναί, καλύτερα είμαι εκει. Απλά, σκέφτομαι ότι όλη αυτή η ανησυχία προκύπτει επειδή ένιωσα ένα αρνητικό συναίσθημα όταν πέταξα το χνούδι στον υπόνομο και μου ήρθαν κάπποιες εικόνες με τον υπονόμο. Σκέφτομαι, ότι αν υπήρχε κάποια υπόσχεση δεν θα το θυμόμουν? εδώ θυμάμαι την εικόνα του υπονόμου δεν θα θυμόμουν μια υπόσχεση? Ουτε καν την τελετουργία δεν θυμάμαι. Αυτο σημαίνει οτι ήταν μια απλή τελετουργία χωρίς υπόσχεση. Αλλά γιατι μου ήρθε αυτο το αρνητικό συναίσθημα? ΑΑΑΑΑ δεν ξερω!
Η Ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή χαρακτηρίζεται και από αρνητικά λανθασμένα συναισθήματα... Το μυαλό σου σου παιζει παιχνιδια και δεν μπορείς να το αντιληφθείς... Καλο ειναι απλα έστω μια φορά να πας σε έναν γιατρό να του μιλήσεις για αυτά που νιώθεις... Σίγουρα θα σε βοηθήσει...εστω λίγες συμβουλές για το πως να το διαχειρίζεσαι να σου δώσει κάτι είναι και αυτό...
εχω παει 3 φορες νομίζω.
Δεν βοηθήθηκες καθόλου από τον ψυχολόγο; να εξομοληθεις έχεις παει ποτέ; βοηθάει και αυτό πολυ... Από προσωπικη εμπειρία στο λεω
εξομολογηθηκα μια φορα και ενιωσα καλυτερα. και με τον ψυχολογο ενιωσα καλυτερα αλλα νομιζω, ενιωσα σαν να τα λεω στο φορουμ παλι. ίσως λίγο καλυτερα λογω placebo effect
Χαίρομαι που πήγες και στον γιατρό και εξομολογήθηκες... Και χαίρομαι πολυ που μιλάς τώρα... Νιώθω ότι είσαι κάπως πιο ανοιχτός και προσχαρος
Καλο ειναι να πυστεψεις σε ένα Θεό.. Και να έχεις μια πιστη..
εξομολογηθηκα τελη του 2018
ψυχιατρο ειχα παει νομίζω, τον φλεβαρη του 2020. Αλλά δεν ξέρω. αισθάνομαι οτι απο την χαρτοπετσέτα και μέτα, και οτι νεα προβληματα προκυπτουν, δεν μετράνε γιατι κάνει μπαμ οτι ειναι ανεξέλεγκτα, συν το οτι ζητησα να μη μετρανε. Απλά, τώρα θυμάμαια περιστατικά πριν την χαροπετσέτα, τότε που ίσως, οι σκεψεις να ηταν πιο ελεγχόμενες για αυτο ανησυχώ.
Από το 2018 μεσολαβουν 2 χρόνια... Αν θες μπορείς να πας και τώρα μια ακόμη φορά γιατί όπως βλέπεις έχεις πολυ έντονες αμφιβολίες περι του Θεού... Καταλαβαίνω ότι ανησυχεις.. Και εγώ έχω πολλες ανυσηχιες... Και όταν έχω έξαρση ιδεοληψιων είναι αβασταχτες.. Όμως εγώ βγαίνω από αυτή την κατάσταση πιο γρήγορα κάθε φορά με την βοήθεια και την πιστη μου στον Θεό... Το εννοώ αυτό που σου λέω δεν είναι Κουφια λόγια... Αλήθεια ευχομαι να γίνεις καλα
πως να γυρίσω στον Χρίστο όταν το μυαλό μου ειναι γεμάτο αμφιβολίες? ακομη και καποιος που δεν εχει ocd έχει αμφιβολιες. πχ Αγνωστικιστές κλπ
Ναι καταλαβαίνω αυτό που λες... Αλλά προυποθεση για να πυστεψεις είναι να σου βγαινει απο μεσα απο την καρδιά σου... Και ας έχεις που και που αμφιβολίες..Για αρχή Να προσευχεσαι στον Χριστό και μόνο σε εκείνον... Και άσε όλα τα αλλά να έρθουν από μόνα τους... Εδώ ο Θεός συγχωρεί βαριές αμαρτίες και λαθη.. Δεν θα συγχωρεί εσένα που δεν έχεις κάνει κάτι ουτε με τις χαρτοπετσέτες ουτε με τα υπόλοιπα... Δεν σε τιμώρησε ουτε θα το κάνει... Μόνος σου βασανιζεσαι χωρίς λόγο
το ocd μου λεει για έναν Θεό ή Θεούς που δεν είναι ο Χριστός και που μπορεί να μην τους νοιάζει το ocd.
Σου λέει ψέματα... Το ocd πάντα λέει ψεματα..
και οταν αισθανομαι καλα και μου ρχονται ξαφνικά, κατι σκέψεις τύπου
" τι ωραια περναμε ε? ξεχνας οτι μπορει να εσπασες μια υπόσχεση στον Θεό. ξερω, το έχεις αναλυσει το θεμα και καταληξες οτι κατα πασα πιθανοτητα δεν εκανες υποσχεση αλλά αν δεν ισχυει και κανεις λαθος;"
Είναι παρόμοιο με αυτό που θα σου πω.. Όταν έχω πχ αυτην την ιδεοληψία τον φόβο μην τρελαθω... Εκεί που μπορεί να κάθομαι χαλαρά μπορεί να μου έρθει μια άκυρη χωρίς νόημα σκέψη στο μυαλό και να πω από μέσα μου ωχχχ παει τρελάθηκα.. Να τρελάθηκα αφου μου ήρθε αυτή η σκέψη.. Αλλιώς γιατί να μου έρθει αμα δεν είμαι τρελή.... Και μετά έχεις έντονη πεποιηθηση ότι τρελενεσαι.. Μέχρι να περασει αυτή η ιδεοληψία και να έρθει η επομενη... Έτσι είναι οι ιδεοληψίες... Παίζουν πολυ άσχημο παιχνιδι και λένε όλο ψέματα... Είναι σκέψεις διαστρεβλωμενες χωρίς λογική... Ότι βλέπεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει να βγεις από αυτή την κατάσταση κάντο..
με βοηθαει να τα γράφω και να τα συζηταω. με βοηθαει πχ να λεω
Γιατί αγχώνομαι; Επειδή ένιωσα ένα αρνητικό συναίσθημα όταν πέταξα το χνούδι σε έναν υπόνομο
Γιατί αυτό το συναίσημα? Επειδή όταν κάνω κάτι ασυνήθιστο, το ocd δημιουργει υποθέσεις και σκεψεις. Επίσης, ο ψυχαναγκασμός να μην πεταω σκουπιδια στο δρομο ( ο υπονομος ειναι στο δρομο) και μια αναμνηση που εχω με υπονομο (πιθανοτατα λογω τελετουργιας) είναι πολυ λογικο να μου έρθει αυτο το συναίσθημα
Υπάρχει περίπτωση να έκανα υπόσχεση: Όχι γιατι εκείνη την περίοδο, ήμουν πολυ ανήσυχος με αυτό το θέμα, οπότε αποκλείεται να έκανα υπόσχεση. Επισης, αν γινοταν μια υπόσχεση θα το θυμόμουν.
Με την χαρτοπετσέτα όμως πηγα να κανω, γιατι? Την χαρτοπετσέτα την έχω σαν εξαίρεση που λόγω ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΧΟΥΣ, πηγα στα ψεύτικα να κάνω μια υπόσχεση για να με αφησει ησυχο το ocd αλλα την ακυρωσα πριν κανω τον σταυρό 3 φορες.
Πως ξέρω οτι κάτι δεν έγινε παρόμοιο σκηνικο με τον υπόνομο; Aν υπήρχε μεγαλη πίεση και άγχος τοσο πολυ που να με οδηγησουν σε σημειο να σκεφτώ για υπόσχεση, θα θυμόμουν και την τελετουργια (εφοσον μου προκαλεσε τοσο πολυ αγχος) και την υπόσχεση.
Αν τα ξέχασα όλα επειδή δεν ασχολούμαι με υπονόμους? Λίγο δύσκολο γιατί θυμάμαι πως ηταν ο υπόνομος μέσα. Θυμάμαι και σε ποιο σημείο ήταν, περίπου. Για να θυμάμαι αυτές τις λεπτομέρειες σίγουρα θα θυμόμουν και μια υπόσχεση.
Γιατί αγχώνομαι για μια συγκεκριμένη περίοδο? Γιατί τότε, άρχισα να έχω πιο τρομακτικές σκέψεις. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα τολμούσα να σκεφτώ για υπόσχεση. Επίσης, μπορει να σημαίνει οτι το περιστατικό/τελετουργία με τον υπόνομο έγινε σε μια περίοδο που δεν είχα τοσο τρομακτικές σκέψεις, (αλλιως θα το θυμομουν πιο εντονα) άρα, δεν πρέπει να αγχώνομαι τόσο.
Και αν κάνω, λάθος και τελικά, έκανα υπόσχεση? Δεν θα μετρούσε γιατί νομίζω, είχα πει στον Θεό ότι δεν τις εννοώ. Επίσης, είμαι άρρωστος. Μπορεί κάποιες φορές να μην το θεώρω ή να μην μου μοιάζει με αρρώστεια αλλά ειναι αρρώστεια. Δεν έκανα κάτι κακό.
Έτσι να σκέφτεσαι ότι όλο αυτό προκαλειται απο την αρρώστεια.... Από την διαταραχή των ιδεοληψιων.. Δεν έκανες κάτι κακό για το οποίο θα έπρεπε να φοβάσαι τον Θεό... Στο λέω εγώ και στο λενε και άλλα παιδια εδω από το φόρουμ ότι δεν έχεις κάνει κάτι κακό :) είδες πουθενα σε κάποιο ιερό βιβλίο πχ στην Αγία γραφή να λέει ότι θα υπάρξει τιμωρία αν πεταξεις χαρτοπετσέτες ή κάτι για υπόνομο ή για τσίχλες; οχι δεν λέει πουθενα κάτι τέτοιο... Άρα είσαι ένας φυσιολογικός ανθρώπος σαν όλους μας με τα ελατωματα μας αλλά χωρίς να πρεπει να ανησυχεις μήπως ο Θεός σε τιμωρήσει.. Δυστηχως δίνοντας σημασία στις σκέψεις που σου φέρνει το ocd μόνος σου τιμωρεις την ψυχουλα σου
ναι αλλα η ιδέα μιας υπόσχεσης με τρομάζει. επίσης, υπάρχει και η ιστορία του πατέρα με τον όρκο που έκανε στον Θεό.
Δηλαδή τι όρκο και τι συνέβει έπειτα από τον όρκο;
Αν θες να εχεις πιστη στον Θεό και να έχεις στήριγμα διάβασε την Καινή διαθήκη τα ευαγγέλια.. Θα δεις ότι ο Θεός ήρθε στη γη για να σωθουμε εμείς.. Και ότι δεν είναι Θεός τιμωρός αλλά Θεός αγάπης που κάνει τα παντα για το πλάσμα, άσχετα που οι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουμε αυτό και που δεν καταλαβαίνουμε γιατί γίνονται κάποια πραγματα μερικές φορές
Φοβάται τον Θεό σε ακραίο σημείο... Και του λέω πως αν θέλει να γνωρίσει τον Θεό να διαβάσει την Καινή διαθήκη τους λόγους του Θεου
Tώρα, ανησυχώ για κάτι άλλο. Είχα κάποτε την κακιά συνήθεια να κολλάω τσίχλα κάτω απο το γραφείο. Φοβάμαι μήπως, έκανα κάποια υπόσχεση να μην κολλάω τσίχλα. Πριν λίγο, επειδή οταν ειμαι στο γραφειο λειτουργω λιγο ψυχαναγκαστικά ωστε να μην λερωθει το γραφειο, καπως. Θα πω παράδειγμα και οχι αυτο που εγινε. Επειδή ήθελα να φταρνιστώ, ανησυχούσα μήπως φύγει σάλιο προς το γραφείο. Αλλά επειδή δεν ήθελα να λειτουργησω ψυχαναγκαστικα (ειχα κουραστει) για ενα κλασμα δευτερολέπτου, προσπαθησα καπως, ίσως, επιτηδες να φταρνιστω εκει που ημουν σαν νορμαλ ανθρωπος! Νομίζω μια πολυ μικρη σταγονα έφυγε προς το γραφείο.
Ανησυχώ μήπως, με αφορμη την τσιχλα, μηπως έκανα κάποια υπόσχεση πριν 3 χρόνια, σχετικα με το να μην λερωνω το γραφείο. Δεν θυμάμαι καμία υπόσχεση. ουτε ψυχαναγκασμους με το γραφείο. Απλα πριν χρονια είχα κακια συνηθεια να κολλαω τσίχλα. Για καποιο λογο φοβαμαι μηπως έκανα καποια υποσχεση για να κοψω καποια την κακια συνηθεια, και μπορει απλα, να αναφερθηκα γενικα, σε οτιδηποτε λερωνει το γραφειο και οχι μονο στην τσιχλα. γιατι ετσι. Ανησυχω, επειδη αν έκανα υπόσχεση. μπορει να έγινε 1 χρονο πριν την χαρτοπετσέτα. που σημαίνει ότι τότε, δεν ειχα ψυχαναγκασμούς με υποσχέσεις. Φοβάμαι μηπως, ήταν μια αληθινη υπόσχεση. Αλλα δεν έφτυσα το γραφειο. Απλά, ηθελα να είμαι νορμαλ ανθρωπος. Και αφήσα το φταρνισμα να φυγει χωρις άγχος. Έτυχε μια σταγονα να παει προς την μερια του γραφειου. δεν το εκανα επιτηδες. Aλλά ενω ειχα την ευκαιρια να μην φταρνιστω εκει που ημουν, εγω απλα, νευριασα και ειπα κατι περιπου σαν "οχι θα ειμαι νορμαλ ανθρωπος" με αποτελεσμα να φταρνιστω επιτηδες εκει που ημουν, χωρις να ξερω οτι η σταγονα θα φτασει εκει. Απλά δεν ξερώ, ίσως εμοιαζε σαν να το εκανα επίτηδες? εγω απλα ηθελα να φταρνιστω χωρις να εχω τον φοβο μην παει η σταγονα στο γραφειο. και ετσ, επιτηδες φταρνιστηκα εκει που ημουν, και επειδη καπως εκανα μια αποτομη κινηση, εφυγε μια σταγονα προς το γραφειο. φοβαμαι μηπως εσπασα την υποσχεση.
Πριν χρόνια είχα μια κακια συνήθεια να κολλάω τσιχλες κάτω από το γραφείο. Ανησυχω ΜΗΠΩΣ εκανα κάποια υπόσχεση να μην κολλάω τσίχλες κατω απο το γραφειο, προκειμένου να κοψω την κακια συνηθεια. Ανησυχω μηπως ξεχασα την υπόσχεση. Ανησυχω μήπως, μέτρησε επειδή ήταν 1 χρόνος πριν το περιστατικό με τις χαροτπετσέτες και επειδή τότε δεν είχα ψυχαναγκαστικο θέμα με υπόσχεσεις (αν και ψυχαναγκατικό φόβο για τον Θεό είχα) ανησυχω μήπως, μέτρησε σαν αληθινή υπόσχεση.
Θα σας πω ενα, ίσως, παρόμοιο παράδειγμα, με αυτο που έγινε σημερα και όχι το αληθινο περιστατικο που έγινε σήμερα (ΔΕΝ ήταν κατι σεξουαλικο παντως). Ήθελα να φταρνιστώ και αρκετές φορές λειτουργω καπως ψυχαναγκαστικα με αυτό το θέμα, δηλαδη μπορει να απομακρυνομαι κάπως απο το γραφειο κλπ. Σήμερα, πήγα να φταρνιστώ και για αυτο το λόγο σκέφτηκα να απομακρυνθω απο το γραφείο αλλα νευρίασα τόσο με τον ψυχαναγκασμό, που, επιτηδες, δεν μετακινήθηκα και ίσως, ενστικτωδως, έκανα μια απότομη κινηση (απο τα νευρα μου και την προσπαθεια να λειτουργησω σαν νορμαλ ανθρωπος) με αποτέλεσμα μια μικρη σταγόνα σάλιου να πετύχει το γραφείο. Φρίκαρα για 2 λόγους.
Πρώτον επειδη η σταγονα ακουμπησε το γράφειο, μαλλον.
Δευτερόν επειδή, ίσως, δεν φαινοταν 100% τυχαίο, επειδή λόγω νεύρων έκανα μια απότομη κίνηση γιατι δεν ήθελα να απομακρυνθω απο το γραφείο. ίσως, εξαιτίας αυτης της αποτομης κινησης στην προσπάθεια να λειτουργησω σαν νορμαλ άνθρωπος, η σταγόνα σάλιου να έφυγε προς το γραφείο. Μπορεί να έμοιαζε σαν να το έκανα επίτηδες. Δεν ξέρω τι ισχύει. σίγουρα, δεν το εκανα επίτηδες αλλα απο την άλλη, η νευρικη κίνηση μπορει να έμοιαζε σαν να το έκανα επίτηδες. δηλαδη, ειχα την ευκαιρία να μην φταρνιστώ εκει που ήμουν και εγω φταρνίστηκα αλλα δνε ειχα σκοπο να φταρνιστω πάνω στο γραφείο. Επίσης, σκέφτηκα ότι είχα απλα θέμα με την τσίχλα. Σκέφτηκα γιατι να λειτουργησω ψυχαναγκαστικα και με το φταρνισμα?
Αφου φταρνίστηκα, άρχισα να κάνω υποθέσεις. Μήπως, δεν έκανα υπόσχεση για την τσίχλα και με αφορμή την τσίχλα, έκανα υπόσχεση να μην λερώνω το γραφείο γενικά και αόριστα? Δεν θυμάμαι καμία υπόσχεση απλά, μου ρθε ένα αρνητικο συναίσθημα με το γραφείο. Ανησυχώ πάλι! ΠΑΛΙ! και ανησυχω, επειδη τότε δεν είχα ψυχαναγκαστικό θέμα με υπόσχεσεις. Και αν την εννόησα την υπόσχεση? Επίσης είχα κάνει υποσχέσεις για να κόψω το κάπνισμα. Αν ήταν και το θέμα με το γραφείο μια ίδια υπόσχεση?
Ανησυχώ κυρίως, επειδή ενω είχα την ευκαιρία να φταρνιστω αλλού, εγω απλά, νευρικως και ενστικτωδως, πίεσα τον εαυτό μου να μην μετακινηθεί γιατι σκέφτηκα οτι το σάλιο μου. δεν είναι τσιχλα για να ανησυχήσω. Μετά, άρχισα να κάνω υποθέσεις μήπως έκανα υπόσχεση για οτιδήποτε μπορεί να λερώσει το γραφείο, και επειδή, επίτηδες δεν μετακίνησα τον εαυτό μου, αν ήταν σαν λέρωσα το γραφείο επίτηδες?
Δεν θυμάμαι καμία υπόσχεση. Απλά, παλιότερα είχα κατι αναμνήσεις με μένα να κολλάω τσίχλα κατω απο το γραφείο. Μονο αυτο. Ανησυχω μηπως έκανα υπόσχεση γενικα και αόριστα για το γραφείο, επειδη ήθελα να κοψω την κακια συνήθεια.
γιατι αλλαξες ψευδωνυμο εσυ;
οτι και καλα, δεν θα καταλαβουμε ποιος εισαι;
γιατι με εκαναν ban για κάποιο διαστημα. για αυτο!
Πριν χρόνια είχα μια κακια συνήθεια να κολλάω τσιχλες κάτω από το γραφείο. Ανησυχω ΜΗΠΩΣ εκανα κάποια υπόσχεση να μην κολλάω τσίχλες κατω απο το γραφειο, προκειμένου να κοψω την κακια συνηθεια. Ανησυχω μηπως ξεχασα την υπόσχεση. Ανησυχω μήπως, μέτρησε επειδή ήταν 1 χρόνος πριν το περιστατικό με τις χαροτπετσέτες και επειδή τότε δεν είχα ψυχαναγκαστικο θέμα με υπόσχεσεις (αν και ψυχαναγκατικό φόβο για τον Θεό είχα) ανησυχω μήπως, μέτρησε σαν αληθινή υπόσχεση.
Θα σας πω ενα, ίσως, παρόμοιο παράδειγμα, με αυτο που έγινε σημερα και όχι το αληθινο περιστατικο που έγινε σήμερα (ΔΕΝ ήταν κατι σεξουαλικο παντως). Ήθελα να φταρνιστώ και αρκετές φορές λειτουργω καπως ψυχαναγκαστικα με αυτό το θέμα, δηλαδη μπορει να απομακρυνομαι κάπως απο το γραφειο κλπ. Σήμερα, πήγα να φταρνιστώ και για αυτο το λόγο σκέφτηκα να απομακρυνθω απο το γραφείο αλλα νευρίασα τόσο με τον ψυχαναγκασμό, που, επιτηδες, δεν μετακινήθηκα και ίσως, ενστικτωδως, έκανα μια απότομη κινηση (απο τα νευρα μου και την προσπαθεια να λειτουργησω σαν νορμαλ ανθρωπος) με αποτέλεσμα μια μικρη σταγόνα σάλιου να πετύχει το γραφείο. Φρίκαρα για 2 λόγους.
Πρώτον επειδη η σταγονα ακουμπησε το γράφειο, μαλλον.
Δευτερόν επειδή, ίσως, δεν φαινοταν 100% τυχαίο, επειδή λόγω νεύρων έκανα μια απότομη κίνηση γιατι δεν ήθελα να απομακρυνθω απο το γραφείο. ίσως, εξαιτίας αυτης της αποτομης κινησης στην προσπάθεια να λειτουργησω σαν νορμαλ άνθρωπος, η σταγόνα σάλιου να έφυγε προς το γραφείο. Μπορεί να έμοιαζε σαν να το έκανα επίτηδες. Δεν ξέρω τι ισχύει. σίγουρα, δεν το εκανα επίτηδες αλλα απο την άλλη, η νευρικη κίνηση μπορει να έμοιαζε σαν να το έκανα επίτηδες. δηλαδη, ειχα την ευκαιρία να μην φταρνιστώ εκει που ήμουν και εγω φταρνίστηκα αλλα δνε ειχα σκοπο να φταρνιστω πάνω στο γραφείο. Επίσης, σκέφτηκα ότι είχα απλα θέμα με την τσίχλα. Σκέφτηκα γιατι να λειτουργησω ψυχαναγκαστικα και με το φταρνισμα?
Αφου φταρνίστηκα, άρχισα να κάνω υποθέσεις. Μήπως, δεν έκανα υπόσχεση για την τσίχλα και με αφορμή την τσίχλα, έκανα υπόσχεση να μην λερώνω το γραφείο γενικά και αόριστα? Δεν θυμάμαι καμία υπόσχεση απλά, μου ρθε ένα αρνητικο συναίσθημα με το γραφείο. Ανησυχώ πάλι! ΠΑΛΙ! και ανησυχω, επειδη τότε δεν είχα ψυχαναγκαστικό θέμα με υπόσχεσεις. Και αν την εννόησα την υπόσχεση? Επίσης είχα κάνει υποσχέσεις για να κόψω το κάπνισμα. Αν ήταν και το θέμα με το γραφείο μια ίδια υπόσχεση?
Ανησυχώ κυρίως, επειδή ενω είχα την ευκαιρία να φταρνιστω αλλού, εγω απλά, νευρικως και ενστικτωδως, πίεσα τον εαυτό μου να μην μετακινηθεί γιατι σκέφτηκα οτι το σάλιο μου. δεν είναι τσιχλα για να ανησυχήσω. Μετά, άρχισα να κάνω υποθέσεις μήπως έκανα υπόσχεση για οτιδήποτε μπορεί να λερώσει το γραφείο, και επειδή, επίτηδες δεν μετακίνησα τον εαυτό μου, αν ήταν σαν λέρωσα το γραφείο επίτηδες?
Δεν θυμάμαι καμία υπόσχεση. Απλά, παλιότερα είχα κατι αναμνήσεις με μένα να κολλάω τσίχλα κατω απο το γραφείο. Μονο αυτο. Ανησυχω μηπως έκανα υπόσχεση γενικα και αόριστα για το γραφείο, επειδη ήθελα να κοψω την κακια συνήθεια.