Originally Posted by
StephenG
'ντάξει, και οι επιθέσεις καλοδεχούμενες είναι υπό μια έννοια. Από τη μια δείχνουν πώς σκέφτονται κάποιοι άνθρωποι, από την άλλη μπορεί να γίνουν αφορμή να σκεφτούμε κάποια πράγματα. Τώρα, κάποιους χαρακτηρισμούς προσβλητικούς απλά τους προσπερνάω.
Όσο για το "σαράκι" που λες, νομίζω στον καθένα μας μπορεί να συμβεί κι όχι μόνο στον ερωτικό τομέα. Π.χ. το βιοποριστικό επάγγελμα: διαλέγουμε ελεύθερα αυτό που θέλουμε να κάνουμε ή έχουμε μπροστά μας 2-3 επιλογές και διαλέγουμε τη συγκριτικά καλύτερη ή, ακόμα χειρότερα, τη λιγότερο κακή;
Με το ωραίο φύλο συμβαίνει κάτι ανάλογο. Οι γυναίκες δεν είναι πράγματα που τα βλέπουμε σε μια βιτρίνα και διαλέγουμε όποιο μας αρέσει. Σε μια δεδομένη στιγμή μας αρέσει η Α αλλά αυτή δεν μας θέλει, αρέσουμε στη Β αλλά εμείς δεν τη θέλουμε και να'σου που υπάρχει ερωτική χημεία με τη Γ - για την οποία μπορεί να έχουμε κάποιες επιφυλάξεις αλλά η επιλογή μας τη συγκεκριμένη στιγμή είναι ή αυτή ή μένουμε μπάκουροι.
Νομίζω ότι οι επιλογές τις οποίες κάνουμε στη ζωή μας όχι ελεύθερα αλλά υπό περιορισμό, εύκολα δημιουργούν απωθημένα - ή σαράκι, όπως το λες. Και μια και αναφέρθηκες στην ηλικία, επειδή έχω καβατζάρει για τα καλά τα 50, το σαράκι είναι πιο έντονο απ' ότι σε νεαρές ηλικίες, όπου νομίζουμε ότι έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας.