ειπα οτι θελω να προαγω το μοντελο του ακαμπτου ανθρωπου ποτε? εκτος αν το υπονοησα και δεν το καταλαβα :) αληθεια εκπεμπω τετοιον αερα? μακαρι να ημουν τοσο σκληρη παντως :P θα με ειχε γλιτωσει απο πολλες στεναχωριες :)
φυσικα και θα πονεσει θα γνωρισει δυσκολιες θα μαθει τα καλα και τα ασχημα της ζωης
αλλο αυτο και αλλο η προδιαθεση για καποια ασθενεια ομως ...αλλο λυπη αλλο θλιψη και αλλο κατσθλιψη και ιατροφαρμακευτικη αγωγη σοφι
παιζουμε με τις λεξεις πηγαινε στο προβληματικος ..
γραφεις ..καταλαβες οτι δεν εχεις απεριοριστες δυναμεις..συμφωνω...ποιος εχει αλλωστε.
εχεις φανταστει τι θα γινει αν οντας καποιος πχ -πρωην καταθλιπτικος- γονιος ξανακυλησει στην καταθλιψη?η μηπως το ενα η και δυο η και τρια καταθλιπτικο επεισοδιο/α εστω και αν το η τα ξεπερασαμε σημαινει οτι δεν θα υπαρξει υποτροπη καποια στιγμη?υπο συνθηκες πιεσης.στρες ευθυνων κτλ ..εφιαλτικο σεναριο ετσι δεν ειναι?ειμαστε σιγουροι ομως οτι ειναι απλα μια υπερβολη η ενδεχεται και να γινει πραγματικοτητα ?
και πως ειμαστε σιγουροι τοτε οτι οι δυναμεις μας δεν θα εξαντληθουν?και ο αλλος ανθρωπος που δεν μας φταει σε τιποτα αν εχουμε τα ψυχολογικα μας τοτε τι θα απογινει?
ειπα και πριν .ο καθενας πρατει και πορευεται αναλογα με την οπτικη του.προσωπικα το θεωρω αρκετα εως πολυ ρισκο.δεν υπαγορευω στους αλλους ομως οτι δεν δικαιουνται να κανουν τα δικα τους παιδια.αλλοιμονο.ισως και τα παραβλεπω σοβαρα.αν ολοι τα σκεφτονταν ετσι κανεις δεν θα ειχε γινει γονιος-να εισαι σιγουρη οτι το χω ακουσει κι αυτο το επιχειρημα-
ξερω ομως ο χειροτερος εφιαλτης της ζωης ΜΟΥ θα ειναι να κανω ενα μωρο καποια στιγμη και να παθει καταθλιψη.οπως εγω τοτε.και να περασει τα δικα μου βασανα.οπως εγω τοτε.θα νιωθω υπευθυνη εγω και μονο εγω.
εδιτ
ολα ειναι σχετικα οπως βλεπεις :cool:
εσυ θεωρεις σοφια οτι ειμαστε σκληροι και ρατσιστες απεναντι στον εαυτο μας εστω και αν νοσησαμε
εγω παλι νομιζω οτι δεν ειπα ποτε οτι ειμαι κατα τις φροντιδας και του προδερμ στον εαυτο μας -ισα ισα που το εχω αναγκη αυτη την περιοδο παρα παρα πολυ-απλα οτι προσπαθω στη ζωη μου να ειμαι υπευθυνη για ζητηματα που αφορουν και αλλους ανθρωπους