Originally Posted by
Αλεξία10
Εγω τώρα δεν θα σου πω ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Αυτό δεν το ξέρω και ούτε μπορώ να το υποθέσω, γιατί θα έπρεπε να είμαι είτε στη θέση σου, είτε στη δική του. Και σε καμία δεν μπορώ να μπω.
Θα σου πω ένα παράδειγμα. Ένας από τους δύο πολύ δυνατούς καβγάδες με τον άντρα μου, που σου είπα πιο πάνω, έγινε πριν από ένα χρόνο. Από πάντα ειχα κατάθλιψη και αυτός όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκεί. Ειδικά μετά την πρώτη γέννα εγώ ήμουν στα πατώματα, κυριολεκτικά στα πατώματα. Συνέχισε να είναι εκεί. Δεν μου είπε ποτέ επί λέξη "είμαι εδώ και σε στηρίζω" αλλά ήταν εκεί και εγώ δεν το έβλεπα. Δηλαδή τυφλή δεν είμαι αλλά δεν καταλάβαινα ότι το να πάμε διακοπές μαζί με την κολλητή μου γινόταν για μένα. Το να πάει στην δουλειά του 3 ώρες νωρίτερα μαζί με εμένα για να πιούμε μαζί καφέ επειδή δεν είχε χρόνο "να πάμε για καφέ" γινόταν για μένα. Το να γυρνάει από την δουλειά το πρωί και να περιμένει να ξυπνήσω για να πιούμε μαζί καφέ αντί να πέσει ξερός από το ξενύχτι και τον θόρυβο, γινόταν για μένα. Να μου ζητάει να πάμε σε ψυχολόγο και σε σύμβουλο γάμου, γινόταν για μένα.
Εγώ στον κόσμο μου! Και όχι απλα στον κόσμο μου αλλά ΤΟ ΈΛΕΓΑ και το φώναζα ότι δεν μου συμπαραστεκεται. Επειδή δεν μιλούσαμε για την κατάθλιψη κυριολεκτικά, εγω το βαφτισα όλο αυτό αδιαφορία.
Ε, μετά απο κάποια χρόνια το πράγμα "σκάλωσε", με το ζόρι λέγαμε καλημέρα και μιλουσαμε μόνο για τα παιδιά και τα απαραίτητα. Και την ημέρα του καβγά λοιπόν, αφού μου έσπασε το μισό σπίτι, με κόλλησε στον τοίχο και ούρλιαζε. Ανάμεσα σε άλλα είπε και τη φράση "βαρέθηκα την γαμημενη τη μελαγχολία σου". Προφανώς ΚΟΥΡΆΣΤΗΚΕ να προσπαθεί τόσο πολύ καθαρά για μένα και εγώ να κοιμάμαι όρθια.
Δεν σου λέω ότι φταις εσύ. Σου λέω να σκεφτείς, μήπως κουράστηκε? Ή από πάντα έλεγε "έχουμε δουλειές και δεν μπορούμε να πάμε βόλτα"?
Και εγώ σκεφτόμουν σαν εσένα, ότι δεν αξίζει να του μιλήσω γιατί δεν καταλαβαίνει. Και για να καταλάβεις την παράνοια μου (ναι, εγώ το έφτασα σε άλλο επίπεδο), αυτός με πήγαινε διακοπές με την κολλητή μου, εγώ το μετεφραζα "το κάνει για να με ξεφορτωθεί στις διακοπές". Με πήγαινε για καφέ στην δουλειά του, εγώ σκεφτόμουν "ναι ναι, να το παίξουμε η τέλεια οικογένεια". Για οτιδήποτε έκανε, είχα ΠΆΝΤΑ δεύτερες σκέψεις. Θέλω να σου πω, όταν δεν μιλας με τον άλλον, και όταν ειδικά (στην περίπτωση μας που έχουμε κατάθλιψη) δεν σκέφτεσαι καθαρά, δεν μπορείς και να κρίνεις αντικειμενικα.
(Ότι θέλεις με ρωτάς).