Τίποτα !
Να προσέχεις αυτή την περίοδο μόνο τον ευατο σου και το μωρό σου ,μην στεναχωριέσαι και στρεσαρεσαι υπερβολικά .
Με το καλό να κρατήσεις ένα υγιέστατο μπεμπακι προς το παρόν και όλα τα υπόλοιπα θα λυθούν όταν νοιώσεις έτοιμη και για αυτά ..
Printable View
Όταν ένας άντρας λειτουργεί ερωτικά, έστω και με σέξτιγκ, με άλλες γυναίκες, δεν είναι ερωτευμένος. Είναι επιλογή σου το αν θέλεις να μείνεις με έναν τέτοιο άντρα, σε μια τόσο ψυχοφθόρα κατάσταση. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο για την εγκυμοσύνη σου, το να τραβήξεις το τσιρότο απότομα ή σιγά σιγά; Βασικά ξέρω, σου είπα τι θα έκανα εγώ, η τελική απόφαση είναι μόνο δική σου. Ο καθένας εδώ μέσα θα σου δώσει τη δική του απάντηση, ο καθένας αντιλαμβάνεται την απιστία διαφορετικά και ο καθένας έχει διαφορετική ελαστικότητα στο να τη συγχωρήσει. Όλα εξαρτώνται από τον δικό σου χαρακτήρα.
Καλησπέρα θεματοθετρια. Όταν του είπες για χωρισμο, εκείνος πως αντέδρασε? Όπως είπε και η end of an era, για να κάνει σεξτινγκ σημαονει ότι δεν σε σεβάστηκε. Δεν σεβάστηκε αυτό που είχατε.
Επίσης, εσύ το αντέχεις από εδώ και πέρα? Είσια σίγουρη ότι δεν θα ξανακάνει τα ίδια? Και αν κάθε φορά που τον βλέπεις να στέλνει κάτι στο κινητό του, εσύ αναρωτιεσαι αν είναι αυτό? Μπορείς να το χειριστείς? Έχεις τα ψυχικά αποθέματα για κάτι τέτοιο?
Ακόμα, για να κάνει σεξτινγκ μια φορά, σημαινει ότι κατά κάποιο τρόπο, οι ηθικοί φραγμοί του έπεσαν μια φορά. Και προσωπικά πιστεύω ότι όταν πέφτουν μια φορά οι ηθικοί φραγμοί, πολύ εύκολα ξαναπέφτουν για δεύτερη φορά. Δεν ξέρω αν με καταλάβαινεις. Αν πχ κάποιος βάλει κέρατο μια φορά, σημεινει ότι έχει καταργήσει κάποιους ηθικους φραγμούς που έχει και τη δεύτερη φορά θα του είναι ευκολότερο. Να μου πεις δεν έβαλε ακριβώς κέρατο ο άντρας σου, αλλά τρόπον τινά δεν σε απάτησε? Δεν πρόδωσε την εμπιστοσύνη σου? Δεν δέχθηκε με άγνωστες να κάνει πράγματα που δεν έκανε μαζί σου?
Σ ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου! Είμαστε 10χρονια μαζί! Ο έρωτας πλέον δεν ξέρω αν υπάρχει ή τι σημαίνει έρωτας μετά από 10 χρόνια. Αγάπη; μπορεί! Αλλά στην παρούσα κατάσταση θα επιλέξω να χαρώ τη γέννηση του παιδιού μου! Ένα ένα θέμα! Δεν μπορώ να ασχοληθώ με οκά τώρα. Χρειάζεται να με προστατεύσω. Ας επιλέξω να ασχοληθώ με το χαρούμενο γεγονός της ζωής μου που περίμενα χρόνια να έρθει! Μετά θα ασχοληθώ με τις πληγές και τα τσιρότα! Δεν είμαι και δεν νιώθω το ίδιο απέναντι του. Ο καθένας όπως είπες είναι διαφορετικός και διαφορετικά σκέφτεται και πράττει. Όμως, στο τέλος θα κάνω αυτό που θα κάνει χαρούμενη και γεμάτη εμένα, μην ανησυχείς γι αυτό!
Ο,τι ακριβώς είπες και όλα σου τα ερωτήματα τα έχω κι εγώ. Ακριβώς τα ίδια και του τα έχω πει. Δεν κρύβω τις σκέψεις μου και δεν φοβάμαι να τις πω. Τον πονάνε πολλά από αυτά και ι χωρισμός το πόνεσε. Λέει ότι θα κάνει τα πάντα για να μη με χάσει. Να πω την αλήθεια, δεν τον πιστεύω. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη που του είχα. Αν δεν περάσει καιρός και δε δω η ίδια να αλλάζει η κατάσταση, δεν πρόκειται να μείνω. Αν δεν αλλάξει η ερωτική μας ζωή και δεν αρχίσει να ασχολείται με μένα (δηλ να «παίζουμε» μαζί) αφήνοντας με πάλι στην απέξω, επιλέγοντας άλλες να «παίξει», τότε θα φύγω τρέχοντας! Είναι απιστία αυτό που έκανε, αλλά επειδή πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που τον οδήγησαν εκεί θα περιμένω λίγο με τη δουλειά του ψυχολόγου και βλέπουμε! Εν τω μεταξύ το μωρό μου θα έχει και τους δυο γονείς του μαζί, αλλά μπορεί για λίγο! Θα δούμε πια απόφαση θα πάρω, αλλά δε θα την πάρω τώρα!
Πάντως στο sexting δεν είναι απλά πως το κάνεις για τον εαυτό σου, σε ένα θεωρητικό επίπεδο θες και η άλλη πλευρά να περάσει καλά είτε για επιβεβαίωση είτε γιατί έτσι κρίνεις πως είναι σωστό.
Προσωπικά δεν συμφωνώ, αλλά νομίζω ότι και να το δεχτώ αυτό δεν μου προσφέρει κάτι. Το θέμα είναι ότι το έκανα. Τώρα τι ήθελε, γιατί το έκανε, τι ήθελε να πετύχει και αλλά τέτοια, είναι δικό του θέμα. Δεν είμαι ο ψυχολόγος του ούτε βοηθάει το να εικάζω πράγματα!
Δεν αφιερώνεις μια, δύο, τρεις ώρες για να κάνεις εσύ την δουλειά σου και κλείνεις το τσατ αμέσως. Δεν γίνεται να στέλνεις τα απόκρυφά σου, να σου στέλνει η άλλη πλευρά τα ίδια, να λέτε ερωτικές κουβέντες και μόλις ολοκληρώσεις να κατεβάζεις την οθόνη. Περιμένεις και την άλλη πλευρά προφανώς. Εκτός αν είναι παρτάκιας ο άλλος.
Αρα εννοείς να παιζει και αλλο θεμα εκτος απο τον καθαρα βιολογικο -σωματικο παράγοντα ..
Παρτακια φυσικα τον λες σε αυτη την περιπτωση ,γιατι την δεδομενη στιγμη μονο τον ευατο του σκεφτεται ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ του ...αυτη έπρεπε να σκέφτεται και οχι φυσικα την ξενη που ειναι εκει για συγκεκριμενο λογο και συγκεκριμενο σκοπό ..
Δεν ξερω βεβαια αν πληρωνεις κιολας σε αυτα τα σαιτ δεν εχω ιδεα πως λειτουργουν...Αν συμβαίνει και αυτο , φυσικα ξερεις οτι μπαινεις μονο για να εισπραξεις την δικη σου ικανοποιηση αδιαφορώντας για τον αλλον αφου οσο τον πληρωνεις θα τον εχεις ..
Τωρα αν ψαχνεις και εκει να ακουσεις εντυπωσεις μαλλον παιζει και θεμα επιβεβαιωσεις ,νομιζω παλι...
Αααα, τις λεπτομέρειες δεν τις ξέρω, γιατί τέτοια τα κάνουν και τζάμπα στα σόσιαλ μίντια πια αρκετοί που θέλουν να γκομενίσουν. Τώρα αν πληρώνεις ίσως το βλέπεις πιο ψυχρά, δεν ξέρω.
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
Εχω διαγνωση σχιζοφρενεια αν δε σε ενοχλει πρεπει να ζησω κι εγω
Παιδιά, προφανώς και είναι απάτη να κάνει σεξτινγκ ο άλλος. Και προφανώς θέλεις να μείνει ικανοποιημένος ο άνθρωπος με τον οποίο το κάνεις. Διαφορετικά θα φύγει και δεν θα κάνετε σεξτινγκ, κάτι που δεν θα ήθελε να συμβεί ο άντρας της κοπέλας, καθώς το είχε ανάγκη, όπως φαίνεται.
Αλλά και πληρωμένο σεξτινγκ να είναι, και πάλι απάτη θεωρείται. Ασχέτως αν αδιαφορεί αυτός που το κάνει αν ικανοποιεί την άλλη πλευρά. Δηλαδή αν ο άντρας της κοπέλας πήγαινε σε πορνείο, θα λέγαμς ότι δεν την απατάει επειδή κάνει μεν σεξ, αλλά αδιαφορει αν θα περάσει καλά η κοπέλα με την οποία το κάνει?
Προφανώς και απάτησε τη θεματοθετρια.
Επίσης, εαμτοθετρια, δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν δύο αρνητικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο σύζυγος σου δεν θα αλλάξει. Το πρώτο είναι ότι είναι σαράντα χρόνων. Νομίζω είναι μια ηλικία που δεν αλλάζει ο άνθρωπος. Να ήταν ξέρω γω τριάντα, να πω θάνατο παλέψει. Τώρα όμως το κόβω λίγο χλωμό.
Δεύτερον, μου λες ότι το κάνει χρόνια. Δυτυχώς όλα αυτά, το σεξτινγκ, η πορνογραφία καιιμτα λοιπά προκαλούν εθισμό. Και όταν αυτός ο εθισμός κρατάει χρόνια, τόσο δυσκολότερο είναι να ξεπεραστεί.
Εσύ πρέπει να κοιτάξεις το καλό το δικό σου κα του παιδιού σου. Αν νομίζεις, ότι θα είναι καλύτερα για την ψυχική υγεία και των δύο σας να φύγεις απ'ο αυτήν την κατάσταση, φυγε
Ωραία καταλαβαίνω απόλυτα τι λέτε! Έχετε πολύ δίκιο γιατί όλα αυτά είναι εμφανέστατα. Δεν με αγαπάει. Δεν με σέβεται. Κάνει με άλλες αυτά που πρέπει να έκανα μαζί μου. Είναι ανώμαλος, είναι εγωιστής. Και πολλά αλλά! Άρα συνεπάγεται ότι πρέπει να χωρίσω. Τόσο μαθηματικά είναι οι σχέσεις τελικά; Τόσο απλά; Τόσο το μυαλό πρέπει να βάζουμε; Ίσως... μπορεί να έχετε δίκιο! Όμως τώρα εγώ δεν μπορώ να χωρίσω. Τώρα μόνο το παιδί μου με νοιάζει. Μετά από κανα μήνα ή δίμηνο, θα αναθεώρησω και θα σκεφτώ τι θα είναι καλύτερο για μένα!
Πάντως δεν πλήρωνε και ναι, κάποιες φορές ήθελε να ξέρει αν ικανοποιήθηκαν και αυτές. Ας τον αφήσω λοιπόν και ας κοιτάξω τώρα εμένα και το παιδί μου!
Αγαπητή PennyVas,
είναι πολύ δύσκολο αυτό που περνάς και κάνεις δεν μπορεί να σε νοιώσει απόλυτα. για αυτόν τον λόγο πιστεύω πως συμβουλές αγνώστων δεν θα πρέπει να λαμβάνονται σημαντικά υπόψιν.
από τα λεγόμενα σου, αυτό που λαμβάνω είναι πως είσαι προσγειωμένη, ώριμη και ρεαλίστρια, ικανότατη να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. αυτές λοιπόν θα πρέπει να τις πάρεις μόνη σου.
εύχομαι να έχεις την καλύτερη κατάληξη για όλους σας.
Όχι φυσικά.... είναι οι δικές μου απαντήσεις στα ερωτήματα σου ...
Ο γάμος δεν είναι μαθηματικά και σίγουρα εμείς δεν θα σου πούμε αν θα χωρίσεις ή όχι ...
Αλίμονο αν βασίζεται σε γνώμες ανθρώπων που δεν ξέρεις τι κουβαλάει ο καθένας ..
Και αυτά που είπαμε πιο πάνω δεν είναι κάθε αυτού για την περίπτωση σου ..
Βλέπω όμως ότι οι κουβέντες δεν σε βοηθάνε και σε ταραζουνε ..
Κράτα άμυνες από εμένα και ηρεμία ..όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα στην παρούσα φάση .
Εδω για να καταλαβετε γραφει ενασ ενα θεμα κι οι υπολοιποι κουτσομπολευετε γτ νομιζετε οτι τα μονα προβληματα ειναι τα αισθηματικα εγω γραφω 11 χρονια και ειμαι κοινοσ κουτσομπολησ κ δεν το κρυβω αν και κραταω ενα κοντρολ οποτε μη νομιζετε οτι σωζεται κανεναν γτ στην ουσια ειναι κουτσομπολιο που ενιοτε εχει κ ουσια αλλα αυτο γινεται καποιεσ φορεσ αυτα απο το μετωπο
Αυτό είναι το ζητούμενο, να χαρείς τη γέννηση του μωρού σου. Εάν πιστεύεις ότι θα τη χαρείς καλύτερα με τον σύζυγό σου δίπλα σου στο ίδιο σπίτι, όπως κι αν είναι αυτός ο σύζυγος, τότε μείνε. Είναι πάντα θέμα χαρακτήρα. Και προς Θεού, μην ταράζεσαι, το μωρό το νιώθει. Επέλεξε μια λύση που θα σε κάνει να στενοχωριέσαι λιγότερο.
Παλεψτε το λίγο πριν αποφασίσετε να χωρισετε. Όπως είπαν παραπανω πολλά ζευγάρια περνάνε κρίση στην εγκυμοσύνη. Ισως με τη θέλησή και με τη βοήθεια ειδικού να το λύσετε και αυτό, φρόντισε την εγκυμοσύνη σου, τον εαυτό σου και μη μπαίνεις σε ψυχοφθόρες διαδικασίες χωρισμού και ξεκαθαρίσματων πριν γεννήσεις με το καλό.
Και μετά βλέπεις πως πάει και αν αντιμετωπίζεται η κατάσταση η εάν εσύ η ίδια μπορείς να αντέξεις την συμπεριφορά και την απιστία του συζύγου σου
Όχι, δεν είναι πάντα μαθηματικά οι σχέσεις. Αλλά καμια φορά καταντάνε έτσι δυστυχώς. Εμείς όλοι σου λέμε τι πρέπει να σκεφτείς και σε ποια βάση πρέπει να θέσεις το θέμα. Κατά την άποψη μας παντά.
Εσύ μπορείς να το χειριστείς? Και να ξαναεμπιστευτεις αυτόν τον άνθρωπο?
Ειδικά να μας λες ότι δεν πλήρωνε κιόλας. Ουσιαστικά ενδιαφερόταν περισσότερο αν έμεινε ικανοποιημένη μια άγνωστη και δεν ενδιαφερόταν αν ήσουν ικανοποιημένη εσύ από τη σεξουαλική σας ζωή.
Αφού η εν λόγω κρίση όπως λέει η θεματοθετρια ξεκίνησε πάρα πολύ καιρό πριν την εγκυμοσύνη της. Από τότε κάνει σεξτινγκ ο άλλος. Δεν είναι ότι οκ δεν ηθελε στην εγκυμοσύνη, μπήκε σε ένα σάιτ και τέλος. Από πολύ τον ειχε ξεκινήσει αυτό. Ουσιαστικά αυτός ο τύπος δεν είχε σεξουαλική ζωή με τη γυναίκα του καθόλου, αλλά είχε με άγνωστες. Είναι υγιές όλο αυτό? Στα δικά μου μάτια καθολου
Ακόμα κι αν είχε ξεκινήσει στην εγκυμοσύνη, είναι πολύ άτιμο ένας άντρας να απατάει τη γυναίκα του ενώ είναι έγκυος στο παιδί του. Δεν είναι απλά μια κρίση, δείχνει έναν εντελώς άχρηστο χαρακτήρα. Ξαφνικά θα αρχίσουμε να δικαιολογούμε την απιστία στην εγκυμοσύνη γιατί, επειδή ο άντρας δεν μπορεί να ελέγξει τις ορμές του για μερικούς μήνες, υποτίθεται; Τι είναι, ένα ανεγκέφαλο ον ή νοήμων άνθρωπος;
Καλημέρα ..
Πολύ κατηγορηματικό ,απόλυτο και άκρως εγωιστικό όλο αυτό από την στιγμή που δεν ξέρουμε ακριβώς τι τον οδήγησε εκεί και μάλιστα σε περίοδο εγκυμοσύνης ,ένα περισσότερο ....
Οι άντρες λαμβάνουν πολύ διαφορετικά την περίοδο της εγκυμοσύνης από τις γυναίκες και μάλιστα δεν ξέρουμε αν γίνεται καθαρά για σωματική ικανοποίηση ή παίζει θεματακι και επιβεβαιώσεις και αισθηματικό ή ακόμα και να μιλάμε για καθαρά ένα θέμα εθισμού ..
Όλα αυτά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν μιλάμε για οικογένειες ..
Σε καμία περίπτωση και το τονίζω αυτό μην ακούσω ότι να ναι ,δεν τον δικαιολογώ και ούτε φυσικά επικριτώ κάτι τέτοια σε όποια φάση του έγγαμου βίου συμβαίνει αλλά αυτή η κατηγορηματικοτητα δεν πρέπει να υπάρχει ούτε καν σαν σκέψη πριν να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι έκανε τον άλλο να φτάσει σε αυτό ..
Ξέρουμε πολύ καλά όταν παίζει θεματακι με ψυχολογικό παράγοντα ή ακόμα και εθισμού ένας ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει ώστε να βρεθεί μια λύση πριν παρθεί μια πολύ δύσκολη απόφαση ...
Αυτή η κατηγορηματικοτητα και η έλλειψη αναζήτησης των πραγματικών αιτίων , όποιες και να είναι αυτές ,οδηγούν στην εύκολη λύση του διαζυγίου ..
Αυτή η καθαρά προσωπική μου άποψη και κυρίως αυτη που απευθύνεται σε μια γυναίκα που βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ζωής της και πρέπει να την απόλαυση στο έπακρο...
Η μετέπειτα αντιμετώπιση και από τον συζηγο θα δείξει τι πρέπει να κάνει .
Ένα μωρό ανατρέπει τα πάντα ,ακόμα και τα πιο δύσκολα ,αυτά που μοιάζουν ακατόρθωτα, πάθη λαθη μπορούν να διορθωθούν μπροστά στο θαυματακι σου ...Αυτόν τον παράγοντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όταν μιλάμε για οικογένειες πλέον ...
υγιές, δεν είναι. αλλά το παραδέχεται και ο ίδιος οτι δεν είναι υγιές και προσφέρθηκε να προσπαθήσει νατο αλλάξει με ψυχοθεραπεία, ΑΝ αλλάζει και την ξεκινησε μαλιστα, αν καταλαβα καλα.
οποτε, αν μη τι άλλο, καλό είναι να σιγουρευτει η κοπέλα αν δεν αλλάζει ούτε με θεραπεία (σε περίπτωση που ειναι εθισμος πχ),πριν παρει οριστικες αποφασεις.
αν δει οτι ετσι συνεχιζει, ειτε γιατι του αρεσει, ειτε γιατι δεν τον βελτιωνει η θεραπεια, προφανως και ειναι μια απαραδεκτη κατασταση σε μια αποκλειστικη σχεση, κι ας υπαρχουν και παιδια και σκυλια, και γατια..
Στην απιστία δεν ψάχνεις για αιτίες και δικαιολογίες. Οι άντρες να ξέρεις δεν το κάνουν αυτό, δεν υπεραναλύουν πράγματα, χωρίζουν αμέσως. Αυτό είναι καθαρά ανοησία των γυναικών να ψάχνουν το φταίξιμο, τη βαθύτερη αιτία, να το φιλοσοφούν και να ψάχνουν από πού να πιαστούν για να συγχωρήσουν τον άλλον και να το δικαιολογήσουν στον εαυτό τους. Αλλά γι’αυτό έγραψα και πιο πάνω, ότι ο καθένας έχει διαφορετική ανεκτικότητα στην απιστία, ίσως εξαρτάται κι από την τάση του ίδιου του παθόντα να απιστήσει. Αν και ξέρω κάμποσους άπιστους άντρες, οι οποίοι χώρισαν αμέσως μόλις κατάλαβαν ότι η γυναίκα τους απίστησε επίσης, δε λογαριάζουν οικογένειες, ακόμα κι αν η γυναίκα το έκανε για εκδίκηση. Οι άντρες δε συγχωρούν, δεν καταλαβαίνω γιατί οι γυναίκες να συμπεριφέρονται διαφορετικά, δε ζούμε σε κάποια μουσουλμανική χώρα.
Την οικογένεια έπρεπε να τη σκεφτεί ο σύζυγος, δεν είναι δουλειά της συζύγου να μαζεύει τα κομμάτια της τώρα.
Κανέναν άντρα και πολύ περισσότερο άνθρωπο δεν τον χαρακτηρίζεις άχρηστο ...
Δεν υπάρχει άχρηστος άνθρωπος ,υποτιμάς έτσι και τον ευατο σου αλλά περισσότερο τον ανθρωπο που τον έχει διαλέξει να κάνει οικογένεια μαζί του ..
Λόγοι απιστίας πάρα πολλοί και σίγουρα δεν συγχωρούνται ούτε από άντρα ούτε από γυναίκα η οποία έχει κάποιες ηθικές αξίες και φραγμούς...
Και φυσικά του; Ψάχνεις γιατί ψάχνοντας μπορεί να ανακαλύψεις ότι έχεις συνευπευθοτητα σε όλο αυτό ή και πολύ χειρότερα μπορεί να φταις σε μεγαλύτερο βαθμό εσύ .
Τίποτα δεν αφήνεις στην τύχη του όταν συμβαίνει σε ένα γάμο ,αυτό είναι τουλάχιστον ανεύθυνο ...
Δεν με ενδιαφέρει να στο πω απλά εμένα αν ένας άντρας συγχωρεί εύκολα μια απιστία ή μια γυναίκα αντίστοιχα .Το ίδιο είναι σε αυτό ...
Με ενδιαφέρει τον λόγο που συμβαινει ,από εκεί θα βγαλω συμπέρασμα τι πρέπει να κάνω ..
Άχρηστος πάντως κανένας δεν είναι ,είναι πολύ χοντρός χαρακτηρισμός και απορώ πως χρησημοποιειται ακόμα και σήμερα έτσι τόσο εύκολα για ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε ..
Ο άλλος ξενοπηδηξε γιατί μπορεί να γουσταρε ,μπορεί από περιέργεια από πάθος από χίλιους δυο λόγους ..
Και το κυριότερο η συζηγος μαζεύει τα κομμάτια της από κάτι τέτοιους χαρακτηρισμούς που ακούει να λέγονται για τον πατέρα του παιδιού της ...Μην είμαστε μόνο λόγια ας τα κάνουμε και πράξεις αυτά που λέμε ..
Ας είμαστε πιο προσεκτικοί ,ο άνθρωπος γουστάρει αυτό και το έκανε μέσα σε ένα γάμο ,ας αποφασίσει η γυναίκα του αν μπορεί να πορευτεί με αυτόν ,εκείνη θα τον ζει καθημερινά ..
Μόνο και μόνο ότι θα υπάρχει αυτός ο χαρακτηρισμός στο μυαλό της είναι πολύ σοβαρός λόγος για να την οδηγήσει σε μια λάθος απόφαση ..
Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είναι ο καλύτερος πατέρας είτε είναι μαζί είτε χωριά ..
Πως ερχεται κάποιος τρίτος και τον χαρακτηρίζει έτσι χωρίς να ξέρει το λόγο που οδηγηθεικε εκεί ...
Όλοι άνθρωποι είμαστε με αδυναμίες,το να μας χαρακτηρίζει κάποιος έτσι ,στα δικά μου μάτια χωρίς να μπει στο κόπο να μάθει την πηγή όλου αυτού είναι τουλάχιστον να το πω απλά κακός από αυτόν που κανει την πράξη...
Όλοι πάνω κάτω την ίδια άποψη έχουμε για την απιστία κανένας δεν την συγχωρεί ,δεν ακυρώνουμε όμως άλλα πράγματα .
Άλλο θέμα η απιστία και άλλο η απαξίωση με τον χειρότερο τρόπο ενός ανθρώπου ..
Κανένας δεν το αξίζει και πολύ περισσότερο ένας άνθρωπος που είναι μέσα σε ένα γάμο και περιμένει να γίνει γονέας ....
Μια χαρά το αξίζει. Αυτός ο άνθρωπος έχει μία έγκυο γυναίκα, έγκυο στο παιδί του. Εκείνος το σκεφτόταν ότι θα γίνει γονιός όταν έστελνε προκλητικές φωτογραφίες σε άλλες γυναίκες; Μήπως να τον λυπηθώ κιόλας ή να του πω “μπράβο, μπαμπά, είσαι ένας άξιος wannabe πατέρας και σύζυγος”; Όχι, επιμένω ότι αυτό δείχνει έναν άχρηστο χαρακτήρα και αν θέλεις να με πεις κακιά, κάν’το ελεύθερα, όπως κι εγώ λέω ελεύθερα τα πράγματα με το όνομά τους.
Χαοσ οι περισσοτεροι αχρηστοι ειναι αλλιωσ δε θα υπηρχε instagram για την ακριβεια αμα μαθεισ ποσο αχρηστοι ειναι ολοι δε θα ξαναγραψεισ εδω θα ντρεπεσαι να τουσ κοιταξεισ θα βριζεισ κλπ
Εγώ πάλι πιστεύω πως οι περισσότεροι είναι σωστοί και οι άχρηστοι αποτελούν τη μειοψηφία, γι’αυτό θα ήταν θεωρητικά εύκολο να απομονωθούν, εάν υπήρχε και η θέληση. Αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα, βέβαια. Απλά επειδή οι άντρες δε μένουν έγκυοι, δεν έχουμε δει το ακραίο να απατάται ένας έγκυος άντρας από μια γυναίκα για να συζητάμε το πόσο μια άχρηστη γυναίκα αδιαφορεί για τις συναισθηματικές του ανάγκες και ενώ ο έγκυος άντρας υποφέρει με πρηξίματα, πρωινές ναυτίες, πόνους, ζαλάδες και ευερεθιστότητα λόγω ενός εμβρύου που δημιούργησαν από κοινού και οι δύο, η άχρηστη γυναίκα να τσιλιμπουρδίζει και να δείχνει τα απόκρυφά της σημεία σε άλλους δέκα τύπους. Μόνο η γυναίκα τραβάει αυτό το σκηνικό, να είναι έγκυος και αντί ο σύζυγός της να την έχει στα ώπα ώπα, κάνει μ.....ς στην κυριολεξία.
Δεν μιλαμε ουτε για λύπηση ουτε για τιποτα τέτοιο ,μιλαμε για αντικειμενικοτητα μιας τοσο ιδιατερης καταστασης .
Δεν εξαπολύεις δριμύ κατηγορώ σε ενα θεμα που εχεις μόνο την μονόπλευρη αποψη και που μαλιστα ελοχευει μεγαλο κυνδινο αυτη η αποψη να ειναι τελειως λανθασμενη και να επηρεασει αρνητικα οποιον την ζητα ..
Οταν επιμένεις και ενεργείς σε ενα τετοιο γεγονος κρατας μικρο καλαθι και καταλήγεις στην καθαρα προσωπικη σου αποψη μονο οταν γνωριζεις και τις δυο πλευρες ,αλλιως αφήνεις και ενα περιθώριο λαθους .
Αυτο τουλαχιστον νομιζω γινεται οταν ειμαστε κατηγορηματικοι οχι μονο για την συγκεκριμενη περιπτωση αλλα και στις προσωπικες -φιλικες μας σχέσεις ...
Αλλιως εθελοτυφλουμε σε πολυ βασικα γεγονοτα για τους δικους μας λογους ....
Όταν λες να κρατήσω μικρό καλάθι, υπονοείς ότι η θεματοθέτρια μπορεί να φταίει στο ότι ο άντρας της κάνει σέξτιγκ και στο ότι το έκανε πολύ πιο πριν τη γνωρίσει;
Επίσης, θεωρείς ότι η δική σου συμβουλή δε θα έχει πιθανό αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή της; Ο σύζυγός της έχει αυξημένες πιθανότητες να το ξανακάνει, και εάν συμβεί αυτό, μπορεί να έχουν ήδη δύο τρία παιδιά και τότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να χωρίσουν. Επιπλέον, με όλες αυτές τις δραστηριότητές του εκείνος μπορεί στο τέλος να ερωτευτεί άλλη και να τη χωρίσει πρώτος. Κι εκείνη θα έχει χάσει πολύτιμα χρόνια από τη ζωή της.
Και τέλος, για ποιους δικούς μας λόγους εθελοτυφλούμε; Εσύ δηλαδή έχεις δικούς σου προσωπικούς λόγους που τη συμβουλεύεις να μείνει μαζί του;
Έχω ένα και μόνο βασικό λόγο ...
Με το αν και το μήπως και γενικά με υποθετικά συμπερασματα δεν δίνεις τέτοιες "συμβουλές "σε παντρεμένα ζευγάρια ...
Νομίζω ξέρεις και το άλλο που λένε ,ΑΝ η γιαγιά μου είχε καρούλια θα γινόταν .....και πόσες άλλα τέτοιες ..
Κατηγορηματικές και απόλυτες δεν χρειάζεται να είμαστε πουθενά νομίζω ειδικά μέσα σε οικογένειες .
Αυτό θεωρω εγώ σωστή συμβουλή και προσπαθώ να δείξω ..
Αν θέλεις αύριο μεθαυριο κάτι τέτοιο να το κάνεις και σε ένα δικό σου άνθρωπο και τον δεις να μετανοιωνει από την απόφαση του επειδή σε άκουσε αλήθεια πως θα νοιώσεις βρε chaos?
Δεν θα νοιώσεις ενοχικά γιατί δεν του έδωσες το περιθώριο με την συμβουλή σου να αποφασίσει καθαρά από μόνος του τι άνθρωπο έχει κοντά του?
Στο κάτω κάτω αυτός θα ζήσει μαζί του ,αυτός όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού του θα τον έχει κοντά του
Εσύ και εγώ θα επιστρέψουμε στην δική μας ζωή !
Τον θεωρείς λοιπόν άχρηστο και ανίκανο όπως είπες για τον σύντροφό της ?
Μόνο σε αυτούς πάμε και τους λέμε θα κάνεις αυτό ...
Εκθέτεις γεγονότα πάντα όταν έχεις την άποψη και τον δύο .ποτέ δεν είσαι απόλυτος και κατηγορηματικός παρά μόνο όταν αφορά κάτι την προσωπική σου ζωή ,που μόνο εσύ και κανένας άλλος ξέρεις τι παίζει .
Το αν θα κάνει ένα ,δύο ή και τρια παιδιά θα τα κάνει γιατί μέχρι τότε είναι μια χαρά .
Και κυριως δεν τα κάνει μόνος του ο άντρας ,είσαι εκεί νομίζω και συναινεις και σε αυτό ....
Αν πας με αυτή την λογική,τότε ο καθένας μας που διαλέγει έναν άνθρωπο να κάνει οικογένεια έχει τις ίδιες πιθανότητες να ανακαλύψει κάτι κατά την διάρκεια του γάμου του .
Ποτέ δεν ξέρεις όμως τι εκβασει θα έχει μια πράξη και από πού πηγάζει .
Τις υποθέσεις λοιπόν τις ρίχνουμε στο τραπέζι αλλά δεν είμαστε κατηγορηματικοί ..
Αυτό λέω ,απλά τα πράγματα !
Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε συναγωνισμό ποιος θα δώσει την καλύτερη συμβουλή ,αυτό δεν καταλαβαίνετε κάποιοι όταν λέμε όλα αυτά ..
Είμαστε εδώ για να συζητάμε ρίχνοντας στο τραπέζι όλες τις πιθανότητες χωρίς να είμαστε απόλυτοι σε βαθμό που να επηρεάζεται ένας ευάλωτος άνθρωπος που έχουμε απέναντι μας .
Εγώ προσωπικά δεν κάνω κανένα συναγωνισμό για το ποιος θα πει και τι ..
Την άποψη μου λέω και πάντα βασιζόμενοι και στις δύο πλευρές ..
Δεν μιλάμε ούτε για βιασμό ούτε για φόνο που εκεί είσαι απόλυτος...Σε όλα τα άλλα πάντα υπάρχει και το περιθώριο λάθους ..
Μερικές σκέψεις κι από μένα.
Θεωρώ πως η θεματοθέτρια χειρίστηκε σωστά το θέμα από τη στιγμή που ανακάλυψε τι συμβαίνει. Του ζήτησε να δουν κάποιο ειδικό (το οποίο εκείνος δέχτηκε), και επίσης του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουν αντίστοιχα πράγματα που τον ικανοποιούν μαζί της καθώς την ευχαριστούν κι εκείνη. Πραγματικά κρίμα, γιατί αν ήταν ανοιχτός μαζί της θα μπορούσαν να έχουν μια καταπλητική σεξουαλική σχέση καθώς η θεματοθέτρια φαίνεται να είναι πολύ ανοιχτός άνθρωπος. Και sexting θα μπορούσαν να κάνουν και τα πάντα. Εκτός φυσικά αν το πρόβλημά του συζύγου είναι πως του έλλειπε η... ποικιλία. Αυτά θα τα δουν με τον ειδικό (και σαν ζευγάρι ελπίζω).
Τώρα σε δύο άλλα θέματα που προέκυψαν, της εγκυμοσύνης και της ιδιωτικότητας.
Όντως το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να περάσει από κάποια κρίση για διάφορους σωματικούς ή ψυχολογικούς λόγους. Για όσους όμως είπαν πως ενδέχεται να μην μπορεί να κάνει σεξ το ζευγάρι γιατί το απαγορεύει ο γιατρός, να θυμίσω πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει σεξουαλικό παιχνίδι και να ικανοποιηθεί ένα ζευγάρι πολλοί από τους οποίους είναι ακίνδυνοι ακόμη και στην περίπτωση της δύσκολης εγκυμοσύνης. Για παράδειγμα, αν ο σύζυγος την βρίσκει με το sexting και η θεματοθέτρια το διασκεδάζει να το κάνει, δεν βλέπω πως αυτό δεν μπορεί να γίνει ακόμα και στη δυσκολότερη εγκυμοσύνη. Ας έχουμε λίγη φαντασία παιδιά. Το σεξ δεν είναι ένα μόνο συνουσία.
Τώρα σχετικά με την ιδιωτικότητα. Διαφωνώ κάθετα πως σε ένα ζευγάρι δεν πρέπει να υπάρχουν κωδικοί και πως όλα είναι κοινά. Το γεγονός πως υπάρχει μια σχέση, δεν σημαίνει πως παύουμε να έχουμε τη δική μας ανεξάρτητη προσωπικότητα και το δικαίωμα να έχουμε προσωπικές σχέψεις τις οποίες να μη θέλουμε να μοιραστούμε με τη σύντροφο αλλά να θέλουμε να μοιραστούμε με ένα φίλο, ψυχολόγο, κτλ. Αν δεν υπάρχει αμοιβαία συμφωνία περί μη ύπαρξης κωδικών, η οποιαδήποτε παραβίαση παραμένει παραβίαση. Το γεγονός πως υποψιαζόταν κάτι, μπορεί να είναι ελαφρυντικό, δεν ακυρώνει όμως την παραβίαση της ιδιωτικότητας του άλλου.