Originally Posted by
Layla123
Καλημέρα ,αρχικά να σου πω πως δεν υπάρχουν λόγια να σε ευχαριστήσω,για τις άμεσες και τις αναλυτικές απαντήσεις σου. Σου είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό, με βοηθάει πάρα πολύ νόμιζω να μιλάω με κάποιον που έχει περάσει ακριβώς το ίδιο. Θεωρούσα ότι είμαι μόνη μου στον κόσμο που το περνάω ,και ακόμα και τώρα κάποιες φορές σκέφτομαι ναι αλλά μπορεί ο άλλος να μην είχε το τάδε σύμπτωμα που έχω εγώ ...
Έχω πάει και σε παθολόγο μετα τον covid, ο ίδιος που με παρακολουθούσε τηλεφωνικά κατά την διάρκεια του covid, με το που ανερρωσα μας εξέτασε. Μετά βάση πρωτοκόλλου,μου εξήγησε κάνουν υπέρηχο καρδιάς (που έκανα) και αξονική αν καταστεί ανάγκη. Εγώ δεδομένου ότι δεν είχα κατεβάσει οξυγόνο καμιά μέρα ,και ότι στην εξέταση σε αυτόν δεν άκουσε τιποτα, μου είπε ότι είναι περιττό να κάνω αξονική θώρακος.
Όταν νοσησα,στο τηλέφωνο που μου πήρε ιστορικό και μου είπε τι να προσέχω ,του είπα έχω κάποιας μορφής δύσπνοιας ήδη,και μου είπε εξήγησε μου τι εννοείς ,του εξήγησα όσο καλύτερα μπορούσα αυτό που έχω ,μου είπε αυτό δεν είναι δύσπνοια ,είναι κάτι άλλο. Κάθε μέρα στο τηλέφωνο όταν με ρωτάγε διάφορα ,με ρωτάγε δύσπνοια ; Του έλεγα εγώ έχω αυτό,και μου έλεγε αυτός,όχι αυτό, αυτό που σου περίεγραψα εγώ το έχεις ,του έλεγα όχι . Τελικά την 16η ημέρα πήγαμε στο γραφείο του για εξεταση.μου είπε ότι έχω πολύ άγχος και φαινεται στους παλμούς μου γιατί μου έκανε ένα κόλπο και έπεσαν κατευθείαν . Του είπα το ξέρω ότι έχω ,μου είπε αυτό ότι δεν χρειάζεται να πάω σε πνευμονολογο αφού με εξετασε πολύ μα πολύ σχολαστικά και το αφήσαμε εκεί. Μετα τον κοβιντ περίπου δέκα με δεκαπέντε μέρες δεν το είχα καθόλου,ήταν η μόνη φορά στη ζωή μου που έχω διανύσει τόσο καιρό χωρίς αυτό με την ανάσα,και δεν το πίστευα. Ωστόσο μετά μου ξαναήρθε ,και με πήρε τόσο από κάτω που δεν μπορώ να σου εξηγήσω.
Επίσης αιματολογικές έκανα πριν 1 εβδομάδα,ήταν όλα καλά ,λιγο ο θυρεοειδής ανεβασμένος ,μέσα στα πλαίσια του φυσιλογικου , αλλά για μένα που έχω χασιμωτο πρέπει να είναι λίγο πιο χαμηλά,έχω κλήσει ραντεβού και για αυτό σε δύο εβδομάδες. Αλλά η ανάσα σίγουρα δεν οφείλεται σε αυτό,γιατί περισυ έκανα και χρωματογραφία θυροειδους για να δούμε ότι είναι όλα καλά ,και όντως ήταν .
Αυτό που μου είπες ότι μπορεί η κατάθλιψη να μου το δημιούργησε,νομίζω μου βγάζει τοοοσο νόημα. Έχω κάνει απόπειρα 3 φορες για ψυχοθεραπεία , και έχω κάνει συνεδρίες για καιρό με 3 διαφορετικούς αλλά δεν έβλεπα κανένα αποτέλεσμα. Αναμασουσαν τα ίδια και τα ίδια που έχουν συμβεί στο παρελθόν,πράγμα που δεν έβλεπα πως μπορεί να με βοηθήσει,και δεν έβλεπα και να με βοηθάει. Γενικά η ψυχοθεραπεία είναι κάτι που είχα απόρριψη λόγω αυτών των προσπαθειών , χωρίς να είμαι καθόλου κατά θεωρούσα πως απλά εμένα δεν μου κολλάει αυτός ο τρόπος ίασης. Τελικά περνούσε πολύ δύσκολα η κάθε μέρα,ξεκίνησα να γίνομαι δυσλειτουργική να πηγενω κάθε μέρα στη δουλειά και να φεύγω με κάποια δικαιολογία κάθε φορά γιατί πραγματικά νόμιζα θα πεθάνω. Οπότε πριν ενα μήνα μετά από πολύ ψάξιμο και σκέψη,ξαναξεκινησει ψυχοθεραπεία. Έχω κάνει πολύ λίγες συνεδρίες και σταμάτησα λόγω καλοκαιριού για ένα μήνα , νιώθω όμως αισιοδοξία αυτή τη φορά ήδη από αυτές τις φορές νιώθω να έχω ταιριάξει με την ψυχολόγο και να έχουμε μια κοινή γραμμή . Νιώθω άνετα μαζί της αρκετά ,και με βοηθάει ότι ναι μεν αναφερόμαστε στα παλιά (πολύ πολύ τραυματικά παιδικά και εφηβικά χρόνια ) αλλά εστιάζοντας στο πως αυτό μου προκαλεί δυσλειτουργίες σήμερα. Μου είπε κι εκείνη,ότι η ανάσα μου είναι το μέσα μου που ζητάει όλη την προσοχή μου αυτή τη στιγμή χωρίς να χωράει άλλη αναβολή .
Αλλά αυτό που μου είπες παραπάνω, λες και μου άνοιξε τα μάτια σε συνδυασμό με αυτή την κουβέντα.
Έχω χρόνια κατάθλιψη,χωρίς να το καταλαβαίνω. Τα τελευταία χρόνια έχω κάποια επεισόδια θλίψης,να ξυπνάω και να κλαίω χωρίς να ξέρω γιατί και να κοιμάμαι όλη μέρα χωρίς να έχω δύναμη ούτε να φάω , πράγμα που συμβαίνει τις Κυριακές μόνο ,όπου και έχω χρόνο να κάνω πράγματα και τελικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα και ξεκινάει ο φαύλος κύκλος των ενόχων.
Σε ευχαριστώ πολύ , και εσένα και τον Πάνο , πραγματικά σε ευχαριστώ πολύ δεν το λέω αλλά για να το πω ,το εννοώ .
Συγνώμη που καθυστερω να απαντήσω ,αλλά πραγματικά είναι η μόνη στιγμή που είχα τον χρόνο που ήθελα. Διαβάζω την απάντηση σου σχεδόν δύο φορές την ημέρα ,όταν νιώθω απελπισία για να σκέφτομαι ότι τα έχω κάνει όλα από γιατρούς ,αν και δεν μου φτάνει πάντα αυτό. Κρατιεμαι να μην ξαναρχίσω πάλι,γιατί είναι φαύλος κύκλος πια μου είναι ξεκάθαρο. Πάω ,για λίγο ηρεμώ,και μετά ξεκινάνε όλα από την αρχή και τα αμφισβητώ πάλι όλα από την αρχή