Originally Posted by
Insomnia96
Γιατί είχες διακόψει τις συνεδρίες; Είχες νιώσει καλύτερα;
Τώρα που ξαναπήγες, σε βοήθησε;
Αυτό με τις κρίσεις άγχους, σίγουρα η οργάνωση και το καλό πρόγραμμα είναι βοηθητικές λύσεις, αλλά όταν μιλάμε για αγχώδη-νευρωτική δομή προσωπικότητας, πόσο εύκολο είναι αυτό; Εγώ πχ. αιώνια έχω πρόβλημα με την οργάνωση, με την διαχείριση του χρόνου και την σταθερότητα στην απόδοση μου στις διάφορες υποχρεώσεις μου. Πιστεύω πως εμείς που αγχωνόμαστε πέφτουμε και πιο εύκολα στη παγίδα της αναβλητικότητας και της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς, ακριβώς γι' αυτό τον λόγο. Και είναι κάτι που δυστυχώς με ταλαιπωρεί χρόνια. Παντού σκόρπια χαρτιά με ¨στόχους ημέρας", "υποχρεώσεις". "λίστες" κλπ κλπ, η μάχη με την ώρα η οποία σου υπενθυμίζει μόνο πόσο μη αποδοτική είσαι, η μελαγχολία στην οποία πέφτεις και το αυτομαστίγωμα γιατί δεν κατάφερες για μια ακόμη φορά να ολοκληρώσεις όσα προγραμμάτιζες και η επόμενη μέρα ακολουθεί-δυστυχώς-το ίδιο μοτίβο...και εσύ απ' την άλλη να αλλάζεις 200 διαθέσεις εντός της ημέρας και εκεί που ξύπνησες με μια αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα να κυνηγήσεις τους στόχους σου και να γίνεις παραγωγική, ξαφνικά νιώθεις ανίκανη για το οτιδήποτε και τσουπ οι κρίσεις πανικού, το δε μπορώ να αναπνεύσω από το άγχος, το "πηγαίνω πέρα δώθε" απ' τη νευρικότητα μου, το όλα με ενοχλούν και μου φταίνε, οι αναζήτηση επιβεβαίωσης από τους άλλους...Μα ακόμα κι εκεί που βλέπεις μια πρόοδο και αισιοδοξείς και λες το χω και για λίγο νιώθεις πως όλα ειναι γκουντ και έχεις μπει σε μια σειρά, είσαι παραγωγική και νιώθεις πως όλα ειναι υπο έλεγχο, τσουπ σκάει μια αλλαγή διάθεσης και αισθάνεσαι πως θες απλά να κοιμάσαι, βαριέσαι απίστευτα, βαριέσαι να κάνεις μπάνιο, να μαζέψεις τα ρούχα σου, να στρώσεις το κρεβάτι σου, να διαβάσεις, να βγεις και απλά κάθεσαι και μαραζώνεις και κάτι μέσα σου σου φωνάζει πως έχεις υποχρεώσεις και πρέπει και και...και επειδή έχεις έντονο αίσθημα ευθύνης και πάντα επιδιώκεις και το καλύτερο αποτέλεσμα, βυθίζεσαι στις τύψεις, στο άγχος και στις ενοχές. Και εκεί πάλι βρίσκεις καταφύγιο στη κολλητή σου: την αναβλητικότητα.....μμααλιστ� �αα...δεν ξερω αν περιγράφουν και σενα αυτές οι γνώριμες σκηνές, αλλά εγώ πάντως αγχώθηκα και μόνο που τα έγραψα (εντωμεταξύ εγώ αυτή τη στιγμή αποφεύγω να κάνω άλλα πράγματα που πρέπει να κάνω και γίνομαι αναβλητική, γράφοντας στο φορουμ αυτό σχετικά με το πρόβλημα της αναβλητικότητας: είμαι τραγική, το γνωρίζω).
Ό,τι το άγχος μπορεί να σε αποπροσανατολίσει είναι βέβαιο. Εγώ, δεν ξέρω αν θυμάσαι, αλλά είχα πει πως στην ψυχίατρο μόνο είχα αναφέρει πως είμαι κυκλοθυμική και πολλές φορές δρω παρορμητικά, καταπιάνομαι με κάτι τη μια μέρα και την επόμενη έχω βαρεθεί, ότι έχω έντονα ξεσπάσματα θυμού, όταν είμαι πολλή θυμωμένη ή λυπημένη, απειλώ να αυτοκτονήσω ή σκέφτομαι πως θέλω να μου κάνω κακό. Κάποιες φορές αυτοτραυματίζομαι κιόλας στη διάρκεια αυτών των ξεσπασμάτων, για να νιώσω κάποια ανακούφιση. Αυτά, περιληπτικά, της είχα αναφέρει και μου είπε πως δεν έχει σχέση η ΙΨΔ με αυτά και πως είναι θέμα προσωπικότητας και μου συνέστησε μακροχρόνια ψυχοθεραπεία, ώστε να μάθω να διαχειρίζομαι καλύτερα τα συναισθήματα μου.