Αυτό πιστεύω και εγώ. Από τη στιγμή που χρησιμοποιούσατε προφυλακτικό μαζί ενδεχομένως το είπε αυτό για να σε φοβίσει και να σου δημιουργήσει πανικό. Ήσασταν καιρό μαζί;;
Printable View
Νίκο μην σκέφτεσαι τα χειρότερα σενάρια. Συμφωνώ με την παραπάνω κοπέλα που αναφέρει οτι το HIV και η ηπατιτιδα έχουν αρχίσει να εξαλείφονται στον γενικό πληθυσμό και να υπάρχουν σε ομάδες όπως οι τοξικομανείς. Λυπάμαι πολύ που έπεσες απάνω σε αυτή την κοπέλα αλλά και από την άλλη μην ακούς και τι λένε και οι άλλοι. Οκ η ιδια σου παραδεχτηκε την απιστια. Τώρα, οι υπόλοιποι καλοθελητές τι θέλουν και ανακατεύονται; Μήπως τα παραφουσκώνουν και αυτό επιδεινώνει την ανησυχία σου;; Αφού τελειώνει αύριο η καραντίνα σου, μίλα με τον γιατρό σου για να σου γράψει τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν.
Σας ευχαριστώ πολύ που ασχολείστε με την περίπτωση μου πραγματικά…Το μυαλό μου είναι δυστυχώς κολλημένο στα χειρότερα ακόμα και ότι πήγε με τοξικομανή σκέφτομαι και άρα το κόλλησα σίγουρα! Δευτέρα θα επισκεφτώ τον Γιατρό αν καο αύριο λέω να πάω σε ένα μικροβιολογικό να κάνω εξέταση για χλαμύδια να κάνω μια αρχή
Εγω θα σου προτεινα αυριο να πας στον γιατρο σου, να σου γραψει την εξεταση για χλαμυδια που ξεραμε σιγουρα οτι το ειχε, να του πεις κ τις υπολοιπες ανησυχιες σου και θα σε καθοδηγησει αυτος. Νομιζω πως δεν θα εχεις τπτ, στο προτεινω ομως για να σου φυγει εσενα η ιδεα και να μην βασανιζεσαι!
έλα ρε μικρο παιδι χαχα. Κάνε εμβόλιο αν δεν εχιες κανει για ηπατιτιδα Β και για HPV (3 δοσεις). Μετά σύφιλη και γονόρροια θεραπεύονται οποτε μην τρελαίνεσαι και μενει το ΗΙV. Για το HIV αν χρησιμοποιεις προφυλακτικο εισαι οκ. Επισης αν ο αλλος/αλλη εχει αλλα εχει μηδενικο φορτιο δεν το μεταδιδει. και υπαρχει η λυση του πρεπ επισης.
Αυτο ηθελα να πω κ εγω, πως οι περισσοτεροι φορεις παιρνουν φαρμακευτικη αγωγη που μηδενιζει το φορτιο τους αρα δεν το μεταδιδουν κ ολας.
Αυτα γενικα στα λεμε για να ηρεμησεις λιγο, δεν εχει εξαληφθει ο κινδυνος, αλλα δεν ειμαστε 80s και 90s που καλπαζε ο ιος. Τα τελευταια δεκα χρονια οι περιπτωσεις εχουν μειωθει κατα 30% και περιοριζονται κυριως σε συγκεκριμενες ομαδες.
Προφανως δεν πρεπει να βγουμε στους δρομους σαν χιπιδες και να κανουμε σεξ με ολους χωρις προφυλαξεις, αλλα σκεψου το λογικα οτι οι πιθανοτητες ειναι λιγες και θα ηρεμησεις.
Είναι σίγουρο ότι δεν έχεις τίποτα. Έχω περάσει γολγοθά κι εγώ σαν τον δικό σου με το hiv.
Και μη με κράξετε αλλά θα ρωτήσω: μπορεί να κόλλησα ειτζ από το checkpoint που πήγα για εξέταση;;
Όλα είναι στο μυαλό σου, έχει γίνει τέρας αυτό τώρα μέσα στο κεφάλι σου. Απέξω που είμαι τώρα και σε ακούω καταλαβαίνω ποσο άκυρα ειναι αυτά που σκέφτεσαι…
Φίλε, νέος άνθρωπος δεν είναι ωραίο να ασχολείσαι με ασθένειες από το πρωί ως το βράδυ. Αλλά τουλάχιστον ενημερώσου λίγο κι εσύ και οι άλλοι για όλες αυτές που φοβάστε. Ακόμα και το AIDS και η ηπατίτιδα σήμερα δεν θεωρούνται ανίατες. Όσο μπορείς να εκλογικεύεις τους φόβους σου τόσο καλύτερα είναι για εσένα. Το άγνωστο πάντα φοβίζει. Επίσης άλλο να έχεις στο μυαλό σου ¨Κόλλησα αυτό, θα μου σαπίσει και θα μου πέσει το πουλί" κι άλλο ¨Κόλλησα αυτό και θα πρέπει να κάθομαι να παίρνω αγωγή για καιρό και να τρέχω να το ελέγχω" ξέρω κι εγώ. Οι φόβοι για τις ασθένειες εκτός του ότι παίζουν άλλα όπως μετάθεση σε αυτή τη φοβία κάτι άλλου που σε ταλαιπωρεί στη ζωή σου, είναι συγκαλλειμένοι φόβοι για απώλεια ελέγχου του εαυτού και των βασικών λειτουργιών σου και φόβος θανάτου. Άμα ξέρεις και το έχεις χωνέψει πραγματικά ότι κάτι τέτοιο δεν παίζει, σιγά σιγά τους ξεπερνάς.
@Sonia έχω έναν γνωστο γιατρο γκει που ολο φοβαται θα κολλησει διαφορα και επειδη δεν εχει σχεση ειναι 3 χρονια "εκτός". Ακομα και με το στοματικο αρχιζει διαφορα και αν εχς πληγή και αν ο αλλος εχει κατι και αν κολλησω και αν και αν και αν.
Είναι άσχημο να μην κανει καποιος σεξ επειδη φοβαται. Δεν λεω να μην παιρνουμε προφυλαξεις η οτιδηποτε, αλλα μια ισορροπια. Η Ιατρικη δεν ειναι για να μας απαγορευσει πραγματα και να φοβομαστε τη σκια μας ειναι για να βελτιωσει την ποιοτητα ζωης μας.
Παιδιά καλησπέρα πήγα έδωσα δείγμα ούρων σήμερα για χλαμύδια τα αποτελέσματα θα βγουν Δευτέρα μπυ είπε! Με έχει φάει η αγωνία και το άγχος από τώρα!
Μου δωσε γιατρός ωριλα χάπια για τό ανώτερο αναπνευστικό καί μέσα σέ όλα τά άλλα αντιμετωπίζουν και τά χλαμύδια.
βακτηριακές λοιμώξεις...
Τόσο απλά θεραπεύεται...με 3 χάπια...(ή λιγο παραπάνω αναλόγως).
Οπότε χαλαρααα...
Καλά αποτελέσματα εύχομαι!
Παιδια για έναν άνθρωπο που είναι αρρωστοφοβικός δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Δεν μπορείς να του πεις απλά μην το σκέφτεσαι. Δεν γίνεται! Όλες οι σκέψεις μέσα στο κεφάλι μεγαλώνουν τόσο που σε κάνουν κυριολεκτικά να βασανίζεσαι. Είναι παθολογικό, δεν μπορεί να κάνει κάτι, πέρα από ψυχοθεραπεία και ίσως χάπια για να ηρεμήσει προσωρινά. Τα λέω γιατί ήμουν και εγώ αρρωστοφοβική. Έχανα τον ύπνο μου ολόκληρες εβδομάδες γιατί πχ έβρισκα πάνω μου μια γρατζουνιά που δεν ήξερα πως την απέκτησα και σκεφτόμουν οτι εκεί που γρατζουνίστηκα μπορεί να έιχε γρατζουνιστεί και κάποιος με HIV και τώρα να το έχω κολλήσει και εγω. Ακραίο και κουλό? Ναι! Αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις τις σκέψεις σου, έδωσα μεγάλο αγώνα να το ξεπεράσω.
Αυτό που με βοήθησε, πέρα από την ψυχοθεραπεία φυσικά, ήταν να προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου πως αυτό που σκέφτομαι είναι παράλογο. Ήξερα δλδ μεσα μου οτι αυτο δεν γινεται, η οτι ειναι σπανιο να συμβει και πως οι πιθανοτητες να τυχει και σε εμενα ειναι ελαχιστες, οποτε με εκανε να ηρεμω προσωρινα.
Γενικά εσύ κάνεις κάτι για την αρρωστοφοβία σου?
Τέλος να πω και πως να εχεις χλαμυδια τελικά, αλήθεια αυτά πλεον δεν είναι τιποτα, περνανε ευκολα με αντιβιωση ειδικα εσυ που το προλαβες τοσο νωρις. Αλλοι το εχουν μηνες κ χρονια και δνε το ξερουν καν. Ηρέμησε και ολα θα πανε πολυ καλα
Νίκο καλά αποτελέσματα και θα είναι να το ξέρεις!!Ακόμα όμως και να κόλλησες χλαμύδια δεν ήρθε το τέλος του κόσμου!!!Θα πάρεις την κατάλληλη θεραπεία και θα είσαι μια χαρά!!Εγώ αυτό που εύχομαι περισσότερο είναι να βρεις μια καλύτερη σύντροφο, έναν άνθρωπο με σεβασμό προς εσένα και τον εαυτό της.
Να μας κρατάς ενήμερους για τα αποτελέσματα!! :)
Σας ευχαριστώ πολύ όλους πραγματικά που ασχολείστε με το θέμα μου! Σκέφτομαι συνέχεια τα χειρότερα σενάρια ενώ δεν πρέπει αλλά το μυαλό βλέπετε με κάνει οτι θέλει έχουν κοκκινίσει λίγο τα μάτια μου κ σκέφτομαι αμέσως ότι τυφλώνομαι λόγω χλαμυδιων…Ευτυχώς και εσείς όλοι καο μου δίνετε κουράγιο ελπίζω να πάνε όλα καλά!
ΦΟΒΑΜΑΙ!!!! Έχουν κοκκινίσει λίγο τα μάτια μου και νομίζω πως έρχεται η ώρα της τύφλωσης