Quote:
Originally posted by nina202
Καλησπέρα
Συγνώμη αν στο τελευταίο μου μήνυμα φάνηκα κάπως αυστηρή, δεν έπρεπε ξέρω πως είναι να θες να κάνεις πολλά πράγματα και στην θεωρία να φαίνονται σχετικα εύκολα αλλα στην πράξη να φαίνονται βουνό. Προσπαθείς να δώσεις δύναμη στον ευατό σου αλλά και αυτή η δύναμη διαρκεί πολύ λίγο, οχι γιατί δεν την έχεις απλά γιατί δεν μπορείς ακόμη.Στα λόγια μου θυμήθηκα τα λόγια των ανθρώπων που με αγαπούσαν και που μου έλεγαν να μην τα παρατήσω να προσπαθήσω και άλλο και άλλο.Όμως τα λόγια δεν παούν να είναι λόγια όταν δεν έχεις παραδείγματα και εικόνες για να τα στηρίξεις για να μπορέσει να λειτουργήσει η λογική και όχι το συναίσθημα. Είσαι ψυχολογικά φορτισμένη κάτι απολύτως δικαιολογημένο.Όταν λέω λογική θα καταλάβεις τι εννοώ, λέγοντας την δική μου ιστορία. Έζησα μια πολύ όμορφη παιδική ηλικία, η οικογένεια μου δεν ήταν ευκατάσταση αλλά οι γονείς μου εργάστηκαν πολύ σκληρά για να μας λειψει ποτέ τίποτα.Θυμάμαι τα γέλια μας, τις γιορτές , τις χαρές,τα ταξίδια δεν θυμάμαι κακές στιγμές ειλικρινά.Όταν πεθανε ο πατέρας μου,εκτός απο το τεράστιο κενό που άφησε πίσω του πέθανε και η όμορφή ζωή που ζούσα μέχρι τότε, όλα είχαν αλλάξει και αυτό δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν ήθελα η ζωή μου να αλλάξει, δεν ήθελα να αναλάβω όλες αυτές τις ευθυνες, όλες αυτές τις υποχρεώσεις. Το παρελθόν έγινε παρόν και το μέλλον με άφηνε παγερά αδιάφορη με αποτέλεσμα να μην ζω το παρόν και να αδιαφορω για το μέλλον παραμελώντας τον ευατό μου και υιοθετώντας μια συμπεριφορά βίαιη και αλλοπρόσαλη.Ειχα την εντύπωση ότι όλοι γύρω μου ήθελαν να μου κάνουν κακό, να με μειώσουν, να με εξευτελίσουν που ήμουν σε αυτή την κατάσταση. Μια φωνή μέσα μου έλεγε πως δεν έπρεπε να τους μιλήσω, να ανοιχτώ. Ο χρόνος περνούσε και εγω γινόμουν χειρότερα, δεν μπορούσα να χαμογέλασω, να περάσω όμορφα να αισθανθώ οποιοδήποτε συναίσθημα ήμουν ενα άδειο σακί.Ειχα τέτοια εμμονή με το παρελθόν που δεν ήθελα σε καμια περίπτωση να αντικρύσω τον πραγματικο κόσμο, όμως δυστυχως αυτά τα δυο δεν μπορουν να συμβαδίσουν.Ετσι μεσα στο μυαλό μου έφτιαξα ενα κλουβί, γυάλινο και κλείστηκα εκεί μεσα για να μπορώ να είμαι μόνη μου και το κυριότερο να χτίσω ενα τοιχο τόσο συμπαγη και απορθυτο για να μη μπορεί κανείς να με πλησιάσει.Νομίζω ο Σοπενάουερ είχε πει πως το παρελθόν είναι σαν μια πηγή νερο, κάθε φορά που το χρειάζεσαι πρέπει να μην γεμίζεις όλο το ποτήρι, κάθε φορά όλο και πιο λίγο και να παίρνεις μκρές ρουφηξιές οχι μεγαλες. Αυτό το γυάλινο κλουβί ήταν η δικιά μου φυλάκη που έχτισα για να ζω με αυτά που ήξερα και να μην αντικρίζω αυτά που θα έρθουν.Όμως όταν όλα γύρω σου προχωρουν και εξελίσσονται και εσυ μένεις στασιμος μετά αισθάνεσαι ενοχές και μετά τις ενοχές έρχεται η τιμωρία και η τιμωρια του ευατου σου ειναι η χειροτερη απο ολες.
νινα