Quote:
Originally posted by nature
Ψυχολογία πολιτικού- ψηφοφόρου.
Πιστεύω πως πολλοί από τους προλαλήσαντες, βιάστηκαν κάτω από το πρίσμα του κλίματος απαξίωσης που (δικαίως κατά τη γνώμη μου) υπάρχει για τους πολιτικούς στη χώρα μας, να θεωρήσουν πως ΟΛΟΙ οι πολιτικοί είναι μόνο κλέφτες και πως ΟΛΟΙ οι ψηφοφόροι είναι περήφανα γηρατειά, υπεύθυνα νιάτα, αγωνιζόμενοι εργάτες, κλπ.
Επιθυμώ εδώ, να αναλύσω την βιαστική αντιμετώπιση του θέματος για το κομμάτι που αφορά τους πολιτικούς.
Οσον αφορά τους πολιτικούς, το ότι οι περισσότεροι (ή έστω όλοι αν έτσι θέλετε) αποδείχθηκαν κλέφτες, αυτό σημαίνει κατά τη γνώμη σας ότι δεν έχουν άλλα ψυχολογικά χαρακτηριστικά?
Η για να το πω αλλιώς.
Οι κλέφτες δεν πάνε ποτέ στον ψυχολόγο ή στον ψυχαναλυτή?
Οι κλέφτες δεν έχουν και αυτοί συναισθήματα ανθρώπινα όπως και οι έντιμοι?
Ποιος το είπε αυτό?
Το μίσος, η ζήλια, ο ανταγωνισμός, η αγάπη, ο φόβος, η εκδικητικότητα, ο θυμός, ο μιμητισμός, η ανάγκη για επιβολή, ανάγκη για ψευδαίσθηση, ανάγκη για ωραιοποίηση εαυτού, άρνηση αποδοχής,…κλπ, δεν είναι πανανθρώπινα συναισθήματα? Εξαιρούνται οι κλέφτες? Oι κλέφτες ακόμη δεν έχουν αδέλφια, και σχέσεις πιθανόν προβλήματικές με αυτά ανάλογα με άλλες παραμέτρους? Οι κλέφτες δεν αναπτύσσουν οιδιπόδια ή οποιαδήποτε άλλη προβληματική σχέση με τους γονείς τους? Η μήπως οι κλέφτες είναι εξωγήινοι που δεν έχουν ούτε γονείς?
Τα γραφεία των ψυχολόγων και ψυχαναλυτών έχουν σίγουρα υποχρεωτικά και αποκλειστικά μόνον έντιμους πελάτες?
Αν κάποιος έχει κλέψει, δεν δικαιούται ψυχανάλυσης?
Οποίο παράλογο συμπέρασμα!!!
Η γνώμη μου είναι πως αυτή την υπαρκτή ψυχολογία του πολιτικού ήθελε να αναλύσει ο Νικήτας και όχι το αν ο κάθε πολιτικός είναι καλός ή κακός, μας αρέσει ή δεν μας αρέσει. Ας μας το ξεδιαλύνει καλύτερα ο ίδιος, εγώ πάντως αυτά καταλαβαίνω ακούγοντας «ψυχολογία του πολιτικού» και φυσικά δεν θυμώνω με την προσέγγιση του Νικήτα (τη γραπτή γιατί δεν μπήκα στον κόπο να ακούσω τα αποσπάσματα που δίνει σε λινκς).
Ελπίζω να σας απέδειξα πώς η προκατάληψη μπορεί να οδηγήσει σε πλάνη και παράλογα συμπεράσματα.
Μήπως τώρα ξεμπερδεύονται κάπως τα πράγματα?