Όταν μου υποδεικνύουν άμεσα ή έμμεσα ότι θα ήταν καλό να μην έλεγα κάτι που δεν είπα, μου προκαλεί έναν θυμό.
Printable View
Βελπω απλώς να έχετε διαφορετική αποψη, τιποτα παραπάνω.
Τεσπα.
Φέρνοντας τον εαυτο μου στη θέση του συντρόφου της θεματοθέτριας.
Αν είχα μαθήματα με τον πρώην μου και δεν ελεγα στον συντροφό μου τίποτα, πιθανόν να είχαμε ησυχία στη σχέση για καποιο διάστημα.
Όταν όμως το μάθαινε ότι του έκρυψα μια μικρούλα αλλά σημαντικούλα λεπτομερεια θα γινότανε το σώσε. Και με το δίκιο του μετά δεν θα με εμπιστευόταν. Γιατί θα είχε στο μυαλό του για ποιό λόγο να παραλείψω να αναφέρω ότι τόσους μήνες βλεπω τον πρώην μου 2-3 φορες την εβδομάδα.
απ την πρεμουρα σου μην σου την πουνε, δεν καταλαβες καν τι ειπα....
ΔΕΝ ΕΙΠΑ οτι δεν επρεπε να μας πεις εδω την εκδοχη αυτην...
εννοω, οτι ΑΝ ησουν στην θεση του φιλου της, ισως εσυ λειτουργουσες ετσι οπως περιεγραψες, αυτο ομως δεν αποδεικνυει οτι ο φιλος της που λειτουργησε αλλιως, λειτουργησε με δολο η με ναρκισισμο η με ζωροαστρισμο... μπορει απλα να ειναι ειλικρινης η και αφελης.
κατα τα αλλα, συνιστω ψυχραιμια. παρερμηνευεις και αρπαζεσαι ολη την ωρα...
Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν θα μου την πούνε ή όχι και άσε τα εξυπναδίστικα συμπεράσματα και την ειρωνεία η οποία σε ακολουθεί παντού. Έχω πρόβλημα όταν υποστηρίζουν ότι είπα πράγματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑ. Αυτό δλδ που έκανες ΚΑΙ σε αυτό σχόλιο, διότι εγώ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΑ ότι αποδεικνείεται οτι ο φιλος της που λειτουργησε έτσι, λειτουργησε με δολο η με ναρκισισμο η με ζωροαστρισμο ή αν θες και με μορμονισμό. Είπα ότι υπάρχει αυτή η περίπτωση. Μπορεί πράγματι να ειναι ειλικρινείς όπως το περιγράφει το σπουργίτι παραπάνω. Αυτό θα φανεί στο μέλλον. Το κατάλαβες καλύτερα τώρα;
Επίσης, μην προσπαθείς να κάνεις κωλοτούμπα. Εγώ προηγουμένως δεν αντέδρασα επειδή (όπως λες τώρα θέλοντας να τα γυρίσεις), μου απαγόρεψες να πω αυτή την εκδοχή, αλλά επειδή υποστήριξες ότι εγώ είπα ότι υπάρχουν red flags, κάτι που επίσης δεν συνέβει ποτέ.
Καταλαβαίνω τι λες, και συμφωνώ, αλλά αναρωτιέμαι, το γεγονός του ότι σύντροφός σου θα ξέρει ότι για μήνες θα βλέπεις τον πρώην σου 2-3 φορες την εβδομάδα, θα σου δημιουργούσε πιστεύεις λιγότερα προβλήματα;
Επίσης δεν καταλαβαίνω την βεβαιότητα ότι θα το μάθει. Πως θα το μάθει δλδ; Δεν καταλαβαίνω επίσης το γιατί ειναι τόσο βέβαιο ότι αν το μάθει θα καταστραφεί η εμπιστοσύνη του; Αν σου έχει τόση εμπιστοσύνη που θα ειναι οκ με το να βλέπεις έναν πρώην 2-3 φορές την εβδομάδα για μήνες, γιατί να μην σου δείξει εμπιστοσύνη και στην άλλη περίπτωση;
εγω το καταλαβα, απο την πρωτη φορα που το ειπες. εσυ δεν το καταλαβες ακομα, οτι δεν ειπα να μην λες ο,τι θελεις οπως με κατηγορησες.
ειναι δικη σου παρερμηνεια.
δεν διαφωνω οτι σαν υποθεση (τραβηγμενη κατα τη γνωμη μου) υπαρχει η περιπτωση της διαταραχης που λες. απλα τονισα οτι μπορει να ειναι αθωος και υγιης ο ανθρωπος...
καμια κωλοτουμπα δεν κανω. απλα δεν καταλαβαινεις τι ειπα.
δεν ειναι μονο μπραβο του που της το ειπε.
φυσικα και υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να μην το μαθαινε ποτε. οι (εστω λιγες) πιθανοτητες να το μαθει ομως, θα ηταν καταστροφικες.
δλδ, αν ειναι αθωος τι λογο θα ειχε να παραλειψει να το πει;;; τοσο ασημαντο γεγονος θεωρειται απριορι να ειναι μαζι σε καποια μαθηματα με τη πρωην του, που βαρεθηκε να το πει; πιο πιθανη εκδοχη ειναι οτι της το εκρυβε.
Αν εγώ ήμουν σε αυτή τη θέση, σε ένα φροντιστήριο με μια πρώην μέσα που μου ειναι εντελώς αδιάφορη, δεν θα ένοιωθα ότι κρύβω κάποια αλήθεια, αλλά ούτε θα ένοιωθα την ανάγκη να το πω, εκτός αν επρόκειτο για άτομα που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συναντηθούν σε κοινές συναναστροφές. Στη δεύτερη περίπτωση θα σκεφτόμουν σοβαρά να αλλάξω φροντιστήριο, προκειμένου να διαφυλάξω τη σχέση μου.
το να αλλαξεις φροντιστηριο θα ηταν μια κινηση που σιγουρα θα ξεκαθαριζε την θεση σου.
αν ομως δεν αλλαζες και εκρυβες οτι ειστε στην ιδια ταξη και το μαθαινε με καποιον τροπο, πως θα δικαιολογουσες οτι δεν το ανεφερες;
προσωπικα, θα πιστευα πολυ πιο ανετα καποιον που θα το ελεγε εξ αρχης, παρα να το ελεγε αφου το μαθω.
σε καταλαβαινω, αλλα κατα βαθος ειναι θεμα εμπιστοσυνης, συμπεριφορας κλπ.
δηλαδη.
αν μου απαντουσε οτι "ε μωρε, σιγα το σοβαρο θεμα που επρεπε και να το αναφερω", θα μου βρωμουσε πολυ ασχημα... και προκειμενου να παιδευομαι, θα εφευγα νυχτα.
αν ομως μου απαντουσε " δεν το ανεφερα για να μην μπεις σε σκεψεις και ανησυχεις, μιας και πραγματικα αυτη η κοπελα δεν σημαινει τπτ για μενα, αλλα πιστευω οτι εσυ δεν θα ενοιωθες καλα", τοτε, αν του ειχα εμπιστοσυνη θα το δεχομουν. αν υπηρχαν κενα και γκριζα σημεια και σημαιες διαφορων χρωματων, θα εφευγα.
το δεχομαι.
εχει σημασια οπως το διατυπωνεις, γιατι για μενα δεν ισχυει ετσι απολυτα οπως το λες.
κι αυτο, γιατι μπορει να το εκανα κι εγω, χωρις να σημαινει κατι.
δλδ, αναλογα ποιον θα ειχα, μπορει και να του εκρυβα κατι που δεν ειναι σημαντικο αλλα μπορει να τον αναστατωσει, ενω ειμαι αθωα. χωρις να εχω κανει κατι επιληψιμο δηλαδη.
οποτε, θα το δεχομουν κι απ τον αλλον αν ηταν αξιοπιστος.
ναι, συμφωνω, ΟΜΩΣ τετοια αποδοχη θελει εναν βαθμο εμπιστοσυνης που ουτε εχει η καθε σχεση, ουτε υπαρχει απο την πρωτη στιγμη, αλλα χτιζεται.
επομενως, δεν μπορει να λειτουργησει παντα ,αλλα μονο υπο τις παραπανω προυποθεσεις.
σε γενικες γραμμες δηλαδη, θεωρω πιο αξιοπιστη συμπεριφορα το να το πει εξ αρχης.
εν τω μεταξύ, αυτό που μπαίνει κάποιος στο φόρουμ, ανοίγει ένα θρεντ, μετά εξαφανίζεται, αλλά εμείς πλακωνόμαστε από κάτω, έχει πολύ πλάκα χαχα
Καλησπέρα!Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!Εφόσον έχουν προκύψει κάποια ζητήματα θα ήθελα να διευκρινίσω ότι τα αναμνηστικά της πρώην ήταν κάπου καταχωνιασμενα προφανώς δεν ήταν σε κοινή θέα για να ζηλέψω..κατά τύχη βρέθηκαν..Κ επίσης μου είπε για την πρώην στο φροντιστήριο γιατί το έφερε κάπως η κουβέντα και ήθελε να το μοιραστεί για να είναι ειλικρινής και να μην το μάθαινα μήνες μετά και του έλεγα γιατί το κρύβεις ή αν υπήρχε ενδεχόμενη συνάντηση σε κοινή παρέα με το φροντιστήριο οπότε θα ήταν και εκείνη μαζί..
Σας απάντησα λίγο πιο πάνω βρε παιδιά!μην με κακολογείτε!χαχα
Θα σου πω μέχρι στιγμήςτι έχει γινει στις σχέσεις μου , και πες μου αν διαφωνείς με κάτι..
Ανέκαθεν οιάντρες που ημασταν μαζί ήταν πιο ζηλιάρηδες, αφού και ως γυναίκα εγω επαιρνα περισσότερη προσοχή απο το άλλο φύλο. Στις πολύ αρχές της σχέσης , κάναμε μια συζήτηση για να ξέρουμε και πού βαδίζουμε.
Όλοι μου ζήτησαν ειλικρίνεια. Αν μου έλεγε κάποιος " δε θέλω να ξέρω, προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο" πιστεψέ με δεν θα του έλεγα τίποτα. Αλλά αφού συμφωνούσαμε να τα λέμε, τα έλεγα ΟΛΑ, ότι γίνεται , ακόμη και περίεργο μήνυμα να λαμβανα θα του έδινα το κινητό να δει μόνος τουπως χειρίστηκα τη συνομιλία.
Κανένας ποτέ δεν μου έκανε σκηνή για κάατι που του είπα ( το οποίο και δεν θα μάθαινε αλλιως). Απλά αν δεν μπορούσε να ηρεμήσει ο ανθρωπος κάναμε τις προσαρμογες μας ( πχ. αλλαζα γυμναστήριο και τέλος).
Τώρα σε αυτό που λές πως θα το μάθει ...
Πες ότι μου λέει μια μέρα " θα σε περιμένω εξω απο το φροντιστήριο να βγούμε μια βολτα". Πώς θα τα κάλυπτα την ωρα που θα εβλεπε τη μούρη του πρώην?
Θεωρώ πως αν είχαμε συμφωνήσει να τα λέμε και εγω το έκρυβα θα ήμουν φαουλ. Επίσης, γιατί να μπω στη διαδικασία να ανησυχώ αν θα μάθει /δεν θα μάθει και πως θα το πάρει?
Λέω τι γινεται στα ίσια και αν δεν το εκτιμήσει δικό του πρόβλημα. Ας μην ήθελε ειλικρίνεια στη τελική.