είμαι 29 ετών....
αλλά οι εξετάσεις μου βγήκαν χάλια ...χοληστερίνη τριγλυκερίδια και σάκχαρο στα ύψη...
για αυτό πρέπει να προσέχω γιατί υπάρχει και κληρονομικότητα από την μητέρα μου που έχει ήδη πρόβλημα...
έτσι πρέπει να προσέχω και εγώ....
Printable View
είμαι 29 ετών....
αλλά οι εξετάσεις μου βγήκαν χάλια ...χοληστερίνη τριγλυκερίδια και σάκχαρο στα ύψη...
για αυτό πρέπει να προσέχω γιατί υπάρχει και κληρονομικότητα από την μητέρα μου που έχει ήδη πρόβλημα...
έτσι πρέπει να προσέχω και εγώ....
πολύ ή λίγο αυτό δεν το γνωρίζω εγώ...
σημασία έχει πως από αυτό βγήκε και κάτι καλό...
θα φτάσω στο επιθυμητό μου βάρος και θα προσπαθήσω να το συντηρήσω εφόσον υπάρχει και λόγος για να το κάνω....
ε ίσως πάρω και κανένα χαπάκι αλλά δεν πειράζει υπάρχουν πολύ χειρότερα .....
το δικό μου είναι μηδέν μπροστά σε άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι...
lipba το ύψος σου; γιατί δεν νομίζω ότι για 91 κιλά πρέπει να κάνεις εγχείριση κ δε νομίζω να σε αναλάβουν κιόλας. Μπορείς να ρωτήσεις για το μπαλόνι που μπαίνει στο στομάχι για 6 μήνες (με μέθη μόνο νομίζω) κ χάνεις καμια 20αριά κιλά αλλά κοστίζει πάνω από 1500 ευρώ νομίζω. Καλύτερα αυτό παρά εγχείριση πάντως κατ\'εμέ
http://www.gastricballoon.gr/bib_device.htm#c
lipba σου βρήκα το site όπου μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες που θέλεις. Με μέθη γίνεται πάντως.
Και αυτό βρήκα για την πτύχωση http://www.skrekas.net/surg_hem.htm
Ελπίζω να βοήθησα :)
Quote:
Originally posted by libpa
Είμαι 1,63 αλλά υπάρχει μία νέα εγχείρηση που λέγεται πτύχωση στομάχου και την κάνει μόνο ένας συγκεκριμένος γιατρός, δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω το όνομά του. Και είχε πάει μία κοπέλα με 80 κιλά και 1,70 ύψος, και τη δέχτηκε. Πήρα και τηλέφωνο, και αυτό μου είπαν. Φοβάμαι όμως. Αυτό με το μπαλονάκι τι ακριβώς είναι δεν είναι εγχείρηση; Πως στο βάζουν το μπαλονάκι δεν σου κάνουν νάρκωση; Γιατί εγώ τη νάρκωση φοβάμαι.
πλεον μπορεις να βαλεις μπαλονακι και χωρις εγχειρηση.
Μια φιλη που ειχε βαλει πιο παλια, δυστυχως δεν προλαβε αυτη την τεχνικη και ειχε αναγκαστει να κανει εγχειρηση.
Βεβαια μια ολιγολεπτη ναρκωση (η μεθη οπως λενε) ειναι σαφεστατα πιο απλη διαδικασια.
Μολις τοποθετηθει ομως χρειαζονται να ληφθουν συγκεκριμενες οδηγιες στο πως θα τρως καθως η συμπεριφορα του στομαχιου εχει αλλαξει.
Το σεναριο που ετρωγες (ας πουμε) μισο ταψι παστιτσιο δεν παιζει πια, και αυτο ειναι και το ζητουμενο.
Επισης αναγκαζεσαι να τρως με ενα συγκεκριμενο ρυθμο και οχι μισο κιλο τροφη σε 3 λεπτα....
Θα σου προτεινα να ενημερωθεις πληρως απο ενα ειδικευμενο γιατρο για να στα πει με λεπτομεριες κυριως αν η ολη διαδικασια θα μπορουσε να βοηθησει εσενα ειδικα.
Γιατι δεν σημαινει οτι ΟΛΟΙ οι παχυσαρκοι αν βαλουν μπαλονακι θα σωθουν....
Απο την αλλη ομως αν τελικα σου πει να βαλεις, το πιο πιθανο ειναι οτι θα αλλαξεις την ζωη σου.
Εχω δει αποτελεσματα σε ανθρωπους με παρα πολλα κιλα και σημερα εχουν βελτιωθει αρκετα, και ειναι πολυ κοντα στο τελικο τους στοχο.
τι μπαλονακι
οι χυμοι δεν παχαινουν ...ισα ισαQuote:
Originally posted by libpa
Οι χυμοί άκουσε η μητέρα μου ότι παχαίνουν πολύ, γιατί αυξάνουν το γλυκαιμικό δείκτη. Στην τηλεόραση το έδειξε. Όσο για την προλακτίνη, πρώτον πήγα σε διαιτολόγο και μου είπε να πάω στη γυναικολόγο να κάνω εξετάσεις γιατί δεν μπορώ να χάσω βάρος, και ανάμεσα στις εξετάσεις ήταν και η προλακτίνη, και δεύτερον το είδα στο ίντερνετ δεν ξέρω αν επιτρέπεται, εδώ http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=30719 κάτω κάτω στην πρώτη σελίδα. Λέει ότι πολλές κοπέλες που είχαν προλακτίνη πάχυναν και μία ήταν πολύ δύσκολο να τα χάσει, ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που είχα κι εγώ. Αυτά
το μπαλονακι αυτο π ειπε ο κρινο το καταπινουμε?
Προσέχτε τι θα κάνετε γιατί είναι επικίνδυνες κάποιες απο τις μεθόδους που εφαρμόζονται.Αυτή που γίνεται όπως η γαστροσκόπηση είναι η πιο απλή και σε 6 μήνες βγάζεις το μπαλονάκι.Οσο για κάτι άλλες μεθόδους εγχειρήσεις παράμψη κ.λ.π δεν είναι αστεία.Ο καλύτερος γιατρός ξέρω ότι είναι στι νοσοκομείο της Πάτρας.Πριν 4 περίπου χρόνια έκανε την επέμβαση η εξαδέλφη μου σε ενα απο τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία και το αποτέλεσμα καλύτερα να μην πω τι έγινε
εγω δεν κανω ενχειρησεις.απλαακουσα για ενα βαλονακι π το καταπινουμε.
libpa
αλήθεια παχαίνουν οι χυμοί....???όλοι....???
μακάρι γιατί αν παχαίνουν κ οι χυμοί................!!!!!!!!!!!!!!
το μοναδικο πιστευω που εχει σημασια για να αδυνατισει καποιος ειναι να αλλαξει τις διατροφικες του συνηθειες, μαζι με ασκηση...τωρα αν δεν γουσταρει την γυμναστικη (το πιο πιθανο...χιχιχι...), να προσεχει οι καθημερινες καυσεις να ειναι πιο πολλες απο οτι η καταναλωση θερμιδων...τοτε χανεις...αν αποφευγεις τα γλυκα και τα λιπαρα ακομα καλυτερα...και εγω αρχισα να προσεχω και να κανω ποδηλατο...δεν μου αρεσει η λεξη διαιτα, γιατι το μυαλο μου παει στην στερηση...διατροφη μου αρεσει καλυτερα:)...και κατα βαθος αυτο ειναι που πρεπει να κανουμε...
ΥΓ η γυμναστικη ελευθερωνει ενδορφινες...και σε κανει να νιωθεις πιο καλα...καλη μας συνεχεια λοιπον:D
εγώ γιατί δεν μπορώ να κάνω δίαιτα,ακόμα και η βουλιμία για μένα είναι πολύ πιο εύκολη....!!!!!
Έτσι ακριβώς...Όταν κάποιος μπει στο τριπάκι να αποκαλεί την προσπάθειά του \"δίαιτα\", ήδη έχει κάνει ένα βήμα προς την αποτυχία...Αυτό που πρέπει κανείς να κάνει είναι να υιοθετήσει μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα περιλαμβάνει τα πάντα και να βάλει στόχο τη μικρή εβδομαδιαία απώλεια (γύρω στο μισό κιλό).
Ο μόνος τρόπος να χάσει κανείς βάρος είναι η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική. Όλα τα άλλα είναι άρες μάρες κουκουνάρες. Το αδυνάτισμα είναι ζήτημα φυσικής-όταν καίμε περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) από αυτή που καταναλώνουμε, αδυνατίζουμε. Τόσο απλά.
τόσο απλά...???χαχαχα
libpa μου, οι χυμοι ΔΕΝ παχαινουν! Φυσικα, αν πινεις παρα πολλους χυμους την ημερα δεν θα χασεις κιλα, γιατι εχουν αρκετες θερμιδες (σκεψου μονο οτι ενα ποτηρι μπορει να αποτελειται απο 3-4 φρουτα, γι αυτο), αλλα μαζι με τις θερμιδες περιεχουν και βιταμινες, φυτικες ινες και ΚΑΘΟΛΟΥ λιπος!!!
Επισης, ουτε ο υψηλος γλυκαιμικος δεικτης παχαινει! Αυτο που κανει ειναι να δημιουργει αποτομα σκαμπανεβασματα στην γλυκοζη που βρισκεται στο αιμα, και αρα να δυσκολευει το εργο της διαιτας, καθως δημιουργει ανισορροποιες στην αισθηση της πεινας. Δηλαδη, οσο κρατας την γλυκοζη σταθερη στο αιμα, τοσο λιγοτερο πεινας.
Επισης, ουτε οι υδατανθρακες ειναι καταστροφικοι. Ισα ισα, βρισκονται στην βαση της διατροφικης πυραμιδας οταν προσλαμβανονται μεσω τροφων οπως τα δημητριακα, το ψωμι, τα ζυμαρικα, ολα ομως ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ!!! Οι υδατανθρακες ειναι απαραιτητοι για να μας δωσουν ενεργεια για να μπορουμε να ανταπεξελθουμε στις απαιτησεις της ημερας και προκαλουν την αισθηση του κορεσμου που διαρκει.
Τα παν στην σωστη διατροφη ειναι να καταναλωνουμε καποιες ποσοτητες απο ΟΛΕΣ τις ομαδες τροφων, ακομα και λιπαρα!
Χανει πολυ πιο ευκολα κιλα ακομα και να καταναλωσεις λιγες παραπανω θερμιδες που εχουν προελθει απο φρουτα, χυμους και ακατεργαστους, παρα λιγοτερες θερμιδες που τις εχει παρει απο λιπαρα και επεξεργασμενους υδατανθρακες (οπως ειναι η ζαχαρη).
Α, και καποτε πιστευαν οτι τα φρουτα παχαινουν και τα απαγορευαν απ τις διαιτες. Που να ηξεραν οι αμοιροι οτι δεν εχει σημασια μονο το συστατικο, αλλα και η ποιοτητα του, καθως οι υδατανθρακες των φρουτων μεταβολιζονται πολυ πιο αποτελεσματικα απ τους υδατανθρακες πχ του ασπρου ψωμιου.
Τα ίδια και εγώ, από 56 κιλά 80!!!!!!!!!!!!!Δεν το πίστευα..:( Το χειρότερο για μένα είναι τα ρούχα που έχω στην ντουλάπα και δε μπαίνουν, αυτό με ρίχνει. Έχω μήνες να κοιταχτώ σε ολόσωμο καθρέφτη. Τα αντικαταθλιπτικά δεν παχαίνουν αυτά καθεαυτά, απλά μειώνουν πολύ το μεταβολισμό και για να μη δουλευόμαστε, όταν είμαστε χάλια ψυχολογικά κατεβάζουμε τεράστιες ποσότητες φαγητού και όχι φρούτα, αλλά σοκολάτες, σουβλάκια κτλ. Πάντως libpa μην το λες αυτό για την κατάθλιψη γιατί εγώ αν δεν έκανα θεραπεία το πιο πιθανό ήταν να φτάσω στην αυτοκτονία, οπότε καλύτερα χοντρή παρά νεκρή!!!Πάντως και με τη συνεχή στέρηση κάποια στιγμή λυγίζεις και τρως τον άμπακο! Εγώ αυτό που θέλω είναι να φτιάξω τη διατροφή μου και όσο το δυνατόν να μη στερούμαι βασικά συστατικά γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία μας. libpa, πιστεύω πως έχει μπλοκάρει ο μεταβολισμός από τα σταμάτα-ξεκίνα δίαιτες! Και μένα τα ίδια.. Πράσινο τσάι αυξάνει λένε 37% το μεταβολισμό!
Σωστα, chr1986!
Επισης, η γυμναστικη βελτιωνει τον μεταβολισμο, καθως και το πρωινο!! Δηλαδη, οταν τρως καλο φαγητο (ποιοτικα, και οχι απαραιτητα ποσοτικα) το πρωι, ενεργοποιειται ο μεταβολισμος και αυξανει τις καυσης καθ\'ολη την διαρκεια της υπολοιπης ημερας!
libpa μου, το οτι μπορεις να αλλαξεις τον μεταβολισμο σου ισχυει. Ουτως ή αλλως, αποτελει μια αμυνα του οργανισμου. Τι εννοω? Οτι οταν ο οργανισμος βρεθει σε συνθηκες στερησης ενεργειας, δηλαδη δεν προσλαμβανει οσο φαγητο χρειαζεται (υποθερμιδικες διαιτες), τοτε μειωνει τον ρυθμο που μεταβολιζει την τροφη ή τις φυσικες αποθηκες ενεργειας (μυες και λιπωδης ιστος), ωστε να διατηρησει οσο περισσοτερο γινεται τα αποθεματα που εχει. Αυτο συμβαινει με ολους τους ζωντες οργανισμους. Γι αυτο και ειναι τοσο σημαντικο να γυμναζομαστε παραλληλα με την διαιτα, γιατι με αυτον τον τροπο \"αναγκαζουμε\" τον οργανισμο να διατηρει σε υψηλο ρυθμο τον μεταβολισμο, αφου χρειαζεται ενεργεια για να κινησει τους μυες.
Ο μεταβολισμος δεν μπορει να \"χαλασει\", απλως μεταβαλλεται. Το προβλημα ειναι οτι οταν περναμε φασεις διαιτας και αμεσως μετα βουλημιας κανουμε το εξης: με την διαιτα μειωνουμε τον μεταβολισμο, και οταν ερθει η κριση της βουλημιας και αρχισουμε να τρωμα τα κερατα μας, ο μεταβολισμος παραμενει σε χαμηλα επιπεδα, δεν γινονται καυσεις και ολα αποθηκευονται σε λιπος. Γι αυτο παιρνουμε ξανα τα κιλα τοσο γρηγορα! Ο μεταβολισμος δεν μπορει να προσαρμοστει τοσο γρηγορα, θελει τον χρονο του.
Ξερω, σε ολους ειναι δυσκολο να στερηθουν καποιες απολαυσεις. Απλως ειναι σημαντικο να καταλαβουμε οτι ειναι πολυ δυσκολοτερο να αδυνατισουμε τρωγοντας φαγητα που μας αρεσουν σε πολυ μικρες ποσοτητες παρα φαγητα που θεωρουμε ανοστα αλλα σε μεγαλυτερες ποσοτητες. Πρεπει να αναμενουμε οτι δεν θα εχουμε τα αποτελεσματα που θελουμε!
Εγώ πάντως με το πράσινο τσάι και σωστή διατροφή είχα δει τρομερά αποτελέσματα. Και έκανα και τις παρασπονδίες μου μία φορά την εβδομάδα.:D Γενικά πιστεύω πως ο οργανισμός είναι μία μηχανή: πρέπει να σέβεσαι τις δυνατότητες που έχει και να του δίνεις σταθερές ποσότητες τροφής για να λειτουργεί κανονικά. Εγώ μία ζωή ήμουν από την υπερβολική δίαιτα στη βουλιμία και νομίζω ο μεταβολισμός μου είναι dead αυτήν την στιγμή..:(
χεχεχε! Δεν εχω ιδεα για το πώς ξερω τοσα για τον μεταβολισμο..... Ισως φταιει εν μερει το οτι σπουδαζω βιολογικο αντικειμενο.
Αν δεν ακολουθουσες προγραμμα υγιεινης διατροφης οσο γυμναζοσουν (το περπατημα που λες), δεν ειναι παραλογο να μην ειδες αποτελεσμα. Το παν ειναι συνδυασμος. Γιατι οσο και να γυμναζεσαι, αν δεν μειωσεις στα φυσιολογικα επιπεδα τις ποσοτητες και δεν βελτιωσεις την ποιοτητα της τροφης που καταναλωνεις, ισα ισα μπορει να παχυνεις, αντι να αδυνατισεις, γιατι με την γυμναστικη ανοιγει λιγο η ορεξη!
Η σωστη διατροφη πρεπει να περιλαμβανει ολες τις ομαδες τροφιμων, σε φυσιολογικες ποσοτητες παντα! Και αναλογα με το τροφιμο πρεπει να καταναλωνεται με συγκεκριμενη συχνοτητα μεσα στην εβδομαδα, ή τον μηνα. Δεν ειναι ολες οι διαιτες ιδιες. Πολλες στερουν απ τον οργανισμο ολα τα θρεπτικα που εχει αναγκη για να λειτουργησει σωστα. Ας πουμε οι πρωτεινικες διαιτες οπου καταναλωνεις πολυ κρεας και ελαχιστους υδατανθρακες, ναι μεν σε βοηθαει να καψεις λιπος, αλλα απ την αλλη δεν σε χορταινει και επισης δεν σου παρεχει την ενεργεια που χρειαζεσαι για να ανταπεξελθεις στις απαιτησεις της ημερας. Αυτη την ενεργεια την περνουμε απ τους υδατανθρακες.
για να χάνεις και να παίρνεις σε μια μέρα, μάλλον δεν είχες χάσει κιλά (λίπος, που ειναι και το ζητούμενο) αλλά υγρά.
πάντως και το τσάι με μέτρο, μου έχει πει γιατρός ότι επιβαρύνει το συκώτι σε μεγάλες ποσότητες!
Κοίτα εγώ έπινα 1 φλιτζάνι στο τέλος της ημέρας, αργά το βράδυ...κάτι σαν \"καθαρισμός\". Στην αρχή το έπινα με 1/2 κουταλιά ζάχαρη και μετά κατάφερα χωρίς καθόλου. Τώρα που προσπαθώ να προσέξω (4 ημέρες, μη νομίζετε) πίνω πάλι 1 φλιτζάνι, άντε 2 αν είμαι αρκετές ώρες σπίτι αλλά με μισή κουταλιά μέλι, δε μπορώ να το πιω σκέτο:( Πιστεύω ρε παιδιά ότι οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες.. αν δε λυγίσεις μετά τα καταφέρνεις.. Αυτό που δεν πιστεύω με την καμία είναι αυτό που λένε για το πολύ νερό. Έχω πιέσει τον εαυτό μου κατά καιρούς (γιατί δεν είμαι φαν καθόλου) αλλά δεν είδα διαφορά. libpa, γιατί σε κορόιδευαν στο άλλο site?:o
καλη μου απο τα φαρμακα ειναι!εγω με το ρισπερνταλ ειχα βαλει κιλα!με το σεροκουελ καταφερα να χασω!
Μη μασάς libpa!! Θα είναι από αυτές-ούς τις-τους πορωμένους-ες που τη βγάζουν με στήθος κοτόπουλου και φρυγανιά!!:D Δεν ξέρουν τί πάει να πει απόλαυση...!!:P Ναι, χάλια και το σεξ με τα χάπια! Όταν έπαιρνα τα efexor δεν είχα καθόλου διάθεση.. Τώρα κυριλέ! (thank god!!!!!!!!) Ρε συ αν τα αλλάξεις ίσως υποτροπιάσεις, δεν ξέρω τις φοβάμαι τις αλλαγές, πρόσεχε.. Μην αγχώνεσαι για τους γιατρούς, είναι υποχρεωμένοι να σε βοηθήσουν και δικαίωμά σου που έφυγες από την παλιά.:)
και η δική μου γνώμη είναι ότι τα αντικαταθλιπτικά αυξάνουν το βάρος.Εγώ πήρα κιλά ακόμη και με το λαντός που υποτίθεται υποστηρίζει δίαιτες.Φυσικά μαζί με αυτό και όλες τις γνωστές παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών, ερωτική επιθυμία μηδέν.Κυκλοφορεί τώρα ενα νέο αντικαταθλιπτικό, που δεν έχει καμμία απο τις γνωστές παρενέγειες αλλά αυτό πρέπει να κρίνει ο ειδικός σε ποιούς μπορεί να χορηγηθεί.Τα κιλά πιστεύω πως χάνονται όταν ράψουμε το στόμα μας.Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος να χάσεις κιλά είναι να ελαττώσεις την ποσότητα και τα γλυκά.Συμπτωματικά λόγω της κορτιζόνης που μου χορηγείται αναγκάστηκα να τρώω απ όλα μεν αλλά τελείως ανάλατα και φυσικά αποφεύγω και την ζάχαρη.Εχω χάσει 7-8 κιλά σε μικρό διάστημα.Βασικό επίσης να πίνουμε πολύ νερό.Τα έκανα λόγω ανωτέρας βίας όχι γιατί το επέλεξα και είδα αποτελέσματα θεαματικά.
Δυστυχώς δεν ξέρω κανέναν που να μην έχει πάρει κιλά με τα αντικαταθλιπτικά όσο και αν το αρνούνται οι γιατροί, αλλά όταν χρειάζεται δεν μπορείς να μην τα πάρεις.Το θέμα είναι ότι τα κιλά,χειροτερεύουν την ψυχολογία μας.....
παιδια εγω εχανα παρα πολυ αργα,για να χασω μισο κιλα επρεπε να περασουν βδομαδες
τις τελευταιες 2 εβδομαδες εχασα σχεδον 3 και κιλα .3600 για την ακριβεια.
με διατροφη,30-40 λεπτα ποδηλατακι,και το σημαντικοτερο με πολυ ανεβασμενη ψυχολογια και πεισμα για να κανω βολτες ανετα το καλοκαιρι στη παραλια:P
καθε φορα που με πιανουν τα ψυχοσωματικα μου δεν το ριχνω στα πατατακια αλλα στα καροτακια με ξυδακι.
:) Eχεις δικιο σε αυτο που λεςQuote:
Originally posted by γιώτα2
Δυστυχώς δεν ξέρω κανέναν που να μην έχει πάρει κιλά με τα αντικαταθλιπτικά όσο και αν το αρνούνται οι γιατροί, αλλά όταν χρειάζεται δεν μπορείς να μην τα πάρεις.Το θέμα είναι ότι τα κιλά,χειροτερεύουν την ψυχολογία μας.....
Αλλα οχι τα αντικαταθλιπτικα παχαινουν ,αλλα φαντασου να εισαι σε αδρανεια και να κοιτας ενα τοιχο ολη μερα και να μην μπορεις ουτε για δουλεια να πας ?
Αυτο συνεπαγεται,με μηδεν καψιμο θερμιδων
Και τα αντικαταθλιπτικα,στην αρχη ενισχυουν την αδρανεια πιο πολυ ,μεχρι να αρχισουν να δουλευουν στον οργανισμο σου
Αυτος για μενα ειναι ο λογος, που αρκετοι νομιζουν οτι τα φαρμακα παχαινουν
σοφτ ναι αλλα επιβραδυνουν και το μεταβολισμο!Quote:
Originally posted by soft
:) Eχεις δικιο σε αυτο που λες
Αλλα οχι τα αντικαταθλιπτικα παχαινουν ,αλλα φαντασου να εισαι σε αδρανεια και να κοιτας ενα τοιχο ολη μερα και να μην μπορεις ουτε για δουλεια να πας ?
Αυτο συνεπαγεται,με μηδεν καψιμο θερμιδων
Και τα αντικαταθλιπτικα,στην αρχη ενισχυουν την αδρανεια πιο πολυ ,μεχρι να αρχισουν να δουλευουν στον οργανισμο σου
Αυτος για μενα ειναι ο λογος, που αρκετοι νομιζουν οτι τα φαρμακα παχαινουν
επισης αυξανουν την ορεξη!
αυτο ειπα καλη μου ,οτι τον επιβραδυνουν δεν ειπα κατι αλλο
\" Αυτο συνεπαγεται,με μηδεν καψιμο θερμιδων\"
δεν ξερω να το εξηγησω καλυτερα αλλα αυτο ενοουσα,οπως το ειδα στο εαυτο μου :)
Αλλα οταν αισθανθηκα καλυτερα,και πιο δυνατη,αυτο δεν με εριξε
Ισα ,ισα που βρηκα μια πολυ καλυτερη διεξοδο για τα νευρα μου ,και για το σωμα μου,και δουλεψε καλα,γιατι ξαναπηρε προς ο μεταβολισμος μου
Αν και παντα το ειχα ,το θεμα της ασκησης ,αφου υπηρξα αθλητρια σε ομαδικο παιχνιδι επαγγελματικα για πολλα χρονια
αυξάνουν την όρεξη τα αντικαταθλιπτικά ή προσπαθώντας να βρούμε άλλες πηγές ευχαρίστησης πέφτουμε στα σοκολατοειδή με μανία;προσωπικά είχα πάθει εξάρτηση με την σοκολάτα...λίγο το ένα λίγο το άλλο δύσκολο είναι να τα πάρουμε;Υπομονή Libra κάνε την θεραπεία σου για να βρείς την δύναμη να τακτοποιήσεις μετά και τα υπόλοιπα.
αυτο ειναι ενα θεμα,αλλα για μενα οπως δουλεψεQuote:
Originally posted by γιώτα2
αυξάνουν την όρεξη τα αντικαταθλιπτικά ή προσπαθώντας να βρούμε άλλες πηγές ευχαρίστησης πέφτουμε στα σοκολατοειδή με μανία;προσωπικά είχα πάθει εξάρτηση με την σοκολάτα...λίγο το ένα λίγο το άλλο δύσκολο είναι να τα πάρουμε;Υπομονή Libra κάνε την θεραπεία σου για να βρείς την δύναμη να τακτοποιήσεις μετά και τα υπόλοιπα.
οχι σαν πηγη ευχαριστησης αλλα σαν{δεν εχω να κανω κατι αλλο και το φαγητο ηταν τελετουργια }, γιατι μονη μεσα στο σπιτι ,με συντροφια την καταθλιψη ηταν μια πραξη ,ισως να φαινεται περιεργο που μου εδινε την αισθηση οτι κατι κανω
Τα περισσοτερα αντικαταθλιπτικα και αντιψυχωσικα παχαινουν δυστυχως. Αν και οι παρενεργειες διαφερουν απο ατομο σε ατομο, κλινικα θεωρειται αποδεδειγμενο, μη βλεπετε που οι φαρμακοβιομηχανιες δεν σκιζονται να το ανακοινωσουν. Εμενα τα zyprexa με ειχαν κανει αλλον τοσο, και επαιρνα την ελαχιστη δοση (ηταν για αντιμετωπιση της καταθλιψης.) Οι σεξουαλικες παρενεργειες επισης διαβοητες και σε ορισμενα αντικαταθλιπτικα μπορει να ειναι μη αναστρεψιμες. Προσωπικα για αυτο το λογο τον τελευταιο και μονο ειχα ορκιστει να μην παρω σεροτονεργικο φαρμακο ουτε με απειλη οπλου. Ειναι αλλωστε σκανδαλωδης η απροθυμια επι σειρα ετων των ερευνητικων κεντρων να ερευνησουν το ενδεχομενο μη αναστρεψιμων σεξουαλικων παρενεργειων τοσο στα αντικαταθλιπτικα οσο και σε αλλα φαρμακα που εχουν κανει ζημια σε κοσμο κατα καιρους (propecia, ορισμενα αντισυλληπτικα κλπ)
εγω δεν το εψαξα ετσι, oboro ημουν ενα ατομο με πολυ ενεργεια ,απο το πρωι μεχρι το βραδυ.κανοντας διαφορα ,και καμια φορα ελεγα {να ειχε περισσοτερες ωρες το 24ωρο}γιατι δεν προλαβαινα
οταν κολλησα,τα κιλα που πηρα τα απεδωσα στην αδρανεια ,και στις βουτιες στο ψυγειο απο τα νευρα μου,γιατι βαθια μεσα μου δεν μπορουσα να με αποδεχτω ετσι,και ηταν μια διεξοδος
Οποτε για μενα θα πω οτι ετρωγα για να ειμαι ενεργη καπως,για να αισθανομαι οτι κατι κανω
Οσο αναφορα {τις σεξουαλικες παρενεργειες τοτε}, τις απεδωσα στην διαθεση μου,που δεν ηταν και απο τις καλυτερες,αφου αισθανομουν οτι ειμαι τελειως αντισεξουαλικη,και μη ποθητη,και γενικα δεν μου αρεσα καθολου
Παρολο που συνεχιζω φαρμακευτικη αγωγη,εχοντας βγει απο ολα τα παραπανω και αλλα τοσα, {οχι ολα} βρηκα ξανα τον ρυθμο μου,με τις οποιες πτωσεις εχω εκαστοτε
Nα προσθεσω,για να μην υπαρξουν παρερμηνειες,οτι στην {αρχη}οχι διαθεση για φαγητο,αλλα ουτε διαθεση για νερο
Και εντάξει, όταν σκέφτομαι τί έχω περάσει λέω ok, τα κιλά είναι το λιγότερο αλλά σε χαλάει ρε γμτ.. Δε βολεύεσαι, πονάει η μέση, τα πόδια.. Αστο καλό πια!!:mad:
Οχι και ευτυχως... Με τα SSRI εμφανιζεται το συγκεκριμενο προβλημα (συνδρομο βασικα). Σπανιο μεν, αλλα καταστροφικο. Απο οσο γνωριζω με την αλλαγη η διακοπη των αντιψυχωσικων υποχωρουν τα συγκεκριμενα συμπτωματα... Τωρα ποιος τολμα να αλλαξει φαρμακο ειναι μια αλλη ιστορια (για διακοπη ελπιζω να μην το σκεφτεται καν.) Ελπιζω μελλοντικα να υπαρχουν περισσοτερα αντιψυχωσικα οπως το Geodon η το Abilify που δεν ειναι αντικουκου. Επισης μια νεα γενια αντικαταθλιπτικων ειναι στα σκαρια που φαινεται πως δεν εχουν τετοιοες παρενεργειες (δρουν και πιο αμεσα.) Αυτο που με εξοργιζει ειναι το ολο κουκουλωμα ακομα και απο τους γιατρους που βλεπουν τις παρενεργειες σε καθημερινη βαση στους ασθενεις τους.
Α, και με εμενα καπως ετσι ηταν, μη νομιζεις. Ολα τα χρονια που ειχα καταθλιψη ετρωγα για να αισθανομαι καλυτερα, βασιζομενος στον καλο μεταβολισμο μου για να αποφευγω καπως τις συνεπειες. Αλλα ρε συ, με το zyprexa ο μεταβολισμος μου εφαγε μεγαλη φλασια. Μεσα σε ενα 9μηνο ειχα παρει 35 κιλα... Ελεος. Εννεα μηνες αφοτου μου το σταματησε σταδιακα ο γιατρος μου (δεν με ωφελουσε αλλωστε), ειχα γινει στυλακι. Ευτυχως με το risperdal δεν ειχα τετοιο προβλημα, κι ας με ειχε κανει ζομπι. Η σεξουαλικη διαθεση μου δεν επηρεαστηκε απο κανενα φαρμακο, ευτυχως. Βασικα δεν ειναι ευκολο να καταλαβει κανεις τι τον επηρεασε και πως σε τοσο δυσκολες περιοδους... Μου πηρε πολλα χρονια να ξεμπλεξω το κουβαρι διαθεση-μεταβολισμος-ψυχοσωματικα-φαρμακα.Quote:
Originally posted by soft
εγω δεν το εψαξα ετσι, oboro ημουν ενα ατομο με πολυ ενεργεια ,απο το πρωι μεχρι το βραδυ.κανοντας διαφορα ,και καμια φορα ελεγα {να ειχε περισσοτερες ωρες το 24ωρο}γιατι δεν προλαβαινα
οταν κολλησα,τα κιλα που πηρα τα απεδωσα στην αδρανεια ,και στις βουτιες στο ψυγειο απο τα νευρα μου,γιατι βαθια μεσα μου δεν μπορουσα να με αποδεχτω ετσι,και ηταν μια διεξοδος
Οποτε για μενα θα πω οτι ετρωγα για να ειμαι ενεργη καπως,για να αισθανομαι οτι κατι κανω
Οσο αναφορα {τις σεξουαλικες παρενεργειες τοτε}, τις απεδωσα στην διαθεση μου,που δεν ηταν και απο τις καλυτερες,αφου αισθανομουν οτι ειμαι τελειως αντισεξουαλικη,και μη ποθητη,και γενικα δεν μου αρεσα καθολου
Παρολο που συνεχιζω φαρμακευτικη αγωγη,εχοντας βγει απο ολα τα παραπανω και αλλα τοσα, {οχι ολα} βρηκα ξανα τον ρυθμο μου,με τις οποιες πτωσεις εχω εκαστοτε
Nα προσθεσω,για να μην υπαρξουν παρερμηνειες,οτι στην {αρχη}οχι διαθεση για φαγητο,αλλα ουτε διαθεση για νερο
παιδια το 2004 αντιμετωπισα μια καταστροφη επαγγελματικη , με αποτελεσμα καταθλιψη και μετα εφεξορ ,επειτα απο 4ετη χρηση ανακαλυψα οτι οι τρασαμινανσες ειναι 40 μοναδες πανω απο τα επικυνδινα ορια για 3 χρονια . ενημερωσα τον ψυχιατρο και μου ειπε δεν πειραζει , εκτος απο τα κιλα που πηρα , ,τι κανω εκτος απο τα κιλα που σημερα επειτα απο 10 μηνες σε προγραμμα διατροφολογου απο 136 ειμαι 101 , σχετικα με τις τρασαμινανσες στο συκοτι , με φοβιζει πολυ ασχετα αν ο ψυχολογος ειναι αδιαφορος. Σχετικα με την καταφλιψη υπαρχει βελτιωση , μου ειπε να παιρνω την ευδομαδα 12 χαπια στο συνολο . Υπαρχει καποια προταση σας για να ανατρεξς ?