Όλα πιστεύω είναι θέμα οργανισμού.
Αλλά για το αναφρανιλ δεν έχω ακούσει ότι ανοίγει την όρεξη
Printable View
This double-blind controlled study examines the impact of clomipramine when taken by an anorexia nervosa population, refeeding in hospital, over and above that generated by the established treatment programme. Of the 16 patients studied, all reached their target weights including three who asked to leave the study. Clomipramine was significantly associated with increased hunger, appetite and energy intake. It tended, though, to be associated with a reduced rate of weight gain, possibly because activity was increased. Patients receiving clomipramine were more stable in their eating habits and maintained body weight better than those on placebo after leaving the trial. These findings indicate the sensitivity of the hypothalamus to changes in body weight. Clomipramine, which is known to act at a hypothalamic level, seems to influence hunger, appetite and dietary intake according to the body weight of the patient. The threshold weights which have been shown to trigger hypothalamic sexual responses, may also influence hunger, appetite, motility and voluntary energy intake.
Εχω κολλησει στα 92-93 κιλα,ειχα φτασει και 100 κιλα,πρωτη φορα στη ζωη μου ημουν τοσο υπερβαρος,ξεκαθαρα παρενεργεια των αντικαταθληπτικων,η ορεξη ανοιγε και ετρωγα χωρις να το καταλαβαινω,παροτι ξεκινησα διαιτολογιο,δυστυχως δεν μπορω σε αυτη τη φαση να το τηρησω οπως πρεπει και δεν εχω τον απαραιτητο χρονο/διαθεση/χρημα να πηγαινω για γυμναστικη,ειτε σε γυμναστηριο,ειτε εστω περπατημα,ποδηλατο(με τοσο κακο καιρο δεν γινεται αλλωστε).
Πρεπει να πεσω στα 78 κιλα περιπου για να ερθω σε δεικτη μαζας σωματος κοντα στο 25-26 που ειναι και το φυσιολογικο απο αποψη υγειας,εχω απογοητευτει το τελευταιο διαστημα.
Άσε, εγώ 15mg remeron παίρνω και έχω πάρει έξι κιλά και το σπλαχνικό λίπος διπλασιάστηκε. Αφενός μου έχει ανοίξει την όρεξη, δεν γυμνάζομαι κιόλας. Αλλά ξεκίνησα πάλι τρέξιμο, θα το προσπαθήσω. Την άσκηση τη χρειάζομαι και για ψυχολογικούς λόγους
30 κιλά σε 1 χρόνο??? Εγώ από 67 κιλά είχα φτάσει 93..μέσα σε 3 μήνες πρώτη φορά στη ζωή μου με αγωγή: αντιψυχωσικό seroquel XR 500, αντικαταθλιπτικό cipralex, και stedon 10mg για τον ύπνο.
Μου είχε ανοίξει η όρεξη τόσο πολύ που έτρωγα διπλές και τρίπλες μερίδες συνήθως . Όλα τα παλιά μου ρούχα δεν μου έκαναν και το κακό ήταν πως όλο το βάρος σε μένα πήγαινε στην κοιλιά, με δυσκολία έδενα τα κορδόνια απ τα παπούτσια.
Οι φίλοι μου λέγανε σταματά να τρως και κάνανε πλάκα τύπου πόσο μηνών έγκυος είσαι. Οι κοπέλες μου λέγαν ότι μου πάει έτσι και ότι τις αρέσει που έχω μάγουλα και κοιλιά.
Δεν ξέρω αν θα τα έχανα ποτέ αν δεν δούλευα 12 ώρες στον ήλιο για 4 μήνες..
Θα ξεκινησω και εγω ξανα τρεξιματακι,1 ωρα ασκησης,περματημα,ποδηλατο ,τζοκινγκ,4 φορες την εβδομαδα μινιμουμ,σε συνδιασμο με μια διατροφη που θα αποφευγουμε παχυντικα φαγητα,μειωση μεριδας/ποσοτητας,4 γευματα,απλα θελει αυτοπειθαρχια και πεισμα,οταν μπει το νερο στο αυλακι και τα πρωτα κιλα χανονται,τοτε θα ερθει η αυτοπεποιθηση οτι τα καταφερνεις και συνεχιζεις εως οτου νιωθεις εσυ με συγκεκριμενα κιλα καλα για τον εαυτο σου.Δυστυχως τα αντικαταθληπτικα,ειναι προβλημα σε αυτο.
Παιδια, καλημερα..και γω μολις ξεκινησα remeron 15mg για τον υπνο .Παιρνω δλδ μισο καθε βραδυ, μετα απο ενα τριμηνο απιστευτης αυπνιας και διαταραχων που δεν αντεχα αλλο χωρις να παιρνω κατι. Ηπια καταθλιψη μου διεγνωσε ο γιατρος και για να βοηθηθω ως προς τον υπνο μολις μου τα χορηγησε. Ακομα και με 15 mg θα παχυνω? Να αγχωθω και με αυτο δλδ τωρα?!
Βασικά παχαινει το ρεμερον γιατί αυξάνει την όρεξη. Οπότε από σένα εξαρτάται να ελέγξεις τι θα τρως, πότε θα τρως (δηλαδή όχι πολύ το βράδυ), να ασκεισαι ώστε να καις θερμίδες κλπ.
Καταλαβα..Μαλιστα...απλα με αγχωσε το ενδεχομενο να επιβραδυνει το μεταβολισμο ουτως η αλλως και κατ επεκταση να μην μπορω να ελεγξω την κατασταση..Σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση, με ηρεμησες αρκετα! Ελπιζω να με βοηθησει το χαπι και να μη χρειαστει να ταλαιπωρηθω κι αλλο
Βοηθάει πολύ το ρεμερον στον ύπνο και μάλιστα πολύ γρήγορα. Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας που το πήρα κοιμόμουν πολύ καλά. Και στη διάθεση θα σε βοηθήσει. Αυτό με τον μεταβολισμό ισχύει πιο πολύ για μεγαλύτερη δόση. Κυρίως στην αρχή σου ανοίγει την όρεξη, μετά συνηθίζεις. Αν παρόλα αυτά δεις ότι δεν το ελέγχεις, θα το συζητήσεις με τον γιατρό σου τότε. Εγώ 15mg παίρνω, είμαι 79 κιλά με 1,79 ύψος. Παίρνω το ρεμερον δύο χρόνια, έχω πάρει γύρω στα τέσσερα κιλά είναι αλήθεια αλλά δεν ασκουμαι.
παίρνω zyprexa το οποίο προκαλεί αύξηση βάρους.. πρέπει να χω πάρει 10-15 κιλά τουλάχιστον
Καταλαβα!! Α 4 κιλα σε 2 χρονια δεν ειναι τραγικο, θα μπορουσε να ειναι στα πλαισια νορμαλ ,συγκυριακγς αυξησης βαρους..εγω ειμαι ακομα στην αρχη, τρια βραδια εχω παρει απο 15mg και ακομα δεν εχει στρωσει ο υπνος μου.Εννοω αποκοιμιεμαι κανονικα, οπως παντα, απλα δεν συντηρειται αυτη η κατασταση..ξυπναω κατα τη διαρκεια της νυχτας και μετα δεν ξανακοιμαμαι ή λαγοκοιμαμαι. Ειναι νωρις ακομα για να δειξει. Και επι 2 χρονια εισαι στα 15 mg? Δεν χρειαστηκε ν αυξησεις δοση ε?
Το ζυπρεξα επειδη επιβραδυνει μεταβολισμο πιστευετε ή σας ωθησε να τρωτε περισσοτερο? Μεγαλη μλκια αυτο με τα αντικαταθλιπτικα παντως παιδια...
τελικά τα αντικαταθλιπτικά παχαίνουν?
Οχι ολα, αναλογα το φαρμακο τη δοσολογια και τη διαρκεια
Εμένα τις πρώτες τρεις μέρες μου προκαλούσε συχνουρια στον ύπνο. Μετά έστρωσε. Δυστυχώς δεν με καλύπτει πια, το αύξησα για λίγο, το ξαναμειωσα, είμαι σε δίλημμα λόγω του προβλήματος με τον μεταβολισμό που προκαλεί σε πιο μεγάλη δόση. Κατά τα άλλα δεν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα απ'το φάρμακο, το έπαιρνα και παλιότερα για πολλά χρόνια, το είχα πάρει και σε πολύ μεγαλύτερη δόση (60mg) αλλά δεν θέλω να το ξαναπάω πιο πάνω από 15 mg γιατί τότε είχα πάρει πάνω από δέκα κιλά . Θα δω τι θα κάνω. Ίσως δοκιμάσω κάποιο άλλο στην άδεια μου.
Χαχχα γελαω γιατι εχω και γω συχνοουρια τωρα στην αρχη...αν και 15 mg ..αρα αμα μεινω στα 15mg, το κοντρολαρω...αν δω οτι δεν πιανει, καλυτερα να πω του γιατρου να μου συνταγογραφησει αλλο χαπι, γιατι αυτο ειναι θανατος στον τομεα βαρος
Είμαι 3,5 μήνες αγωγή με ζολόφτ σε εμένα δεν γίνεται το θαύμα να αυξηθεί η όρεξη μου νομίζω έχει και λίγο κοπεί και είμαι πολύ αδύνατη,ο ψυχ μου είπε μην περιμένεις να πάρεις κιλά απο τα χάπια...
Ζολοφτ ε? Αμα μου κανει καμια νιλα το ρεμερον αυτο θα του πω να μου γραψει.. παλιοτερα ειχα παρει ζολοτριν αλλα μου προκαλουσε αυπνια
Βρε παιδιά..
Να το θέσω..κομψά, πολύ επιπλαιοτητα επικρατεί με αυτά τα φάρμακα.
Όλα αυτά, έχουν επίδραση στις λεπτές λειτουργίες του εγκεφάλου, και κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός.
Δεν είναι...μπλουζάκια, μου πάει το μπλε καλύτερα από το κόκκινο...
Προσοχή..
Το καλό με το ρεμερον είναι ότι αν εξαιρέσουμε την αύξηση της όρεξης και τη συνακόλουθη (συνήθως) αύξηση βάρους, δεν έχει παρενέργειες σε αντίθεση με τα SSRI, που προκαλούν μείωση λίμπιντο, δυσκολία οργασμού, ζαλάδα κλπ τουλάχιστον τους πρώτους μήνες. Οπότε έχει δίκιο ο Kostas 62, δεν είναι να αλλάζουμε φάρμακο αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος και η επιλογή του επόμενου φαρμάκου πρέπει να γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια.
Mεσα σε λιγους μηνες,μετα απο ληψη seroxat και στη συνεχεια efexor,ειχε αυξηθει το βαρος μου πανω απο το φυσιολογικο σε σημειο που εσπασα το προσωπικο ρεκορ να φτασω εως και 16-18 κιλα παραπανω με ΔΜΣ κοντα στο 30.Παροτι εχασα 5-6 κιλα στη συνεχεια μετα απο καποια προσπαθεια,μου εμειναν καμια 10αρια παραπανισια κιλα που τα κουβαλαω εδω και 2 χρονια πλεον.Προσφατως εκανα ελεγχο θυρεοειδους και διαπιστωθηκε πως εχω υπερθυρεοειδισμό,δεν γνωριζω κατα ποσο ευθυνονται τα φαρμακα για αυτο βεβαιως,αλλα πιστευω πως επηρεασαν με αρνητικο τροπο.Βαρεθηκα να ακουω απο τον εναν και τον αλλον να μου λενε οτι παχυνα.
Μετα απο γενικες εξετασεις που εκανα προσφατα,λογω ενος επισοδιου λιποθυμιας που μου συνεβη,ειδα οτι ειχα υπερθυρεοειδισμο,τσιμπημε να λευκα αιμοσφαιρια,CRP πανω απο την φυσιολογικη τιμη,σακχαρο πανω απο την φυσιολογικη τιμη,μετα απο μια εβδομαδα επανελαβα τι εξετασεις,καποιες τιμες εχουν πεσει.
Το βασικο ερωτημα ειναι,μπορουν τα αντικαταθληπτικα seroxat,efexor να εχουν ως παρενεργεια να διαταραχθει η ισορροπια του θυρεοειδους αδενα,ειναι γνωστο οτι αρκετα φαρμακα ανοιγουν την ορεξη,προσθετουν βαρος κλπ.
Ξέρω ότι κάποια αντικαταθλιπτικά μπορούν να επηρεάσουν τον μεταβολισμό και ότι ο θυρεοειδής έχει σχέση με τον μεταβολισμό. Από κει και πέρα μήπως να ρωτήσεις τον ενδοκρινολόγο;
Το remeron στην αρχή σου ανοίγει την όρεξη όπως οταν κόβεις το τσιγάρο,θες να τρως συνέχεια... μετά όμως αυτή η παρενέργεια σβήνει και μπορείς να χάσεις τα κιλά
Πρεπει να επαθα παρασυμπαθητικοτονία,ορθο στατικη υποταση επειδη σηκωθηκα γρηγορα και αποτομα απο το κρεβατι μου.Επισης μου προτεινε ο γιατρος μου,μια εξεταση σε ενδροκρινολογο για εξεταση καρωτιδων,ορμονων,θυρεοειδ ους αδενα κλπ.Τα seroxat και τα effexor σιγουρα μου προσθεσαν βαρος και χαλασαν τον μεταβολισμο μου,δεν μπορω επι 2 χρονια να χασω ευκολα κιλα.:(
Είχα κάποια συμπτώματα και έχω καμπύλη ζαχάρου και βγήκε ανεβασμένη
Έκοψα ένα χάπι που έπαιρνα αν θυμάμαι καλά ήταν το Seroquelxr μείωσα και το vilammos και μετά από καιρό ξανά έκανα εξετάσεις και ήταν πεσμένες
Α είχα ανεβασμένο και θυροειδή και πήγα ενδοκρινολόγο και πήγα σε γιατρό ήταν όλα καλά κ Μ είπε να κόψω το χάπι
Μετά βγήκε ανεβασμένη η χοληστερίνη
Μπορεί να φταίει πάλι το χάπι
Γενικά τα χάπια προκαλούν διάφορα
Επίσης και εγώ έχω βάλει κιλα
καλησπέρα , όπως έχω γράψει είμαι σε σε αγωγή 20 μέρες cipralex 10mg και trittico 300mg πλέον 1 μήνα τις πρώτες 2 εβδομάδες που ξεκίνησα cipralex μου είχε κοπεί η όρεξη και είχα χάσει περίπου 3 κιλά , την τελευταία εβδομάδα γύρισε η όρεξη και το σ/κ πήγα σε 2 τραπέζια και ξέφυγα λίγο...αλλά πήρα 2 κιλά πίσω πολύ εύκολα , πηγαίνω επίσης και γυμναστήριο 3 φορές την εβδομάδα.
Παλιότερα με το remeron είχα μερικά κιλά μετά έχασα κάποια και μόλις έκοψα το remeron λόγω παρενεργειών έχασα 8 κιλά πανεύκολα.
έχετε εμπειρία με cipralex και βάρος? σκέφτομαι να αρχίσω να προσέχω πολύ από εδώ και πέρα και να αυξήσω και το γυμναστήριο