Η αϋπνία.
Η εμμονή με την υγεία είναι μόνιμη !
Printable View
Η αϋπνία.
Η εμμονή με την υγεία είναι μόνιμη !
Το ΧΑ περάσει κι εγώ με την υγεία σε έντονο βαθμό όταν μου είχαν παρουσιαστεί οι κρίσεις πανικού στα 21. Ακόμα το έχω δηλαδή αλλά όχι τόσο εντονα.εσυ από ποτέ το έχεις; Κάνεις ψυχοθεραπεία;
Επίσης όταν λες μεγάλο διάστημα πόσο μπορεί να διαρκέσει;
Ναι έχω ξεκινήσει και ψυχοθεραπεία . 3 συνεδρίες βέβαια.. σε εμένα είναι μόνιμα έντονο. Και μετά από ένα γεγονός υγείας στην οικογένεια μου , έγινε μπαμ και βγήκαν όλα σε απίστευτο βαθμό .
Μήνες...2-3 σίγουρα θα έχει διάρκεια .
Κ εμένα μου βγήκε έντονο το θέμα με υγεία γιατί ως παιδί είδα τον μπαμπά μου να πεθαίνει κ σε αυτή την ηλικία δεν έχεις τη λογική να το αντιμετωπίσεις. Ήμουν λοιπόν πάντα το ψύχραιμο κ χαρούμενο παιδί μέχρι που εμφανίστηκαν οι κρίσεις πανικού κ η αρρωστοφοβια.τοτε είπα θα το αντιμετωπίσω μόνη μου με αποτέλεσμα όμως να βασανιστών αρκετά. Τώρα ήμουν για χρόνια καλά κ με τον ερχομό του παιδιού μάλλον ξύπνησε και το δικό μου εσωτερικό παιδί κ έχει γίνει χαμός. Άρα την αρρωστοφοβια και τις κρίσεις πανικού τις είχε κ παλαιότερα αλλά τώρα παρά έγινε;
Επίσης να σε ρωτήσω κάτι ακόμα...είπες ότι παίρνεις ζαναξ κανένα 5 μηνο.πως κ δεν ξεκίνησες νωρίτερα θεραπεία με αντικαταθλιπτικα;
Προσπάθησα να ξεκινήσω πάλι το καλοκαίρι . Αλλά όταν ξεκίνησαν οι παρενέργειες... Τα παράτησα από τον φόβο μου πάλι μήπως πάθω κάτι κακό.
Μετά συνέβη το γεγονός στην οικογένεια μου που σου έλεγα, και πραγματικά δεν είχα επιλογή πλέον. Αν ήθελα να ζήσω....
Όλοι έτσι προσθέσουμε , να το παλέψουμε μόνοι μας , αλλά χρόνο χάνουμε τελικά .
Και πλέον είμαστε εδώ που είμαστε . Όμως είχες το κουράγιο να κάνεις παιδάκι ! Αυτό είναι πολύ σημαντικό.... Και μπράβο σου . Γιατί εμένα μου φαίνεται μακρινό και ακατόρθωτο !
Ήμουν πολύ καλά κ πιστεύα ότι δεν θα εμφανιστούν πάλι αυτά....να όμως που συνέβησαν κ τώρα έχει κολλήσει τ μυαλό.δεν ησυχαζει ο νους.δεν το χω περάσει τόσο έντονα αυτό κ πλέον κ δίχως λογική γιατί όπως σ είπα τις περισσότερες φορές κοιμάμαι. Κ όλη μέρα το σκέφτομαι μήπως το αποδομησω αλλά τ κάνω χειρότερα. Έφτασα σε σημείο να φοβάμαι να είμαι μόνη μου σπίτι με μωρό γιατί δεν άντεχα τις σκέψεις μου κ έλεγα ότι θα πάω ψυχιατρείο. Μόνο τον ύπνο σκεφτόμουν..και σκέφτομαι!!
Την προηγούμενη φορά με αντικαταθλιπτικα διαχειριστηκες τ θέμα με υγεια σου;
Είναι λογικό να σου συμβαίνουν πράγματα. Είναι μια νέα εποχή για σένα με το μωρό.... Δώσε χρόνο και κάνε σκέψεις θετικές . Δούλεψε το , και βάλε τη λογική μπροστά . Μαζί με την αγωγή θα πάρεις τη ζωή σου πίσω .
Ναιιι, είχε δουλέψει τρελά η κατάσταση μου .. ήμουν ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Χωρίς φόβο χωρίς τίποτα. Ήταν απίστευτη η αλλαγή που είχα !!!! Και θα συμβεί και στις δύο μας θα δεις....
Μακάρι...οι παρενεργειες την προηγουμενη φορα ποτε σου αρχισαν να υποχωρουν?πως περνας τη μερα σου?οταν δεν κοιμασαι σηκωνεσαι ή στριφογυρνας?
Παντως πολλα αντικαταθλιπτικα οπως αυτο που παιρνεις επιτρεπονται στην εγκυμοσυνη...οταν νιωσεις καλυτερα θα σκεφτεσαι αλλιως και για το θεμα παιδιου.
Στριφογυρνάω... Γιατί λέω κάποια στιγμή θα κοιμηθώ δεν γίνεται !
Θυμάμαι η προηγούμενη φορά δεν είχαν κρατήσει πολύ. Στο μηνα επάνω είχαν φύγει όλα. Απλά τότε είχα ξεκινήσει από 50 και μετά την εβδομάδα στα 100 και εκεί έμεινα . Τώρα το πάω πιο αργά , επειδή εγώ το ζήτησα. Ακόμα μου φαίνεται πολύ μακρινό το παιδάκι....στη φαση που είμαι ούτε καν ..
μεσα στη μερα ξεχνιεσαι καθολου;
Η μέρα μου περνάει δύσκολα. Προσπαθώ είτε να ασχοληθώ με το σπίτι , τηλεόραση με τίποτα, είτε τις τελευταίες μέρες προσπαθώ να περπατήσω λίγο. Όχι με επιτυχία πάντα. Απλά περιμένω να περάσει η μέρα . Όπως λέει και η ψυχολόγος πρέπει να ασχοληθώ με κάτι που έχει σχέση μετά χέρια .
Έμενα είναι τα ψυχοσωματικά ακόμα πολλά έντονα.... Αυτό με έχει κολλήσει.
επισης νιωθεις το σωμα σου βαρυ?σαν ενας διαχυτος πονος σε χερια κ ποδια?σαν πρησμενα?
αυτο με την τηλεοραση ποσο σ καταλαβαινω....πρωτη φορα τ παθα.εχουμε τοσο αγχος που δεν μπορουμε να συγκεντρωθουμε σε τιποτα...
Μόνο βαρύ ; Όλα αυτά που είπες συν τρομερή κόπωση . Μαζί με τρομερή ένταση στα άκρα . Μιλάμε ένας χαμός ! Είναι πολλά αυτά που αισθάνομαι .
Όχι δεν υπάρχει ίχνος συγκέντρωσης . Ούτε λεπτό ! Μακάρι να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό ... Είναι βασανιστήριο !
Είμαστε σίγουροι ότι περνάνε οι παρενέργειες; Εγώ πλέον νομίζω έχω τόσο άγχος που προκαλώ μόνη μου ψυχοσωματικά κ όχι το χάπι...δεν θυμάμαι να είχα τόσα πολλά με το ladose κ όσο σκέφτομαι ότι έχω χάσει πάλι χρόνο τρελαινομαι
Εννοείται το άγχος κάνει περισσότερα από το ίδιο το χάπι. Τόσοι άνθρωποι γύρω ξεκινούν αντικαταθλιπτικά.. δεν κοντεύουν να τρελαθούν.
Σε καταλαβαίνω γιατί σε πανικό είμαι κι εγώ αυτή τη στιγμή. Σε ένα καναπέ... Το μωρό δεν σε βοηθήσει να ηρεμείς ;;
Όχι δεν βοηθάει ...γιατί έχω κουραστεί να είμαι έτσι. Αλλά φοβάμαι ότι δεν μου κάνει το χάπι κ έχω χάσει πάλι μέρες ή πλέον έχω τόσο άγχος που τα προκαλώ εγω κ νομίζω ότι δεν Μ κάνει το χάπι. Το μωρό θα θελα να το χαίρομαι κ νιώθω ενοχές που δεν μπορώ.
είναι νωρίς για να δεις αποτέλεσμα.... θέλει τουλάχιστον ένα μήνα .. και λίγο σου λέω . Δεν ήθελες να είσαι έτσι, οπότε μη νιώθεις ενοχές. Δεν το επέλεξες... ειδικά μετά τη γέννα , είναι γνωστό πόσο δύσκολα είναι για τη γυναίκα. Νιώθοντας ενοχές, τα δυσκολεύεις . Άσε να συμβαίνει το οτιδήποτε χωρίς να το κρίνεις . Και να έχεις υπομονή.... Με το γιατρό σου έχεις επικοινωνία;
Αυτές τις μέρες δεν μου το σηκώνει...αν του πω ότι μου προκαλεί το χάπι άγχος θα μου το αλλάξει κ θα πάω πάλι από την αρχή.αλλα πλέον δεν ξέρω αν φταίει χάπι ή εγώ που έχει αυξηθεί άγχος σε σχέση με πριν κ δίνω τόση σημασία στο σώμα μου
Το χάπι αυξάνει το άγχος το πρώτο καιρό. Ειδικά η συγκεκριμένη ουσία . Αναφέρεται κιόλας στις οδηγίες του.
Αλλά είναι για λίγο....
Σκέψου ότι τα ίδια περνάω κι εγώ !
Δεν συμβαίνει μόνο σε σένα!
Ειμαι στην 18 μέρα όμως...είναι λογικό;
Θεωρώ πως ναι ...
Βρίσκεις σε κάτι πως είσαι καλύτερα από πρίν ; Πέρα από το άγχος ;
Κατάφερα κάποια απογεύματα να μην σκέφτομαι τίποτα και να είμαι πιο ψυχαιμη στις σκέψεις μου.αυτο έγινε 2-3 φορές .αλλά χθες κ σήμερα πάλι εμμονικες σκεψεις.
Το ίδιο κι εγώ . Και φαντάσου ότι εγώ έχω έντονη ζάλη , μερικές φορές δεν μπορώ να σταθώ όρθια. Εγώ έχω εμμονή με τους παλμούς μου. Όταν αυξάνονται αρχίζει ο πανικός. Με αποτέλεσμα να κάθομαι συνεχώς για να είναι χαμηλοί . Και τις περισσότερες φορές , νιώθω ότι το μέσα μου έχει πάρει φωτιά, ότι έχω τρομερή ταχυπαλμια, χωρίς τελικά να έχω.
Είναι εμμονές όλα αυτά !
Κ εμένα οι παλμοί είναι πάντα αυξημένοι...φοβάσαι ότι θα πάθεις κριση πανικού αν αυξηθούν οι παλμοί;
οι πόνοι στο σώμα ξεκίνησαν μετά το χάπι ή τ χες από πριν;
Ναι ! Φοβάμαι τι θα συμβεί αν αυξηθούν κι άλλο. Και επειδή έπαθα μαζεμένες κάποιες κρίσεις , η εμμονή μου εμένα είναι οι παλμοί !
Φαντάσου σηκώθηκα τώρα να κάνω κάποιες δουλειές, αφού οι παλμοί αυξάνονται, ξανά κάθισα πάλι. Και τρελαίνομαι !
Οι πόνοι ξεκίνησαν μετά. Η γενικότερη πολύ έντονη κόπωση δηλαδή. Αλλά θυμάμαι ότι αυτό υπήρχε και τη προηγούμενη φορά που είχα ξεκινήσει τη θεραπεία.
δεν ειχα πονοκεφαλο αν και νομιζω ειναι συχνη παρενεργεια. Εγω αν και πηγα για περπατημα δεν ειμαι καθολου καλα. με ενοχλει συνεχεια το στομαχι,νιωθω την καρδια μου συνεχβς κι ας μην εχω ταχυκαρδια, καψιμο στο σωμα κ πολλες σκεψεις. τ μονο που θελω ειναι να κοιμηθω για να μην σκεφτομαι αλλα δεν μπορω. Βαρεθηκα να προσπαθω απλα να βγει η μερα, χανω τη ζωη μου. πριν 2 μηνες ημουν τοσο καλα κ τωρα νιωθω αρρωστη κ τ αγχος ολο κ αυξανεται. Εχω κουραστει πολυ....
και τα βαζω τοσο με τον εαυτο μου...λεω συνεχεια το προβληματικο μυαλο μου..
Μπράβο σου που προσπαθείς . Αύριο να ξανά βγεις. Κάθε μέρα, όσο και βουνό να μας φαίνεται. Τα ίδια νιώθω κι εγώ . Την καρδιά μου , αδύναμο το σώμα μου. Πανικός...
Μίλησα με το γιατρο μου σήμερα επειδή είμαι στις 15 μέρες. Μου είπε να κάνω υπομονή και να δώσω χρόνο..... Και εγώ πριν δύο μήνες δεν είχα καμία σχέση με το τώρα.
Να μη τα βάζεις με τον εαυτό σου . Δεν ήθελες να σου συμβεί αυτό!
Αγχωδη διαταραχή και κατ επέκταση ιδεοψυχαναγκαστικη. Ούτε εγώ θέλω να περπατάω ... Με το ζόρι το κάνω και με πανικό. Μια μέρα έτσι μια αλλιώς θα είμαστε. Εγώ προχθές ήμουν καλά , εχθές χάλια... Σήμερα μέτρια . Θέλει χρόνο το φάρμακο . Αλλά προσπάθησε να περπατάς. .. τώρα μπορεί να μη βλέπουμε αν μας κάνει καλό, το σώμα όμως αντιλαμβάνεται
Που μενεις αλήθεια; Εγώ ώρες ώρες σκέφτομαι να επιστρέψω στη δουλειά μήπως ξεφύγει το μυαλό αλλά.μετα φοβάμαι κ για κρούσματα κ μήπως μου προσθέσει ένα ακόμα άγχος. Αλλά κ η απεργία τώρα με.τρελαινςι....γιατι λόγω άγχους δεν χαίρεσαι ούτε τον καφέ σου,ούτε να δεις μια ταινία,ούτε να καταφέρεις να κοιμηθείς μεσημέρι,τίποτα...
Πάτρα κι εγώ
Όχι πολύ καλά σήμερα. Τις προηγούμενες δύο ημέρες ήμουν καλύτερα . Σήμερα ξυπνούσα πάλι και πάλι. Και ο πανικός πάλι έντονος χωρίς να καταλαβαίνω γιατί !!!!!!! Αφού καλύτερα πήγαινε.
Χαίρομαι πολύ για εσένα !! Είδες; Έστω αυτές οι αλλαγές μας δίνουν κουράγιο .
Εννοείται να γνωριστούμε . Στην ίδια πόλη ; Με την ίδια τρέλα ; Ας βοηθήσουμε κι άλλο η μία την άλλη !!!