ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΤΙΝΙ ΜΟΥ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΠΟΡΕΙΑ!
ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΤΙΝΙ ΜΟΥ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΠΟΡΕΙΑ!
στρες ολα αυτα π γραφεις ειναι σαν να τα εγραψα εγω.πως γινεται να εχουμε ακριβως τα ιδια συμπτωματα οσοι εχουμε διαταραχη πανικου ρε παιδια?τι επιδημια ειναι τελικα αυτη?νιωθω οσα γραφεις και ακομα και αυτο με την αφορητη νυστα.ειναι καπιο ειδος ασθενια τελικα η υπιρχε απο παλια?δεν ειχα ακουσει ποτε για διαταραχη πανικου.
Φοβίες!!! Όταν μιλάς με άτομα που έχεις το ίδιο πρόβλημα, το αποτέλεσμα είναι να έχεις πολλές κοινές φοβίες και συναισθήματα. Δυστυχώς αυτό που μας έχωσε σ\'αυτό το τρυπάκι είναι όμοιο για όλους μας. Βέβαια οι περισσότεροι κάνουμε διαφορέτικες θεραπείες κι έτσι έρχονται λίγο διαφορετικές οι παρενέργειες. Αυτά που ακούω συνέχεια είναι \"μην έχεις πολύ άγχος\" ή \"μην είσαι πολύ ευαίσθητη\". Το αστείο είναι ότι είναι εύκολο να τα λες, αλλά ακόμη και αυτοί οι ίδιοι που τα λένε, σε μία τέτοια κατάσταση θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Ψυχολόγοι, έχουν γέλιο. Ψάχνουν να βρουν από που ξεκίνησε και η κατάληξη είναι να ακούς πράγματα που ήδη ξέρεις. Αφήστε το ότι προσπαθούν να το τραβήξουν όσο μπορούν για τα λεφτά. Πιστεύω πως αν όλοι στην κατηγορία γιατρών, ψυχολόγων κτλ δεν είχαν σαν βασιλιά το χρήμα, όλοι θα είχαμε μία πιο γρήγορη θεραπεία, και όχι να μας βάζουν συνέχεια σε χρονοβόρες αλλαγές φαρμάκων. :mad:
etsi einai....exeis apoluto dikio..makari kapoioi na tan pio anthropoi apla...alla fasi einai kai pernae...auto nomizo:)euxomai se olous to kalutero:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
sorry gia to tropo pou grafo alla eimai se allo pc:)
Sorry αλλά όποιος πάει σε ψυχολόγο κάτι θα του βρεί...αυτό φταιεί...μιλάμε για ψυχανάλυση...στέλνεις έναν να πει ψευτικα ότι έχει κρίσεις πανικού θα του βρεί την αιτία σε μια αποτυχία του...και ναι το τραβάνε...εμένα που πήγα σε μια και με έβλεπε ότι πήγαινα να την κάνω αλλά και λεφτά ήθελε γιατί άρχιζαν οι διακοπές με πίεζε να πάω...και πρέπει να σε δώ...μια δυο φορές πήγα και λουης...η λύση είναι μέσα μας και αντίθετα από τον ψυχολόγο που και χρονοβόρος είναι και αμφίβολα αποτελέσματα έχει,δεν έχω κανένα πρόβλημα να ακολουθήσω φαρμακευτική αγωγή...σε έναν άλλο που πήγα για να πάρω γνώμη για γνωστική θεραπεία και ήταν να σαν να ήθελε αυτός θεραπεία όχι εγώ :d
axaxxaaaaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa.......μα δεν εχει ακουσει πως οι ψυχολογοι θελουν ψυχολογο?Ενας φιλος μου πηρε τετοια ειδικοτητα και μου λεει μια μερα....Ντινα,οι πλειονοτητα εχει σαλταρει....και οι ψυχολογοι θελουμε ψυχολογο.....χαχαχαχαχαχαχα. ...Εσυ Mister γυρισες?πως τα περασες?
Εγώ σε μία που είχα πάει δεν ήθελε απλά ψυχολόγο, ήταν για δέσιμο :D Βασικά ήθελε να της μιλάω στον πληθυντικό, δεν ξέρω πως την είδε δει, άσε που μου είπαν ότι είναι και καλή, φανταστείτε πως είναι οι πιο άπειροι ........ άντε να βγάλεις έτσι τα εσώψυχα σου
Δυσκολο ειναι...Δεν μπορεις ευκολα να βρεις καποιον που να σου δινει πραγματικη βοηθεια...πιστευω πως τα ψυχολογικα μας δεν μπορει να μας τα λυσει καποιος αλλα εμεις οι ιδιοι/...για αυτο ειναι και δικα μας ψυχολογικα και οχι καποιου αλλου....Εγω π.χ. καταλαβα πως ημουν ελεινα ευαισθητη και στεναχωριομουν ευκολα...(αν και χαζοχαρουμενο γενικοτερα)...Πλεον δεν ενδιαφερομαι για ολους παρα μονο για οσους με ενδιαφερουν πραγματικα...ε δεν μπορω να ποναω για ολο το κοσμο...ελεος ειχα γινει.....Ερχεται η στιγμη και καταλαβαινεις:)
παιδια εγω στο κεντρο ψυχικης υγειας π πηγενα η ψυχολογος ηταν πολυ καλη,ανθρωπινη και γλικια.μιλαγαμε σαν φιλες.απλα το ρανευτου ητΑΝ μια φορα τον μηνα γιαυτο τα παρατησα.
Γιατι βρε πανικουλα...και τι εγινε που ηταν μια φορα το μηνα..λογικα δεν θα πληρωνες..οποτε δεν χανεις και τιποτα να πηγαινεις:)
Η ομοιοπαθητικη ειναι ενα ψεμμα, ασχοληθηκα εγω οπως κ 2 ατομα ακομα,οπως ημασταν ειμαστε,δοκιμαστε την παραλληλα δεν χανεται κατι,μην βασιστειτε σαυτην ομως
Λοιπόν έχετε δίκιο για την ομοιοπαθητική!!!
Την δοκίμασα...ξεκίνησα πέρσι τον Μάρτιο, σε κάποιες φάσεις πήγαινα καλά, σε άλλες όχι. Τον Αύγουστο πήγα διακοπές και μόλις αδιαθέτησα, έπαθα μία γερή κρίση πανικού και γύρισα πίσω νωρίτερα. Με είχε πειράξει το ομοιοπαθητικό χάπι. Την συνέχισα ακόμη λίγο. Βέβαια από τότε άρχισαν και τα δύσκολα και ιδίως όταν περίμενα να αδιαθετήσω. Τον Οκτώβριο έχασα μία φίλη μου, και όλο εκείνο το διάστημα πήγαινα στο νοσοκομείο για να την βλέπω. Αυτό με επηρέασε πάρα πολύ και άρχισα να γίνομαι πιο χάλια. Έκοψα μαχαίρι την ομοιοπαθητική. Τα Χριστούγεννα ήταν χάλια, ένα μήνα περίπου τελείως χάλια, με πολλά νεύρα, κλάματα, συνέχεια σπίτι, φοβίες και όλα τα κλασσικά. Έπαιρνα τα cipralex και τα xanax, πριν τα Χριστούγεννα άλλαξα και έπαιρνα τα celius και xanax και πριν από κανά μήνα που έγινε πολύ χάλια το στομάχι μου, τα άλλαξα και παίρνω saroten και tranxene. Είμαι καλύτερα τώρα, απλά περιμένω να βρω ξανά τον εαυτό μου. Ήταν και η πρώτη φορά μετά από τόσους μήνες που αδιαθέτησα και δεν ήμουν τόσο χάλια. Απλά ακόμη δεν έχω πολλά κέφια για να βγαίνω έξω για καφεδάκια και περισσότερο το βράδυ. Αυτό προσπαθώ να ξεπεράσω περισσότερο. Κι αυτό που με αγχώνει κάποιες στιγμές είναι όταν πέφτω σε μποτιλιάρισμα με το αυτοκίνητο, αλλά προσπαθώ και το ξεπερνάω. Για να δούμε, νομίζω ότι θα τα καταφέρω αυτή τη φορά να τα ξεπεράσω όλα :confused: και το ίδιο θέλω για όλους όσους έχουν τα ίδια προβλήματα, ξέρω πως είναι :o
Δοκίμασα και γω με την ομοιοπαθητική, πριν 3-4 χρόνια αν θυμάμαι καλά, για ένα διάστημα λίγων μηνών. Το αποτέλεσμα?? Τίποτα.
panikoula χαχαχα έχεις δίκιο αλλά βλέπεις ότι ακόμη είμαστε εδώ, που θα πάει θα τα καταφέρουμε
Εγω δεν εχω δοκιμασει προς το παρον αλλα θα ηθελα καποια στιγμη να δοκιμασω δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθηθω αλλα τουλαχιστον να μου φυγει η περιεργεια κ να πω οτι το δοκιμασα κ αυτο παντως 2 γνωστα μου ατομα που κανανε μου ειπανε ψιλομουφα η υποθεση δεν ειδαν κανενα αποτελεσμα φυσικα εξαρταται κ σε τι ατομο θα πεσεις..
Τελικά μετά από ώριμη σκέψη, νομίζω ότι υπάρχει λύση σε όλα αυτά, κρίσεις πανικού, φοβίες και τα συναφή. Και η λύση είναι από ποια οπτική γωνία βλέπουμε τα ....ραδίκια. Τώρα τα βλέπουμε από πάνω, κανονικά, γι΄αυτό παθαίνουμε αυτά που παθαίνουμε. Όταν όμως τα δούμε ...ανάποδα, τότε ως δια μαγείας όλα φτιάχνουν, δεν θα καταλαβαίνουμε τπτ, ούτε κιχ που λένε...:cool::cool:
Είσαι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα εσύ..
Βασικά χιούμορ έκανα έτσι, αλίμονο αν περιμέναμε να οριζοντιωθούμε για πάντα για να φύγουν αυτά από πάνω μας.
Ti να σου πω τωρα?Εγω δεν παιρνω φαρμακα πια μονο ζαναξ πολυ αρεα και που ενα κομματακι σαν της καρφιτσας το κεφαλακι.
Δεν ξερω μπορει ο χρονος να εκανε την δουλεια του(το πιο πιθανο) μπορει ο βελονισμος μπορει το οτι συνηθησα το σπιτι μου γιατι αρχηκα ειχα φοβιες με το σπιτι κλπ κλπ
πανικουλα ο βελονισμος που εκανες σε βοηθησε?? ποσο καιρο σου πηρε??
Mε βπηθουσε μονο οταν εκανα.Μετα εκοψα τα φαρμακα και δνε ξερω αν οφειλετε στον βελονισμο η΄απλα μου περασε με τα φαρμακα.
Πιστευω εξαρταται το τι ταιριαζει καλυτερα στον καθενα ωστε να βοηθηθει καποιους μπορει να τους ωφελησει πχ ο βελονισμος η η ομοιοπαθητικη καποιοι αλλοι να μην βλεπουν αποτελεσμα κ να μπορουν μονο με φαρμακα να την παλευουν...
παντως εγω δεν εχω δοκιμασει καποια εναλλακτικη θεραπεια ακομα θα ηθελα να δοκιμασω γιατι μπορει να με βοηθησει κ να αντιμετωπισω καποια πραγματα προς το παρον ακολουθω τις συμβατικες θεραπειες..
Παιδιά να σας πω την αλήθεια, εγώ μόνο ομοιοπαθητική δοκίμασα παράλληλα, για τον βελονισμό έχω ακούσει αλλά όχι και τα καλύτερα. Πιστεύω ότι το μυστικό είναι να βρει ο γιατρός ακριβώς το χάπι που ταιριάζει στον καθένα. Υπάρχουν χάπια που έχουν την ίδια ουσία αλλά διαφορετικά έκδοχα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν αντίθετα. Αλλά το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλοί γιατροί είναι ότι συνεχίζουν τη θεραπεία για καιρό κι έτσι δεν μπορούμε ούτε εμείς να δούμε τα αποτελέσματα. Για μένα είναι να ψάξει ο καθένας να βρει έναν γιατρό που είναι κατά των χαπιών, θα είναι ο μόνος που θα κάνει τη σωστή χρήση των φαρμάκων. Εγώ έχω φτάσει σε αυτή τη φάση και πιστεύω ότι όπως είπα και παραπάνω θα τα καταφέρω, γιατί όταν ο γιατρός σου λέει ξεκινάμε, σε κανά μήνα σου ξαναλέει αρχίζουμε και μειώνουμε το ηρεμιστικό και στη συνέχεια βλέπουμε πως πάμε με το αντικαταθληπτικό, νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο, και βέβαια η τελική διαδρομή το να κόψουμε σιγά σιγά και το αντικαταθληπτικό να δούμε αν περάσαν όλα. Αν όλοι έχετε διαβάσει τις οδηγίες ολων αυτών των φαρμάκων, αποτελέσματα βλέπεις όταν τα κόβεις, όσο τα παίρνεις απλά νιώθεις καλύτερα, αλλά δεν είναι για μια ζωή. Δυστυχώς όλο αυτό τον καιρό άλλαξα διάφορους γιατρούς και πλέον ανακάλυψα αυτό που ήθελα και νιώθω ότι θα με βοηθήσει σίγουρα. Όταν το πιστεύει και ο γιατρός είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, πιστέψτε με...
Ιrene έχεις δίκιο, το να πετύχεις το double, δλδ και καλό γιατρό αλλά και το σωστό φάρμακο, είναι το πλέον ιδανικό. Λίγο δύσκολο αλλά όταν γίνει αυτό, τότε όλα παίρνουν τον δρόμο που πρέπει να πάρουν.
ειρηνη σωστα τα λες αλλα σπανια βρισκεις τετοιους γιατρους που να σου ελαττωνουν σιγα σιγα τα φαρμακα οσο βλεπουν οτι πας καλυτερα κ εντελει να στα κοβουν...τις περισσοτερες φορες απ τη πρωτη στιγμη σου γραφουν ενα σωρο (ακομα κ καποια που μπορει να μη σου χρειαζονται) κ σε μεγαλη δοση η συνηθως μετα απο 1-2 βδομαδες την αυξανουν κ δεν περιμενουν να δουν πως θα τα πας....
αποτελεσμα βλεπεις σιγουρα οταν τα κοβεις δεν ξερω ομως κατα ποσο ειναι θετικο η αρνητικο δλδ γινεσαι χειροτερα..παντως σιγουρα οσο τα παιρνεις εισαι σε μια ασφαλεια μετα δεν ξερω τι γινεται...
α βλεπω οτι εισαι απο θεσσαλονικη σουστελνω pm αν θες πες μου περισσοτερες λεπτομερειες...:)
Ακριβώς αυτά τα δύο σε πακέτο είναι τα καλύτερα, το αστείο βέβαια αν μπορεί κανείς να το πει αστείο είναι ότι όταν έκοψα τα ομοιοπαθητικά και σε συνεργασία με την γιατρό μου άρχισα να κόβω τα κανονικά χάπια, έχασα τη φίλη μου. Να πω την αλήθεια αυτό που πέρασα εγώ ήταν τίποτα μπροστά σ' αυτά που περνούσε αυτή, τουλάχιστον ησύχασε, απλά ήταν και λάθος μου γιατί βασικά κανένας μας δεν περίμενε να φύγει τόσο γρήγορα. Μακάρι να ζούσε κι ας το ξαναπερνούσα. Όμως, η όλη ιστορία παράλληλα με την μείωση των χαπιών με τσάκισε. Τώρα όμως νιώθω πιο δυνατή και θα περάσει αυτή τη φορά, δεν θα γίνει το δικό του. Όταν έρχεται προσπαθώ και το διώχνω, κάποιες φορες που ειναι λίγο πιο δυνατος ο φοβος παλι προσπαθω, ευτυχως εχω και τη γιατρο μου που μου δινει αρκετη δυναμη :)
Eιρηνη ειναι πολυ σημαντικο να εχεις καλη συνεργασια με το γιατρο που σε παρακολουθει κ να νιωθεις ανετα κ να εχει παραγματικα θεληση κ διαθεση να σε βοηθησει...δυστυχως πολλοι σε βλεπουν απλως σαν "πελατη" σου δινουν ενα καρο φαρμακα κ δεν ενδιαγερονται να σε βοηθησουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ...το οτι εχασες τη φιλη σου συνεβαλε στο να σε ριξει σου δημιουργει πολυ ασχημα συναισθηματα κ σκεψεις η απωλεια ενος αγαπημενου προσωπου αλλα ειναι πολυ σημαντικο οτι το παλεψες κ τα καταφερες..σου ευχομαι να την θυμασαι με τις καλυτερες αναμνησεις...προσφατα εχασα κι εγω τον παππου μου (καλα αυτος ηταν κ 89 χρονων) κ λογω ολης της καταστασης αυτης ολα τα προβληματα που ειχα επιδεινωθηκαν...
τα ίδια τραβάω και γω. Παίρνω seroxat για 4 χρόνια, αλλά τώρα είμαι στα πολύ κάτω. Το παλεύω με xanax και σιγά σιγά αποσύρω το SEROXAT. Η γνωσιακή ψυχοθεραπεία λένε ότι βοηθάει αλλά δεν έχω πάει ακόμη
Εδω στην Κρητη υοαρχει κανενας να ειδηκευεται σε αυτην την γνωσιακη?Αλλα να μου πις και να υπαρχει θα θελει τα μαλιοκεφαλα μας.
skopeytis όποιον γιατρό και να ρωτήσεις θα σου πει ότι η διαδικασία είναι να κόψεις πρώτα τα xanax και μετά τα seroxat για να μπορέσεις να δεις τα αποτελέσματα. Αν συνεχίσεις μόνο το xanax που ξέρεις αν σε βοήθησε το seroxat, απλά θα σε χαλαρώνει το xanax και τέλος. Κανονικά πρέπει να γίνει το αντίθετο και όταν αισθάνεσαι λίγο περισσότερο άγχος να παίρνεις λίγο xanax...
ααααααα....και ξέχασα. Δεν ξέρω σε τι μπορεί να βοηθήσει η γνωσιακή, γιατί πιστεύω ότι μέσα μας ξέρουμε περίπου τι μας αγχώνει, απλά πρέπει να το παλέψουμε ώστε να μην το φοβόμαστε πια.....bungee jumping πάντως δεν κάνω :D
λολλ εγω θα κανα!!:) περα απ τους ενα σωρο φοβους μου τα υψη τουλαχιστον δεν τα φοβαμαι!!
η γνωσικη κ γενικα η ψυχοθεραπεια πιστευω οτι ειναι πολυ χρησιμη κ βοηθαει γιατι δεν μπορουμε τα παντα να τα ξερουμε κ να τα εντοπισουμε κ να τα αλλαξουμε μονοι μας..υπαρχουν πραγματα βαθια καταχωνιασμενα που ισως μονο με τη βοηθεια καποιου κ μεσα απο μια συνεχη διαδικασια μπορουμε να τα ανσυρουμε στην επιφανεια κ να τα αντιμετωπισουμε..
εμενα μου κανει ο ψυχιατρος δεν ξερω αν ειναι γνωσιακη η συμπεριφορικη η πως σκατα λεγεται...το ιδανικο ειναι να βρεις καποιον που να ειναι ψυχιατρος κ ψυχοθεραπευτης ταυτοχρονα ωστε κ φαρμακα να σου γραφει αλλα να σε βοηθαει κ στο ψυχοθεραπευτικο κομματι...γενικα ειναι ομως ακριβες οι τιμες τους σπανια βρισκεις με πιο λογικες τιμες κ πρεπει να το ψαξεις πολυ κ να ρωτησεις...τουλαχιστον πληρωνεις που πληρωνεις να βλεπεις κ αποτελεσμα κ οχι να ναι ο αλλος ασχετος γμτ κ τωρα με την κωλοκριση ολο κ χειροτερα ειναι..
Πριν από χρόνια είχα πάει σε μία ψυχολόγο, λυπήθηκα τα λεφτά που έδωσα ειλικρινά, ήταν απαράδεκτη, πρώτον γιατί ήθελε να μιλάμε στον πληθυντικό....σε ποιον να ανοιχτείς έτσι? και δεύτερον ότι ξεκίνησε να μου λέει από κάποια πράγματα που της είπα τα ήξερα ήδη, μπορούσα εγώ να την ψυχολογήσω όχι αυτή εμένα χαχαχαχαχαχα