Καλημέρα...
Αυτό που λες για την τελειότητα το παθαίνω κι εγώ κάποιες φορές αλλά δεν πρέπει καθώς όσο κλισέ κι αν ακούγεται, κανείς δεν είναι τέλειος... Ούτε οι δικοί μας φίλοι/σύντροφοι γενικά...
Printable View
Καταρχήν να δώσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Loco Choco. Τώρα για τα δικά μου εδώ και δύο μέρες έκανα κάποια βήματα να βγω από το καβούκι μου και αισθάνθηκα έστω και πρόσκαιρα κάποια δύναμη, αυτοπεποίθηση μέσα μου. Έκανα τα χαρτιά μου για 8 μήνα στον δήμο καθαριότητας και εδώ και δύο μέρες ψάχνω για κάποια δραστηριότητα, αλλά και πάλι έχω την μελαγχολία και την θλίψη μέσα μου!
Εγώ καταρχήν θέλω να σου πω μπράβο για την προσπάθεια σου...
Όσο για την θλίψη μπορεί να μην φύγει εντελώς αλλά αν το μυαλό σου είναι απασχολημένο με άλλα πράγματα θα ξεφεύγει απ' αυτήν... Νομίζω ότι έστω και να μειωθεί το χρονικό διάστημα που νιώθεις έτσι είναι κάτι, δεν συμφωνείς;
απο την εμπιρια μου εχω καταληξει πως ολλοι θελουμε η κινητρο η βοηθημα (σμπροξημο) αλλιος ειναι απανθρωπο το να προσπαθουμε
Νιώθω αγωνία... Πριν λίγο με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου και μου είπε ότι ο παππούς μου δεν είναι καλά κι ότι κάλεσε ασθενοφόρο...
Αχ, άσε Ανδρέα, ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα ξεκάθαρο... Του έκαναν εισαγωγή αλλά δεν αφήνουν κανένα να μείνει μαζί του, η μαμά μου ήθελε να μείνει και δεν την άφησαν και μας είπαν να πάρουμε τηλέφωνο μετά τις 14:00 για να μάθουμε τι γίνεται... Είμαστε όλοι με το μάτι στο ρολόι και μες την αγωνία...
Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, το εκτιμώ!
Δεν είμαι καθόλου καλά στα τάρταρα!! Ψυχολογία 0 είμαι ένα ανίκανο παράσιτο!!
νιώθω σαν να είμαι δεμένη με αλυσίδες και δεν είναι φάρσα. νιώθω.
Θέλω να με βοηθήσετε να επιλέξω
1. Συνεχίζω την 3η σχολή καθώς είμαι στο βήτα εξάμηνο τώρα , παρακολουθώ τα μαθήματα γράφω εξετάσεις κάθε μέρα εκεί Δευτέρα με Παρασκευή χρόνος κόπος κτλ τον Ιούνιο τελειώνω το β εξάμηνο κάνω διακοπές μερικούς μήνες από τη σχολή και παράλληλα τα πρωινά να δουλεύω μόνη μου χαλαρό ωράριο. Μετά συνεχίζω στην επόμενη και τελευταία χρονιά δηλαδή Ιούνιο του 2023 τελειώνω με τα μαθήματα και ξεκινάω εξάμηνη πρακτική άσκηση και παράλληλα με όλα αυτά είπαμε δουλεύω μόνη μου.
2. Παρατάω τη σχολή δε θα έχω ταλαιπωρία πάνε έλα, δουλεύω μόνη μου και αν αυτό το μόνη μου δεν πάει τόσο καλά ώστε να ζω, πηγαίνω σε μαγαζί όπου θα με εκμεταλλεύονται και θα παίρνω λιγότερα χρήματα και θα έχω δερβέναγα αφεντικό πάνω από το κεφάλι μου. Αν όμως αυτό το μόνη μου πάει καλά, τότε δε θα πάω καν σε μαγαζί και θα έχω μόνο μια υποχρέωση δηλαδή τη δουλειά. Ο υπόλοιπος χρόνος για μένα.
Τι λέτε;
Αγαπητη μου , αν μου επιτρεπεις να εκφερω την γνωμη μου , πραμα που δεν κανω συχνα , ειμαι και antras61 , προτιμω την 1η εκδοχη ........δειχνει πιο promising .......
Κι εγώ την πρώτη επιλογή θα έλεγα...
Είστε σίγουροι;
Είναι η τελευταία μου ευκαιρία να το σκεφτώ
Το πρόβλημα μου είναι χρειάζομαι πιο πολύ τα χρήματα παρά τη σχολή.
Αλλα ευχαριστωωωω για τις απαντήσεις σας
Το πρώτο σίγουρα!! Έχεις την σχολή δουλεύεις μόνη σου χωρίς αφεντικά στο κεφάλι σου το πρώτο!!
ω κι εγώ την πρώτη επιλογή βρίσκω πιο ελκυστική και πιο περιπετειώδη!
φυσικά είναι η ζωή σου και ό,τι σε εκφράζει καλύτερα και δεν θα σου προκαλέσει δυσφορία μετέπειτα.
Α ρε παιδιά. Πήρα απόφαση και επέλεξα το δύο.
Απλά ήθελα μια τελευταία γνώμη. Σχεδόν νιώθω τύψεις που επέλεξα το δύο ενώ εσείς μου είπατε το ένα. Δεν έχω πίστη στις αποφάσεις μου. Νομίζω πως οι άλλοι θα επιλέξουν πιο σωστά για μένα.
Ίσως επέλεξα το δύσκολο δρόμο να κάνω αυτό που φοβάμαι διότι η λύση ένα ήταν η ασφαλής επιλογή μου αλλά και η χρονοβόρα. Πραγματικά τα ζυγισα τόσο πολύ που κάηκε ο εγκέφαλος μου.
Φυσικά και δεν είμαι σίγουρη αν πήρα τη σωστή απόφαση και δε λέω ότι δεν μπορεί να το μετανιώσω στο μέλλον.
Αλλά ξενέρωσα με τη σχολή και δεν άντεχα άλλο να αμφιταλαντεύομαι.
Ευχαριστώ πολύ
Βοηθεια δεν χρειαζοσουν, ειχες ηδη παρει την αποφαση σου μεσα στην ιδια μερα. Μακαρι να ειναι η σωστη, παντως να ξερεις το να παρατας κατι στη μεση ειναι ο ευκολος δρομος κι οχι ο δυσκολος. Αλλα αφου δεν αντεχες καλα εκανες.
Το σκεφτόμουν καιρο να το κάνω απλά φοβόμουν να το αφήσω. Αρνούμουν επειδή ένα κομμάτι μου ήθελε να βρει λόγους να μείνει. Δεν πειράζει πιστεύω όλα για καλό γίνονται.
γίνονται ή τα κάνεις;
καμία κριτική για τις επιλογές σου εφ όσον τις πήρες συνειδητά σκεφτόμενη όλα τα ενδεχόμενα.
είσαι υπεύθυνη για τη ζωή σου.
άρα αυτό έχει μέσα και ένα ρίσκο και μια ευθύνη.
Νιωθω οτι εχω μια αποστροφη απο ολα τα μελοι του φορουμ!
Οσοι ηταν "απεξω" χωρις φαρμακα εννοω και εδιναν συμβουλες απυβδησαν! Δεν υπαρχει ελεος και θεραπεια για την ασθενεια σας!
Ηλια , σημερα εισαι καλυτερα ? δεν νιωθει κανεις καμμια αποστροφη προς το προσωπο σου .....αν καταλαβα καλα .....ησουν μπερδεμενος χθες .......
Καλημερακαι σε σενα Λιακο, το οτι υπαρχουν και χειροτερα δεν σε απενεχοποιει , εσυ προσπαθεις για το καλυτερο , και οτι βγει .....και δεν ειναι αλλοθι το οτι υπαρχουν και χειροτερα ...............μην ξεχναμε οτι το πραβλημα του καθενος ειναι κατ αυτον το μεγαλυτερο ....
https://forum.psychology.gr/threads/...E%B1?p=1189793
Γραφω σε αυτο το θεμα και αυτο που θελω να πω ειναι οτι εμεις εχουμε μια καταθλιψουλα!
Αυτοι οι ανθρωποι στον πολεμο που πεθαινουν και ξεσπιτονοντε τι να πουν?
Πνιγικαμε σε μια κουταλια νερο....
μην χολοσκας Ηλια , καθι το δικο μου προβλημα , η κτθλψη, φανταζει στα ματια μου το μεγαλυτερο, ..........ειναι στην φυση του ανθρωπου πιστευω , το προβλημα του να φανταζει ως το μεηαλυτερο ......
σκέφτομαι μη φαγωθούμε μεταξύ μας, τελικά ψαχνόμαστε να χωριστούμε σε στρατόπεδα και να πολεμάμε ο ένας τον άλλον.
σκέφτομαι πως μετά από τόσες ιστορίες ανθρώπων με κατάθλιψη, μπορώ χωρίς ενοχές να πω πως ναι, ασχολούμαι με το τί μου συμβαίνει και με επηρεάζει πάρα πολύ, κι αυτό είναι μια ψυχογενής συνθήκη που έχω κουραστεί να με κρίνουν γι αυτήν.
ξερω πολύ καλά πως όσοι έχουν κατάθλιψη έχουν ακριβώς την ίδια συνθήκη, δηλαδή το να πεις σε κάποιον με κατάθλιψη ότι άλλοι είναι σε χειρότερη κατάσταση ή ότι τα έχει όλα δεν έχει λόγο -κλαιω- να έχει κατάθλιψη, είναι φοβερό τρίγκερ και γκιλτ σέιμινγκ -δηλαδή ντρέπεσαι ενοχικά, ας το πούμε, πράγμα που δεν παλευεται εύκολα αν η συνθήκη της ψυχικής ασθένειας είναι ακραίας εμβέλειας.
κοντολογίς, μην θεωρείτε ως δεδομένο ότι επειδή περνάει δύσκολα κάποιος στη ζωή του δεν τον νοιάζει τί γίνεται στον κόσμο ή θεωρεί ότι οι άλλοι την περνάνε ζάχαρη.
σκέφτομαι ότι έχω κουραστεί τόσο πολύ που γέρασα.
Συμφωνώ μαζί σου ότι 1ον δεν υπάρχει κανένας λόγος να φαγωθούμε, 2ον ότι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όποιος περνάει ζόρια δεν ενδιαφέρεται για άλλους ανθρώπους... Και θέλω να πω και κάτι ακόμα, ότι και η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο... Εγώ για παράδειγμα έχω κι αυτοκτονικές τάσεις που εν μέρει ευθύνεται η κατάθλιψη γι' αυτές... Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρει το ότι σκοτώνονται άνθρωποι στην Ουκρανία... Όμως δεν μπορώ να πω πως είμαι καλά γιατί δεν είμαι και θα ήταν ψέμα...
Κανείς που να θέλει ενθάρρυνση για στόχους ή και να θέλει να δώσει ενθάρρυνση ;
Ξέρω όλοι είμαστε πνιγμένοι στα προβλήματα μας, έστω αν μπορώ να βοηθήσω για να κανω τη διαφορά.
Έχω βάλει gmt+1 και μου δείχνει σωστή ώρα ενώ το gmt+2 που είναι το σωστό μου το δείχνει λάθος. Τι παίζει;
Αυτή τη στιγμή νιώθω καλά. Χθες το βράδυ είχα ζάλη και φόβο. Ξάπλωσα στις 11 και ξύπνησα στις 1 επειδή δε θχ βουλωμενη μύτη. Μέσα στη νύχτα όταν ειμαι ξύπνιος νιώθω φυσιολογικά. Μόλις ξημερώσει ψιλοαρχιζει ο φόβος ότι θα συμβεί κάτι κακό, κορυφώνεται το μεσημέρι και μετά σταδιακά υποχωρεί, εκτός από αυτές τις μέρες που είμαι στην τσίτα. Ελπίζω να το ελέγξω
Εγώ θα ήθελα να πραγματοποιήσω έναν μόνο στόχο, να κάνω οικογένεια πράγμα που προϋποθέτει να πάψω να φοβάμαι τους άντρες...
Όσον αφορά τη βοήθεια προς άλλους, συνήθως μπορώ να τη δώσω όταν έχω περάσει κάτι παρόμοιο με το πρόσωπο που τη ζητάει γιατί μπορώ να το καταλάβω καλύτερα...
Νιώθω καλά, κυρίως επειδή προχώρησα τη διατριβή μου αυτές τις μέρες. Ευελπιστώ να συνεχίσω με ανάλογους ρυθμούς και σε λίγο καιρό να ολοκληρώσω, μια και έχω πολλή όρεξη να κάνω διάφορα πιο μετά!
Νιώθω βλάκας, μια ευκαιρία είχα να πάω σε δωρεάν ψυχολόγο και την έχασα!
γιατί, παραιτήθηκε ο ψυχολόγος; νομίζω έχουν και τα νοσοκομία ψυχολόγο κι όλες αυτές οι δομές ημέρας που τις λένε, κάπου θα βρεις θα ξαναπάς.
εγώ δεν είμαι καλή να δίνω ενθάρρυνση ούτε να μου δινουν. γενικότερα είμαι πολύ μυγιάγκιχτη ? με ό,τι αφορά το θέμα αυτό, όπως αποδεικνύεται ? όχι και άδικα.
αυτό που χρειάζομαι εγώ πχ είναι να μην έχω κακοπροαίρετη κριτική ή/και παρεμβατικότητα από τους άλλους.
πάντως σαν φάση την υποστηρίζω, απλά δεν λειτουργεί με μένα.
Αύριο έχω ραντεβού με ψυχολόγο δωρεάν, αλλά δεν μπορώ να πάω γιατί δεν ξέρω το μέρος που θα είναι η ψυχολόγος. Πήρα δύο φορές τηλέφωνο στον αριθμό που με πήραν να μου πουν για το ραντεβού αλλά μου βγήκε τηλεφωνητής, άφησα μήνυμα και τις δύο φορές, ότι είμαι ο τάδε έχω ραντεβού αλλά δεν ξέρω το μέρος που θα γίνει πάρτε με σε αυτόν τον αριθμό, αλλά τίποτα. Στέλνω και ιμειλ αλλά δεν το δέχεται. Επίσης στο τηλεφώνημα της κοπέλας για το ραντεβού που μου έκλεισε την ρώτησα σε πιο μέρος θα είναι και δεν ήξερε και είπε θα με ξανά πάρει αλλά δεν είναι γραφτό!