Originally posted by nature
Quote:
Originally posted by sabb
Quote:
Originally posted by imagine
Sabb, γνώμη ζήτησε η θεματοθέτρια, γνώμη της έδωσα...
Και, για να πω κάποιον \"μαμάκια\" θα πρέπει να παρουσιάζει πολλά περισσότερα συμπτώματα απο μια φρουτόκρεμα. Σόρι, αλλά ένας άντρας/ άνθρωπος γενικότερα που είναι τόσο πετυχημένος στη δουλειά του και επίσης καλός πατέρας σημαίνει πως ξεκόλησε απο τη φούστα της μάνας του, πήρε τα ρίσκα του, έκανε τις κινήσεις του, χάραξε την πορεία του στη ζωή ΔΥΝΑΜΙΚΑ όπως αυτός την ήθελε.
Το να επιθυμεί να τον φροντίζουν στο σπίτι- τη στιγμή που έχει να διευθύνει μια επιχείρηση με 400 υπαλλήλους- είναι κάτι όχι κατακριτέο μα το αντίθετο. Αναγκαίο.
Συμφωνώ ότι η μάνα του ξεπέρασε τα όρια όταν ήταν μικρότερος αλλά αυτή τη στιγμή δεν μας απασχολεί η συμπεριφορά της μάνας του αλλά του ιδίου, σωστα????? Ο οποίος μια χαρά άντρας βγήκε τελικά παρόλα τα χαζονταντέματα και τα τριψίματα στην πλάτη (μπράβο του!!!). Και , επίσης, δεν ζητά απο τη γυναίκα του να του αλέσει τα φρούτα. Πληρώνει οικιακή βοηθό με τα λεφτά που Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΈΙΑ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΕ!!!!!
Εχω 2 παιδιά, ένα γιο 11 και μια κόρη στα 7. Φυσικά και τρώνε μόνα τους, πλένονται, ντύνονται κλπ και είναι αυτόνομα, οκ?
Συγγνώμη αλλά μύγα σε τσίμπησε ? Μιλάς για τον σύζυγο της Jane σαν να τον ξέρεις χρόνια...
Τέτοια διαφήμιση περί αδαμάντινου, στιβαρού, οικονομικά ανεξάρτητου, οικογενειάρχη κλπ, ο άνθρωπος ούτε για τον εαυτό του ο ίδιος δεν θα μπορούσε να κάνει.
Το θέμα είναι πως η Jane έχει πρόβλημα μ\' αυτού του είδους τη συμπεριφορά - γεγονός που έχει επίπτωση στη διαπροσωπική / συζυγική της σχέση...
Όσο για το αν κάποιος πληρώνει κάποιον για να του ετοιμάσει τη φρουτόκρεμα του, υπάρχουν δύο τινά:
1. Ένα θετικό, καθώς δίνει δουλειά σε κάποιον
2. Ένα αρνητικό, καθώς η δουλειά που του δίνει είναι κατάλοιπο αποικιοκρατικών συμπεριφορών.
Προφανώς βλέπεις μόνο το θετικό...
Συγνώμη Sabb, αλλά νομίζω ότι εσένα σε τσίμπησε μύγα.
Κατ\'αρχάς συμφωνώ με πολλά από αυτά που είπες, όπως ότι τα παιδιά είναι όπως τα μάθεις. Επίσης είμαι της άποψης ότι οι άνθρωποι είναι καλό να είναι αυτάρκεις.
Ομως απαξιώνεις μία τεράστια επαγγελματική επιτυχία ενός άντρα καθώς και την οικονομική επιτυχία και τις ανέσεις που αυτή συνεπάγεται.
Συγνώμη και πάλι αλλά δεν το βρίσκω ειλικρινές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει εργαζόμενος άνθρωπος με παιδιά που να λέει ότι δεν θα ήθελε οικιακή βοηθό!!!!
Προσωπικά, έχω οικιακή βοηθό, εσωτερική, με 1 ρεπό την εβδομάδα και σε διαβεβαιώ δεν με κάνει ούτε αποικιοκράτη, ούτε κότα. Η συμπεριφορά μου, οι συνήθειες, το ντύσιμο, κλπ, είναι ενός πάρα πολύ απλού και καθημερινού ανθρώπου. Η οικιακή βοηθός μου δίνει την ελευθερία να δουλεύω, να παιζω με τα παιδιά μου, να κάνω τα χόμπυ μου, να είμαι και μία κατά το δυνατόν ξεκούραστη σύζυγος.
Δεν καταλαβαίνω γιατί θα ήταν καλύτερη η ζωή μου αν μετά τη δουλειά, είχα ρίξει και 2 απλώματα στην ταράτσα και ένα σφουγγάρισμα όλο το σπίτι και ένα σκούπισμα στον κήπο, να είχα πλύνει και τα πιάτα και μία ηλεκτρική στο σαλόνι και τα δωμάτια.....
Ασε που αν έχεις σήμερα παιδιά και δεν έχεις που να τα αφήσεις αναγκάζεσαι να ζητάς βοήθεια από τις γιαγιάδες και αυτές μετά σου κάνουν κουμάντο.
Η, αν δεν τα αφήνεις ούτε σε οικιακή βοηθό, ούτε σε γιαγιάδες και τα παίρνεις παντού μαζί, χαλάει και η σχέση του ζευγαριού, αλλά κάνουμε κακό και στα παιδιά.
Προσωπικά με ενοχλεί πολύ το θέαμα των ελληνόπουλων τα καλοκαίρια, που ξεροσταλιάζουν μέχρι τις 1-2 το πρωί σε ταβέρνες, γάμους, πανηγύρια μέσα σε καπνούς και καψουροτράγουδα!!!