Μακαρι να μην ειναι ιος και να είναι οξεια ηπατίτιδα που θα φύγει... υπάρχει ιος που να προκαλεί χρόνια ηπατίτιδα σς γατιά; αυτό δε το ηξερα μονο για ειτζ ηξερα
Printable View
Δεν ζήτησε κανείς την άποψη σου αλλά θα κάνω τον κόπο να τα γράψω για να μην διαβαζει κανείς λαθος πληροφορίες αν πέσει πάνω στο θεμα:
1ον Η γάτα δεν είναι άγρια και γενικά υπάρχει παρανόηση από κάποιους που θεωρούν τα μη φιλικά γατιά αγρια: οι γατες αποτελούν εξημερωμενη αστική πανίδα και τρέφεται κυρίως με τη συνδρομή του ανθρώπου (ακόμα και οι αδέσποτες γάτες που δεν σιτιζονται συστηματικά από εθελοντές ή το Δήμο βρίσκουν αποφάγια στα σκουπίδια) και η αναπαραγωγη της εξαρταται, δυστυχώς, αρκετα απο τον ανθρωπο. Με τα δεδομενα του υπερπληθυσμου οι στειρωσεις ειναι ο νουμερο ενα επιστημονικος και φιλοζωικος τροπος να λυθει το προβλημα.
2ον Υπάρχουν κι άλλες γάτες στο σημείο με τις οποίες έως τώρα ο συγκεκριμένος τσακωνοταν. Με την στειρωση θα ηρεμήσει. Ο μόνος αστειρωτος που έχει μείνει στην περιοχή είναι ένας άλλος αρσενικός που προσεγγίζω αυτή την περιοδο προκειμένου να τον πιασω για στείρωση στο επόμενο πρόγραμμα του Δήμου.
3ον Η στειρωση έγινε μετά από σύσταση της κτηνιατρου, αφενός για να μην ζευγαρωσει και διασπειρει το AIDS σε άλλες γάτες και γατάκια, αφετέρου γιατί το αντίθετο έθετε σε κίνδυνο την υγεία του. Με τη στείρωση θα πάρει κιλά και δεν θα διαδικινδυνευσει εκ νέου καυγάδες με αρσενικά που θα τον εξαθλιωσουν.
4ον Η στείρωση είναι οριστική και μη αναστρέψιμη καθως αφαιρεθηκαν οι ορχεις του.
Η δική μου γάτα πάει αρκετά καλά, τρώει και έχει όρεξη και φαίνεται γενικά καλύτερα.
Ο αδέσποτος το έσκασε. Είχα αφήσει μια μικρή χαραμάδα μέχρι να του αλλάξω το νερό, δεν περίμενα ότι θα χωρέσει με τον κόνο και ήμασταν και στον τρίτο όροφο. Κι όμως έφυγε σφαίρα κάτω και βγήκε από το παράθυρο που είχα ανοιχτό στο υπόγειο. Μετά πήγε στο συνηθισμένο μέρος του και του έβαλα φαγητό, δεν είναι δλδ ότι έφυγε, αλλά δεν με άφησε να τον ξαναπιάσω. Και το σημαντικότερο: δεν μπορώ να τον πιάσω για να του βγάλω τον κόνο. Θα προσπαθήσω πάλι το βράδυ. Αν βγει ο κόνος έχει καλώς, απλώς έπρεπε να μείνει λίγο ακόμα μέσα να πάρει δυνάμεις και να του βάζω το σπρέι στις πληγές. Είχαν κλείσει βέβαια ελαφρώς, αρα δεν νομίζω να έχει πρόβλημα, σε καμιά δεκαριά μέρες θα προσπαθήσω να τον πιάσω για να κάνει επανέλεγχο. Από αντιβίωση είναι καλυμμένος, του έχει βάλει την μακράς διάρκειας, αλλά με τον κόνο δεν μπορεί να φάει άνετα ούτε να πιει νερό με ευκολία και μπορεί να μπλεχτεί πουθενά και να πνιγεί. Πρέπει να βγει επειγόντως και έχω αγχωθεί ότι δεν θα τα καταφέρω.
Φαντάζομαι δεν θα σε αφήνει να πας κοντά του καθόλου! Χρειάζονται μέρες και φαγάκι για να σε ξαναεμπιστευθεί.
Κάνε υπομονή και όλα θα μπουν στη θέση τους. Προσπάθησε να τον ταΐζεις συχνά, ώστε να καταλάβει ότι δεν είσαι απειλή πλέον!!
Σαν γατάκι έπαθε μεγάλη νίλα από σένα. Τα γατάκια συγχωρούν!! Τάϊζέ τον συχνά και σύντομα θα είστε πάλι φίλοι!!
Φαντάζομαι τη χαρά του που είναι πάλι στα λημέρια του και τελείωσε ο εφιάλτης του ιατρείου
Ναι δεν με πλησιαζει. Στην αρχή πήγε να με πλησιασει αλλά μόλις είδε ότι πάω να τον γραπωσω (ήθελα τουλάχιστον να κόψω τον κονο) έκανε πίσω. Θα κάνω υπομονή μερικές μέρες και ελπίζω να τα καταφέρω. Χαίρεται που επέστρεψε απλά το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι δεν θα τρέφεται αρκετα γιατι έχει κι άλλες γατες. Του αφήνω βεβαια και άλλες ώρες ξε,ωριστο πιατακι. Μακάρι να πάνε όλα καλά.
Όλα καλά θα πάνε Σκιουράκι, η σοφία της φύσης φυλάττει τις γατούλες ιδιαιτέρως!!
Κάνε λίγες μέρες υπομονή! Κάθε μέρα που ξημερώνει σε φέρνει κοντύτερα στο ποθητό σημείο!
Μην προσπαθείς να τον γραπώσεις, προσπάθησε μάλλον να τον χαϊδέψεις!!!
Έκανα το λάθος να βιαστώ και πήγα να τον πιασω με αποτέλεσμα να φοβηθεί και να με γραντζουνισει κιόλας. Μου ειναι πολύ δύσκολο να τον βλέπω με τον κονο. Και θα σκάει και μες στον καυσωνα. Νιώθω πολυ άσχημα. Να κάνω καμιά βδομάδα υπομονή; Σήμερα ήρθε στο κατώφλι της πορτας επειδη άργησα να γυρίσω. Παραλίγο να μπει και μέσα στο σπίτι αλλά μετά φοβήθηκε.
Ναι Σκιουράκι, μια βδομάδα να τον ταΐζεις με μικρά γεύματα πολλές φορές την ημέρα, να σου δείξει εμπιστοσύνη. Σιγά σιγά, με αγάπη και τρυφερότητα σε παρακαλώ!
Ας τον να έρθει κοντά σου σχεδόν μόνος του! Δίνε του νοστιμιές από κοντά! Εξαγόρασε την εύνοιά του σε παρακαλώ! Με υπομονή, το γατάκι δεν βιάζεται να κάνει τίποτα! Όλα μπορούν να γίνουν στην ώρα τους!
Προσπάθησε να κερδίσεις πάλι την εμπιστοσύνη του με την αγάπη και την τρυφερότητά σου!
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα προσπαθήσω και ελπίζω να έχω καλά νέα το επόμενο διάστημα.
Έχω καλά νέα τελικά, ο κονος βγήκε μετά από μια ωρα προσπάθειας. Έκοψα πρώτα με ψαλίδι τα πλαϊνά όσο έτρωγε και μετά κατάφερα να κόψω και το σκοινί.
Απλά τώρα νιώθω εξάντληση.
Μπράβο Σκίουρε, τα κατάφερες!!!
Τα κατάφερα αλλά ο γάτος σήμερα δεν έφαγε πάρα ελάχιστα. Χθες όταν βγήκε ο κονος έφαγε με ορεξη. Σήμερα ήταν ατονος,του άνοιξα ένα σωρό κονσέρβες, έφαγε λίγο και ανόρεχτα. Να νοσηλευτει δεν βλέπω το λόγο, αλλά ίσως να πρέπει να τον περιορισω παλι, όταν ήταν μέσα στο δωμάτιο είχε την άνεση να φαει οποια ώρα θέλει , εδώ παρόλο που του αφήνω φαγητό δεν είμαι σίγουρος ότι το τρώει αυτός και όχι τα αλλα αδέσποτα. Πρέπει να τρώει να πάρει κιλά. Οι εξετάσεις του δεν ήταν κακες, μόνο η αυξημένη ουρια αλλά πίνει αρκετό νερό.
Και η δικιά μου είναι κάπως κουρασμένη σήμερα, έφαγε τουλάχιστον αρκετά.
Νομίζω δεν είναι κακό να κάνει και λίγο δίαιτα, αν δεν έχει συνηθίσει να τρώει πολύ! Τώρα με τη ζέστη πεινούν λιγότερο! Μια μέρα χωρίς φαγητό δεν είναι τίποτα! Καθαρίζει και το αντεράκι τους. Δεν μπορείς να ελέγχεις αν έχουν καλή πέψη
Δεν ξέρω, ούτε τώρα το πρωί έφαγε. Το έκανε και πριν το γιατρό αυτό αλλά είναι αδύνατος και πρέπει να πάρει κιλά. Μου τελείωσε και η ειδική τροφή που έτρωγε, πρέπει να πάρω αλλά δεν έχω κοντά μου μαγαζί με τροφές, αναγκαστικά θα πάρω τη Δευτέρα. Ίσως του κάνω λίγο κοτόπουλο που ξέρω ότι το τρώει.
Και η δικιά μου φαίνεται κουρασμένη. Τρώει τουλάχιστον αλλά βλέπω ότι είναι πεσμένη σε σχέση με τις δύο πρώτες μέρες που ήρθε από τον κτηνίατρο.
Πολύ καλή ιδέα το κοτοπουλάκι, τους αρέσει και τους κάνει καλό!!
Χαίρομαι που η δικιά σου είναι καλά! Δείξε λίγο στωϊκότητα με τα γατάκια, δεν αρρωσταίνουν τόσο εύκολα ή τόσο γρήγορα!!
Ο αδεσποτος έφαγε με ορεξη χθες και σήμερατο πρωι. Η δικιά μου από την άλλη πάει χάλια ξαφνικά. Δεν τρώει με ορεξη και ειναι πολυ ατονη. Δεν θα συγχρονιστουν αυτά τα γατιά να είναι καλά και τα δύο την ίδια μέρα.
Φοβαμαι ότι πρέπει να αποδεχτώ ότι δεν θα ζήσει για πολυ η δική μουκαι πιθανόν και ο αδέσποτος. Δεν ξέρω τι την έχει πειράξει τόσο πολυ στο συκωτάκι της. Τις πρώτες δύο μέρες από τη νοσηλεία ήταν πολύ καλά, μετά έπεσε παλι και η διάθεση της και οργανικά. Επανέλεγχο έχει στο τέλος της βδομάδας. Θα δω μήπως χρειαστεί να πάει νωρίτερα. Αλλά αν δεν πάρει τα πάνω της, δεν βλέπω τι μπορεί να γίνει. Της κάνουμε ειδική δίαιτα τώρα, χθες τσίμπησε λίγο κρέας (δεν τηνπρολαβα να της το πάρω, το βρήκε στα σκουπιδια) πρέπει να τρώει χαμηλή σε λιπαρά διατροφή μέχρι να μειωθεί ο όγκος του συκωτιού της. Φοβαμαι μήπως έπεσε και παλι ο αιματοκρίτης της, δεν πίνει πολυ νερό. Λέω να της παραγγείλω αυτά τα συντριβάνια που έχουν για τις γατες, σίγουρα θα της αρέσει και σε αυτήν και στις άλλες, αλλά δεν ξέρω πόσο καιρό θα κάνει να έρθει.
Σκίουρε, γίνεσαι θυσία για τις αγαπημένες σου γατούλες!!
Ο Θεός να σε έχει καλά!!
Φαντάζομαι πόσο τυχερή θα είναι η γυναίκα σου, αν περιποιείσαι τόσο πολύ τις γατούλες σου!!
Μηπως μωρε την εχει πειραξει κι η ζεστη; Κι εγω μια που εχω στο πατρικο μου σερνεται ολο το καλοκαιρι και τρωει μονο οταν τις βαζουμε κατι.νοσιτμες κονσερβουλες. Ε, αν ειναι και λιγο ταλαιπωρημενη η ζεστη μπορει να την επηρρεαζει περισσοτερο.
Μπορεί,αν και εδω είναι δροσερά. Είδα ότι έχει λίγες εκκρίσεις από τη μύτη, ίσως κρυολογησε. Έφαγε, αναγκάστηκα όμως και της έδωσα κανονική κονσέρβα και όχι την ειδική που πρέπει να τρώει γιατι τη βαρεθηκε. Ελπίζω να μην την πειράξει. Αν δεν φτιάξει τις επόμενες μέρες και δείχνει απροθυμία να φαει αναγκαστικά θα νοσηλευτει ξανά.
Ο αδεσποτος έφαγε, πάει καλά.
Την άφησα στον κτηνίατρο. Το πρωί έφαγε πολύ λίγο (και οχι το φαγητο που επρεπε, της εδωσα κονσερβα που της αρεσει απο κανονική μαρκα γιατι το ειδικο φσγητο δεν θελει ουτε να το μυρισει πλεον) Φαίνεται ληθαργικη. Της πήρα ζωτικά όπως έμαθα σε ένα σεμινάριο που παρακολουθησα, είχε βραδυκαρδια (112 χτυποι ενώ θα έπρεπε να ήταν 124 και ανω) και είχε επίσης και χαμηλό breathing rate. Περιμένω να με πάρει ο γιατρός να μου πει. Αν είναι να συνεχίσει έτσι δύσκολα να μπορέσω να καλύπτω έξοδα για συνεχείς νοσηλειες. Ελπίζω να πάρει τα πάνω της.
Αχ μωρε η ψυχουλα μου. Το θεμα ειναι να βρειτε και τι ακριβως εχει. Ελπιζω να μην χρειαστει συνεχη νοσηλεια και για την ψυχολογια της. Το αδεσποτακι παει καλα, ε;
Είναι πολυ καλό γατινι, ομιλητικο, πολύ αφοσιωμένο. Δεν θελω να πεθάνει. Είχε βρεθεί σε έναν κουβά μια μέρα που έβρεχε, ήταν μικρό γατάκι και κόντευε να πνιγεί. Το ένα πόδι της ήταν κουτσό αλλά έφτιαξε στην πορεία. Ήταν από τις πρώτες μου γάτες και δεν είχα μεγάλη εμπειρία και έτσι έκανα καποια λάθη στην αρχή. Δεν ήξερα πόσο πρέπει να την ταΐζω κλπ, κάτι που το σκέφτομαι τώρα και μου δημιουργεί επίσης τυψεις, όπως νιώθω τύψεις επειδη συνήθως θέλει να κάθεται πάνω μου και δεν την αφήνω παντα.
Ο αδεσποτος έφαγε και το πρωί, φαίνεται οκει, προς το παρόν.
Ποιος θελει μωρε να.χασει το ζωακι του; Εγω εχασα.τη δικη.μου, την ειχα 12 χρονια κι ακομη μου λειπει.και ας κοντευουν 2 χρονια. Καλα οι γατες συνεχεια πανω σου θελουν να ναι. Θα μεναμε σκελετοι στο τελος, αν δεν τις διωχναμε που και που...
Θα δεις πως θα παει..Μπορει να επανελθει, το λεω με βαση αυτα που σου παν οι γιατροι την πρωτη φορα.
Μακάρι. Είχε ξαναπεράσει σοβαρές καταστάσεις στο παρελθόν, ήταν πάντα ευαίσθητη. Μακάρι να τα καταφέρει και αυτή τη φορά, είναι νεαρή σχετικά, 7 ετών.
Α, ειναι νεα, ναι. Καλο αυτο. Καλα θα παει, πιστευω.
Παρεμπιπροντως, ειναι η παγκοσμια μερα γατας, σημερα.
Μου είναι δύσκολο να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εκείνη. Δεν θέλω να προκαταβάλω, αλλά το ότι μετά από λίγες ημέρες πάλι έγινε χάλια, δεν είναι θετικό σημάδι. Μου δίνει ελπίδα ότι είχε εκκρίσεις στη μύτη, θέλω να πιστεύω ότι απλώς κρύωσε ή την πονάνε πάλι τα δόντια της γιατί όταν είναι κάτι νόστιμο το τρώει.
Θα δειξει συντομα. Μην την κλαις πριν τη χασεις.
Περίεργα πραγματα. Ο γιατρός με πήρε τώρα τηλ και βλέπει λέει τεράστια βελτίωση και το γατί έφαγε κιόλας εκεί ολόκληρη κονσέρβα (ίδια κονσέρβα που έχω και στο σπίτι). Περιμένουμε να δούμε και τον αιματοκρίτη της αλλά μου είπε ότι δεν χρειάζεται καν να την κρατήσει για νοσηλεία. Μου είπε να δοκιμάσω να την απομονώσω από τις άλλες γάτες μήπως στρεσάρεται εξαιτίας τους.
Νομίζω είναι μια ένδειξη του υπερβολικού σου Άγχους!
Λες να είμαι υπερβολικός; Δεν ξέρω. Αλλά ήταν όντως ληθαργική και τα ζωτικά της περίεργα. Μόλις χάνει ένα γεύμα κατευθείαν αγχώνομαι ότι θα σταματήσει να τρώει. Τέλος πάντων, έτσι κι αλλιώς έπρεπε να γίνει επανελεγχος σε δυο μέρες, της τον έκανε από σήμερα. Τελικά βελτιώθηκε και ο αιματοκρίτης της και θα παίρνει για κάποιο διάστημα σίδηρο για να τονωθεί και παυσίπονα για τα ούλα της. Για αυτό δεν έτρωγε με όρεξη, την έπιασε πάλι ουλίτιδα παρόλο που κάναμε τις εξαγωγές.
Ολα καλα, λοιπον!
Σήμερα νιώθω φοβερές τύψεις για τη γατα που σκότωσαν. Την τάιζα χρόνια και τώρα το καλοκαίρι δεν πάω συχνά, ειχα πάνω από μήνα να πάω. Το καημένο. Νιώθω υπεύθυνος που δεν ήμουν εκεί. Μακάρι να ήξερα ποιος υπανθρωπος τη χτυπησε για να κάνω καταγγελία. Δεν της άξιζε να πεθανει έτσι.
Στις περισσότερες περιπτώσεις που έτυχα μάρτυρας δεν το έκαναν κατά λάθος,είχαν ξεκάθαρη οπτικη επαφη με το ζωο, που πχ καθόταν προς τη μέση του δρόμο και απλά δεν σταμάτησαν. Σε άλλη περίπτωση όχι απλά δεν σταμάτησε αλλά επιτάχυνε κιόλας. Θυμάμαι μια νύχτα άκουσα θόρυβο, όσο εμένα στο χωριό,κοίταξα από το παράθυρο και είδα ένα τζιπ να επιταχύνει με πάρα πολυ μεγάλη ταχύτητα κυνηγώντας μια γάτα. Άκουσε βρισίδι φυσικά αλλά δεν σταμάτησε. Πριν κάμποσους μήνες είχα πάει στο χωριό και εκεί που ερχόντουσαν οι γάτες, πέρασε μια με μεγάλη ταχύτητα και παραλίγο να βάλει ένα από τα γατιά από κάτω. Θα το έβαζε δλδ αν δεν της έκανα σήμα εγκαίρως και δεν της φώναζα να σταματήσει. Και πετάχτηκε μια παλιογρια και λέει ότι ενόχλησα λέει που φώναξα και ότι η κοπέλα δεν θα πατούσε το γατί. Μπούρδες βεβαια, είναι μια παλιογρια που δεν αγαπάει τα γατιά και το γατί ήταν ακριβώς στη ροδα στο τσακ γλύτωσε.
Στις μικρές κοινωνίες οι περισσοτεροι άνθρωποι είναι κακοί, μην απορείς που ξεσπανε στα ζώα. Θα πούνε δύο τρεις δικαιολογίες του καλού τυπου φοβούνται γισ τα παιδιά τους μην κολλήσουν κάτι (που δεν έχει καμία επιστημονική βάση αλλά λέμε τώρα) αλλά στην πραγματικότητα απλώς βγάζουν την κακία και τα κόμπλεξ τους στα ζώα.
Σε άλλη περίπτωση σημείωσα τον αριθμό πάντως και έκανα καταγγελία. Πλήρωσε πρόστιμο ο δράστης.
Τέλος πάντων. Το ξέρω ότι δεν μπορώ να τα σώσω όλα, αλλά θα ήθελα να ήμουν παρών, ίσως μπορούσα να κάνω κάτι για να το αποτρέψω.
Σήμερα νιώθω τύψεις γιατί φώναξα και στη μαμά μου. Πήγε και έφαγε το μισό σαλάμι που είχα στο ψυγείο. Τώρα έχει ανέβει η πίεση της 17. Είπε ότι πρέπει να της μιλάω με περισσότερο σεβασμό και να μην της κάνω παρατηρήσεις. Δεν καταλαβαίνει ότι το κάνω για την υγεία της.