και εσυυ ....
Printable View
και εσυυ ....
Καλησπέρα Νικόλα, απλά ήθελα να αναφέρω ότι και εγώ έχω μια παρόμοια ιστορία με τη δική σου, έχασα και εγώ τον πατέρα μου πριν κάποια χρόνια και πιστεύω από εκεί πηγάζει η νοσοφοβια μου.
Πριν λοιπόν κάποια χρόνια άρχισα να πιστεύω ότι εχω κάποιο νευρολογικό πρόβλημα, από το άγχος μου οι μυς μου ξεκίνησαν να συσπώνται σα τρελοί και όλο αυτο επιδείνωσε την κατάσταση και δεν με άφηνε να ησυχάσω. Έκανα ενα σωρό εξετάσεις για να ησυχάσω μετά από κάποια στιγμή, το άγχος μου χει δημιουργήσει ενα σωρό ψυχοσωματικά που πίστευα ότι δεν μπορουν ολα αυτα να προέρχονται απο εκεί αλλά καθε φορα αποδεικνύεται οτι δεν εχω κάτι οργανικό. Δυστυχώς ακόμα και τώρα τις συσπάσεις τις έχω στα πόδια, 5 χρόνια μετά, αλλά πλέον δεν δίνω σημασία. Ανά διαστήματα που εμφανίζω κάποιο σύμπτωμα πιστεύω ότι κάτι έχω και τρεχω στους γιατρούς με το φόβο να προλάβω κάτι κακό γιατί δυστυχώς ο πατέρας μου δεν το πρόλαβε. Οπότε σε καταλαβαίνω και κάνε υπομονή, όσο περνάει ο καιρός θα καταλαβεις οτι δεν εχεις τίποτα και ότι όλα αυτά μπορεί οντως να τα δημιουργεί το μυαλό.
Αυτά προσπαθώ και εγω ο ίδιος να τα λεω στον εαυτο μου αλλά ειναι δύσκολο κάθε φορά.
Καλησπέρα Μιχάλη είχες καο τρεμουλο σε σημείο να ζορίζεται να πιάσεις ακόμα και το κινητό και να νιώθεις ότι δονείται ολο σου το σωμα ;
Περισσότερο στα πόδια είχα εγώ, τρέμουλο στα χέρια όχι.
Επίσης ακούσιες κινήσεις στα δάκτυλα είχα λόγω των συσπάσεων.
Φοβάμαι τι μπορεί να είναι
Καλησπέρα! Θα σου πω εγώ τι δική μου ιστορία κ ίσως σε βοηθήσω! Το 2020 χανω το πεθερο μου μετα απο ένα μηνα το πατέρα μου νεότατο ξαφνικα κ ξεκινάω κ ολο το θέμα με τις καραντίνας! Κλεισμένη σε ένα σπίτι με 2 μωρα ολη μερα να ψάχνομαι ότι κάτι εχω..καρκινο σκπ κ ολα τα γνωστα..έχασα 10 κιλα σε 2 μήνες εχασα τον υπνο μου δν μπορουσα να σηκωθω από το κρεβάτι από την αδυναμία.. έκανα άπειρες εξετασεις ολα φυσιολογικα..αγχος ελεγαν όλοι εγω ομως εκει να επιμένω πως κάτι σοβαρό εχω..εν τέλει μετα απο αυτο απέκτησα 2 αυτονανοσα πολυ ελαφριά ευτυχως..μου έλεγαν όλοι σηκω βγες κανε πράγματα κ κ εμενα μου φαινόταν βουβό να σηκωθω απλα απο το κρεβάτι.. ξεκίνησα ψυχοθεραπεία εκανα μονη μου διαλογισμό κ αποφάσισα να μν δινω σημασια σε κανενα συμπτωμα κ αν ειναι να παθω κατι ας το παθω..μου πήρε πολλούς μήνες να συνελθω κ να ειμαι λειτουργική.. δν σταμάτησα τη ψυχοθεραπεία ουτε μερα κ καταφερα να ελέγχω το μυαλο μου έως ένα βαθμό.. τωρα ειμαι λειτουργική πολυ καλα εχω βέβαια κ τις μαύρες μερες μου αλλά σε λογικά πλαίσια..συμβουλή μου λοιπόν ειναι να συνεχίσεις τη ψυχοθεραπεία κ να σταματήσεις να δίνεις σημασία στα συμπτωματα εφόσον ιατρικά είναι όλα καλα..κάνε ένα βήμα τη ημέρα.. βάλε μικρούς στόχους.. του τύπου θα παω στο σουπερ μαρκετ θα βγω για ένα καφέ κ επιβραβεύει τον εαυτο σου μόλις τα καταφέρεις.. ελπίζω σύντομα να βγεις από όλα αυτό!
Είχες κάποιο σωματικό σύμπτωμα πέρα από την αδυναμια και τα έψαχνες όλα αυτά αφρουλα ;
Απο σωματικα συμπτωματα άπειρα!! Ταχυκαρδια πονο τη κοιλια κάθε μέρα σε διαφορετικό σημείο διαροιες δεκατα ασταματητα για μηνες..κ ολα αυτα τα προκαλούσαν εγω με το μυαλό μου στο εαυτό μου..δν θα μιλήσω για τις ατελείωτες κρισεις πανικου..ημουκ μια ζωντανή νεκρή..για αυτό σου λέω αφου βεβαιωθείς ιατρικά ότι όλα είμαι θέμα αγχους συνέχισε τη ψυχοθεραπεία σοθ κ απλα ζήσε!!
Γύρισα από ωρλ τίποτα δε βρήκε για τις ζαλάδες αλλά οι μυικες συσπασεις συνεχίζουν παντου χερια δάχτυλα χεριων ποδια
Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι είναι όλα από το αγχος σου..εμένα μουδιαζαν κ τα δύο μου χέρια συνέχεια ειχα τρεμουλες ενιωθα ακριβώς αυτό που είπες μια εσωτερική τρεμουλα..γνώμη μου κανε κ τη μαγνητική αλλα για να σιγουρευτείς ότι δν υπαρχει κατι κ μετα προσπάθησε να τα ξεχάσεις ολα..δώσε χρόνο στον εαυτο σου να πενθησει είναι κ αυτο πολυ σημαντικό.. μν πιέζεται να νιώσεις καλα αποδεξου τα συναισθήματα σου κ κανε αυτό που σε κανει να νιώθεις πιο ήρεμος κ πιο καλα..
τι να πω μακαρι