παρακαλω πολυ το ατομο που μου εστειλε υ2υ αν εχει οτιδηποτε να μου πει,ας το κανει στο φορουμ, δεν εχω κανενα προβλημα,οτι κι αν ειναι αυτο.
εχουν γινει επικινδυνα τα υ2υ τελευταιως :)
Printable View
παρακαλω πολυ το ατομο που μου εστειλε υ2υ αν εχει οτιδηποτε να μου πει,ας το κανει στο φορουμ, δεν εχω κανενα προβλημα,οτι κι αν ειναι αυτο.
εχουν γινει επικινδυνα τα υ2υ τελευταιως :)
λολ ε δεν μπορω να σου δοσω εδω το μσν μου.
μπορω?
τι να πουμε βρε πανικουλα?αν εχει στυση ο καλος μου? αστο..
και δεν εχω καμια αμφιβολια οτι ειστε αγαπημενοι με το παιδι σου.
δεν χρησιμοποιω μσν πανικουλα :)
οχι βρε απλα να τον ρωτησεις η ιδια.ρωτα τον \"ειναι καλη η μαμα σου μικρε\" τπτ αλλο.
θελω να δεις τη γνωμη εχει για μενα. την καλυτερη.μην μου αγγιξουν τριχα μου.καμια φορα το μονο κακο π λεει λογοοτι εχω 8 παραπανω κιλα ειναι το \"χοντρη\" χαχαχ
κανονικα ο κρινο αν ηταν νορμαλ ατομο δεν θα επρεπε να ανοιξει αλλο σχετικο τοπικ.γιατι μας αναβει τα αιματα παλι.
αλλα στους ορχεις του μαλλον.
μαλλον την βρισκει ναμας κανει ανω κατω.
ειμαι σιγουρη οτι το παιδι σου σε θεωρει την καλυτερη μαμα του κοσμου, δενχρειαζεται να το ρωτησω γι αυτο.
πριν λιγες μερες δεν εισουν σιγουρη ομως.:P αλλα δεν πειραζει σε διακιολογω γιατι εκρινες απο αυτα γραφω γενικα.
δεν ειμαι ομως ετσι και ειναι πολυ αδικο να κατηγορεις μια μαμα π εχει φτυσει αιμα να μεγαλωσει το παιδι της.
δλδ π να το παραταγα στους γονεις μου για να βγενω με τον εναν και τον αλλον καθε μερα.
εγω δεν το εκανα αντιθετα παντα ειμουν παρον κοντα του .στα κριολογιματα του,το εμαθα ποδηλατο.ολα εγω του τα εμαθα.
αλλοι ηταν απον.
θα επρεπε να τα βαλεις με τον πατερα αυτου του παιδιου π προτημησε να ειναι με μια χαζογκομενα παρα με το αγγελουδι του που δεν δινει ΜΙΑ και ουτε καν τηλεφωνο περνει να δει τι κανει.
υπαρχει τοσο αδικο στον κοσμο που δεν μπορω να το χωνεψω.
ξερεις ποσο ζηλευω οταν βλεπω αλλους πατεραδες με τος γιους τυς?
εμενα δεν αξιζε κατι τετιο ο μιρκος?που τα βλεπει απο μακρια αυτα και απορει......
ξερεις ρεμεντι πολλες φορες οταν μιλαω με αισχρο τροπο ξεσκαω.
εδω στο περιβαλον μου ποτεδνε μιλαω ασχημα και καμια φορα εδω στο φορουμ νιωθω την αναγκη να αφησω τον εαυτο μου ελευθερο.
δεν μου αρεσουν οι χυδαιαες λεξεις και ποτε δεν μιλαω ετσι ειδικα μπροστα στον μικρο μου.
πανικουλα,κανεις λαθος.Quote:
Originally posted by panikoula
πριν λιγες μερες δεν εισουν σιγουρη ομως.:P αλλα δεν πειραζει σε διακιολογω γιατι εκρινες απο αυτα γραφω γενικα.
δεν ειμαι ομως ετσι και ειναι πολυ αδικο να κατηγορεις μια μαμα π εχει φτυσει αιμα να μεγαλωσει το παιδι της.
δλδ π να το παραταγα στους γονεις μου για να βγενω με τον εναν και τον αλλον καθε μερα.
εγω δεν το εκανα αντιθετα παντα ειμουν παρον κοντα του .στα κριολογιματα του,το εμαθα ποδηλατο.ολα εγω του τα εμαθα.
αλλοι ηταν απον.
θα επρεπε να τα βαλεις με τον πατερα αυτου του παιδιου π προτημησε να ειναι με μια χαζογκομενα παρα με το αγγελουδι του που δεν δινει ΜΙΑ και ουτε καν τηλεφωνο περνει να δει τι κανει.
υπαρχει τοσο αδικο στον κοσμο που δεν μπορω να το χωνεψω.
ξερεις ποσο ζηλευω οταν βλεπω αλλους πατεραδες με τος γιους τυς?
εμενα δεν αξιζε κατι τετιο ο μιρκος?που τα βλεπει απο μακρια αυτα και απορει......
ποτε δεν πιστευα οτι δεν αγαπας το παιδι σου η οτι δεν σε αγαπαει αυτο η οτι δεν σε θεωρει την καλυτερη μαμα του κοσμου,η οτι δεν εχεις τις καλυτερες προθεσειςτου κοσμου γι αυτο το παιδι.
αυτο που πιστευα και πιστευω ειναι οτι ΑΝ εκανες η κανεις στο μελλον καποιο κακο στο παιδι,αυτο δεν θα ειναι με την θεληση σου,αλλα απο αγνοια.
γι αυτο καλα κανεις και το ψαχνεις και να το ψαξεις κι αλλο πως μπορεις να βελτιωσεις την συμπεριφορα σου ωστε να πανε ολα καλα μεγαλωνοντας το παιδι σου.
τα υπολοιπα που λες ειναι πολυ μεγαλη συζητηση αλλα δεν μπορουμε να την κανουμε μαζι γιατι μεχρι χθες βριζομασταν.
πρεπει να την κανεις με ανθρωπους που εχεις μια ΣΤΑΘΕΡΑ ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ.
με ανθρωπους δηλαδη που θα εισαι σιγουρη οτι μπορουν να ακουσουν οτιδηποτε κι αν τους πεις χωρις να εκνευριστουν και να σε βρισουν.
ενα μονο πραγμα θελω να σου πω και μακαρι να περασει.ΜΗ λυπασαι το παιδι σου για την ατυχια του διαζυγιου σου γιατι χωρις να θελεις του το περνας. να του λες παντα ποσο τυχερο ειναι που το αγαπανε ολοι και να το πιστεψεις κι εσυ.
remedy οταν ηταν ο μικρος μωρο,ακουγα απο γειτωνισες π φωναζαν στα μεγαλυτερα αποτ ο δικο μου παιδι και εμενα με το στομα ανοικτο.
δεν πυστευα πως μπορει να μιλαει μια μανα ετσι αποτομα στο παιδι της και ελεγα οτι ποτε δεν θα το κανω αυτο.
οταν μεγαλωνεις ομως ενα παιδι δεν ειναι οπως οταν ηταν μωρο.πολλες φορες και ειδικα οταν ειναι υπερκινητικο δεν μπορει να καταλαβει τον κυνδινο.ας πουμε παει πισω απο αναμενα αυτοκινητα.η κλεινει φωτα με βρεγμενα χερια.
εμενα μονο σε τετιες περιπτωσεις με νευριασε.δεν καταλαβενε με λογια και ετσι για να το γλητοσω απο καμια ηλεκτροπλιξια η απο τιςρ οδες αυτοκινητου του εδωσα μια στον κωλο.
ειληκρηνα αν εισουν μανα, και μανα υπερκινητικου παιδιου το ιδιο θα εκανες και εσυ.
αν δεν με ενιδεφερε καλιστα θα το αφηνα να αλονιζει γυρω γυρω μεχρι να το αρπαξει κανενας πεδαιραστης η μεχρι να το χτυπισει κανενα αυτοινητο.
αντιθετα εγω ολη μερα σαν την παλαβη απο πισω του τρεχω,
σε παιδοψυχολογο θα παω περισσοτερο για τον μικρο οχι για την δικια μου συμπεριφορα.
γιατι να παω για να αλαξω κατι? τι περιμενεις να μου πει?
να μην το αγαπαω.?τι να αλλαξω?
τελος παντων απλα εχεις πεσει πολυ εξω στην κριση σου για μενα,αλλα δεν εχεις αδικο.αυτα εχει η ιντερνετικη συνομιλια.
φιλακια να εισαι καλα.μπορει να ειπαμε τοσα και τοσα αλλα δεν σου κραταω κακια γιατι και γω δεν ειπα και λιγα.
τι να κανω?η γλωσσα μου προτρεχει πιο γρηγορα απο το μυαλο μου καμια φορα και ειδικα οταν με αδικει καποιος π δεν εχει καν ιδεα τι ανρθωπος ειμαι εγω.
:)
πανικουλα
ο καλυτερος παιδοψυχολογος, ειναι η ευτυχια.....
εαν εσυ εισαι ηρεμη, ισορροπημενη, ευτυχισμενη και πληρης, το παιδι δεν θα χρειαζεται τπτ αλλο.δεν του λειπει η αγαπη σου.η δικη σου ευτυχια του λειπει.
καλα κρασια, θα μου πεις....
δεν ειναι ευκολο, καμια φορα κι οι ιδιοι δεν ξερουμε τι ειναι αυτο που μας λειπει για να νοιωσουμε ετσι... η δουλεια μας ειναι να το βρουμε...οτι κι αν χρειαστει γι αυτο...μπορει να ειναι καποια πραγματα που κανουμε στραβα και μας πανε ολα ασχημα,μπορει να ειναι ενας ψυχοθεραπευτης για να μας βοηθησει στο ψαξιμο, μπορει να ειναι μια σχεση,πολλες σχεσεις,δεν ξερω...
εκει εχεις απολυτο δικιο.
αλλα ενας καλος ψυχοθεραπευτης θελει και καλη αμοιβη.
εγω βεβαια εχω οτι ωρα θελω χρηματα γιατι εχουν οι δικοι μου.αλλα δεν νιωθω ομορφα να ζηταω λευτα γιατι εχουν κανει ειδη αρκετα για μενα.
θα βρω ομως εστω και δημοσιο ψυχ γιατι πραγματηκα νιωθω οτι δεν ειμαι ευτηχησμενη οπως πρωτα.ειναι λιγες οι φορες π ειμαι οπως πρωτα .
και δεν νομιζω να γινω ποτε καλα επισης.εχω φαει τα μουτρα μου για τα καλα σε ολους τους τομεις.
ειναι ανεπανορθωτο το κακο π εχει παθει υ ψυχη μου αλλα θα τοπολεμισω γιατι δεν ειμαι δειλη.
αυτα.πυστευω οτι ολοιμας εχουμε καπιο προβλημα αλλακαλυτερα να συμπαραστεκομαστε ο ενας στον αλλον.
δεν αντέχω να μην πω ότι έχω μείνει ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ απο καποιες σελιδες που διάβασα του προηγουμενου τοπικ και απο καποια σχολια σε αυτο ......ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ!
και δε λεω , έχουν μια δελεαστικη ιντριγκα ολα αυτα, αλλα μολις σημερα προτεινα το συγκεκριμενο φορουμ \"υποστηριξης\" σε καποιον ειδικο και μεγαλη εμπειρια σε θεματα νευρωσεων..εκθειασα το φορουμ και τη συμπαρασταση που δειχνουν τα μελη το ενα στο αλλο, την αναλυση στα προβληματα, τις μυχιες σκεψεις που κατατιθενται..και διαβαζω τωρα ΑΥΤΑ!
βεβαια ειμαι σχετικα νεα στην παρεα και δε συνηθιζα ποτε να γραφω σε αλλα φορουμ στο νετ, παρα μονο εδω -αποκλειστικα για να βοηθηθω - βοηθησω...
ελπιζω μονο να μην μπει σε αυτα τα θρεντ ο ανθρωπος και φριξει! απο την αλλη ειναι και καπως ελπιδοφορο... καβγας λιμανιου σε φορουμ υποστηριξης για ψυχολογικα προβληματα !!! δεν ειμαστε τοσο χαλια τελικα, αφου εχουμε ακομη τη δυναμη να μαλωνουμε! τι σου ειναι ο ανθρωπος...!
το μονο ανεπανορθωτο κακο ειναι ο θανατος πανικουλα.
ολα τα αλλα μπορουν να διορθωθουν.
αυτο που εχεις θα φυγει μονο του, μολις βρεις την ακρη για ολα αυτα που λεμε...
ανταρα
επρεπε να ειδοποιησεις βρε παιδι μου οτι εκτεθηκες σε ξενο ανθρωπο, να προλαβουμε να σκουπισουμε.
να του δωσεις τα λεφτα του πισω του ανθρωπου, δεν το συζητω..
λολ.
ρομπα ξεκουμποτη γιναμε .αμαν
α χα καλο ε.οπως λεει κι ενα ασμα :P και του λιμανιου και του σαλονιου :P
Και εγώ είμαι άναυδη.
Πανικούλα: το ότι συγχωρείς και δεν κολλάς σε λέξεις όπως αυτές που είπε η Ρέμεντυ σε σένα και δεν θέλω να επαναλάβω, μου φαίνεται θετικό για σένα και για τους γύρω σου (και για εμάς τους θεατές του συγκεκριμένου συμβάντος). Απο εκεί και πέρα το να ανοίγεις τη ψυχή σου σε άτομα που σε προσβάλλουν, αν το κάνεις και στην έξω ζωή σου, μου φαίνεται πολύ επικίνδυνο για σένα πρώτα πρώτα. Οση ανάγκη και αν έχεις για επικοινωνία η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να την αναζητάς από άτομα που δεν σε προσβάλλουν.
Ρέμεντυ: αναρωτιέμαι αυτή η μεταστροφή (ευχάριστη σίγουρα για όλους) ήταν αυθόρμητη, μέσα στα πλαίσια της κυκλοθυμίας που (δεν???) έχεις ή σε συμβούλεψε κάποιος ότι άρχιζες να έχεις και νομικό θέμα σαν ηθική αυτουργία στην εκτός ελέγχου κατάσταση ενός άλλου μέλους.
Οπως και να είναι, χαίρομαι που τα βρήκατε, και τα συμπεράσματα ας τα βγάλουμε όλοι.
neture εχεις δικιο αλλα με την ρεμεντι αλλο ηταν τον θεμα.
η σπανια ομορφια του κρινο χααχαχαχ.τυφλα να εχει ο μαρλο μπραντο.
νειτσουρQuote:
Originally posted by nature
Και εγώ είμαι άναυδη.
Πανικούλα: το ότι συγχωρείς και δεν κολλάς σε λέξεις όπως αυτές που είπε η Ρέμεντυ σε σένα και δεν θέλω να επαναλάβω, μου φαίνεται θετικό για σένα και για τους γύρω σου (και για εμάς τους θεατές του συγκεκριμένου συμβάντος). Απο εκεί και πέρα το να ανοίγεις τη ψυχή σου σε άτομα που σε προσβάλλουν, αν το κάνεις και στην έξω ζωή σου, μου φαίνεται πολύ επικίνδυνο για σένα πρώτα πρώτα. Οση ανάγκη και αν έχεις για επικοινωνία η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να την αναζητάς από άτομα που δεν σε προσβάλλουν.
Ρέμεντυ: αναρωτιέμαι αυτή η μεταστροφή (ευχάριστη σίγουρα για όλους) ήταν αυθόρμητη, μέσα στα πλαίσια της κυκλοθυμίας που (δεν???) έχεις ή σε συμβούλεψε κάποιος ότι άρχιζες να έχεις και νομικό θέμα σαν ηθική αυτουργία στην εκτός ελέγχου κατάσταση ενός άλλου μέλους.
Οπως και να είναι, χαίρομαι που τα βρήκατε, και τα συμπεράσματα ας τα βγάλουμε όλοι.
εγω αναρωτιεμαι αν το κολλημα σου οφειλεται σε εγκεφαλικες παρωπιδες η ειναι κολλητικο απο το κλαμπ-κριτων παιδικοτητας του φορουμ.
προφανως διεκδικεις θεση επιτιμου μελους του κλαμπ.
εγω θα σε υποστηριξω παντως αν θεσεις υποψηφιοτητα.
ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΑ ΕΓΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΓΧΩΡΩ Η ΚΟΛΛΑΩ ΣΕ ΛΕΞΕΙΣ, προφανως δεν υπηρξαν προσβολες, το κινημα κριτων-παιδικοτητας εχει ηδη αποφανθει επ αυτου.
και παρολο που δε με ρωτας εγω θα το απαντησω για οσους πραγματικα αναρωτηθηκαν.
οχι, δεν εχω συγχωρεσει τιποτε,και εχω παντα υποψη την συμπεριφορα αυτη,αλλα ειμαι διατεθιμενη να την παραβλεψω.
για το θεμα των νομικων συμβουλων θα σε συμβουλευα να ενημερωθεις καλυτερα αν θαθελες τετοια κουβεντα γιατι δεν εχεις ιδεα για τι μιλας και για το ποιος ειναι υπολογος.., διοτι η παιδιαριζουσα χρηστρια ειναι πολλαπλα εκτεθιμενη και προς πολλους, σε πραγματικα ποινικη βαση, ενω εγω οχι, αλλα εμενα δεν με ενδιαφερει αυτη η συζητηση γιατι δεν εχω σκοπο να κινηθω νομικα...
η μεταστροφη που με γνησιο ενδιαφερον ρωτας, δεν οφειλεται σε καμια κυκλοθυμικοτητα.
οφειλεται απολυτως και μονο στο οτι η πανικουλα αποφασισε να σταματησει να βριζει και να μιλησει ειλικρινα.
τοτε της απαντησα κι εγω ειλικρινα και οχι με προσβολες.
ειναι πολυ απλο...χρειαζεται ενα απλο μυαλο για να το αντιληφθει..
μια απλη αναγνωση των δυο τελευταιων σελιδων θα στο αποδειξει...
ενω κανεις δεν της απευθυνοταν και συζητουσαμε τις θεωριες της παιδικοτητας, χωθηκε ξαφνικα να πει εξυπναδες περι της (κατα δηλωσης της) σχεσης μου με το κρινο.
ΦΥΣΙΚΑ την ειρωνευτηκα.
αμεσως μετα, γιαλογους δικους της αρχισε να μιλαει κανονικα
της απαντησα κι εγω κανονικα(και ειλικρινα)
συμπαθα με ρε συ που δεν ανεχομαι απο κανεναν να με προσβαλει χωρις να ανταποδιδω με τον τροπο που θεωρω εγω ανταξιο, αλλα δεν σκεφθηκα να παρω την αδεια σου και λεω να μη το κανω και στο μελλον...
θελω ομως να επαναλαβω κατι, που χρησιμοποιηθηκε επανειλημμενα αποτον κριτη-παιδικοτητας, οχι απο αγνοια, αλλα εκ του πονηρου. εγω ποτε δεν ειπα οτι βελτιωνω την κατασταση κανενος προσβαλοντας τον,αφου με βρισει. το κανω καθαρα για τιμωρια του που το τολμησε.....και μεχρι να καταλαβει οτι δεν εχει απο μενα το ελευθερο να συνεχισει........ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ?????? ??
απλα ειπα οτι η υποθαλψη αυτων των συμπεριφορων (παιδιαστικων προσβολων-ψεματων και συκοφαντιων) κανουν επισης κακο στον παιδιαριζοντα, οχι οτι οι προσβολες κανουν καλο.
εσυ απο την αλλη δειχνεις να μην εισαι σιγουρη για τον τροπο αντιδρασης σου οταν δεχεσαι προσβολες και ρωτας την γνωμη μας.
τι εγινε? σε βηθησαν οι αποψεις? αποφασισες αν δεχτηκες προσβολες η παιδιαρισματα?
να ρωτησουμε τον κρινο αν σε συγχωρεσε για τις προσβολες που δεχτηκε απο σενα η να κρινουμε αυτες που εξαπελυσε προς εσενα?
μπερδεμα ε?
παρ την σκουφια σου και βαρα μας νειτσουρ που την ειδες και κριτης της συμπεριφορας μας, αυτο ειναι το ρεζουμε ;)
με καθε καλη διαθεση
αλλα μη το ζοριζεις πολυ
ανταρα, το ακουσα απο πολλους αυτο που γραφεις κι εσυ. οτι το φορουμ τελευταια ειναι χαλια κλπ....εχω νευριασει κι εγω με καποια πραγματα που εχω δει να γράφονται. Εχω ομως να πω το εξης πανω σ αυτο: οντας παρουσα εδω αρκετο καιρο, εχω δει πώς εχει ΚΑΙ το φορουμ, τα πανω κ τα κατω του. Αποτελειται απο εμας, οποτε λογικο δεν ειναι να αλλαζει συνεχως μορφη?Quote:
Originally posted by antara
δεν αντέχω να μην πω ότι έχω μείνει ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ απο καποιες σελιδες που διάβασα του προηγουμενου τοπικ και απο καποια σχολια σε αυτο ......ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ!
και δε λεω , έχουν μια δελεαστικη ιντριγκα ολα αυτα, αλλα μολις σημερα προτεινα το συγκεκριμενο φορουμ \"υποστηριξης\" σε καποιον ειδικο και μεγαλη εμπειρια σε θεματα νευρωσεων..εκθειασα το φορουμ και τη συμπαρασταση που δειχνουν τα μελη το ενα στο αλλο, την αναλυση στα προβληματα, τις μυχιες σκεψεις που κατατιθενται..και διαβαζω τωρα ΑΥΤΑ!
βεβαια ειμαι σχετικα νεα στην παρεα και δε συνηθιζα ποτε να γραφω σε αλλα φορουμ στο νετ, παρα μονο εδω -αποκλειστικα για να βοηθηθω - βοηθησω...
ελπιζω μονο να μην μπει σε αυτα τα θρεντ ο ανθρωπος και φριξει! απο την αλλη ειναι και καπως ελπιδοφορο... καβγας λιμανιου σε φορουμ υποστηριξης για ψυχολογικα προβληματα !!! δεν ειμαστε τοσο χαλια τελικα, αφου εχουμε ακομη τη δυναμη να μαλωνουμε! τι σου ειναι ο ανθρωπος...!
Δεν μπορω να πω οτι μ ευχαριστει να βλεπω διαφωνιες να εκφραζονται μ αυτον τον τροπο, ομως πώς θα μπορουσε να ειναι διαφορετικα? Αντιδρα ο καθενας με τον τροπο που ξερει, που εχει μαθει, που θελει.
Οποτε ο ειδικος στον οποιο συστησες το φορουμ θα δει κατι που δεν ειναι στημενο, αλλα ζωντανο. Με τα αρνητικα του κ τα θετικα του. Κ κάτι ακομα: εχουμε εστιασει σε 2 θεματα οπου γινεται αυτος ο καβγας. Υπάρχουν δεκάδες άλλα οπου τρεχουν με άλλο τροπο...Ειναι αδικο να εστιαζουμε μονο στα ασχημα...Που πιστεύω πώς ακομα κ απο τα πιο αρνητικα, μπορεις να βγαλεις χρησιμα συμπερασματα...
Nature : Οι διαπιστώσεις σου για ποια κριτήρια πληρώ, εκτός του ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σε τελική ανάλυση εφ\' όσον αποτελούν προυποθέσεις για τη συμμετοχή η μη του ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ σ\' ένα ΔΗΜΟΣΙΟ & ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ διακίνησης ιδεών και θέσεων, έρχονται εκ διαμέτρου αντίθετες με τις δημοκρατικές μου ευαισθησίες, τις θεωρώ ακραίες μεσαιωνικές ιδεολογικές απόψεις και ως εκ τούτου δεν επιθυμώ να τις σχολιάσω εκ νέου.
Για το δεύτερο κομμάτι που λες πως δεν \"πήρες θέση γιατί ο ίδιος ο συκοφαντημένος έχει δηλώσει πως δεν έχει την ανάγκη κανενός\", πρέπει να καταλάβεις πως ουδέποτε ζήτησα να κάνει κανείς δήλωση υπεράσπισης ή συμπαθειας υπέρ του συκοφαντημένου - εκείνο που έχει σημασία είναι η ίδια η πράξη και κατ\' ουσία εμένα δεν μ\' ενδιέφερε ποιον αδίκησε αλλά το ότι η συκοφαντία είναι μια αδικοπραγία που αντικειμενικά από κάθε άνθρωπο με ηθικό ανάστημα πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα.
Καταλαβαίνω πως εδώ παίζουν σημαντικό ρόλο για σένα τα πρόσωπα που εμπλέκονται, για εμένα εκείνο που ενδιαφέρει αποκλειστικά είναι η κακόβουλη παραβίαση της ιδιωτικότητας με πλαστά μηνύματα με απώτερο σκοπό τον διασυρμό ενός μέλους - μου είναι αδιάφορο το ΠΟΙΟΣ είναι ο αδικημένος ...
Για την καλή σου διάθεση απέναντι μου πάραυτα, σ\' ευχαριστώ...
Σοφία : Ελπίζω να σε κάλυψαν τα παραπάνω . Οφείλω να σου ξεκαθαρίσω πως τις γραμμές αυτές - απάντηση στη nature και σε σένα, τις γράφω μετά από μεγάλη αμφιταλάντευση αν θα πρέπει τελικά να συνεχίσω την ανούσια αντιπαράθεση αυτού του θρέντ.. Το κάνω γιατί πέρα απ\' όσα καταλογίζω στους άλλους και κυρίως στον εαυτό μου, ο σεβασμός μου στα πρόσωπα σας ειναι αδιαμφσβήτητος και οφείλω όπου μπορώ να γίνομαι πιο σαφής.
Απλά, δεν επιθυμώ να επεκταθώ επί πλέον στην συζήτηση αυτή...
sofia εννοειται οτι δεν βγαινει συμπερασμα για ολοκληρο το φορουμ απο δυο τοπικ και εννοειται οτι μου αρεσουν τρελα οι καβγαδες και οι καθε λογης φασαριες! με κανει και ξεχνιεμαι απο τα δικα μου!νομιζω οτι και οι τοσες προβολες που ειχε αυτος ο καβγας αποδεικνυουν οτι τελικα ηταν πολυ χρησιμος εως και θεραπευτικος για τα λοιπα μελη του φορουμ!
οσο για τον ειδικο που του συνεστησα την ιστοσελιδα για να εχουμε και μια αλλη οπτικη αν αποφασιζε να μας συνδραμει με τον τροπο του, δε θα εμπαινε στα \'γενικα\" αλλα στην κατηγορια που του υπεδειξα , αρα δε με ανησυχει το τι θα σκεφτει για τα \"σκεπτομενα, βαθυστοχαστα και οξυδερκη μελη\" ...
σκεψου ομως να ηταν καμια μανα ή δασκαλα που ειχε προβληματισμους σχετικα με τη συμπεριφορα της σε αλλα παιδια και να διαβαζε το σχετικο θεμα που ανοιχτηκε...στο φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης! θα νομιζε οτι μπηκε σε ιστοσελιδα γνωριμιων! χαχα! σορυ, αλλα μου φαινεται πολυ αστειο!
τελοσπαντων , αν ενδιαφερει κανεναν η γνωμη μου, εξακολουθω να θεωρω πως υπαρχουν πολυ ενδιαφεροντες και αξιολογοι ανθρωποι εδω μεσα και πως γινεται καλη δουλεια...οσο για το επεισοδιο, αυτα συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες και μονο στην πλακα μπορω να το παρω!
φιλια σε ολους !
(υ.γ. τελικα δεν καταλαβα , ο κρινος με ποια τα εχει;;)
Quote:
Originally posted by Sofia
Quote:
Originally posted by krino
Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Από τότε το ίδιο έκανες. Την έλεγες σε μένα για να τα ακούσει εκείνος.
αμα ενας ανθρωπος, ειναι τελειωμενη υποθεση,
εχει νοημα να του πεις κατι?
και σκεφτομαι με αυτο εκφράζεις τον σεβασμο σου? δειχνεις αυτο που γράφεις παραπανω? οτι εισαι ανθρωπος κ βλεπεις τον αλλο ανθρωπο ισοτιμα? βλέπεις ισοτιμα καποιον ετσι? σεβεσαι το προβλημα του που μπορει να εχει?
ειναι κωδικας τιμης το να γραψεις \"αυτος ειναι τελειωμενη υποθεση?\"
μπορει καποιος εδω μεσα να πει κάτι τετοιο για καποιον αλλο, γραφωντας πρωτα αυτα που εγραψες για το τί θεωρει ισοτιμια κ σεβασμο στην διαφορετικοτητα?
δανειστηκα αυτον τον διαλογο, γιατι εχω δει παρα πολλους αναλογου υφους. Κ υπάρχουν κ χειροτεροι....δυστυχως.
δεν αμφιβάλλω για την διαθεση σου να βοηθησεις κρινο. αμφιβάλλω ομως για το ποσο πραγματικα εννοεις αυτα που λες καποιες φορες. για το ποσο η θεωρια που αγαπας εχει σημεια επαφης με την πραξη που υποστηριζεις. κ ποσο κυνικα μιλας καποιες φορες, αν το συνειδητοποιεις...
Quote:
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
1. ΣOPPY ΠOY ΣE EIΠA ΓKEI. EIΣAI ΛOYΓKPA
Ειπα οτι εχω διαθεση να βοηθησω,
οχι οτι ειμαι μαλακας.
Αμα ειναι να συζηταμε τα βασικα,
τοτε η συζητηση ειναι παρα πολυ πισω....
Τελικά δεν περιμένω κάποια απάντηση, εννοείται. Τα συμπεράσματα τα βγάζει ο καθένας.Quote:
Αγαπητοί συμφορουμίτες, τι να κάνω?Quote:
Originally posted by krino
Quote:
.....................................
και μη ξεχνάς ότι με στόλισε τις προάλλες κατίνα και εμετική.
και οσο συνεχιζεις να γραφεις, αρχιζω να προσθετω....
+
ρατσιστρια
Να απαντήσω ή να του τη χαρίσω?
Αν αυτό δεν είναι άσκηση βίας, τότε εγώ είμαι η Μαντόννα!
Ουσιαστικά θέλησα να απαντήσω στο Sabb, αλλά υβρίζομαι και απειλούμαι με περαιτέρω βρισιές......
Να απαντήσω ή να του τη χαρίσω?
Αποφάσισα απλά να το επαναφέρω όποτε το κρίνω σκόπιμο.....
nature
μηπως υπαρχει καποια απορια που εχεις αναπαντητη,
και μπορω να βοηθησω?
κρινο με σενα μονο αποριες εχουμε.
απορουμε....λολ.
λολ
:)
Παρόλη τη λύπη που ένιωσα, όχι μόνο εγώ αλλά και άλλα μέλη, βλέποντας ένα καυγά που όχι μόνο δε σταματούσε αλλά κάποιοι προσπαθούσαν να τον ανατροφοδοτήσουν χωρίς νόημα, προς μεγάλη μου έκπληξη είδα έναν όμορφο διάλογο να λαμβάνει μέρος στις τελευταίες σελίδες. Αλήθεια, κορίτσια (χωρίς να χρειάζεται να απαντήσετε σε μένα αλλά στους εαυτούς σας) δεν θα ήταν όμορφο αυτός ο διάλογος να είχε λαβει χώρα στο προηγούμενο θρεντ και γιατι δεν έγινε αυτό;
Νομίζω ότι η σωφροσύνη ενός ανθρώπου φαίνεται από το πόσο δεν παρεκτρέπεται, αλλά και αν το κάνει, από το πόσο γρήγορα και σωστά αξιολογεί το πότε θα αποχωρεί ή θα απέχει από τέτοιους \"διαλόγους\", όπου δεν υπάρχει σεβασμός του συνομιλητή και οι προκλήσεις στερούνται νοήματος αλλά όχι σκοπού.
Νομίζω ότι έχουν μπερδευτεί οι έννοιες υποστηρίζω και προκαλώ. Δε σημαίνει ότι υπάρχουν οι εξής δύο επιλογές: χαιδεύω ή προκαλώ και μπορώ να διαλέξω μόνο μία εκ των δύο για να ισχυρίζομαι οτι βοηθώ. Κανένα από τα δύο δε συνιστά βοήθεια. Και προσωπικά δεν είδα, ευτυχώς, κανενα με διάθεση να χαϊδεύει. Αλλά είδα, δυστυχώς, διάθεση για να προκαλέσει.
Συγχαίρω ωστόσο τα μέλη που σκοπό είχαν όχι να εκτονωθούν-προσβάλλουν αλλά να βοηθήσουν-διεισδύσουν.
Θα επαναλάβω τη θέση μου. Ελπίζω το φόρουμ να παραμείνει φόρουμ ψυχολογικής ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ και όχι προσωπικής-\"πολιτικής\" αντιπαράθεσης-εκτόνωσης. Υποστήριξη δεν σημαίνει χάιδεμα, αλλά ούτε προκληση σημαίνει υποστήριξη. Εύχομαι να κλείσει το θέμα αυτό εδώ και ΟΛΟΙ να κάνουν την αυτοκριτική τους.
Καλό καλοκαίρι - όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές και όχι ανούσιες κόντρες στο e-psychology-έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε, εκτός κι αν όχι...
Ανώνυμη, μου άρεσε η τοποθέτησή σου. Συμφωνώ ότι πρέπει να τελειώσει το θέμα, αλλά χρωστώ μια απάντηση στον Σαμπ. Μην ανησυχείς όμως καυγάς δεν θα γίνει. Είναι …ιδεολογική διαφωνία (πώς βλέπω τη δημοκρατία μέσα σε ένα φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης) μέσα σε ευπρεπή πιστεύω πλαίσια….
Αγαπητέ sabb, και εγώ δεδομένης της εκτίμησης στο πρόσωπό σου, σου απαντώ, με φιλοσοφική διάθεση….Quote:
Originally posted by sabb
Nature : Οι διαπιστώσεις σου για ποια κριτήρια πληρώ, εκτός του ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σε τελική ανάλυση εφ\' όσον αποτελούν προυποθέσεις για τη συμμετοχή η μη του ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ σ\' ένα ΔΗΜΟΣΙΟ & ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ διακίνησης ιδεών και θέσεων, έρχονται εκ διαμέτρου αντίθετες με τις δημοκρατικές μου ευαισθησίες, τις θεωρώ ακραίες μεσαιωνικές ιδεολογικές απόψεις και ως εκ τούτου δεν επιθυμώ να τις σχολιάσω εκ νέου.
Για το δεύτερο κομμάτι που λες πως δεν \"πήρες θέση γιατί ο ίδιος ο συκοφαντημένος έχει δηλώσει πως δεν έχει την ανάγκη κανενός\", πρέπει να καταλάβεις πως ουδέποτε ζήτησα να κάνει κανείς δήλωση υπεράσπισης ή συμπαθειας υπέρ του συκοφαντημένου - εκείνο που έχει σημασία είναι η ίδια η πράξη και κατ\' ουσία εμένα δεν μ\' ενδιέφερε ποιον αδίκησε αλλά το ότι η συκοφαντία είναι μια αδικοπραγία που αντικειμενικά από κάθε άνθρωπο με ηθικό ανάστημα πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα.
Καταλαβαίνω πως εδώ παίζουν σημαντικό ρόλο για σένα τα πρόσωπα που εμπλέκονται, για εμένα εκείνο που ενδιαφέρει αποκλειστικά είναι η κακόβουλη παραβίαση της ιδιωτικότητας με πλαστά μηνύματα με απώτερο σκοπό τον διασυρμό ενός μέλους - μου είναι αδιάφορο το ΠΟΙΟΣ είναι ο αδικημένος ...
Σοφία : Ελπίζω να σε κάλυψαν τα παραπάνω . Οφείλω να σου ξεκαθαρίσω πως τις γραμμές αυτές - απάντηση στη nature και σε σένα, τις γράφω μετά από μεγάλη αμφιταλάντευση αν θα πρέπει τελικά να συνεχίσω την ανούσια αντιπαράθεση αυτού του θρέντ.. Το κάνω γιατί πέρα απ\' όσα καταλογίζω στους άλλους και κυρίως στον εαυτό μου, ο σεβασμός μου στα πρόσωπα σας ειναι αδιαμφσβήτητος και οφείλω όπου μπορώ να γίνομαι πιο σαφής.
1)Δεν είναι βήμα διακίνησης ιδεών γενικά και αόριστα. Νομίζω ότι γράφει φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης ή κάνω λάθος?
2)Επειδή σε ενδιαφέρει η διακίνηση ιδεών, μπορούμε να συζητήσουμε κάποια άλλη ώρα και όχι τώρα, γιατί πιθανόν να ρίξουμε άθελά μας λάδι στη φωτιά, τις παρακάτω έννοιες: τυπολατρεία, προβοκάτσια, και το ερώτημα αν στο μέλλον μπορούν να αντικατασταθούν θεωρητικά οι δικαστές από ρομπότ. Πιστεύω ότι και τα 3 θα ήταν αφορμή για μια ενδιαφέρουσα φιλοσοφική συζήτηση αν και δεν είμαι σίγουρη αν ενδιαφέρουν το παρόν φόρουμ.
3) Μέσα στα πλαίσια του βήματος διακίνησης ιδεών, όπως λες, υφίσταμαι ύβρεις, ειρωνεία και απειλές. Όπως είδες, πουθενά δεν έβρισα κανέναν. Αυτό είναι η δημοκρατία κατά τη γνώμη σου? Τέλος επειδή και εγώ είμαι ένθερμος οπαδός της δημοκρατίας, δεν μένω στη ΣΤΕΙΡΑ διακήρυξη αυτής της καθ’όλα αγαστής άποψης, αλλά μάχομαι για αυτήν, προσπαθώντας να εξασφαλίσω στους συνανθρώπους μου το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα χωρίς να φοβούνται, να απειλούνται και να εισπράττουν ειρωνεία, από όπου και αν αυτή προέρχεται. Πιστεύω ότι πολλοί συνάνθρωποι είναι λιγότερο τυχεροί από μένα, και για αυτούς το παρόν σάιτ αποτελεί μια σανίδα ελπίδας και θέλω, μέσα στα πλαίσια των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων πάντα, να τους βοηθώ να εκφράζονται ελεύθερα και να μην καταπίνουν τη λαλιά τους.
Κοινώς: ωραίες οι διακηρύξεις περί δημοκρατίας, ….αλλά ακόμα καλύτερος είναι ο αγώνας για αυτήν!
Quote:
υφίσταμαι ύβρεις, ειρωνεία και απειλές.
τουλαχιστον σε οτι με αφορα,
μιας και θυμαμαι πολυ καλα τι λεω,
οτι λεει πεταει ο καθενας....
που ακριβως υπαρχει η υβρη, η ειρωνια και η απειλη????!!!!
Στο τελος θα ντρεπόμαστε να πουμε την γνωμη μας για οτι σκεφτομαστε γιατι ενδεχόμενα θα ποινικοποιηθει η αποψη του καθενος....
Δημοκρατία σημαίνει ΟΛΟΙ.Quote:
Ανώνυμη, μου άρεσε η τοποθέτησή σου. Συμφωνώ ότι πρέπει να τελειώσει το θέμα, αλλά χρωστώ μια απάντηση στον Σαμπ. Μην ανησυχείς όμως καυγάς δεν θα γίνει. Είναι …ιδεολογική διαφωνία (πώς βλέπω τη δημοκρατία μέσα σε ένα φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης) μέσα σε ευπρεπή πιστεύω πλαίσια….
Αγαπητέ sabb, και εγώ δεδομένης της εκτίμησης στο πρόσωπό σου, σου απαντώ, με φιλοσοφική διάθεση….Quote:
Originally posted by sabb
1)Δεν είναι βήμα διακίνησης ιδεών γενικά και αόριστα. Νομίζω ότι γράφει φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης ή κάνω λάθος?
2)Επειδή σε ενδιαφέρει η διακίνηση ιδεών, μπορούμε να συζητήσουμε κάποια άλλη ώρα και όχι τώρα, γιατί πιθανόν να ρίξουμε άθελά μας λάδι στη φωτιά, τις παρακάτω έννοιες: τυπολατρεία, προβοκάτσια, και το ερώτημα αν στο μέλλον μπορούν να αντικατασταθούν θεωρητικά οι δικαστές από ρομπότ. Πιστεύω ότι και τα 3 θα ήταν αφορμή για μια ενδιαφέρουσα φιλοσοφική συζήτηση αν και δεν είμαι σίγουρη αν ενδιαφέρουν το παρόν φόρουμ.
3) Μέσα στα πλαίσια του βήματος διακίνησης ιδεών, όπως λες, υφίσταμαι ύβρεις, ειρωνεία και απειλές. Όπως είδες, πουθενά δεν έβρισα κανέναν. Αυτό είναι η δημοκρατία κατά τη γνώμη σου? Τέλος επειδή και εγώ είμαι ένθερμος οπαδός της δημοκρατίας, δεν μένω στη ΣΤΕΙΡΑ διακήρυξη αυτής της καθ’όλα αγαστής άποψης, αλλά μάχομαι για αυτήν, προσπαθώντας να εξασφαλίσω στους συνανθρώπους μου το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα χωρίς να φοβούνται, να απειλούνται και να εισπράττουν ειρωνεία, από όπου και αν αυτή προέρχεται. Πιστεύω ότι πολλοί συνάνθρωποι είναι λιγότερο τυχεροί από μένα, και για αυτούς το παρόν σάιτ αποτελεί μια σανίδα ελπίδας και θέλω, μέσα στα πλαίσια των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων πάντα, να τους βοηθώ να εκφράζονται ελεύθερα και να μην καταπίνουν τη λαλιά τους.
Κοινώς: ωραίες οι διακηρύξεις περί δημοκρατίας, ….αλλά ακόμα καλύτερος είναι ο αγώνας για αυτήν!
Οποιοσδήποτε αποκλεισμός οποιουδήποτε απ\' αυτή, καταργεί την έννοια της αυτόματα.
Κι η Δημοκρατία πρέπει να είναι παρούσα σε δημόσια φόρα, γιατί ειδ\' άλλως αυτά θα μεταλλαχθούν σε πυλώνες της Δημοκρατίας των Ολίγων - ούτως ειπείν σε απλά ελληνικά, κλειστών clubs...
Μιλώ για διακίνηση ιδεών, απόψεων και θέσεων σχετικών με το φόρουμ - και όχι μόνο.
Δεν ξιφομαχώ με ανεμόμυλους όταν μιλώ για ελεύθερη διακίνηση ιδεών κι ούτε αιθεροβατώ.
Δεν υποστηρίζω κάτι που δεν έχω παλέψει στη ζωή μου να το αποκτήσω. Ήμουν 12-14 χρονών και θυμάμαι καλά τους αγώνες για τη δημοκρατία ενάντια στη χούντα και το δικαίωμα να εκφράζεται κανείς ελεύθερα, έννοιες που για τους περισσότερους εδώ μέσα είναι άγνωστες γιατί δεν πρόλαβαν να ζήσουν τις απαγορεύσεις που επέβαλαν ετσιθελικά οι τότε ηγήτορες .
Ξέρω τι θα πει λογοκρισία και φίμωση του λόγου κι έχω αγωνιστεί από τα φοιτητικά μου χρόνια ακόμη - σύμφωνα με τις δικές μου δυνάμεις , για την ελευθερία του λόγου και την συμμετοχή των όλων, για την ισονομία και την αλληλεγγύη.
Δεν πουλάω φούμαρα για να κάνω τον δημοκράτη.
Είμαι..
Απ\' τα γεννοφάσκια μου και μέχρι να κλείσω τα μάτια μου.
Αν διατείνεσαι λοιπόν καλή μου nature πως αγωνίζεσαι για την ελευθερία της διακίνησης ιδεών, ξεκίνα από την διακήρυξη της πρώτα. Και μετά, απ\' όποιο μετερίζι μπορείς, πάλεψε με τα δικά σου μέσα για την επικράτηση της.
Ο αγώνας όμως για την ελευθερία του λόγου τι κοινό μπορεί να έχει με τον αποκλεισμό κάποιων ?
Ακόμη κι εκείνων που όχι μόνο διαφωνούμε αλλά και αντιπαθούμε ?
Δεν είναι οξύμωρο ?
Όσο για τις ύβρεις και τις ειρωνίες - που δεν δέχομαι και καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο - πολύ κακό έχουν φέρει στον διάλογο, απ\' όσες πλευρές συμμετείχαν σ\' αυτόν.
Κια χωρίς να έχω βρίσει κανέναν, εγώ τουλάχιστον αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί για την άσχημη πορεία των δύο θρέντς.
Μάκάρι να το κάνανε όλοι - μηδέ εσού εξαιρουμένης αγαπητή μου nature...
Να είσαι καλά :)
sabb, καταντάει αστείο. Κάλύτερα βέβαια έτσι, παρά οι καυγάδες.
Δεν επιθυμώ να δημοσιεύσω και εγώ το \"δημοκρατικό βιογραφικό μου\", πίστεψέ με δεν θα ενδιαφέρει κανέναν να συγκρίνει αν το δικό μου βιογραφικό είναι πιο πλούσιο από το δικό σου.
Το ευχάριστο είναι που είμαστε και οι 2, όπως ίσως και οι πλειοψηφία εδώ μέσα, δημοκράτες άνθρωποι. Το δυσάρεστο είναι πόσο διαφορετικά αντιλαμβανόμαστε τη δημοκρατία.
Εσύ στη διακήρυξη και εγώ στην υπεράσπιση της ελεύθερης έκφρασης των πονεμένων ψυχών, στην υπεράσπισή τους από τη ψυχική βία.
Οσο για τις ευθύνες που σου αναλογούν εδώ μέσα και που με καλείς να αναλάβω, να σου θυμίσω ότι και η Ντόρα ανέλαβε τις ευθύνες για τη διαφυγή του Καράβελα. Ε και? Το πουλάκι είχε πετάξει. Θέλω να πω ότι το \"αναλαμβάνω τις ευθύνες μου\", μπορεί να είναι και αυτό κούφια λόγια.... οπως είναι και το ότι μου αρέσει η δημοκρατία αλλά δεν ....σκέφτομαι την πλευρά του αδύνατου.
natureQuote:
....Εσύ στη διακήρυξη και εγώ στην υπεράσπιση της ελεύθερης έκφρασης των πονεμένων ψυχών, στην υπεράσπισή τους από τη ψυχική βία.
......
εαν πραγματικα σε ενδιαφερει το σκεπτικο το συγκεκριμενο που εθεσες με αυτην εδω την φραση, θα ηθελα να σου βαλω μια παραμετρο και να την σκεφτεις αν και οταν μπορεσεις.
δεν πονανε περισσοτερο οι ψυχες αυτων που κλαινε πιο δυνατα, απαραιτητα...
οταν βρουμε το πονοψυχομετρο ισως αναθεωρησεις πολλα απο οσα εχεις σκεφτει, για πολλους απο εδω μεσα.
ειναι επιλογη του καθενα πως, ποσο και που εκφραζεται, και ικανοτητα και δικαιωμα κανενος απολυτως να κρινει ποσο κι αν ποναει και ποιος ποναει περισσοτερο και ποιες ειναι οι πονεμενες ψυχες και ποιες οι καραγκιοζοπαιχτρες ψυχες (εαν υποθεσουμε οτι υπαρχουν και τετοιες)...
αντιλαμβανεσαι καθολου?
καλοδεχουμενες λοιπον για μενα ολες οι αποψεις προς συζητηση, αλλα οι κριτες αφελειας,παιδικοτητας και εντασης πονου, ας λειπουν καλυτερα...
Nature, δεν βλέπω τι βρίσκεις αστείο - για μένα δεν υπάρχουν αστειότητες όταν μιλάμε για ελευθερίες και για το ποιοι έχουν δικαίωμα σ\' αυτες.
Ούτε βέβαια ζήτησα να κάνεις δήλωση πολιτικών φρονημάτων, μίλησα για τις δικές μου αρχές.
Οι δικές σου αρχές, επιτρέπουν κατά τα λεγόμενα σου, τον αποκλεισμό κάποιων από το να εκφράζoνται ελεύθερα σ\' ένα φόρουμ ψυχολογίας, άρα πράγματι εξ αντικειμένου διαχωρίζουμε το πως βλέπει ο καθένας μας τα πράγματα .
Εγώ θέλω να έχουν όλες οι φωνές το δικαίωμα αναφαίρετο ν\' ακούγονται , εσύ θέλεις κάποιες φωνές να φιμωθούν για να προστατευθούν οι ψυχές που νοσούν από αυτές....
Νοσεί περισσότερο όποιος δηλώσει πως νοσεί ? Πως το κρίνει κανείς αυτό ?
Κανείς δεν γνωρίζει εδώ μέσα ποιος στη πραγματικότητα είναι \"η πονεμένη ψυχή\" που διατείνεσαι πως θέλεις να προστατεύσεις, εκτός αν έχεις την δυνατότητα να κάνεις τηλεδιάγνωση...
Ναι - υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που δεν επιδέχονται αμφιβολίας για το μέγεθος της νόσου, αυτές είναι λίγες και γνωστές. Για όλους τους υπόλοιπους και για τον εαυτό μου ακόμα, δεν ξέρω αν, πότε , πως και κατά πόσο νοσούν. Και το κυριότερο είναι πως είμαστε όλοι εν δυνάμει μελλοντικοί ψυχικά ασθενείς, αν δεν μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις ισορροπίες μας.
Έχουμε a priori το δικαίωμα να προσπαθήσουμε να τις διαφυλάξουμε, συμμετέχοντας σ\' ένα φόρουμ ψυχολογίας.
Μια \"πονεμένη ψυχή\" όπως θεωρείς εσύ πως πρέπει να προστατευθεί από τις κακόβουλες φωνές ωστόσο, ενήργησε με δόλο, πλαστογράφησε, διέσυρε, συκοφάντησε.
Και τελικά όλα καλά όλα ωραία....
Γιατί αν δεν το κατάλαβες, με την παρουσία τους κάποιοι, νομίζοντας πως υποστηρίζουν την θέση της, απαξίωσαν στην ουσία την οντότητα αυτής της \"πονεμένης ψυχής\" και με απλά λόγια, απέδοσαν το ακαταλόγιστο με το ελαφρυντικό της παιδικότητας, της αφέλειας, της παρορμητικότητας και της συναισθηματικής ανωριμότητας...
Αυτές οι \"πονεμένες ψυχές\" επομένως, μπορούν να βρίζουν, να λοιδωρούν, να συκοφαντούν ?
Μέχρι και γω κατηγορήθηκα για συμμετοχή σε κλίκα και πως είμαι σκληρός και αδίστακτος (!!) κι όταν η αντίδραση μου για να δώσω τόπο στην οργή ήταν να διατυπώσω μια μυθιστορηματική μεταφορά του κατηγορητηρίου, η αντίδραση από την φίλη weird ήταν να σταματήσω να γράφω γιατί εκτίθεμαι... :o
Αντί να βάλει στη θέση της εκείνη που κατηγορεί και που μόλις είχε ομολογήσει την απαράδεκτη πράξη της συκοφαντίας, ουσιαστικά με μια τέτοια δήλωση την εξωθεί να πιστεύει πως είχε δίκιο για όλες της τις πράξεις, τα λεγόμενα, τις κατηγόριες.
Για να τελειώνουμε :
Στη δημοκρατία έχουν θέση ΟΛΟΙ - ακόμη κι αυτοί που δεν συμβιβάζονται με την έννοια της δημοκρατίας και ζητούν την κατάλυση της, αλλά παρ\' όλα αυτά σέβονται τους νόμους της και τις αρχές της.
Δεν έχουν θέση μόνο όσοι παρανομούν...
Και στη προκείμενη περίπτωση, στα δύο θρέντ που ήταν η αιτία της παρούσας συζήτησης ένας μόνο παρανόμησε κι αυτός δεν ήταν η φωνή που ζήτησες να φιμωθεί....
Βρε Σαββα ειπα οτι δεν το εκανα χωρις λογο αυτο με τον κρινο.και δεν απεχει πολυ απο την αληθεια.
Ποσες φορες θα το πω ακομα?
Αμφιβαλεις μαλλον και οτι ειμαι πονεμενη ψυχη,αυτο μονο εγω το ξερω .γιατι εξαλου να χαπακονομαι 1χρονο και κατι?
και δεν μπηκες για να δωσεις τοπο στην οργη,αλλα για να παρεις το μερος των φιλων σου.δεν ειμαι στραβη.
καλα τελικα ειστε τοσο αναισθητοι?
θα προτημουσα να πω τα προβληματα μου τελικα εξω στον κοσμο και οχι εδω.
και εξω θα με βγαζενε ψευτρα και τρελλη οπως και εδω.
εγω η μαλακο φταιω που ακομα καθομαι και γραφω εδω νομιζοντας οτι θα με βοηθησουν.χαχχααχ.
τρομαρα μου.αντε ρε καντε καμια αλλη δουλεια αντι να γελατε με τον πονο μας.ΥΑΙΝΕΣ!!!!!
εδω μεσα ποναμε δεν εχουμε ορεξη να ακουμε τα κατεβατασας περι δημοκρατιας κλπ.
αν θελετε να κανετε τους εξυπνους βρητε καποιον νορμαλ να μπορει να σας αντημετωπησει.
αλλα μαλλον σαςεχουν ολοι γραμμενους και μονο σε αβοηθητους και απελπισμενους σαν εμας μπορειτε να δειξετε οτι κατι ειστε.
Γιατί να τα μπερδεύουμε?Δλδ μια πονεμένη ψυχή έχει το ακαταλόγιστο?Τι σχέση έχει ο πόνος ψυχής με τη συμπεριφορά και το σεβασμό?(παρένθεση εδώ συμφωνώ με τη ρέμεντυ ότι δεν υπάρχει πονοψυχόμετρο να ξέρουμε στο κάτω κάτω πια ψυχή πονάει περισσότερο)
Έστω λοιπόν κάποιος που δεν τον ακουμπάει εύκολα η άσχημη συμπεριφορά αυτό αυτόματα σημαίνει πως θα πρέπει να την ανέχεται?ή να δείχνει επιείκεια?επειδή δεν τον πονάει?
Οι ΄κανόνες΄ συμπεριφοράς για μένα δε λειτουργούν επιλεκτικά ανάλογα με τον πόνο.
Μερικές φορές μάλιστα επικαλείται ο ΄πόνος΄ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και αυτό μόνο εις βάρος του ΄πονεμένου΄ είναι.
Εχει τύχει η ίδια να έχω επιδείξει ανεπίτρεπτη συμπεριφορά στο παρελθόν και να τη δικαιολογώ λόγω της κατάστασής μου.Όμως όταν οι συνθήκες με έφεραν απέναντί της και με ανάγκασαν να δω το μέγεθος του ψέματος τότε άρχισα να κάνω βήματα στη διόρθωση των λειψών κομματιών της συμπεριφοράς μου.Όχι,δε σημαίνει αν κάποιος πονάει ότι έχει δικαίωμα να εκτονωθεί σε κάποιον που δεν αφορά ο πόνος του....
...Πάλι τα ίδια ?
Ποιων φίλων μου πανικούλα, τους ήξερα κι από χθες αυτούς που εννοείς ? Ή γνωρίζω εσένα ? Ή έχω προηγούμενα με οποιονδήποτε εδώ μέσα ?
Κάνω με κάποιους παρέα και δεν το ξέρω ?
Υπερασπίζομαι το δίκαιο σύμφωνα με τα δικά μου μέτρα και σταθμά κι όπου βλέπω πως κάποιος αδικεί κάποιον άλλον δεν θα βουλώσω το στόμα μου, θα στηλιτεύσω την πράξη και δεν θα χαιδέψω αυτιά...
Αν με θεωρείς \"ύαινα\" είναι δικό σου πρόβλημα, ξέρω καλά ποιος είμαι και τι λέω....