Quote:
Originally posted by Ορέστεια
Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας. Τη νοσηλεία κ την ασυλία που έψαχνα σε βιβλία κ συζητήσεις με ανθρώπους που δεν συμπάσχουν, την βρήκα εδώ, συνειδητοποιώντας ότι υπάρχουν κ άλλοι άνθρωποι που καταδυναστεύονται από συναισθήματα (αντί της λογικής κ γι\' αυτό, άλλωστε, δυστυχούν). Ταυτίζομαι σε πολλά με κάποιους από \'σας, αλλά επιμένω ότι δεν μεγάλωσα σε καταπιεστικό περιβάλλον. Το αντίθετο. Είχα κ έχω, όμως, έναν πατέρα που αν κ δεν απαγόρευε ποτέ τίποτα, πάντα υποδείκνυε με το παράδειγμά του τον \"δύσκολο\" δρόμο. Αυτόν που ακολουθούσαν λίγοι για να διακρίνονται από τη μάζα κ να αποτελούν πρότυπο προς μίμηση. Ήθελα, λοιπόν, πάντα να ξεχωρίζω, είτε απέχοντας από \"απολαύσεις\", είτε επιμένοντας σε μια συμπεριφορά που από πολλούς θεωρούνταν παρωχημένης ηθικής. Ανέβαζα τον πήχη των προσδοκιών από τον εαυτό μου, από τους άλλους όμως δεν \"παραδεχόμουν\" ότι περίμενα τίποτα (γιατί έτρεφα την υπερβατική, αλλά κ ναρκισσιστική - στο βάθος - άποψη ότι το καλό δεν θέλει όχι μόνο αντάλλαγμα, αλλά ούτε καν αναγνώριση). Στην πραγματικότητα, ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΑ ΚΡΥΦΑ ότι θα ανταποκριθούν στο ύψος των προσδοκιών μου, γι \' αυτό κ έχει ριζώσει τόσο βαθιά μέσα μου η απογοήτευση.Όσο για την ενοχή, κ αυτή από την ίδια δεξαμενή πηγάζει. Μόνο που με έχει φθείρει. Με οδηγεί στην τρέλα. Οι τύψεις μου είναι σαν τα κεφάλια της λερναίας ύδρας: με το που καταφέρνω να εξορθολογίσω μία, στη θέση της φυτρώνει μια άλλη. Και τρελαίνομαι...
Ορεστεια ξεκινώντας να διαβαζω αυτο σου το μηνυμα, χαμογέλασα γιατι μου θύμησες ενα παλιο πολυ αγαπημενο τραγουδι: \" Δεν θα γυρέψω νοσηλεια στα σινεμα κ στα βιβλια...\" οποτε να σ ευχαριστησω. Ειναι κ αγαπημενος στιχος, γιατι κ για μενα καποτε ετσι ήταν κ κάποιες στιγμες κ φορες ετσι ειναι. Ειναι παρηγορια ενα βιβλιο, μια κουβεντα, η επικοινωνια....κ μια ταινια:)