Αν το αγαπας και εισαι κοντα του ο,τι και αν συμβει θα σε νοιωσει πατερα του και δεν θα φωναξει κανεναν αλλο ετσι..
Printable View
Αν το αγαπας και εισαι κοντα του ο,τι και αν συμβει θα σε νοιωσει πατερα του και δεν θα φωναξει κανεναν αλλο ετσι..
mauroaspros εχω την υποψια πως η Β στο μυαλο σου ειναι η βαρετη, η ανιαρη, η σταθερη.. ολα αυτα ομως μπορει να κρυβιουν και μια δυναμη μεσα της. Το γεγονος οτι αποφασισε να κρατησει ενα μωρο μονη της το αποδεικνυει.
Η Α απο την αλλη ειναι πιο φλογερη, πιο δυναμικη και πιο ασταθης ομως, τσακωνεστε συχνα και αυτο τροφοδοτει μια αναζωογωνηση στη σχεση σας, μια φλογα.
Ποια θες εσυ ομως? Ειναι 2 τελειως διαφορετικες προσωπικοτητες.... και δεν μπορεις να τις εχεις και τις 2 . Καθε αποφαση σου θα εχει και την αναλογη επιπτωση.
μαυρόασπρε, καλοί οι έρωτες και το χάος, αλλά μάλλον ούτε η Α ούτε η Β φαίνεται να συμβαδίζουν με αυτά. Μάλλον πολύ συγκεκριμένα πράγματα ζητάνε, αλλά αναρωτιέμαι εσύ τι ζητάς, τι θα ήθελες και πώς νιώθεις καλά. Έχω την αίσθηση ότι εξιδανικεύεις τις καταστάσεις και ολίγον τι αιθεροβατείς. Που, επίσης, μια χαρά κι όλα ωραία, αλλά αυτή η οπτική δεν συμβαδίζει με αρραβώνες, παιδιά κλπ.
Συγγνώμη αν θα ακουστώ λίγο \'πεζή\', αλλά πιστεύεις αλήθεια ότι το συναίσθημα ασφάλειας και η επιτυχία μιας σχέσης εξαρτάται από έναν βεβιασμένο αρραβώνα? Θα ήθελες πέρα από το πάθος να υπάρξει και δέσμευση με την Α? Λες όμως ότι κατά τ\' άλλα δεν ταιριάζετε αν κατάλαβα καλά...Ή μήπως οι καυγάδες σας σου δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι σου μοιάζει, ότι είναι εξίσου ασταθής και χαοτική?
Όσο για τη Β, προσωπικά δεν θαυμάζω, ούτε θεωρώ \'δυνατή\' και σταθερή μια γυναίκα που κάτω από δυσμενείς συνθήκες, χωρίς σχέση, χωρίς δουλειά, αποφασίζει να κρατήσει ένα παιδί. Δεν λέω ότι δεν θα έπρεπε να το κρατήσει, αλλά ότι τα χαρακτηριστικά στα οποία εσύ αποδίδεις την απόφαση της να μην είναι αυτά που νομίζεις. Και μια απορία: με τον άλλον που την είδες, έκανε σχέση ενόσω ήταν έγκυος? Όχι ότι δεν συμβαίνει κι αυτό...αλλά αναρωτιέμαι πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα.
Οφειλω να ομολογησω οτι απο οσους απαντησαν η marina 38 εχει τα περισσοτερα ορθα σημεια.. το τι ζητω εγω ειναι κατι που πια δεν ξερω με ολα αυτα που γινονται... ναι .. το σκεφτηκα πολλες φορες οτι μου μοιαζει... και αυτος ειναι και ο λογος που ερχομαι πισω.. εκτος απο το κρεβατι.. νομιζω οτι κοντα της θα βρω την κατανοηση που ψαχνω.. αν και αυτο καθε φορα διαψευδεται..
Οσο για την Β... αυτο ειναι ακριβως που με φοβιζει... μηπως εγω αποδιδω λαθος χαρακτηριστικα... αλλα τοτε γιατι θα εκανε μια γυναικα κατι τετοιο? Ειπε οτι δεν ηθελε να δολοφονησει το παιδι.. δεν ξερω τιποτα πια...
Στην Α ειπα οτι αυτη την περιοδο μπορω να της προσφερω μονο σχεση.. παρα το οτι της ειχα πει οτι μπορουσαμε να προχωρησουμε και παραπερα σε καποια στιγμη... με παρατησε....
Ισως πρεπει να κανω μια απεξαρτηση απο τις γυναικες για καποιο διαστημα...
δεν με κανει να απορω καθολου μαυροασπρε...Quote:
Originally posted by mauroaspros
Λοιπον... εδω και τρια χρονια ειχα μια σχεση μπες βγες με την Α... ειμασταν καλα μαζι, ειχαμε πολυ καλο κρεβατι , αλλα οταν λεγαμε να τσακωθουμε γινονταν πραματα και θαυματα... φωνες, κλαματα, μεθυσια, ψυχολογικη βια .. καμια φορα και φυσικη... ετσι χωριζαμε κατα διαστηματα και μετα οσο και εαν δεν το ηθελα ενα ηφαιστειο με τυλιγε και επανερχομουνα... Σε αυτα τα διαλειμματα ειχα σχεσεις ως συνηθως ... οπως και εκεινη... Το τελευταιο διαλειμμα ηταν στο τελος του Φεβραρη ... εγω εκανα μια σχεση με την Β ... και μετα τι μου ηρθε παλι θυμιθηκα την Α .. αποφασισα οτι μου λειπει .. οτι ειναι η γυναικα της ζωης μου και οτι θα ηθελα να γινει γυναικα μου.. χωρισα την αλλη .. πηγα την βρηκα και της το ειπα.. μου ειππε να το σκεφτει εφυγε για ενα επαγγελματικο ταξιδι ... καθως ελειπε με παιρνει η Β τελ μου λεει θελω να βρεθουμε παω μου λεει ειμαι εγκυος θα το κρατησω.. δεν θελω να ειμαστε μαζι.. εισαι ο τελευταιος αντρας στην γη που θα ηθελα για πατερα του παιδιου μου .. Ειχα προλαβει και της ειπα οτι επεστρεψα στην πρωην... Ολα αυτα τον Ιουνη...
Ερχεται λοιπον η Α απο το ταξιδι παω την παιρνω απο το αεροδρομιο.. το και το της λεω.. ισως δεν πρεπει να ειμαστε μαζι... Μου λει οχι παλι θα με πεταξεις εμενα... Μεινε και θα το αντεξουμε.. μενω και καθε μερα μου χτυπαει λογια με μειωνει.. μου φωναζει.. με χτυπησε... με ποναει συναισθηματικα λεγοντας μου οτι θα παει με αλλον.. κλπ... μετα λεει ειναι ξεσπασματα ειναι που ειμαι πληγωμενη κτλ.. εν το μεταξυ επιμενει οτι θελει να αρραβωνιαστουμε τωρα!! για να νιωσει λεει ασφαλεια.. εγω ενω στην αρχη ηθελα τωρα φοβαμαι ... δεν την βλεπω να το δεχεται και δεν θελω να κανω μια γυναικα γυναικα μου καθως ειναι ετσι.. ειχα που ειχα τις φοβιες με τον γαμο .. λογω προηγουμενων γεγονοτων..
Εν το μεταξυ με την Β τα βρηκαμε ειπαμε απο την στιγμη που θα το κρατησει και δεν ειμαστε μαζι θα ειμαστε σαν διαζευγμενοι.. απο μισες οι ευθυνες.. τα λεφτα.. παμε μαζι γιατρο κτλ... Μια χαρα.. μεχρι που την ειδα προχτες στον δρομο με καποιον... και εκει που νομιζα οτι δεν ειχα συναισθηματα ηπια δυο μπουκαλες βοτκα το βραδυ... το πρωι που ξυπνησα το ειχα συνειδητοποιησει.. ειναι κατι που θα γινοταν ειπα...
Ειπα ωστοσω στην Α να το χαλαρψσουμε λιγο οτι ισως δεν ειναι η καταλληλη ωρα για αρραβωνες τωρα.. με χωρισε αυτοματα .. με ποναει αφανταστα... δεν ξερω πια που ειναι η ισορροπια στην ζωη μου....
αυτα που εγραψες σε ενα θεμα , ισως θα ηταν καλυτερα να τα τυπωνες σε ενα χαρτι και να προσπαθουσες να τα χωρίσεις σε 3 διαφορετικες θεματικες ενοτητες
1. ερωτας
2. συμβιωση
3.οικογενεια
στην συνεχεια , θα επρεπε να ξαναδιαβαζες το κειμενο που εγραψες και να εβαζες σε καθε μια χωριστη ενοτητα απο αυτες τις 3 , αυτο που πιστευεις οτι ταιριαζει σαν προβλημα εκει.
Αν δεν σε κουραζει καντο και οτι προκυψει γραφτα εδω με την σειρα που σου εδωσα για να μπορεσω να δω πως και αν μπορω να σου πω κατι πιο συγκεκριμενο...
μονο μια μικρη παρενθεση μαρινα...Quote:
Originally posted by marina38
μαυρόασπρε, καλοί οι έρωτες και το χάος, αλλά μάλλον ούτε η Α ούτε η Β φαίνεται να συμβαδίζουν με αυτά. Μάλλον πολύ συγκεκριμένα πράγματα ζητάνε, αλλά αναρωτιέμαι εσύ τι ζητάς, τι θα ήθελες και πώς νιώθεις καλά. Έχω την αίσθηση ότι εξιδανικεύεις τις καταστάσεις και ολίγον τι αιθεροβατείς. Που, επίσης, μια χαρά κι όλα ωραία, αλλά αυτή η οπτική δεν συμβαδίζει με αρραβώνες, παιδιά κλπ.
Συγγνώμη αν θα ακουστώ λίγο \'πεζή\', αλλά πιστεύεις αλήθεια ότι το συναίσθημα ασφάλειας και η επιτυχία μιας σχέσης εξαρτάται από έναν βεβιασμένο αρραβώνα? Θα ήθελες πέρα από το πάθος να υπάρξει και δέσμευση με την Α? Λες όμως ότι κατά τ\' άλλα δεν ταιριάζετε αν κατάλαβα καλά...Ή μήπως οι καυγάδες σας σου δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι σου μοιάζει, ότι είναι εξίσου ασταθής και χαοτική?
Όσο για τη Β, προσωπικά δεν θαυμάζω, ούτε θεωρώ \'δυνατή\' και σταθερή μια γυναίκα που κάτω από δυσμενείς συνθήκες, χωρίς σχέση, χωρίς δουλειά, αποφασίζει να κρατήσει ένα παιδί. Δεν λέω ότι δεν θα έπρεπε να το κρατήσει, αλλά ότι τα χαρακτηριστικά στα οποία εσύ αποδίδεις την απόφαση της να μην είναι αυτά που νομίζεις. Και μια απορία: με τον άλλον που την είδες, έκανε σχέση ενόσω ήταν έγκυος? Όχι ότι δεν συμβαίνει κι αυτό...αλλά αναρωτιέμαι πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα.
και μονο οσο αφορα το ενστικτο της μητροτητας
γιατι αληθεια μιλαμε για ενστικτο και οχι για ειλημμένη αποφαση καποιου η καποιας για να κανει ενα παιδι?
Τα τελευταία γεγονότα στην Γαλλία, με τα αυξανόμενα κρούσματα εμβρυοκτονίας [ μητέρες που σκοτωνουν τα νεογνά, πιθανότατα ασυνείδητα] εχει γίνει συχνά αντικείμενο διχογνωμιών και διχάζουν τον επιστημονικό κόσμο.
Δεν θα σε κουράσω με λεπτομέρειες , που ίσως να μην σε ενδιέφεραν απλά όλοι συμφωνούν ότι πίσω απο την εμβρυοκτονία κρυβεται μια πολύ σπάνια ιδιότητα του σώματος μιας μητέρας, να \"κρύβει\" την εγκυμοσύνη της , με αναπτύξει
κατά μήκος του πλακούντα και οχι ως συνηθως ,
με αποτέλεσμα η κύηση συχνά, να μην ειναι ορατή ούτε καν απο την ίδια , μεχρι την ηλικία των 6 μηνών που όπως εχω γράψει και αλλού , επιτρέπεται εδώ η έκτρωση , ακόμα και με την σύμφωνη γνώμη του θεράποντος γιατρού, λόγω του ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα για το πότε ακριβώς πρέπει να εκλαμβάνεται ως \"άνθρωπος \" και ως εκ τούτου \"ανθρωποκτονία\" , η βίαιη πρόκληση κύησης η αλλιώς , η καθε μορφή παρέμβασης με στόχο την διακοπή της...
Η αληθεια ειναι οτι εδω ακουμε μονο την αποψη του aspromavrou Και οχι της Α και της Β. Επομενως δεν γνωριζουμε και πολλα πραγματα για τις προθεσεις των δυο γυναικων (αγνες ή οχι) ουτε και για τον χαρακτηρα τους, οποτε ειναι ανωφελο να μιλαμε για το τι θα κανει ή τι θα επρεπε να κανει η Β με το μωρο οταν η ψυχοσυνθεση της μας ειναι τελειως αγνωστη.
Γνωμη μου φυσικα.............
\"Πριν δικην δικασεις αμφι μυθων ακουσης\"Quote:
Originally posted by boubourina
Η αληθεια ειναι οτι εδω ακουμε μονο την αποψη του aspromavrou Και οχι της Α και της Β. Επομενως δεν γνωριζουμε και πολλα πραγματα για τις προθεσεις των δυο γυναικων (αγνες ή οχι) ουτε και για τον χαρακτηρα τους, οποτε ειναι ανωφελο να μιλαμε για το τι θα κανει ή τι θα επρεπε να κανει η Β με το μωρο οταν η ψυχοσυνθεση της μας ειναι τελειως αγνωστη.
Γνωμη μου φυσικα.............
Σολωμοντας ..
Συγχαρητηρια μπουμπουρινα....
Νομίζω ότι και στις δύο ίσως αποδίδεις \'λάθος\' χαρακτηριστικά, αντί να εστιάζεις στα δεδομένα και στον εαυτό σου. Ας πούμε και για την Α σκέφτηκες ότι σε θέλει τόσο πολύ που δέχεται ακόμα και να έχεις παιδί με μια άλλη. Κάτι που μπορεί να μην ισχύει, π.χ. μπορεί να θέλει τόσο πολύ το γάμο και την \'ασφάλεια\' (όχι ειδικά εσένα) που δέχεται ακόμα κι ένα παιδί, ή ίσως η ύπαρξη ενός παιδιού με άλλη της δίνει πάτημα να διεκδικήσει αυτό που πραγματικά θέλει (όχι εσένα, τον αρραβώνα). Δεν λέω ότι είναι έτσι, είναι απλά ένα ενδεχόμενο.Quote:
Οφειλω να ομολογησω οτι απο οσους απαντησαν η marina 38 εχει τα περισσοτερα ορθα σημεια.. το τι ζητω εγω ειναι κατι που πια δεν ξερω με ολα αυτα που γινονται... ναι .. το σκεφτηκα πολλες φορες οτι μου μοιαζει... και αυτος ειναι και ο λογος που ερχομαι πισω.. εκτος απο το κρεβατι.. νομιζω οτι κοντα της θα βρω την κατανοηση που ψαχνω.. αν και αυτο καθε φορα διαψευδεται..
Οσο για την Β... αυτο ειναι ακριβως που με φοβιζει... μηπως εγω αποδιδω λαθος χαρακτηριστικα... αλλα τοτε γιατι θα εκανε μια γυναικα κατι τετοιο? Ειπε οτι δεν ηθελε να δολοφονησει το παιδι.. δεν ξερω τιποτα πια...
Στην Α ειπα οτι αυτη την περιοδο μπορω να της προσφερω μονο σχεση.. παρα το οτι της ειχα πει οτι μπορουσαμε να προχωρησουμε και παραπερα σε καποια στιγμη... με παρατησε....
Με τη Β πάλι, αναρωτιέσαι \'γιατί μια γυναίκα θα έκανε κάτι τέτοιο\'? Ο λόγος σίγουρα δεν μπορεί να είναι μόνο ένας για όλες τις γυναίκες. Και το θέμα εδώ δεν είναι \'γιατί\' αλλά πώς θα διαχειριστείς τα δεδομένα, αφού όπως λες σου έχει πει ότι δεν θέλει σχέση μαζί σου.
Όπως και να έχει, βλέπεις ότι ως σχέση, με καμία από τις δύο δεν φαίνεται να περπατάει το πράγμα. Υποθέτω είσαι βέβαιος πως το παιδί με τη Β είναι δικό σου? Αν ναι, το πρώτο που χρειάζεται να έχεις στο μυαλό σου είναι να παίρνεις προφυλάξεις (που αν και ...άντα μάλλον δεν σκέφτηκες :)), ώστε με την όποια \'Γ\' συναντήσεις να προηγηθεί η αμοιβαία ικανοποιητική σχέση, η συμφωνία για δέσμευση και μετά να έρθει ένα παιδάκι. Δεν νομίζω ότι θα ήταν ευχάριστο να επαναλαμβάνεται το τωρινό σκηνικό στη ζωή σου...
Νομίζω ότι είναι πέρα για πέρα εφικτό να συναντήσεις μια γυναίκα που θα μπορείτε να περνάτε καλά και στο κρεβάτι και στην επικοινωνία. Εσύ τι θα ήθελες από μια σχέση ή από τη ζωή σου γενικότερα?
PS. πάνο, δεν κατάλαβα γιατί παρέθεσες το προηγούμενο μήνυμα μου, αφού δεν ανέφερα τίποτα σχετικά με \'ένστικτο μητρότητας\'.
γιατι ανεφερες οτι η Β αν δεν κανω και λαθος , επειδη δεν εχει δουλεια, χρηματα και σταθερη σχεση , δεν φαινεται να εχει μια λογικη συναρτηση η μητροτητα γιαυτην...τυλαχιστον αυτο καταλαβα διαβαζοντας το μηνυμα σου...Quote:
Νομίζω ότι και στις δύο ίσως αποδίδεις \'λάθος\' χαρακτηριστικά, αντί να εστιάζεις στα δεδομένα και στον εαυτό σου. Ας πούμε και για την Α σκέφτηκες ότι σε θέλει τόσο πολύ που δέχεται ακόμα και να έχεις παιδί με μια άλλη. Κάτι που μπορεί να μην ισχύει, π.χ. μπορεί να θέλει τόσο πολύ το γάμο και την \'ασφάλεια\' (όχι ειδικά εσένα) που δέχεται ακόμα κι ένα παιδί, ή ίσως η ύπαρξη ενός παιδιού με άλλη της δίνει πάτημα να διεκδικήσει αυτό που πραγματικά θέλει (όχι εσένα, τον αρραβώνα). Δεν λέω ότι είναι έτσι, είναι απλά ένα ενδεχόμενο.Quote:
Με τη Β πάλι, αναρωτιέσαι \'γιατί μια γυναίκα θα έκανε κάτι τέτοιο\'? Ο λόγος σίγουρα δεν μπορεί να είναι μόνο ένας για όλες τις γυναίκες. Και το θέμα εδώ δεν είναι \'γιατί\' αλλά πώς θα διαχειριστείς τα δεδομένα, αφού όπως λες σου έχει πει ότι δεν θέλει σχέση μαζί σου.
Όπως και να έχει, βλέπεις ότι ως σχέση, με καμία από τις δύο δεν φαίνεται να περπατάει το πράγμα. Υποθέτω είσαι βέβαιος πως το παιδί με τη Β είναι δικό σου? Αν ναι, το πρώτο που χρειάζεται να έχεις στο μυαλό σου είναι να παίρνεις προφυλάξεις (που αν και ...άντα μάλλον δεν σκέφτηκες :)), ώστε με την όποια \'Γ\' συναντήσεις να προηγηθεί η αμοιβαία ικανοποιητική σχέση, η συμφωνία για δέσμευση και μετά να έρθει ένα παιδάκι. Δεν νομίζω ότι θα ήταν ευχάριστο να επαναλαμβάνεται το τωρινό σκηνικό στη ζωή σου...
Νομίζω ότι είναι πέρα για πέρα εφικτό να συναντήσεις μια γυναίκα που θα μπορείτε να περνάτε καλά και στο κρεβάτι και στην επικοινωνία. Εσύ τι θα ήθελες από μια σχέση ή από τη ζωή σου γενικότερα?
PS. πάνο, δεν κατάλαβα γιατί παρέθεσες το προηγούμενο μήνυμα μου, αφού δεν ανέφερα τίποτα σχετικά με \'ένστικτο μητρότητας\'.
να εδω μαρινα κολησα
\"Όσο για τη Β, προσωπικά δεν θαυμάζω, ούτε θεωρώ \'δυνατή\' και σταθερή μια γυναίκα που κάτω από δυσμενείς συνθήκες, χωρίς σχέση, χωρίς δουλειά, αποφασίζει να κρατήσει ένα παιδί.\"
κατα την αποψη σου το μητρικο ενστικτο δεν ειναι δυναμη και σταθερη επδιωξη για μια απολυτα φυσιολογικη γυναικα?
εγω παντως ξερω ενα κοριτσι τουλαχιστον , μια κουκλα που λυωνουν οι ανδρες για παρτη της , να εει σημερα οχι ενα αλλα δυο παιδια , ανεργη μεχρι προτεινος , με γκομενο ενα τυπο που μαλλον χωρισαν λογω ναρκωτικων , αναρωτουμενος πως αυτο το κοριτσι βρηκ το κουραγιο να κανει 2 παιδια , οταν ειναι ισως η μονη κοπελα σημερα στην Γαλλια που δεν εχει καν τελειωσει το δημοτικο γιατι η μανα της καψουρευτκε μεενα Ελληνα και την πηρε παιδακι ακομα και την πεταξη σε μια ταξη δημοτικου σχολειου σε ενα παραμεθοριο νησι , σε ηλικια 12 ετων , οι υπευθυνοι του σχολειου την εβαλαν στην δευτερα δημοτικου με συμμαθητες ηλικιας 5-6 ετων !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ξεχασα μια μικρη λεπτομερεια...
Η κορη του εστιατορα /γκομενου της μανας ειναι η μοναδικη ψυχολογος στο νησι!!!!!!!!!!!!!!
Το ερωτημα μου ειναι αν σημερα αυτη η κοπελα , καταφερε να βρει δουλεια , χωρις καν να ξερει να γραψει στα Γαλλικα το ονομα της καλα -καλα , μηπως οφειλεται στην δυναμη και την σταθεροτητα που την εφεραν ενωπιων των ευθυνων της στα 2 κοριτσια της?
πάνο, είπα απλά ότι τους λόγους για τους οποίους η όποια \'Β\' αποφασίζει να κρατήσει ή όχι ένα παιδί, δεν τους γνωρίζουμε, ούτε μπορούμε από μια απόφαση να βγάλουμε γενικά συμπεράσματα για την προσωπικότητα ενός ατόμου.
Από εκεί και πέρα, τα περί μητρότητας και μητρικού ενστίκτου δεν με ενδιαφέρει να τα συζητήσω σε αυτό το θέμα.
εχεις δικιο γιατι μπαινει ενα ανυπαρκτο κοινωνικα διλημα συναδελφισα ....οταν υπαρχει ενα μωρο στον οριζοντα ,Quote:
πάνο, είπα απλά ότι τους λόγους για τους οποίους η όποια \'Β\' αποφασίζει να κρατήσει ή όχι ένα παιδί, δεν τους γνωρίζουμε, ούτε μπορούμε από μια απόφαση να βγάλουμε γενικά συμπεράσματα για την προσωπικότητα ενός ατόμου.
Από εκεί και πέρα, τα περί μητρότητας και μητρικού ενστίκτου δεν με ενδιαφέρει να τα συζητήσω σε αυτό το θέμα.
η οικογενεια που του χρειαζεται δεν μπορει καν να συγκριθει με τις ερωτικες επιλογες του πατερα ....
οι προτεραιοτητες μπαινουν απο την ιδια την φυση και αυτο νομιζω θα ηταν μια καλη απαντηση για εδω....
ελπίζω με το \'συναδέλφισα\' να εννοείς απλά συμφορουμίτισα. Αλλά θα σε παρακαλούσα να μην με αποκαλείς έτσι ή με οποιονδήποτε άλλο όρο υπονοεί ή δηλώνει επαγγελματική ιδιότητα.
Όσο για τις ερωτικές επιλογές, νομίζω πως καλό είναι να μην μας φέρνουν σε σημείο να γινόμαστε θεατές των επιλογών των άλλων ή αναγκαστικά συμμέτοχοι.
καλά κατάλαβες συμφορουμιτισα!Quote:
ελπίζω με το \'συναδέλφισα\' να εννοείς απλά συμφορουμίτισα. Αλλά θα σε παρακαλούσα να μην με αποκαλείς έτσι ή με οποιονδήποτε άλλο όρο υπονοεί ή δηλώνει επαγγελματική ιδιότητα.
Όσο για τις ερωτικές επιλογές, νομίζω πως καλό είναι να μην μας φέρνουν σε σημείο να γινόμαστε θεατές των επιλογών των άλλων ή αναγκαστικά συμμέτοχοι.
σε ενα φορουμ υποστηριξης , συνυπαρχουν ολοι οσοι επιθυμουν να βοηθησουν και να βοηθηθουν με ισους ορους και χωρις καμμια εξαιρεση.Εξαλου ολοι κρινουμε και κρινομαστε σε αυτον τον κοσμο οταν δεν θα ειμαστε πια εδω...
Τωρα για το δευτερο αναφορικα με τους θεατες...
Διαλογος η τελος παντων αυτο που κανουμε οπως το καναμε μεχρι σημερα εδω , αποκλειει μονο την ιδιοτητα του θεατη και ολες οι αλλες παιζουν επι ισιοις οροις...
Δεχομαστε ερεθισματα και απανταμε σε αυτα και μονο , αναλογα με τις ικανοτητες , τις γνωσεις και τις παρορμησεις μας....
Θεατες δεν πρεπει να ειμαστε πουθενα και σε κανενα θεμα με το οποιο ασχολουμαστε...
Γιατι καποιος ζηταει βοηθεια....
Από μόνο του αποκλείει την περίπτωση να τον ωφελήσουμε με την περίφημη \"συναισθηματική απόσταση\" ....
Το φορουμ έστω και πειραματικά , δεν μπορεί
να αντικαταστήσει οποιαδήποτε μορφή θεραπείας...
Αντιπροσωπεύουμε την Φύση...
Αντιπροσωπεύουμε την κοινωνια του σήμερα και μαχόμαστε συνειδητά και υπεύθυνα για την κοινωνια του αύριο...
Ένας άνθρωπος, μπλεγμένος ανάμεσα σε αντικρουόμενα συναισθήματα και πρόσωπα , ζητάει άμεσα η έμμεσα,
μια άποψη , μια φιλική συμβουλή, για να αποφασίσει μονος του ποια λύση θα δώσει, πάλι μονος του στα προβλήματα του αφου ακούσει διάφορες απόψεις, που εκ των πραγματων θα διαφέρουν και θα ποικίλλουν...
Έκανες ένα σοβαρό λάθος .Ταυτοποιήθηκες προς στιγμή με μια απο τις δυο πιθανές γυναικείες μορφές.... Έστω και έμμεσα αμφέβαλλες το αν η μητρότητα, αποτελεί κριτήριο επιλογής για ένα άνδρα, έστω και αν η επιλογή του δεν εχει γίνει ακόμα οριστική και αμετάκλητη...
Σαν γυναίκα , έχεις αναρωτηθεί ποτέ εσύ, εγώ, ο οποιοσδήποτε απο μας , αν όντως υπήρξε αποτέλεσμα προγραμματισμένης σύλληψης η απλά ένα καπρίτσιο της Φύσης να αναπαράγεται μέσα απο την πιο ηδονική εμπειρία στην ζωή του γαμέτη-άνδρα?
Το γνωρίζεις πως κάποιοι Εβραίοι επιστημονες εδώ στην Γαλλία αλλά και αλλού, προκείμενου να απαλλάξουν το Έθνος τους απο την ηθική στάμπα των δολοφόνων του Χριστού, ανακάλυψαν την πιθανότητα να ήταν βιασμός της Μαρίας η περίπτωση της σύλληψης της και μαλιστα απο Ρωμαίο στρατιώτη? Άλλαξε τίποτα αν μια μέρα αποδειχτούν αυτές οι θεωρίες αληθινές? Οι πιστοί του χριστιανισμού , 2000 χρόνια αργότερα θα πάψουν να γιορτάζουν την γέννησή του?
Δεν θα ήμουν εδώ, αν το πίστευα , γιατί αγαπώ πάνω απο όλα τον άνθρωπο και δεν φοβάμαι την αλήθεια ....
Για μένα , το σεξ, ο έρωτας , το παιχνίδι του πάθους και η απόλυτη ηδονή, ειναι τα ανταλλάγματα ,για ένα καθήκον θεϊκό
για κάποιους, πάντα και πολύ γήινο για μένα
Την χαρά της ζωης
Κάθε φορά που σκέφτομαι τι μου λείπει περισσότερο σε αυτόν τον κόσμο , καταλήγω στα ίδια συμπεράσματα...
Δεν ήμουν φτωχός στο πνεύμα και σήμερα είμαι εδώ για να το φωνάξω σε όποιον με ακούει...
ena xrono argotera... exo enan gio 5 minon... eimai monos san eprepe na eimai apo tin arxi... den eprepe na kratiso allous anthropous konta se ola auta pou ego pernousa sinaisthimatika... me tin A xorisame telika.. to polemisa mexri telikis ptosis ... ftasame na sigkatikisoyme.. me ediokse ena mina prin thn genna... ksanavrethikame ena mina meta tin genna.. miname mazi gia ligo kai ksanaxorisame... to paidi to vlepo 1-2 ores kathe mera... me pligonei pou xano pragmata otan leipo alla ti na kanoume ... me thn mana tou prospathoume na exoume kali sxesi .. kanonisame thn kidemonia.. tin diatrofi.. tis ores episkepseon... kathe mera prepei na polema kaneis gia na tin diatirisei sosti tin sxesi... o gios mou mou gela kai liono...
να σου ζησει!
να τον χαιρεσαι τον γιοκα σου!
:) :) :)
Σε εκείνον που με ονόμασε ερωμένη και όλο το 2010 *******....
Είμαι μια ερωμένη γιατί έχω επιθυμίες και τις έχω επενδύσει σε ένα συγκεκριμένο άνθρωπο , δεν είναι η ηδονή ο στόχος μου διοτι εγώ κάνω έρωτα και όχι σεξ. Είμαι θερμή ερωμένη διότι θέλω με κάθε τρόπο το κορμί μου και το κορμί του να γίνει ένα ελπίζοντας ότι έτσι κάπου θα συναντήσω την ψυχή του. Αν είναι ******* μια γυναίκα που δίνεται ολοκληρωτικά και ολόψυχα και διεκδικεί με κάθε τρόπο ακόμα και τα ψίχουλα της αγάπης αυτού που θέλει αφού δεν μπορεί να τον έχει τότε ναι, καταδικάστε με. Το δικό μου έγκλημα ήταν ότι αγάπησα κάποιον που δεν μπορεί ούτε να αγαπήσει , αλλά ούτε και να δεκτεί αγάπη. Το συναίσθημα μου το παίρνει, το χρησιμοποιεί και το κατακρίνει γιατί δεν μπορεί να το νιώσει. Αυτό ήταν το έγκλημα μου και για αυτό δικάστηκα. Η τιμωρία μου ήταν ότι επέλεξα κάποιον που ή δεν ξέρει να ευτυχίσει ή δεν του αξίζει η ευτυχία. Κάθε ιστορία έχει πολλές εκδοχές. Για να μπείς στη ζωή ενός ανθρώπου σημαίνει ότι κάποιος σου ανοίγει την πόρτα. Αν κάποιος ανοίγοντας μου, παίρνει την ζέστη, το πάθος, το κορμί μου τότε ναι έχει δίκαιο ότι είμαι *******. Γιατί εγώ καταθέτω και εκείνος εισπράττει. Και δεν ξέρω ποιος πραγματικά κάνει την *******. Τα λεφτά ή το συναίσθημα?
μαλλον απο καθαρο εγωισμό και μονο δεν θες να χασεις καμια απο τις δυο...αν παλι δεν ειναι ετσι μεινε για λιγο μακρυα και απο τις δυο και βαλε τα πραγματα σε μια σειρα...και δες ποια απο τις δυο θα σου λειψει και θα θες διπλα σου
Διάλεξε Ελεονώρα μου. Πάει καιρός.
δεν νομιζω..απο τη μια θελει την Α..... οταν την χανει....γυριζει σ αυτην την κοπελα και μετα θελει τν Β..... οταν την ειδε με καποιον αλλον...
Ναι έχεις δίκαιο. Είμαι η Α. Θεωρητικά έμεινε μαζί μου. Πνευματικά, πρακτικά, ουσιαστικά ήταν με την Β και με οποιαδήποτε Β του παρελθόντος. Λοιπον. Η ιστορία τελείωσε. Ας μην την συνεχίζουμε άλλο....
Αν καταλαβα καλα εισαι όντως η Α του μαυροασπρου?
Εννοείς στην δική του ιστορία? Παραθετικά? Ναι. Ήμουν.
Ρωταω γιατι διαβασα το ποστ που ανερτησες στην προηγουμενη σελιδα.Ουσιαστικα διεκρινα ενα πολυ πλουσιο συναισθηματικο κοσμο που κανει συντροφια σε ενα συγκροτημενο μυαλο θελοντας να πω οτι πολυ απλα δεν αξιζει τον κοπο να αυτοπαγιδευεσαι σε καταστροφικες σχεσεις και ο ερωτας ειναι πολυ ομορφος οταν οι εντασεις δεν εχουν την μορφη συγκρουσης με την εννοια της αρωστιας παντα.Ειναι ωραιο να δινεις αλλα πιο ασφαλες ειναι να επιλεγουμε να δινουμε ολο τον εαυτο μας σ ανθρωπους που ξερουν να παιρνουν και να δινουν ως επισης..
Αυτο το <<ημουν>> ελπιζω οτι σημαινει οτι τωρα πια δεν εισαι και χαιρομαι για αυτο.......
Αυτα.
Σ ευχαριστώ Άνεμε. Ουδείς αλάνθαστος και μακάρι να μπορούσαμε να προβλέψουμε απο πρίν την πορεία των σχέσεων μας, ακόμη και τα μυαλά και τις ψυχές των ανθρώπων που αποφασίζουμε να συμπορευτουμε...Όταν τελειώσει ο δρόμος απλά κοιτάς πίσω και αποχαιρετάς. Και εγώ χαίρομαι. Και για τα εκατό μου κομμάτια. Να σαι καλά.