Those who were heavy consumers of cannabis at age 18 were over 600% more likely to be diagnosed with schizophrenia over the next 15 years than those did not take it. (see diagram below).
Printable View
Those who were heavy consumers of cannabis at age 18 were over 600% more likely to be diagnosed with schizophrenia over the next 15 years than those did not take it. (see diagram below).
Κατερινα...έχω ξαναγράψει πως ξέρω άτομο που καπνίζει χόρτο από πιτσιρικάς και τώρα έχει λαλήσει τελείως.
Βλέπω άπειρα άτομα γύρω μου να πίνουν αλκοόλ και δεν ξέρω κανένα αλκοολικό.
Δεν ξέρω τι προσφέρει η χρήση μαύρου όταν είναι σε μικρή ποσότητα, αλλά η κατάχρηση, τουλάχιστον σε παράδειγμα που έχω εγώ, τον έστειλαν τελείως τον άνθρωπο.
Επίσης, δεν ξέρω άτομα που πίνουν κανένα τσιγαράκι που και που, αντιθέτως τα περισσότερα παιδιά στο σχολείο μου που ξεκίνησαν με μαύρο έχουν μια ωραιότατη θέση τώρα σε νεκρταφεία, καθώς μετά από αυτό το έριξαν στην πρέζα.
Πέρα απ τις επιστημονικές τεκμηριώσεις που αναφέρεις, η πραγματικότητα νομίζω πως μπορεί να τις καταρρίψει πολύ εύκολα.
εξοχη μελετη κατερινακι!Quote:
Originally posted by katerinaki
ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενο -η κανναβιολη βοηθαει η ειναι φαρμακο για πολλες οργανικες παθησεις-,οπως γλαυκωμα,σκλυρυνση κατα πλακας,αντιδοτο στις παρενεργειες των χημειοθεραπειων ,ασθμα,επιληψια,κ αλλες.
Επισης ειναι βεβαιο οτι χρησιμοποιειται απο αλλους σαν ηρεμιστικο-υπναγωγο-,απο αλλους σαν ευφορικο κ απο αλλους σαν ενα εργαλειο εσωτερικου ψαξιματος.(εξαιρουνται οι χρηστες που τα συνδυαζουν ολα,αλκοολ μαζι με χασις,η μαζι με σκληρα ναρκωτικα!)
Δε νομιζω οτι δημιουργει ψυχωσεις αλλα ειναι βεβαιο οτι εξωτερικευει προυπαρχουσες η κοιμισμενες ψυχωτικες δομες,ιδιαιτερα οταν συνδυαζεται με αλκοολ η οταν δεν υπαρχει θεραπευτικη η πνευματικη καθοδηγηση.(ιδου η ροδος ιδου κ το πηδημα.)Η μακροχρονια καθημερινη χρηση δημιουργει καταναγκασμους,αντικοινων� �κοτητα,ανορεξια κ γενικα οπως ελεγε κ ο Μπωντλερ ανοιγει πορτες στη εξερευνηση του εαυτου αλλα η τελευταια πορτα με τη διαρκη χρηση παραμενει κλειστη.(δε γινεσαι αγιος η SIVA με τη πολλη χρηση).Υπαρχουν πολλοι ψυχιατροι -stanislav kroff - που προτεινουν θεραπευτικες μεθοδους με χρηση κανναβης κ LSD.(ελληνας με αναλογη οπτικη και ο μεγαλος δασκαλος ψυχιατρος ΚΑΥΚΑΛΙΔΗΣ)κ
H χρηση κοκαινης -διακοπη χρησης-δημιουργει παρανοειδη σχιζοφρενεια
Η χρηση ηρωινης καλυπτει εν δυναμει ψυχωτικους κ οδηγει στο θανατο .
Εδω κ 3 χρονια δε παιρνω κανενα ναρκωτικο και δε καπνιζω κανναβη γιατι δε το αντεχει η ψυχολογια μου!
Δε νομιζω οτι ειναι μονο θεμα διαχειρησης -αγορα απο Μαφια χασις- για τους ψυχωτικους ειναι κ θεμα θεραπευτικης προσεγγισης του πασχοντα απο ειδικευμενο ψυχιατρο.
Καλο ειναι να μη βαζουμε τη κανναβη στο ιδιο καλαθι με τα υπολοιπα ναρκωτικα και ας μη προτεινουμε το γνωστο -πιες αλκοολ ,ειναι νομιμο κ κοινωνικο γιατι στη πραγματικοτητα δε ξερουμε καλα τη λειτουργια του ιερου χορτου η του διαβολοχορτου!
συμπερασμα
τα \"εργαλεια \" της φυσης για την αντιμετωπιση της θεραπειας
πρεπει συνολικα να απαγορευονται , μονο σε οσους το απαιτει η υγεια τους !
Δεν ειναι δηλαδη θεμα Δικαιοσυνης αλλα Ιατρικης επιστημης !
Τα χημικα φαρμακα οπως το ελ ες ντι , το κραχ , η ηρωινη , η εκσταση , φυσικα πρεπει να απαγορευονται χωρις ιατρικη συνταγη ναρκωτικων !
η εμπορια ναρκωτικων φυσικα και πρεπει να διωκεται με αυτηροτατες ποινες απο την Δικαιοσυνη!
Ομως η χρηση της καναβης , της κοκας η οποιουδηπτε αλλου φυτου , ενας γιατρος θα βεβαιωνει με ειδικη συνταγη ναρκωτικων οτι αποτειλει θεραπεια για τον αρρωστο , δεν μπορει να εμπιπτει στην δικαιοδοσια της Δικαιοσυνης για να την αποτρεπει με ποινες !
ακομα και το αθωο κρασακι , ο οινος που ευφραινει καρδιας για καποιους μπορει να ειναι χειροτερος απο σκληρα ναρκωτικα οπως το οπιο που καθε μωρο σχεδον ,εχει δοκιμασει σαν λαβαδανο αναμεμυγμενο με την ζαφορα..
Πανο αν ξερεις αγγλικα,διαβασε το λινκ που παρεθεσα...προκειται για τεραστια ερευνα και την δημοσιευει το πιο εγκυρο site.
Quote:
Originally posted by πανος12345
πριν απο χρονια μαλιστα ενας ελληνας ψυχιατρος, ειχε βγει στην τηλεοραση , με το τριφυλο στο στομα και με παρομοια με τα δικα μου επιχειρηματα...
Ειναι ο γιατρος Οικονομοπουλος Γεωργιος ,υποψηφιος βουλευτης με τους οικολογους πρασινους.
[quote]Originally posted by keep_walking
http://www.schizophrenia.com/prevention/streetdrugs.html [/quote
πολυ ενδιαφερον το αρθρο !ειναι καταστροφη ,να κανουν χρηση ναρκωτικων κ ψυχοφαρμακων οι ανηλικοι!
ειδικα για την κανναβη νομιζω, εξ αλλου κ στατιστικα φαινεται ,οτι η χρηση σε μικρες ηληκιες οδηγει σε ψυχωση κ αν υπαρχουν κ αλλοι παραγοντες σε σχιζοφρενεια!
ολα αυτα ομως ισχυουν οταν τα ατομα που κανουν χρηση της κανναβης ουσιαστικα δεν ξερουν τι κανουν η γιατι ειναι ανηλικοι κ που πιθανον συνδυαζουν κ χασις,αλκοολ κ αλλα η απογοητευμενοι ενηληκες που ψαχνουν την ηδονη κ καταληγουν με υστερικες ,ψυχωτικες ,καταθληπτικες κ αλλες κρισεις.
Πολυ ενδιαφερον αυτο με τις εγκεφαλικες βλαβες στα κυταρα μικρων ηληκιων.Δινεται ομως καθαρη κανναβιολη,σταγονες ,οπως τα ανθοιαματα Μπαχ, σε καρκινοπαθεις μικρης ηληκιας.
Γενικα ,πιστευω οτι το θεμα κανναβη, η χρηση η η μη χρηση ειναι θεμα καθαρα προσωπικης επιλογης του φυσιολογικου ενηληκα και καταστροφικο οπλο στα χερια του ψυχικα ευαλωτου -αρρωστου ψυχικα-
Το θεμα ειναι τι γινεται οταν εκδηλωθει η ψυχωση η η καταθλιψη για χ,ψ, λογους ,τοτε ,υπαρχει η αποψη-για τους ενηλικες-οτι μπορει να χρησιμοποιηθει ψυχοθεραπευτικα.
Χρησιμοποιειται δηλ η κανναβη σαν εργαλειο,δεκανικι,φαρμακο για να βγει το συναισθημα και κ να φτασει ο ασθενης σε απελευθερωτικη απο τη χρονιοτητα ,πιθανον τελευταια ψυχωτικη κριση!Το θεμα ειναι στο πιθανον, που εκει νομιζω εχει να κανει με την ιδιαιτεροτητα του καθενα,οι συνθηκες,η υποστηρικτικη θεραπευτικη που υπαρχει γυρω του .
Δηλ μια διαδικασια (εχουν γινει πειραματα,κ εφαρμογες σε νοσοκομεια κ Ευρωπη κ Αμερικη) ριψοκινδυνη,επωδυνη(κριση)� �ηλ πλεον δεν λειτουργει σαν ευφορικο η σαν ποδηλατο οπως στους φυσιολογικους αλλα σαν ενα πολυ αιχμηρο ψυχωδηλωτικο εργαλειο που λενε οτι ειναι θεραπευτικο.
Για να πω την αληθεια δε θελω μια κριση εξαιρετικης ευαισθησιας,για να μη πω κρισαρα, που θα μου προκαλεσει η
χρηση τησ κανναβης που πιθανον (αν υπαρξουν οι συνθηκες) να με οδηγηση στην εξοδο απο τη χρονιοτητα!Εχω πονεσει και εχω φοβηθει πολυ,δε θελω αλλο πονο,δε θελω να δω τι βραζει μεσα στη κατσαρολα,οτι ειδα,ειδα,τωρα θελω να γινω καλα κ δε καπνιζω χασις γιατι πιστευω οτι ειμαι ατομο εξαιρετικης ευαισθησιας.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΟΝΕΙΡΑ ΟΧΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ(απ αυτες εχω πολλες)
Προσωπικα...αν καπνισω χασις πεφτω σε καταθλιψαρα...δεν εχω βεβαια δοκιμασει εδω και χρονια.
ναι κατερινακι! αυτος ειναι!Quote:
Quote:
Originally posted by πανος12345
πριν απο χρονια μαλιστα ενας ελληνας ψυχιατρος, ειχε βγει στην τηλεοραση , με το τριφυλο στο στομα και με παρομοια με τα δικα μου επιχειρηματα...
Ειναι ο γιατρος Οικονομοπουλος Γεωργιος ,υποψηφιος βουλευτης με τους οικολογους πρασινους.
μονο που εγω θα τον ηθελα στην πρασινη αναπτυξη εξουσιας !
κιπ..μιλησε στον γιατρο σου....μονο αυτη [ος] ξερει αν μπορεις να ξαναδοκιμασεις χωρις να εχεις τα ιδια αποτελεσματα!Quote:
Originally posted by keep_walking
Προσωπικα...αν καπνισω χασις πεφτω σε καταθλιψαρα...δεν εχω βεβαια δοκιμασει εδω και χρονια.
αν ομως σε κανει να παρεις επι τελους το καραβι και να πας μεχρι την πρεβελη και να μην ερθει στο ραντεβου η πανικουλα, θα ερθω ρε φιλε εγω απο το παρισι φτανει να του πεις να σου δωσει μια συνταγη και για μενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
και μην φοβασαι ! δεν θα γυρισουμε μονοι μας στην Τριπολιτσα !!!!
μεχρι και κοστουμι για 200 μετρα βαθος καταδυση θα σου φερω για να ριξουμε και καμμια βουτια...
ο θειος απο το παρισι :D
Δε λεω πως ηταν πριν το ψυχωσικο επεισοδιο που ειχα αλλα μετα απο αυτο αλλαξε η μαλλον οριστικοποιηθηκε η θεση μου για το καπνισμα.Το φοβαμαι -οπως ο διαβολος το λιβανι-,οχι για ολες αυτες τις μαλακιες ο προ θαλαμος για την ηρωινη ,ναρκωτικα κλπ αλλα γιατι ειναι ψυχωδηλωτικο κ δε με γειωνει !Ελα ομως που πινω ακετες φορες αρκετα ποτηρια κρασι κ αυτο με ανησυχει κ με αγχωνει το οτι δεν εχω μεγαλη πειθαρχια δε νομιζω οτι ειμαι αλκοολικη ,(ποτε δε ξερεις,γιατι υπαρχουν κ οι κρυφοι αλκοολικοι κ οι αλκοολικοι του σαββατοκυριακου!)
ο συντροφος απο την χωρα , που γεννηθηκε η συντροφικοτητα ...Quote:
Originally posted by Helena
ο θειος απο το παρισι :D
κατερινακιQuote:
Δε λεω πως ηταν πριν το ψυχωσικο επεισοδιο που ειχα αλλα μετα απο αυτο αλλαξε η μαλλον οριστικοποιηθηκε η θεση μου για το καπνισμα.Το φοβαμαι -οπως ο διαβολος το λιβανι-,οχι για ολες αυτες τις μαλακιες ο προ θαλαμος για την ηρωινη ,ναρκωτικα κλπ αλλα γιατι ειναι ψυχωδηλωτικο κ δε με γειωνει !Ελα ομως που πινω ακετες φορες αρκετα ποτηρια κρασι κ αυτο με ανησυχει κ με αγχωνει το οτι δεν εχω μεγαλη πειθαρχια δε νομιζω οτι ειμαι αλκοολικη ,(ποτε δε ξερεις,γιατι υπαρχουν κ οι κρυφοι αλκοολικοι κ οι αλκοολικοι του σαββατοκυριακου!)
εδω στην Γαλλια με 2000.000 αλκοολικους λενε για 16 ποτηρια ουισκι την εβδομαδα...
αυτο μεταφραζεται σε 5-6 τριφυλα γιατι προκειται ακριβως για την ιδια ουσια , της ιδια ακριβως οικογενειας !