sorry guys κάτι ξέχασα
Αντώνη πες στη φίλη σου να το κόψει ή να πάρει κάτι άλλο
Τέλος πάντων να το πει στο γιατρό της . Δεν είναι κ ότι καλύτερο να παίρνεις 20 κιλά.
Printable View
sorry guys κάτι ξέχασα
Αντώνη πες στη φίλη σου να το κόψει ή να πάρει κάτι άλλο
Τέλος πάντων να το πει στο γιατρό της . Δεν είναι κ ότι καλύτερο να παίρνεις 20 κιλά.
coma κοιτα να δεις...πριν το resperdal ειχε δοκιμασει και αλλα αντιψυχοτικα πχ solian-geodon ktl ktl.δυστυχως μονο το resperdal την βοηθησε.υπαρχει ενα φυτο που ονομαζεται st\'jonsons και καλα καταπολεμαει την καταθληψη το ξερετε?συμφωνα με μελετες της κλινικης mayo clinic ο συνδιασμος αυτου του φυτου με τα αντικαταθλιπτικα px effexor-ladoz ktl ktl εμποδιζει την δραση των αντικαταθλιπτικων.οποτε οποιος απο εσας το παιρνει να το σταματισει!!!στο μονο που βοηθαει ειναι στην πολυ πολυ πολυ ελαφρια καταθλιψη.καλητερη ειναι η γυμναστικη!!!υπαρχει σε μελετη ενα αντικαταθλιπτικο που υποσχεται θεραπια και διαρκεια...εχει σχεση με την παραγογη της ουσιας p που υπαρχει ηδη στον εγγεφαλο και προκαλει καλοδιαθεσια.
μπορειτε να μου πειτε ταινιες που αναφερονται στην παθηση μας?θα ηθελα να δω.την γενια του prozac την ειδε κανεις?
Αντώνη μίλησες για βιβλίο αλλά ούτε τίτλο ούτε συγγραφέα τίποτα ρε παιδί μου...
Έτσι κάνουνε??έλα πες δεν θα το πω σε κανέναν....:D
Και κάτι άλλο...Ουσία ρ....Δηλαδή???
η ουσια p ειναι μια ουσια που βρισκεται στον εγκεφαλο και προκαλει και καλα κολοδιαθεσια...θα μου πειτε καμια ταινια να δω?
Δες το \"π\" (Pi) του Aronofsky.
Από: ChrisPsycho
Προς: αντωνης25
Φάκελλος: Inbox
Απεστάλθη: 22-3-2006 στις 05:45 PM
Μήνυμα: Έλα ρε γαμόσπιτε.Πρώτον,η καλύτερη απόδειξη ότι τα φάρμακα από μόνα τους είναι αρχίδια,ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΒΛΑΚΑ.Αυτό στο λέω χαιδευτικά φυσικά γιατί θα πρέπει να προσέχουμε πως μιλάμε στους ψυχολογικά νοσούντες.Η άγνοια όμως είναι δύναμη για σένα γιατί έτσι υποφέρεις λιγότερο.Για να μην τα πολυλογούμε,ναι τα φάρμακα έχουν αποτέλεσμα,αλλα για να είναι η θεραπεία πιο ολοκληρωμένη και καλύτερη χρειάζεται και η ψυχοθεραπεία.Τέλος δεν έχεις τη στοιχειώδη νοημοσύνη να σκεφτείς ότι είναι μαλακία και απαράδεκτο στις νευρώσεις(που απασχολούν τον περισσότερο κόσμο) να δώσεις φάρμακα πέρα από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.Καλή σου μέρα αμόρφωτε 25άρη κουραδιάρη.
Εκτυπώσιμη Έκδοση
οπως καταλαβατε καλα αυτο ελαβα απο τον φιλτατο...αυτο πρεπει να το δειτε και εσεις πιστευω γιαυτο και το δημοσιευω.θελω να πω οτι η θεση μου πανω σε αυτα που λεει ο κυριος ειναι 1ον....πρεπει να μαθει τροπους αν θελει να λεει οτι εχει επιπεδο.
2ον οποιος παιρνει φαρμακα ειναι ψυχικα νοσουντας?
3ον εχει γινει κανεις σας καλα με ψυχοθεραπια?
4ον πιστευετε οτι ειστε μαζοχες?γιατι αν ειταν τοσο απλα να τα πραγματα οπως τα λεει ο κυριος γιατι να σας γραφανε φαρμακα?να τους κλεισουμε ολους μεσα τους γιατρους και να παμε σε ψυχοθεραπευτες να γινουμε καλα.
5ον κανεις δεν παει κατευθειαν σε ψυχιατρο...ολοι πιστευω δοκιμασαμε τους μαλακους τροπους,εγω ψυχολογο και με ειπε μια χαρα και οριστε τι επαθα.
6ον.chrispsycho ακου την γνωμη των παιδιων...
αποσπασμα απο το βιβλιο που πηρα....
τα ατομα που πασχουν απο καταθλιψη παρουσιαζουν αφυσικα χαμηλα επιπεδα ορισμενων ουσιων του εγκεφαλου.καθως επισης και επιβραδυνση της κυτταρικης δραστηριοτητας στις περιοχες του εγκεφαλου οι οποιες ελενχουν την διαθεση,την ορεξη,τον υπνο κτλ κτλ...επηρεζει τον τροπο σκεψης προκαλωντας αρνητικη και απαισιοδοξη διαθεση,μειωνει την αυτοεκτιμηση μας,εχει αντικτυπο στις πραξεις μας και μας κανει ευερεθιστους.επισης ερχεται απο μονη της η σε συνδιασμο με αλλη ασθενια.επεισης μπορει να την προκαλεσει καποιο φαρμακο και φυσικα το αλκοολ η τα ναρκωτικα.η καταθλιψη διαρκει για μεγαλο χρονικο διαστημα.τα συναισθηματα λυπης η ασχημης διαθεσης επιμενουν για καιρο και συνοδευονται απο ανχος,θυμο,ενοχες απελπισια.αντιθετα λοιπον με την μελανχολια η καταθλιψη ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ τελειως το ατομο.
μια απο τις διαφορες απλης μελανχολιας και καταθλιψης ειναι η αυτοεκτιμηση...τα ατομα που πασχουν απο καταθλιψη συχνα εχουν πολυ μειωμενη αυτοεκτιμηση κατι που δεν συμβαινει με την απλη θλιψη.
οι γυναικες εχουν μεγαλυτερο ποσοστο να παθουν καταθλιψη απο οτι οι αντρες.συνηθως την συνανταμε στις ηλικιες μεταξυ 25-44.
παρολο που ειναι αγνωστη η αιτια η καταθλιψη φαινεται να επιρεαζει τα δημιουργικα ατομα.
η καταθλιψη ειναι ενα απο τα πιο συνηθησμενα ιατρικα προβληματα,πολα ατομα αντιμετωπιζουν τουλαχιστων ενα επισοδιο καταθλιψης στην ζωη τους,οστοσο γεγονος ειναι οτι πολλοι γιατροι νιωθουν αβολα με μια τετοια διαγνωση.Σε παγκοσμια κλιμακα ειναι η 4η αιτια ανικανοτητας και προορου θανατου συμφωνα με το παγκοσμιο ιδρυμα μελετης ασθενιων που διεξαγεται απο το τμημα δημοσιας υγειας του χαρβαντ.το κακο ειναι οτι η καταθλιψη διαδιδεται ολο καο περισοτερο.προβλεπεται οτι το 2020 θα αποτελει την δευτερη σοβαροτερη απειλη για την υγεια μετα τις καρδιοπαθειες.
η καταθλιψη συνηθως εμφανιζεται με 4 τροπους
α...αλλαγες στην διαθεση<κακοδιαθεσια,χαμ� �λη αυτοεκτιμηση>
β...μειωση της πνευματικης αποδοσης<βαρεμαρα,συνηθε� �ες που σας ευχαριστουσαν πλεον δεν σας ευχαριστουν>γενικα δεν υπαρχει ευχαριστηση σε κατι.
γ...σωματικα συμτωματα<αυπνια,βουλιμι� �,μειωση ερωτικης επιθυμιας,πονοκεφαλοι>κα� � γενικοτερα πονοι χωρις προφανη λογο.
δ...αλλαγες στην συμπεριφορα<παραμελιση του εαυτου του ατομου και ασυνεπεια στις υποχρεωσεις του πχ στα ραντεβου του η στους λογαριασμους του>γενικα υπαρχει αναβλητικοτητα.
η καταθλιψη χωριζεται σε 4 κατηγοριες...
1.μειζων καταθλιψη<θεραπεια ψυχιατρου>
2.δυσθυμια<θεραπεια ψυχιατρου η ψυχολογου η ψυχαναλητη>
3.διαταραχες προσαρμοστηκοτητας<θεραπ εια ψυχιατρου-ψυχολογου η ψυχαναλητη>
4.διπολικες διαταραχες<θεραπεια ψυχιατρου>
συνεχιζεται...
δεν νομιζω οτι θα παιθανουμε απο καταθλιψη.πιστευω οτι η ψυχιατρικη τα εχει καταφερει καλα σε αυτον τον τομεα.και απο οτι φαινεται μπορει και καλυτερα.κατι αλλο...παιδια η βουλιμια ειναι θεραπευσιμη?
Αντώνη και η ψυχοθεραπεία βοηθά και τα φάρμακα....
Εξαρτάται όπως έχω καταλήξει να πιστεύω ποιο απ\' τα δύο θα πιστέψεις περισσότερο [πράγμα που δεν αποκλείει να μην επιλέξεις κανένα ή και τα δύο...]....
Όσο για τα χαμηλά επίπεδα μερικών νευροδιαβιβαστών δεν έχει διαυκρινιστεί ακόμα αν είναι το αίτιο ή το αποτέλεσμα όσον αφορά πάντα την κατάθλιψη...
Ποιος ξέρει ίσως στο μέλλον να αγοράζουμε μπουκαλάκια με σεροτονίνη........................
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΙ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕΣ.
φανταστειτε πως ο εγκαιφαλος ειναι σαν ενα μεγαλο δυκτιο υπολογιστων.ολες οι περιοχες του αλληλοσυνδεονται μεσω ενος πολυπλοκου συστηματος γραμμων διαβιβασης.αυτες οι γραμμες διαβιβασης ειναι δεσμιδες νευρων.οι ακρες αυτων των δεσμιδων περιεχουν νευροδιαβιβαστες που λειτουργουν ως μεταφορεις δεδομενων αναμεσα στα νευρικα κυταρα και στους νευρωνες...τα νευρικα κυτταρα απελευθερωνουν νευροδιαβιβαστες σε ενα μικρο κενο<συναψη>αναμεσα σε ενα νευρωνα-αποστολεα και σε ενα νευρωνα-δεκτη.οταν ολοκληρωνεται η μεταβιβαση το κυταρο-δεκτης αλλαζει τα χημικα σηματα παλι σε ηλεκτρικα.η επικοινονια απο κυταρο σε κυταρο γινεται ταχυτατα και ετσι ο εγκεφακος μπορει να αντιδρασει πολυ γρηγορα στο μυνημα.
ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ...
τα πρωτα χρονια της μελετης της καταθλιψης,ο νευροδιαβιβαστης \"νεφρινη\" θεωρουνταν ο πιο πιθανος νευροδιαβιβαστης που ειχε σχεση με την καταθλιψη.παιζει βασικο ρολο στις συναισθηματικες αντιδρασεις και βρισκεται στις περιοχες οπου η εγκεφαλικη δραστηριοτητα μειωνεται σε περιοδο καταθλιψης.οι επιστημονες κατεληξαν οτι η καταθλιψη προκυπτει απο τα μειωμενα επιπεδα της \"νορεπινεφρινης\" και οι φαρμακευτικες εταιριες επιδοθηκαν στην κατασκευη ντικαταθλιπτικων φαρμακων των οποιων βασικος σκοπος ηταν η αυξηση της δραστηριοτητας της \"νορεπινεφρινης\" στα εγκεφαλικα κυτταρα.
στη δεκαετια του \'80 παρουσιαστηκε μια νεα ομαδα αντικαταθλιπτικων φαρμακων-που ονομαστηκαν αναστολεις επιλεκτικης ληψης σεροτονινης(SSRIs).αυτα τα φαρμακα επιδρουσαν κυριως στο νευριδιαβιβαστη \"σεροτονινη\".οπως και η \"νορεπινεφρινη\" ετσι και η \"σεροτονινη\" ειναι ενας ρυθμιστης της διαθεσης που βρισκεται σε περιοχες του εγκεφαλου που επιρεαζονται απο την καταθλιψη.
τα επιπεδα της \"νορεπινεφρινης\" και της \"σεροτονινης\"-και η μεταξυ τους ισσοροποια-παιζουν ρολο στον τροπο με τον οποιο αντιδρατεστα καθημερινα γεγονοτα,οπως το να αισθανεστε χαρουμενοι οταν βλεπετε καποιο αγαπημενο πρωσοπο,η να κλαιτε οταν βλεπετε μια συγκινητικη ταινια.φυσιολογικα ο εγκεφαλος πρεπει να προσαρμοζεται ετσι ωστε το συναισθημα να ταιριαζει με την καθε περισταση.οταν ομως εχετε καταθλιψη το επιπεδο της \"νορεπινεφρινης\",της \"σεροτονινης\" η και των δυο μαζι μπορει να ειναι εκτος συνχρωνισμου.μπορει να <<κολησουν>> στη δυστιχισμενη διαθεση και να μεινουν εκει.ετσι αισθανεστε λυπημενοι ολη μερα, ακομα και οταν κανετε πραγματα που καποτε σας ευχαριστουσαν.
συνεχιζεται...
εξαρταται το ειδος και τη διαρκεια της θεραπειας, τα αιτια της βουλιμιας, τη θεληση του ασθενη και τη βοηθεια του ειδικου οπως επισης και η συννοσηροτητα που μπορει να εχει καποιος με βουλιμια.Quote:
Originally posted by αντωνης25
παιδια η βουλιμια ειναι θεραπευσιμη?
Αντώνη αναφέρεσαι σε κάποιο βιβλίο χωρίς συγχρόνως να αναφέρεις και τίτλο,συγγραφέα....
Σε ρωτάω επειδή θα με ενδιέφερε να το αποκτήσω...Εις αναμονήν λοιπόν....
λυπαμαι που το λεω αλλα εδω και μια βδομαδα ζοριζομαι δεν ειμαι καλα...εχω αρχισει και ανυσυχω...την πεμπτη θα παω στον γιατρο
Αντωνη μου καποιες μεταπτωσεις ειναι φυσιολογικο να υπαρχουν,συζητησε το με τον γιατρο σου και μην ανησυχεις..ολα θα πανε καλα!!
Φιλακια!!
Αντωτη!!!....οπως λεει και η Νικη ολα θα πανε καλα ..θα δεις.... μηπως χριαζεσαι καποια αδεια.... αν δουλευεις.... παρε μια εβδομαδα και πηγαινε καπου υσυχα... στην φυση.... σε καποια ιαματικα λουτρα ισως.... :) ..το νερο θεραπευει παντα... ολα θα πανε καλα...δωσε λιγο χρονο στον εαυτο σου..... μεχρι να πασ στον γιατρο...
..ημαστε εδω για σενα ..για οτι χρειαστεις...:) filakia ...
Ραπσσοδε!!!!!
Ενα καλο βιβλιο πολυ διευκρινιστικο..και ευκολα κατανοητο ειναι το PROZAK-ενας ψυχιατρος προσπαθει να καταλαβει(κατι τετοιο) τα αντικαταθληπτικα....
..αυριο ,μεθαυριο θα θυμιθω να δω ακριβως τιτλο και συγγραφεα και θα σασ πω... ειναι πραγματικα αστερι βιβλιο... φιλακια και απο μενα....
σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας ετσι καταλαβαινεις οτι δεν εισαι μονος σου...χθες γεμισα την μπανιερα με νερο και εβαλα μουσικη σε συνδιασμο με τα τσιγαρα μου εκατσα μεσα 1,5 ωρα!!!μουλιασα!!!μου εκανε καλο...ενιωσα πολυ καλυτερα...να το δοκιμασετε...τωρα που καλοκαιριαζει εχουμε παρα πολυ δουλεια 7 το πρωι με 8 το απογευμα με παει.ισως ειναι και επειδη ειχα να δουλεψω σε τετοιους ρυθμους 1 χρονο περιπου...αλλα τι να κανεις να μην δουλεψεις?ειναι και δικη μου η δουλεια και τρεχω πιο πολυ...
αυριο θα σας πω...
Γεια σου Αντώνη !!!!!
Πιστεύω ότι 7-8 είναι πολλές ώρες και από τη στιγμή που είναι δική σου η δουλειά μπορείς να δουλεύεις και λιγότερο.
δεν θα πει κανένας ότι είσαι τεμπέλης αμα δουλέψεις λιγότερο
πρώτα πρώτα η υγεία .Τι νόημα έχει να πίνεις 4-5 καφέδες για να τα βγάλεις πέρα και να κάνεις κακό στον εαυτό σου και στα νεύρα σου
εμείς που έχουμε διπολική διαταραχή δεν μπορούμε να δουλεύουμε το ίδιο με τους άλλους -ετσι πιστεύω
φιλάκια πολλά στην όμορφη Κρήτη και σε σένα
χθες πηγα στον γιατρο και με βρηκε μια χαρουλα.απλα ειναι καπως στριμωγμα για μενα η ξαφνικη επανενταξη μου σε ρυθμους καπως γρηγορους...παιδια να ειστε σιγουροι οτι αμα εχεις δικια σου δουλεια τρεχεις πιο πολυ απο οτι πρεπει...αυτο ειναι το κακο.το καλο ειναι οτι δεν εχεις απο πανω σου κανενα μαλακα να σε πρηζει.
Μπραβο Αντωνη μου!!Ενταξει λογικο ειναι να ειχες ξεσυνηθισει καπως να δουλευεις με εντονους αριθμους αλλα σιγα σιγα θα προσαρμοστεις παλι..
Φιλακια!!
Εμ, έτσι είναι....Εργασία και χαρά μόνο για τα αφεντικά....:D
Αντώνη αξίζει η προσπάθεια για επιστροφή σε επιθυμητούς ρυθμούς....
Το ενδεχόμενο της υποτροπής (θα) καραδοκεί πάντα και παντού....
Δεν νομίζω πως έχει νόημα να ζήσουμε υπό το καθεστώς ενός τέτοιου φόβου....
Δεν λέω επ\' ουδενί να ξεχάσεις πως είσαι διπολικός [άλλωστε και να το ήθελες υπάρχουν πράγματα που θα στο θυμίζουν θες δεν θες] αλλά άλλο η αφοσίωση και άλλο η εμμονή...
Δεν μπορούμε να αφήσουμε το ενδεχόμενο της υποτροπής να οριοθετεί τη ζωή μας....
δεν νομίζω πως θα άξιζε μια τέτοια ζωή....
παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ...ραψωδε το κακο της υποθεσης ειναι οτι οσο και να προσπαθησεις να ξεχασεις αυτο το κομματι της ζωης σου παντα κατι στο θυμιζει...ακομα και οι καθημερινες σου συνηθειες.επεισης εμεις οι διπολικοι οπως και οι καταθλιπτικοι μπορει να εχουμε ιαση σε αυτο το πραγμα αλλα εχουμε μεγαλες πιθανοτητες υποτροπης οποτε πρεπει να το παρακολουθουμε το θεμα.αυτο βεβαια ειναι κακο γιατι θα ανυσιχουμε για το παραμικρο.πρεπει ομως να προσεχουμε για να μην παθουμε καμια αλλη νιλα και τρεχουμε ξανα.γιατι οπως και να το κανουμε ενα επεισοδειο ποναει πολυ.και εγω εδω που τα λεμε μπορει να επανηλθα αλλα δεν μπορω να ξαναπερασω φαση τετοιας μεγαλης εντασεως.
Αντώνη,
έχεις απόλυτο δίκιο, θέλω απλά να συμφωνήσω μαζί σου σε αυτό που λες, ότι εμείς οι καταθλιπτικοί έχουμε μεγάλες πιθανότητες υποτροπής. Βεβαίως είναι κακό.. Εγώ τώρα είμαι σε φάση ανάρρωσης, με τα χάπια που παίρνω, τα αντικαταθλιπτικά, αλλά λέω φοβάμαι, μήπως κυλήσω πάλι, σύντομα.. Πρέπει να αποφύγω τις καταστάσεις που μπορεί να με ξαναφέρουν στα ίδια.
Τι να πω...Μακάρι να μην τα περνάμε αυτά έτσι συχνά... Πραγματικά είναι βασανιστικές στιγμές.
..Αντωνη μου αυτεσ τισ μερεσ πωσ εισαι?...ολα καλα?...φιλακια πολλα...σε σενα και ολουσ..φιλακια Κελλυ μου!!
κελλυ μου κοιτα...δεν ειναι αναγκη να φοβασαι απλα να προσεχεις...οταν αναρωσεις πληρως απλα να αποφευγεις καταστασεις που νιωθεις οτι ξυνουν την πληγη σου...γιατι εμεις νοιωθουμε την πληγη μεσα μας!!!καποτε θα την ξαναπατησουμε αυτο ειναι σχεδον σιγουρο απλα τωρα ξερουμε!!!και θα το καταλαβουμε!!!δεν θα το αφησουμε ετσι!!!οταν ειναι...μια μικρη θεραπειουλα και μετα ολα καλα!!!
παιδια κατα τα αλλα ειμαι μια χαρα απλα δεν εχω ξεσυνηθησει αυτους τους ρυθμους δουλειας και...καλα χθες πηρα κατι αιθαιρια ελαια \'\'πρασινο τσαι\'\' γεμισα την μπανιερα και....μιλαμε για γαμω τις καταστασεις!!!
Ναι, έχεις δίκιο. Αλλά, πολλές φορές πάμε πάλι στις καταστάσεις που ξύνουν την πληγή, γιατί νομίζουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα πάθουμε τα ίδια, είμαστε δυνατοί (και καλά...έτσι νομίζουμε...) αλλά, μπαμ, πάλι κάτω. \'Η εντάξει, ίσως και όντως να έχουμε γίνει λίγο πιο δυνατοί και να μην πάθουμε ακριβώς τα ίδια όπως πριν.
Οσο γίνεται να τα αποφεύγουμε, στο χέρι μας είναι, έλα όμως που πάλι εκεί στριμωχνόμαστε...Κάτι μας σπρώχνει, μια εντύπωση μέσα μας ότι αυτή τη φορά δεν θα πάθουμε τα ίδια, έχουμε γίνει καλά και πάμε φορτσάτοι να τα καταφέρουμε..
Δεν ξέρω αν πιάνεις το νόημα, είνα λιγάκι γενικό και αόριστο αυτό που λέω, γι\'αυτό..
Αμα ξέρουμε, ελπίζω την επόμενη φορά να μην ξαναπάθουμε τα ίδια... Εχεις γνώση το τι μπορεί να σου συμβεί μέσα σου και αν δεν θες να ξαναπέσεις στα ίδια, πρόσεχε!
Ωραία, ακόμα ένας, νιώθει μια χαρά. Ελπίζω να κρατήσει!
Οικοιοθελώς, ναι...Θέλουμε και πάμε στα ίδια. Ετσι είναι.
καμμιά φορά αυτά τα ίδια είναι όλη μας η ζωή....κι όταν όλη μας η ζωή φαντάζει σαν μια κακιά συνήθεια τότε δύσκολα ξεκολλάς....αυτό το βόλεμα που έχεις εν-υπο-α-συνείδητα και η σαγήνη του είναι άλλο πράγμα....
Just push the pain and move on....
Eγώ αυτό που βλέπω είναι πως όταν γράφουμε εμείς ένα θέμα δείχνουμε αδύναμοι όταν όμως είναι αδύναμος ο διπλανός μας δείχνουμε τόσο δυνατοί από τα λεγόμενά μας
Μήπως τελικά είμαστε όλοι πιο δυνατοί από όσο νομίζουμε ?
Καλή Ανάσταση
Aporia,σημασία έχει οχι τι δείχνουμε,τι φαίνεται απ\'τα λεγόμενά μας αλλά αν τα λεγόμενά μας τα κάνουμε πράξη.Γιατί αυτά που λεμε ως συμβουλή στους άλλους τα καταλαβαίνουμε και \'μεις αλλά δεν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε.Ή μπορούμε...?
Καλή Ανάσταση,
Χρύσα
παιδια χρονια πολλα!!!εμενα η γνωμη μου ειναι οτι οταν εισαι καταθλιπτικος και εισαι σε ασχημη φαση ολα τα πραγματα που βιωνεις και κινεισαι πανω σε αυτα σε πειραζουν!!!δουλεια<νοιωθ� �ις ανικανος να καταφαιρεις ενα πολυ απλο πραγμα>
β.φιλοι<νοιωθεις οτι οτι και να πουν ακομα και κατι αθωο οτι σε χλεβαζουν και γενικα δεν νοιωθεις αποδεχτος>κτλ κτλ...
θελω να καταλειξω οτι παιρνοντας την θεραπεια αποκτας διαβγεια στην σκεψη σου και επειστρεφεις στην ζωη που εισουν με τους ιδιους φιλους στην δουλεια σου...τοτε δεν αντιμετοπιζεις το παρελθον?απλα τωρα εισαι καλα-νοιωθεις δυνατος πλεων και κατι που σε γαμουσε ψυχολογικα τωρα το βλεπεις αδιαφορα και λες τι με νοιαζει?εγω να ειμαι καλα!!!
αλλα...μην ξυνουμε την πληγη ρε παιδια...πχ εγω εχω σταματησει την ελλ μουσικη διοτι ειναι απο μονη της σκετη καταθλιψη...χωριζεις ενα δεσμο και πας να ξεσκασεις λιγο βρε αδερφε και σου βγαινει ο μακροπουλος και λεει ενα στοιχο\"τιποτα δεν εσβησε...τιποτα δεν γεμησε...τις πληγες που αφησες...κοπηκα στα δυο!!!δηλαδη σου λεει αμε αντρακι μου πιες ενα μπουκαλι ουισκυ και αμε να αυτοκτονισεις!!!αν παρατηρησετε ολα σχεδων τα ελλ τραγουδια προκαλουν μεγαλη θλιψη!!!τα μπιτακια τουλαχιστων ειναι ανεβαστικα.
Aντώνη, έχεις δίκιο.
Γενικώς εμένα τα τραγούδια, ότι και είδος να ναι, κάτι θα μου θυμίσουνε άμα τα έχω συνδυάσει με γεγονότα.
Και την στιγμή που το ακούς, μπορεί να σε πληγώνει, αλλά δεν θα το αλλάξεις..Εκεί ρε παιδί μου να το ακούσεις και να μελαγχολήσεις! Τι πράγμα και αυτό.
και φαντασου...οτι δεν ακουω ελλ αλλα οταν παω εξω και ακουσω μακροπουλο πορωνομαι!!!!μαζοχα ειμαι...
Μαζοχισμός είναι, χέχε. Μιλάω εκ πείρας επειδή το κάνω και εγώ.
Πόλυ μ\'αρέσει να ακούω μελαγχολική μουσική και να μιζεριάζω. Καλά δεν μαρέσει ακριβώς αλλά καταλάβατε τι εννοώ.
Μάλλον ο μαζοχισμός είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού κατά της κατάθλιψης. Αλλιώς θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα :o
Ευτυχώς έχω καιρό να ακούσω διάφανα κρίνα;)
Edit: Καλή ανάσταση:)
Ποιος είναι ο μακρόπουλο;;;;;
...
\'\'σου δίνω πίσω σου δίνω πίσω την αγάπη που μου χάρισες
δώσε μου πίσω τη ζωή μου και ξοφλάμε\"
...
..ego pali exo to allo problima... opote akoyo zontanh moysiki... oso xazo ki an sas fanei... sigkinoyme toooso poli apo tn omorfia oloy aftoy poy akoyo... poy mpigo na klamata,.. erxonte kai oi anamnisis.. h katathlipsi.. ta apothimena.. oi epithimies.. kai fisika to sinaisthima..h magiki atmosfera poy iparxei ....poy ksafnika mporo na arxiso na kleo me anafilita.... kai ine poli xazo ekeini thn ora... giati kleo epeidi basika niotho poli omorfa... magika.... fantastite ixa paei ston papakonstantinoy zontano se skini...kai to ti anafilito epese den fantazeste.....gelaga kai eklega taytoxrona.... ksero pos ine xazo... den to elegxo omos... me aggizei para poli i moysiki... :p
Ποιος είναι ο μακρόπουλος??
καλά δεν χάνεις κ τίποτα....
καλα δεν ξερετε τον μακροπουλο?και ποιον ξερετε?\"ειμαι σε κατασταση εκτακτου αναγκης\"αυτος ειναι...πως περασατε το πασχα?εγω πηρα 2-3 κιλα σιγουρα!!!βαρεθηκα να τρωω και να πινω!!!
..εγω χωρισα... υστερα απο 6 μηνεσ... (θα σας πω καποια στιγμη... θελω πολυ..)
..τελειωσαν οι αντοχες μας... εκεινοσ δεν καταλαβαινε.. ..δεν ειχε ισωσ το κουραγιο και την δυναμη να καταλαβει....
..κι εγω κουραστικα να στεναχωριεμαι...με το καθε τι ...να μην με δεχεται οπως ειμαι... να τον βλεπω να φευγει.. και να νιωθω ολο και πιο μονη κοντα του σιγα σιγα... .. να εχω συνεχως αγχοσ... συν το αγχος πως τον φορτωνω συνεχως με τις ανησυχιες και τις θλυψεις μου... και δεν το αντεχει..και πανω απ ολα δεν το θελει....
ολα τελειωσαν με μια κριση καταθλιψης που ειχα..μαζι με υποθερμια... αλλα ολα καλα ..μην ανησυχειτε..:):)
..επισεισ ..απο χθεσ το βραδυ ξεκινισα να παιρνω αντικαταθλιπτικα... πρωτη φωρα ...(ημουν πολυ ανησυχη το βραδυ δεν μπρορουσα να κοιμηθω)...
...εβαψα εξω απο το σπιτι μου ενα φραχτακι λευκο... επιτελουσ... το ειχα πολυ καιρο στο προγραμμα...
...εφτιαξα μια μεγαλη λιστα με τα πραγματα που θελω να κανει η Αντουλα (εγω).. τωρα που θα εχει πιο πολυ χρονο για τον εαυτο της.. (για να μην στεναχωριεμαι...παρα πολυ....)
..εφερα το αγιο φωτακι στο σπιτακι μου...
..βοσκισα κλασικα την Κυριακη..μια και ειμαι βεντζετεριαν :P
..και μου λειψατε...
..υσιχα και απλα περασα δηλαδη... αυτεσ τισ ημερεσ...
εσεισ καλοι μου;