σημερα μιλουσα στο μσν με ενα γνωστο μου ο οποιος αντιμετωπιζει καταθλιψη και μου ειπε οτι συγχρονως με την αγωγη παιρνει και ιχθιελαιο.οτι γενικα βοηθαει σε ολες τις ψυχικες ασθενειες και εχει μηδαμηνο κοστος.γνωριζει κανεις σχετικα?
Printable View
σημερα μιλουσα στο μσν με ενα γνωστο μου ο οποιος αντιμετωπιζει καταθλιψη και μου ειπε οτι συγχρονως με την αγωγη παιρνει και ιχθιελαιο.οτι γενικα βοηθαει σε ολες τις ψυχικες ασθενειες και εχει μηδαμηνο κοστος.γνωριζει κανεις σχετικα?
Εγώ δεν έχω ακούσει τίποτα αλλά δεν έχω ψάξει για κάτι σχετικό. Πάντως μπορεί να βοηθάει στην συγκεκριμένη περίπτωσή του (ή και όχι απλά να λειτουργεί σαν placebo). Πολλά γιατροσόφια υπάρχουν και καλύτερα να είμαστε επιφυλακτικοί.
ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΦΥΤΙΚΑ ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ.ΜΠΗΚΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ POWER HEALTH ΕΧΕΙ 2-3 ΓΙΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΣΩΓΧΡΟΝΩΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΟ Π ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ:)
10MERA ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ.ΠΕΤΥΧΑΙΝΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΞΡΤΗΣΗ.ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ.ΤΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ:)KAI OLES ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΣΟ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ Κ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ 10 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ.
Μπραβο βρε Ολγακι.Χαιρομαι πολυ για σενα.Οσο θα περναει ο καιρος τοσο καλυτερα θα νιωθεις,θα δεις!
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΝΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΩΝΩ Κ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΧΩΔΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗ ΝΙΚΗΣΩ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΩ ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
μπραβο ολγα!!!!!!!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΕΡΡ ΜΟΥ:p
ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΒΓΩ ΕΞΩ Η ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ?ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ Η ΝΑ ΒΓΑΙΝΩ ΜΕ ΑΤΟΜΑ Π ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ?
καλημέρα ολγάκι μου!
πως εισαι?
τελικα βγηκες χθες?
η γνωμη μου πανω στο ερωτημα που εθεσες ειναι να βγαινεις με ατομα που δεν πινουν,για να μην ζηλευεις.
ετσι κανω και γω γιατι παλιοτερα ειχα εξαρτηση απο το αλκοολ και ακομα υπαρχουν στιγμες που μου λειπει.
το εχω κοψει ομως οριστικα!
εμενα η γνωμη μου ειναι να βγαινεις εξω,να εισαι με ατομα που πινουν και να λες οτι παροτι αν θελω μπορω να πιω δεν το κανω διοτι απλα δεν το θελω,δεν το επιλεγω!
αυτοπειθαρχια!!μην αποφευγεις καταστασεις,αντιμετωπισε τες!!
ισως να εχει δικιο η melene.
απλα εγω εξεφρασα την αποψη μου,με βαση την προσωπικη μου εμπειρια.
Kι εγώ ολγάκι όταν θέλησα να το κόψω έκοψα και τις βραδυνές εξόδους.....Απέφευγα να το βλέπω για ένα διάστημα.
Δεν υπήρχε περίπτωση οι άλλοι να πίνουν και να κρατηθώ.Είναι πολύ ισχυρή εξάρτηση.
Γνώμη μου είναι πρώτο καιρό να το αποφεύγεις να έρχεσαι σε επαφή με οτιδήποτε σου θυμίζει παλιές καταστάσεις για να μην παρασυρθείς.Ειδικά τον πρώτο καιρό.
Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά στην προσπάθεια σου.
Η γνώμη μου είναι να περιορίσεις τις βραδινές εξόδους σου και να προσπαθείς να βγαίνεις για καφέ τα απογεύματα αντί να πηγαίνεις για ποτό. Έτσι θα σταματήσει να υπάρχει ο συνδυασμός στο μυαλό σου έξοδος = ποτό. Φυσικά δε μπορείς να μείνεις για πάντα σπίτι ή να μη βγαίνεις το βράδυ. Κάποτε το πιο πιθανό είναι να ξαναπιείς και να μεθύσεις πάλι. Σκοπός είναι να μη σταματήσεις την προσπάθεια. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να επαναπαυθείς και να μεταθέτεις τον καθημερινό αγώνα σε κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον. Όταν πέσεις απλά ξανασήκω και συνέχισε.
ναι παιδακια βγηκα προχθες μεχρι τις 2 και επεινα χυμο ροδακινο.ποια εγω?ηπια χυμο σε βραδυνη εξοδο.καποτε θα μου φαινοταν ανεκδοτο.σας ευχριστω ολους για τις συμβουλες σας.!!!
15 μερες χωρις:P:P:P
τελεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!περιμενω τη μερα που θα πεις ενα μηνα χωρις!!
σου ευχομαι να τις εκατοστησεις!
ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΜΕΛ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΩ ΟΛΟΥΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ¨ΛΕΜΟΝΑΔΕΣ:P
ελπιζω αυτο να αποτελει δεσμευση!εγω το σουβλακι θα το περιμενω να ξερεις...
μπραβο κουκλα μου!!!!:)Quote:
Originally posted by olgaki82
15 μερες χωρις:P:P:P
ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΜΩΣ?ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΟΣΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ:ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟΛΥΤΑ
Ολγα, καλη συνεχεια:):)...παντα τετοια αισιοδοξια!
Καλή συνέχεια και από μένα Όλγα. Το αλκοόλ, όπως και κάθε εξάρτηση, είναι μέσα στο μυαλό μας. Ξέρεις πολύ καλά ότι θα είναι πάντα δίπλα σου και γύρω σου. Σκοπός είναι να μη του δίνεις παραπάνω αξία απ\' αυτή που έχει. Σημασία έχει τί κάνεις εσύ με αυτό και όχι αυτό με σένα. Πιστεύω πολύ στην ανθρώπινη δύναμη, στη δύναμη του μυαλού. Άστο λοιπόν να σε κοιτάζει απογοητευμένο μέσα απ\' τα ποτήρια των άλλων... :P
ΑΛΟΒΑΡ ΓΕΙΑ Σ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΑΡΗ 20 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ ΠΧ ΤΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΩ ΒΡΑΔΥ.ΕΓΩ ΕΠΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΑ ΜΕ ΜΠΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΠΑΝΙΚΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ 20 ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ.ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ.3ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΧΑΣΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΛΕΟΝ.ΤΟΣΑ ΛΑΘΗ.ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ....ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΛΙΣ 27.
Επειδή το \'σε καταλαβαίνω όσο δε φαντάζεσαι\' ισχύει πέραν το δέον, θα σου πω για αρχή το εξής. Είμαι 38 χρόνων και 15 έτη μέσα στον αλκοολισμό. Όχι πλέον τώρα που σου μιλάω. Ψάχνω να βρω αν υπάρχει ενότητα για να γράψω την εμπειρία μου και να μη φορτώσω άσχετα τόπικς. Προς το παρόν... είσαι πολύ μικρή μες στην αιωνιότητα!... :P
ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ .ΕΧΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ.ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΠΙΣΗΣ Π ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΕΙΡΑΖΟΜΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ
ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ <ΠΡΩΗΝ ΑΛΚΟΟΛΙΚΗ>
ΜΠΡΑΒΟ! Συνέχισε olgaki ολη αυτη τη δύσκολη κ μεγάλη προσπάθεια, θα δεις ποσο ομορφα θα νιωσεις οταν σταματησεις να το σκεφτεσαι, οταν σταματησεις εντελως να το ζητας. Παλιότερα κ εγω ειχα σοβαρο προβλημα, πανε 3 χρονια περιπου, που σταματησα την καθημερινη κατανάλωση, γιατι με δειχνανε κυριολεκτικα με το δαχτυλο κ μου επισημαινανε οι γυρω.. δες πως σε κατανταει το αλκοολ. οταν ειπα, δηλωσα καλυτερα τερμα, επινα στα κρυφα, χμ.. κοροϊδευα τον εαυτο μου, μην γελαστεις μια μπυρα δεν λεει τιποτα, γιατι μετα θα ρθει η δευτερη κ η επομενη.. στην ουσια θελει μαχαιρι, οσο κ αν τα στερητικα ειναι δυσκολα. ακομα καμια φορα του δινω κ καταλαβαινει, σπανια ομως, 2 φορες το χρονο, αντε 3. τον περισσοτερο καιρο νιωθω ενα ειδος αποστροφης στο ακουσμα του αλκοολ, σκεφτομαι τελικα ποσο απαισια με εκανε να αισθανομαι, πως δεν μπορουσα να εχω τον ελεγχο του εαυτου μου.. χαχα θυμαμαι ενα βραδυ εκανα ωτοστοπ σε μια φιλη με τον κωλο εξω.. ημαρτον δλδ.. συνηθως κοιμομουν ξερη κ δεν ειχα ορεξη μεχρι να ξαναπιω.. εεε οχι, παει πολυ! τον τελευταιο χρονο βλεπω ψυχιατρο, κανω ψυχοθεραπεια, εχω τα καλα μου, εε φυσικα κ τ ασχημα μου, ακολουθω την αγωγη μου κ καταλαβα ποσα πολλα πραγματα με φτανανε στο αδιεξοδο κ εβλεπα το ποτο σαν λυση.. καμια σχεση ομως, το αλκοολ μας δημιουργει επιπλεον προβλήματα, υπαρχει αλλη διεξοδος κ ειναι μεσα σου.. ψαξε, προσπαθησε, θα την βρεις.. ετσι οπως σε διαβαζω.. Μπορεις κ θα τα Καταφερεις!
ΜΣΤΡΟΥΦ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ KAI ΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΡΩ:P.EKTOS ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Μ Π ΜΟΘ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ,ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ Π ΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ,Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΑΓΑΛΙΑΣΗ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΝΙΩΘΩ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ:p
SORY GIA TA ORTHOGRAFIKA KIOLAS EXEI ENA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ ΤΟ ΝΕΤΒΟΟΚ:)
Όλγα υπήρξα αποκλειστικά \'μπυρομανής\'. Εξαρτημένη, όχι απλά \'προβληματική\' πότης. Όταν αποφάσισα - τονίζω τη λέξη - ότι δε ΘΕΛΩ πια να είμαι μέσα σε αυτό, τελείωσε το \'παραμύθι\' για μένα. Σαφώς χρειάζεται \'δουλειά\' για να φτάσεις στο σημείο να πεις \'εγώ αποφασίζω\'. Παίζουν πάρα πολλά ρόλο. Οι εμπειρίες κυρίως, οι γνώσεις που αποκομίζεις, το να μπορείς να φιλτράρεις και να αφομοιώνεις πράγματα, το γενικότερο υπόβαθρο που έχεις ως άνθρωπος. Το πώς έχεις σταθεί στη ζωή, κυρίως μέσα στη χρήση. Δε πήρα ποτέ άλλες ουσίες, ούτε \'βοήθεια\' ψυχιατρική. Δύναμη ψυχής χρειάζεται και πίστη. Γι\' αυτό τόνισα το \'μόνο αλκοολική\'. Δε μιλάω για πότες που έχουν και άλλου είδους προβλήματα. Αν χρειάζονται επιπρόσθετη βοήθεια, καλώς την παίρνουν. Για μένα το θέμα είναι να μη δει κάποιος την ουσία ως κάτι δυνατότερο από τον ίδιο. Εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι. Μεγάλο ρόλο έπαιξε σε μένα το ότι γενικά αγαπάω τα πολύ απλά πράματα. Ό,τι ευνόητο που έχει \'χαθεί\' δηλαδή. Το \'δώρο\' του καρκίνου είναι τεράστιο. Κανείς δε μου εγγυάται ότι θα ξυπνήσω αύριο το πρωΐ. Είναι τόσο απλό. Το συκώτι μου δεν είναι \'Χαϊλάντερ\' σίγουρα. Και είναι μεγάλη αχαριστία να πιστεύω ότι δε θα συμβεί ποτέ τίποτα και να συνεχίζω να \'κακοποιώ\' το σώμα μου, όταν οι ανίατες ασθένειες θερίζουν. Αυτές δεν αποτελούν \'επιλογή\'. Το να πίνω ακατάπαυστα όμως και να καταστρέφω τη ζωή μου και τη ζωή άλλων, είναι επιλογή όμως. Κράτα το σκεπτικό μου και μελέτα το. Το κρατάς ή το πετάς, ανάλογα με τα δικά σου μέτρα και σταθμά. Και για να απαντήσω στην \'εγκληματική\' διαφήμιση της αγαπημένης μου μπύρας \'εσείς μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή χωρίς Amstel\', θα πω ευθαρσώς \'ναι, ασφαλώς και μπορώ. Αποφάσισα να κάνω πλούσιες και τις τσαγερί για να είναι όλοι ευχαριστημένοι...\'. Χαμογέλα, όλα είναι στο χέρι μας! Καλό βράδυ!
:P:P
ΑΛΟΒΑΡ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΝ ΚΡΑΤΑΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΤΟ ΟΤΙ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΗΔΗ 7 ΦΟΡΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ:pEINAI TOSO ΟΜΟΡΦΗ Η ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ.
Kalo ΒΡΑΔΥ ΑΛΟΒΑΡ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΑΥΡΙΟ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ:P
Και κάτι τελευταίο. Είσαι στις 20 μέρες - και θα τις κάνουμε παρέα έναν αιώνα - και δε ξέρω αν έβγαλες στερητικά και σε τί βαθμό. Ανάλογα την ποσότητα πάντα και τα χρόνια στον εθισμό. Εγώ μόλις έκλεισα τους 5 μήνες. Για 3,5 μήνες είχα μεγάλη διαταραχή ύπνου. Έτσι λέγεται. Βρυκόλακας πες, για νά \'σαι μέσα. Αγανάχτισα και στη διάρκεια της μέρας \'σερνόμουνα\'. Ήμουν ενήμερη όμως. Άλλωστε, ο εγκέφαλος μας τιμωρεί κατά κάποιο τρόπο με αυτές τις σωματικές αντιδράσεις. Είναι λογικό, εφόσον του στέρησα το... καύσιμο. Γίνεται τεράστια αλλαγή στο σώμα μας. Αν σου συμβεί μη τρομάξεις και προς Θεού, μη καταφύγεις σε ηρεμιστικά/υπνωτικά. Δε σε γνωρίζω, δε ξέρω αν παίρνεις κάτι. Δόξα τω θεώ, το \'έστρωσα\' με φυτικά σκευάσματα και ζεστό γάλα κάθε βράδυ. Βγαίνει κούραση πάντως, και αυτό είναι καλό. Αρχίζει η \'ολική επαναφορά\'... :P ... Και για ό,τι σου συμβαίνει να το ψάχνεις πάντα. Άντε, καληνυχτίζω ξανά!
pairnw AGXOLYTIKA ΤΗ ΜΙΚΡΟΤΕΤΗ ΔΟΣΗ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΧΩΔΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ.ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΓΙΑ 40 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΩ Ν ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΓΙA ΚΑΤΙ ΤΟ ΦΥΤΙΚΟ,KAI APOFASISA ΝΑ ΚΑΝΩ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΒΡΗ.ΤΗΑΚΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ:)BASIKA gia tHN AΓΧ.ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΑΓΩΓΗ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΛΥΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΧΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΘΩΣ ΕΘΙΣΤΗΚΑ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ.
ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ:)KAI ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Καλημέρα κι από μένα. Ξέχασα χθες να σου πω κι αυτό. Και μιλάω πάντα για τη δική μου εμπειρία φυσικά. Ακολουθώ ομοιοπαθητική χρόνια. Με έχει βοηθήσει πολύ και στην κακοήθεια και σε κάποια αναπνευστικά που αντιμετωπίζω. Επίσης έχω αλλεργίες. Όταν ξεκίνησα τη διακοπή του αλκοόλ, και περιμένοντας τα στερητικά να μου χτυπήσουν την πόρτα, ξεκίνησα αμέσως αγωγή. Σκοπός δικός μου και του γιατρού μου ήταν να \'προετοιμαστεί\' κατά κάποιο τρόπο ο οργανισμός μου για τη μεγάλη αλλαγή. Όντως έβγαλα τα σωματικά πολύ ήπια, με εξαίρεση τις αϋπνίες που σου ανέφερα. Σε μένα υπήρχε κίνδυνος επειδή ακριβώς είχα μια μορφή καρκίνου του ΚΝΣ. Το αλκοόλ είναι το πλέον καταστροφικό για το ΚΝΣ. Γι\' αυτό επιμένω ότι οποιαδήποτε γνώση μας προφυλάσσει. Και μη ξεχνάμε πως είναι πολύ σημαντικό το πώς θα ανταπεξέλθει ένας καταπονημένος οργανισμός στα στερητικά. Πολλοί δυστυχώς δεν αντέχουν τη διαδικασία, η οποία με τη σειρά της γίνεται ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθεια για διακοπή, κι έτσι ξαναπίνουν για να \'ανακουφιστούν\'. Είναι λογικό και κατανοητό. Σου τονίζω απλά το εξής: ένας σοβαρός ομοιοπαθητικός - που είναι και κλασσικός γιατρός ούτως ή άλλως -, δε θα σου διακόψει έτσι κι αλλιώς την οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή σου. Που σημαίνει δε χρειάζεται να ανησυχείς σε περίπτωση που συνδιάσεις τις αγωγές. Δεν εμπλέκονται τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα σε τυχόν παρενέργειες από κλασσικά φάρμακα. Από εκεί και πέρα, θα δεις αν σου κάνει ή όχι. Βέβαια, θα χρειαστεί να δώσεις όλο το ιατρικό σου ιστορικό και αντιμετωπίζεσαι ως μια ξεχωριστή \'ασθενής\' κι όχι ως \'μια ακόμη που παίρνει αγχολυτικά\'. Όσο για μένα, μου \'έκατσε\' μια χαρά. Και λόγω φιλοσοφίας, και λόγω του ότι κάποτε χρειάστηκε - δυστυχώς - να πάρω ισχυρά φάρμακα με τις θεραπείες μου, είμαι εντελώς κατά των οποιωνδήποτε φαρμάκων. Όσο μπορεί να είναι αυτό εφικτό φυσικά. Αν έχεις χρόνο και χρήματα, σου προτείνω και yoga. Εμένα δυστυχώς μου λείπει το δεύτερο... :P . Αλλαγή τρόπου σκέψης σημαίνει διαφορετικές συνήθειες και δραστηριότητες στην καθημερινότητα. Καλημερούδια!
:)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΓΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΤΟ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΝΩ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΔΩ.ΕΔΩ ΕΝΑΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ 3-4 ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΑ ΠΑΘΟΛΟΓΟ.ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΒΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΧΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΨΑΞΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
ολγακι αν θες,απο σεπτεμβρη που θα ερθεις αθηνα,μπορω να σου συστησω τον ψυχιατρο μου,απο τον οποιο ειμαι αρκετα ευχαριστημενη.
καλημερουδια!!!:)
NAI FERO MOY φυσικα και τελη σεπτεβρη θα θελα να με ενημερωσεις ωστε να μη ξεκινησω στα τυφλα.να σαι καλα και αισιοδοξη:)απλα το μονοπροπλημα ειναι οτι αν αρχισω συνεδριες θα μπορω να κατεβαινω αθηνα το πολυ 2 φορες το μηνα για κανενα 4 hμερο.ελπιζω να ναι αρκετο γιατι μενς πολυ μακρια:)
καλημερα παιδια,προς το παρον η φαρμακευτικη αγωγη εχει πολυ καλα αποτελεσματα.εχω να βαλω αλκοολ στο στομα μου 20 μερες .ακομη ειναι νωρις για να λεω μεγαλο λογια αλλα νιωθω καλυτερα με τα αγχολυτικα και χωρις αλκοολ.δε το ζηταω πια.τωρα το σεπτεβρη σκεφτομαι να παω για ψυχοθεραπεια.ο ψυχοθεραπευτης δινει και αυτος φαρμακα?γιατι εμενα με παρακολουθει παθολογος τωρα,και ξερω οτι δεν ειναι οτι το καλυτερο αλλα εδω που μενω εχουμε εναν ψυχιατρο μονο και δεν ειναι καθολου καλος.επισης επειδη ανεκαθεν ημουν ντροπαλο ατομο και αισθανομαι τρομερο αγχος με τη σκεψη οτο θα επισκεφτω ψθχοθεραπευτη ηθελα να ρωτησω πωσ περιπου γινεται η θεραπεια?πρεπει να λεμε τα παντα που εχουμε μεσα μας,ολα μας τα λαθη και οτι μας πληγωσε?η απλα θα μου δωσει καποιες συμβουλες?