άρα σε βοήθησαν κιόλας, ε? τελεια!
Printable View
άρα σε βοήθησαν κιόλας, ε? τελεια!
εγω πάλι την εχω σταθερα τη δυσπνοιά μου, δε μπορω να πω :P
θελει το χρονο του και να μη σκεφτεσαι συνεχεια τη δυσπνοια.να σκεφτεσαι οτι περασε αλλη μια μερα χωρις να παθεις κατι και αυριο θα ναι μια καινουρια ομορφη μερα με η χωρις τη δυσπνοια και με ολα αυτα τα αγχη που δημιουργουμε εμεις οι ιδιοι στο μυαλουδακι μας.και αν επισκεφτουμε και εναν πνευμονολογο που λεει και ο πατh δεν εγινε και τιποτα.σε τοσους γιατρους εχουμε παει αυτος θα μας χαλασει?ετσι για να μας φυγει η απορια:p pαιδακια παω για υπνωσυνο αυριο θα δοκιμασω να παω εφορια,πριν τη θεραπεια οταν πηγαινα σε δημοσια υπηρεσια με επιανε κριση πανικου.ε αυριο θα την βαλω κατω και ετσι και τολμησει να ρθει θα φαει μπατσες.αχ πρεπει να γελαμε και να κανουμε χιουμορ (η καλυτερη θεραπεια ομολογω).καληνυχτα και να θυμαστε παντα το γ νωστο σε ολους:οτι δεν σε σκοτωνει σε κανει πιο δυνατο:p
goodnight sleep tight σοφο ολγακι!
Καλησπέρα σε όλους.
Πρώτο μου μήνυμα στο forum, και σκέφτικα να γράψω μερικές λέξεις μιας και εγώ έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα που είχε η girl, και που ανέφερε στο πρώτο μήνυμα. Είμουν από πάντα αγχώδεις, αλλά μετα από ένα λυποθυμικό επεισόδιο, (μάλλον λόγο έντονου στρες που είχα, )έγινα ακόμα περισσότερο και με περισσότερες φοβίες ότι έχω κάτι σοβαρό. Από εξετάσεις έκανα απόλα (γενικές αίματος, θυροειδή, καρδιογράφημα, τριπλεξ καρδιάς, οφθαλμίατρο, και ωρυλά), και δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα. Και αντί να καθησυχαστώ έγινε το ανάποδο , δηλαδή ότι και αν μου συμβεί, σημαίνει πως έχω κάτι σοβαρό. Το αγχος πάντα βγαίνει σε εμένα με πολλές ταχυπαλμίες, ιδρώτα, ενοχλήσεις στο στομάχι, και στο έντερο καμια φορά, και πολλές φορές όλα μαζί. Μαζί υπάρχουν και πλακώματα στο στήθος οι διαφοροι μικροί πόνοι στον θώρακα, συνήθως όταν είμαι ξαπλωμένος και πάω να κοιμηθώ, τους οποίους τους παραδινω σημασία τις περισσότερες φορές και γίνονται μεγαλύτεροι στο κεφάλι μου. Χτες το βράδυ για παράδειγμα ενώ πήγαινε να με πάρει ο ύπνος, ένιωσα κάτι σαν σουβλιές στην αριστερή πλευρα της πλάτης μου , κοντά στην ομωπλάτη περίπου, που ερχόντουσαν και έφευγαν. Περιτό να πώ πως αγχωθηκα μια και είμουν σίγουρος ότι κάτι σοβαρό ήταν, και με έπιασε και πλάκωμα στο στήθος, και ταχυπαλμία, και φυσικά δεν έκλεισα ματι.
Φάρμακα μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει ποτέ, παρα μόνο μια φορά xanax, με το οποίο ξεράθηκα στον ύπνο, ούτε έχω επισκευτεί κάποιον ψυχολόγο ή ψυχίατροα, αν και λέω να κάνω το βήμα, αλλά δεν θα ήθελα να με φορτώσουν χάπια αν φυσικά είναι δυνατό κάτι τέτοιο.
Δεν πίνω ούτε καπνίζω , και προσπαθώ να προσέχω την διατροφή μου. Πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που ταλαιπωρούνται απο το στρες και το άγχος, αλλα ποτέ δεν το δίχνουν γιατί το θεωρούν taboo.
Χαίρομαι που υπάρχει ένας χώρος που μπορώ να πω μια κουβέντα με ανθρώπους που περνάνε τα ίδια και με καταλαβαίνουν.
Ίσως και αυτό να είναι μια μορφή θεραπείας. :)
θα σου προτεινα να επισκευτεις ενα καλο ψυχιατρο τωρα που ειναι νωρις για να σε δει κ να σου προτεινει τι θα κανεις η ψυχοθεραπεια η κ αν χρειαστε κ φαρμακα.κ εγω ετσι ειμουν δεν πηγαινα το καθηστερησα κ ηταν χειροτερα.εχασα πολλα χρονια που δεν πηγα.θα δεις πως θα νιωσεις παρα πολυ καλα.θα σου φυγουν ολες οι αποριεςκ ενα βαρος.δεν εχεις τιποτα απλα παρα πολυ αγχος που εκδηλωνεται σωματικα:):):)
Αυτό ακριβώς σκέφτομαι να κάνω. Γνωρίζω το πρόβλημα, με ταλαιπωρεί πολύ, αλλά θέλω πολύ να το αντιμετωπίσω.
Γεια σας και απο μενα!
Ακριβως το ιδιο προβλημα και εγω.....Αγχος με την δουλεια χρονιο, φοβιες με τις αρρωστιες επισης χρονια τωρα, καθε 4-5 μηνες πληρεις ελεγχοι ιατρικοι (καρδιολογικοι, αιματολογικοι, καρκινικοι δεικτες, υπερηχοι και χιλια αλλα δυο), με εχουν κανει επιτιμο μελος των μεγαλων ιατρικων κεντρων. Χαιρονται οταν με βλεπουν!!!!
Ηρθε ο \"αιμοδοτης\", σκεπτονται!
Ομως τα πραγματα σοβαρεψαν ξαφνικα, οταν ενα μεσημερι στις αρχες του καλοκαιριου, σε ενα \"καφε\", με επιασε μια κρισαρα πανικου (εκεινη την στιγμη δεν ηξερα τι με χτυπησε...ουτε τι παει να πει κριση πανικου), με αποτελεσμα, αφου φυσικα ξαναγυρισα τους γιατρους \"βολτα\" χωρις αποτελεσμα, να αναγκαστω τελικα να παω σε ψυχιατρο....Διαγνωση? \'\'ΓΑΔ, και μικρου βαθμου καταθλιψη\". Ξεκινησα τα μεσα Οκτωβριου θεραπεια με entact (ssri), και σε \"εκτακτες περιπτωσεις αγχους\" xanax. Η αρχη ηταν τρομερη..Οι παρενεργειες του entact για 1 εβδομαδα ΤΡΟΜΕΡΕΣ. Ζαλαδες, αγχος τρομερο, καυραση, υπνηλια, αλλα συνεχισα μεχρι να \"σπασουν\" αυτα τα συμπτωματα. Πραγματικα, μετα απο 2 εβδομαδες ταλαιπωριας, αρχισα σιγα-σιγα να βλεπω \"φως\". Την τεταρτη εβδομαδα και μετα, η καλυτερευση ηταν τρομερη. Ενεργεια, καλη διαθεση, εβγαινα εξω με φιλους, καθομουνα στην ουρα στην τραπεζα (πριν δεν τολμουσα ουτε να το διανοηθω). Κρατησε αυτο αρκετες μερες, μεχρι που προσφατα αρχισα και παλι να εχω \"αοριστους φοβους\" που με \"εριχναν\", οχι φυσικα οπως παλια, αλλα , να, μου την \"εσπαγαν\". Αφου πολλες φορες νομιζω οτι θα τρελλαθω!. Διοτι εν τω μεταξυ οι φοβιες μου για τις αρρωστιες εχει σχεδον μηδενιστει, πραγμα που φαινεται οτι εχει καταφερει το φαρμακο.....Αληθεια, κινδυνευει κανεις να \"τρελλαθει\" απο τις ΓΑΔ?
Ο ψυχιατρος μου, με διαβεβαιωσε οτι μεχρι τα Χριστουγεννα θα ειμαι πολυ μα πολυ καλυτερα, και μετα απο 3-4 μηνες, θα ειμαι τοσο καλα, οσο ποτε! Θα συνεχισω την θεραπεια για να δω......
Πιστευω οτι τα νεα αντικαταθλιπτικα ειναι σωτηρια. Αν εξαιρεσει κανεις τις πρωτες ημερες μεχρι να συνηθισει ο οργανισμος, που υπαρχουν αυτες οι δυσαρεστες παρενεργειες, μετα η χρηση του ειναι απλη, σαν να περνεις ασπιρινη. Ουτε υπνηλια, ουτε ναυτια, ουτε τιποτα.....
Θα ξεκινησω και ψυχοθεραπεια, ουτως ωστε να \"αποδρασω\" απο αυτο το δυσαρεστο συναισθημα, των Γενικευμενων Αγχωδων Διαταραχων.....που μου εχουν γ$#@σει την ζωη!
Παρολα αυτα θα σας κρατησω ενημερους, για την συνεχεια της θεραπειας, γιατι απ\'οτι βλεπω, πολλοι ειμαστε \"συναδελφοι\" !
Ναστε ολοι καλα!