Originally posted by anwnimi
Quote:
Originally posted by Thalia26
Καλώς σας βρήκα!! ;)
Anwnimi συμφωνώ σε αυτό που λές οτι η πράξη είναι πιό δύσκολη απο την θεωρία...αλλά πρώτο βήμα για να διορθώσουμε ένα λάθος μας νομίζω είναι να το εντοπίσουμε! :)
Προσωπικά απο την στιγμή που το έχω εντοπίσει κάνω τα πάντα για να το διορθώσω και πολεμάω τις όποιες φοβίες μπορεί να έχω σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις....Έχω πληγωθεί πολλές φορές και ενδεχωμένος να πληγωθώ και άλλες τόσες....αλλά έχω ζήσει και καλές στιγμές και θέλω να τις ξαναζήσω. Άν ο πόνος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της χαράς και δεν μπορούν να ξεχωρήσουν...τότε απο το να μην έχω τίποτα, προτιμώ να έχω και τα δύο και να το αντιμετωπίζω παρά να νιώθω άδεια μέσα μου! Και πάνω απ\'όλα δεν θέλω να χάσω την πίστη μου στους ανθρώπους! Ναι υπάρχουν κακοί, ναι υπάρχουν προδότες, ναι υπάρχουν ψέυτες, εκμεταλλευτές και ότι άλλο μπορέι να φανταστείς....ανάμεσα τους όμως είναι και κρυμμένοι κάποιοι καλόκαρδοι, φιλότιμοι, πιστοί φίλοι...που δεν θέλω να στερήσω απο τον εαυτό μου το δικαίωμα να τους γνωρίσω! Οπότε...προχωράμε κανονικά! Λένε πως ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατό....θα συμπληρώσω και πιο σοφό!! Αρκεί να πάρουμε τα σωστά μηνύματα απο το κάθε τι! Δεν νομίζω να είναι λύση να φτιάχνουμε καβούκια για να κλειστούμε όταν κάτι πάει στραβά!! Μπορούμε να το αλλάξουμε απλά και να μάθουμε κάτι απο αυτό ωστε να μην κάνουμε το ίδιο λάθος ή αν μας ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο να ξέρουμε πως να το αντιμετωπίσουμε ωστε να μην πονέσει τόσο! Αλλά όχι να απομονωθούμε!!! Γι αυτό άνοιξα αυτό το τόπικ. Νιώθω πως οι άνθρωποι έχουν κλειστεί πιά τοσο στον εαυτό τους που δεν βλέπουν τίποτα....αρνούμαι να πιστέψω οτι είναι κακοί....φοβισμένοι είναι...αλλά νομίζω είναι κρίμα να αφήνουμε τον φόβο να μας κάνει να χάνουμε την ανθρωπιά μας! Δεν τα λέω για να συμφωνήσετε μαζί μου. Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του άποψη, αλλά επειδή είναι ένα φαινόμενο που το παρατηρώ μόνιμα πια είχα ανάγκη να εκφραστώ...και ευχαριστώ πολύ που ανταποκρίνεστε τόσο όμορφα....όλο αυτό δείχνει κάτι....κάτι καλό....σκεφτείτε το...;)
+++
:)
Πολλές φορές έχω αναρρωτηθεί, όταν συμμετέχω αρκετά στο φόρουμ είναι καλό ή κακό;
Αναμφισβήτητα, μου έχει προσφέρει τόσα ο χώρος αυτός. Και συνεχίζει να μου προσφέρει. Πράγματα που έχω μάθει να τα βγάζω προς τα έξω και στη ζωή μου.
Αλλά υπάρχουν και πράγματά μου που εκτονώνονται εδώ, και δυστυχώς, δεν τα βγάζω έξω, στη ζωή μου.
Είναι δηλαδή σαν να ξέρω τι κερδίζω από τη συμμετοχή στο φόρουμ αλλά να μη συνειδητοποιώ πραγματικά τι χάνω, απλά θεωρητικά.
Χωρίς να θέλω να πω με αυτές μου τις σκέψεις ότι θα διέκοπτα τη συμμετοχή μου εδώ. Όχι. Απεναντίας.
Ίσως ο προβληματισμός αυτός να με βοηθήσει να χάνω λιγότερα από τη συμμετοχή μου εδώ. Ίσως:)
Σ\'ευχαριστώ Thalia για την επανοτροφοδότηση του προβληματισμού μου. Ήρθε την κατάλληλη στιγμή:)