βρε αντε να πατε να γαμηθητε ολοικαι εγω μαζι.χαχααχχχα
Printable View
βρε αντε να πατε να γαμηθητε ολοικαι εγω μαζι.χαχααχχχα
Εεε, στη Σοφία απεύθυνόταν βασικά η ερώτηση, για κάποιο λόγο δεν συμπεριελήφθη στο κουότ. Δεν έχω συνηθίσει κιόλας το φόρουμ.
ναι.εννοουσα πώς ο άνθρωπος με εξάρτηση στις σχέσεις του , τις χρησιμοποιεί για να \'διορθώσει\' τον εαυτό του και να διασφαλίσει τη συναισθηματική του ισορροπία. οταν ομως η σχεση δημιουργειται για να πιαστει καποιος απο καπου κ οχι για πιο ουσιαστικους λογους, τοτε ειναι δυσκολο να εχει βαθος.Quote:
Originally posted by oboro
Αυτό ταιριάζει περισσότερο στο μοντέλο της \"σχέσης για την εξάρτηση\" που περιγράφαμε πιο πάνω, έτσι δεν είναι?Quote:
η εξάρτηση, θολωνει τα οποια συναισθηματα υπάρχουν. ειναι φοβος κ ελλειψη εμπιστοσυνης. δεν ειναι ταυτοσιμο της αγαπης, αλλα παει κοντρα σ αυτην.
ΓIATI AΠOKΛEIEIΣ TO ENΔEXOMENO NA ΣYNYΠAPXOYN H EΞAPTHΣH KAI OI OYΣIAΣTIKOI ΛOΓOI? AN ΔEN HΣOYN EΞAPTHMENH ΞEPEIΣ MONO AΠO IΣTOPIEΣ AΛΛΩN H\' ETΣI TO ΦANTAZEΣAI.
TΩPA TO NA MIΛAME ΓIA ΣXEΣEIΣ ΠOY ΓINONTAI KAΘAPA ΓIA THN EΞAPTHΣH ΔEN NOMIZΩ ΠΩΣ EXEI NOHMA. EKEI YΠAPXEI ΣIΓOYPA ΘEMA
μα και ο ολα ανεφερε τηνην σοφια πριν κανεις το κουοτ!Quote:
Εεε, στη Σοφία απεύθυνόταν βασικά η ερώτηση, για κάποιο λόγο δεν συμπεριελήφθη στο κουότ. Δεν έχω συνηθίσει κιόλας το φόρουμ.
ειχε γραψει εδω η σοφια και δεν φανηκε σε μενα?:\\
το με ποιον κανουμε σχεσεις δεν ειναι τυχαιο. παντα υπάρχει κατι που μας φερνει μαζι.λιγοτερο ή περισσοτερο.αν ενας απο τους δυο εξαρταται πολυ απο τον αλλο, δλδ ο ενας ειναι ο εξαρτημενος, τοτε ο άλλος μπορει πολυ πιθανα να νιωθει ασφαλης ετσι. παιχνιδια εξουσιας, χειρισμου κ ελεγχου στη σχεση κατα καποιο τροπο.Quote:
Originally posted by Remedy
ναι, αλλα δεν παραμενει το γεγονος, οτι σαν εξαρτημενοι, εστω και αλληλοεξαρτημενοι, δεν μπορουν να ξερουν αν αυτο που τους κραταει μαζι ειναι η αλληλοσυμπληρωση η ιδια η εξαρτηση?
ναι ειχα γραψει,δεν φανταζομαι να εχει το κληρονομικο χαρισμα. στην προηγουμενη σελιδα.Quote:
μα και ο ολα ανεφερε τηνην σοφια πριν κανεις το κουοτ!Quote:
ειχε γραψει εδω η σοφια και δεν φανηκε σε μενα?:\\
μα αυτα τα πραγματα δεν τα εχεις ξεκαθαρα μπροστα σου εαν δεν τα εχεις αναλυσει σε βαθος...Quote:
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
ΓIATI AΠOKΛEIEIΣ TO ENΔEXOMENO NA ΣYNYΠAPXOYN H EΞAPTHΣH KAI OI OYΣIAΣTIKOI ΛOΓOI? AN ΔEN HΣOYN EΞAPTHMENH ΞEPEIΣ MONO AΠO IΣTOPIEΣ AΛΛΩN H\' ETΣI TO ΦANTAZEΣAI.
TΩPA TO NA MIΛAME ΓIA ΣXEΣEIΣ ΠOY ΓINONTAI KAΘAPA ΓIA THN EΞAPTHΣH ΔEN NOMIZΩ ΠΩΣ EXEI NOHMA. EKEI YΠAPXEI ΣIΓOYPA ΘEMA
διοτι απλουστατα, εσυ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ οτι κανεις κατι για να εξαρτηθεις, θα νοιωθεις απλα ερωτευμενος...;)
δεν εχεις συνατησει εδω η και αλλου ερωτιαρες κι ερωτιαρηδες που οποιον συναντησουν τον ερωτευονται? νομιζεις οτι ειναι απο υπερβολικη λιμπιντο?την εξαρτηση ψαχνουν...
ετσι εξηγουνται ολα :ΡQuote:
Originally posted by Sofia
....
ναι ειχα γραψει,δεν φανταζομαι να εχει το κληρονομικο χαρισμα. στην προηγουμενη σελιδα.
Mηπως ειναι και απο ανασφαλεια ομως? Για να μην ειμαστε μονοι μας?Quote:
μα αυτα τα πραγματα δεν τα εχεις ξεκαθαρα μπροστα σου εαν δεν τα εχεις αναλυσει σε βαθος...
διοτι απλουστατα, εσυ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ οτι κανεις κατι για να εξαρτηθεις, θα νοιωθεις απλα ερωτευμενος...;)
δεν εχεις συνατησει εδω η και αλλου ερωτιαρες κι ερωτιαρηδες που οποιον συναντησουν τον ερωτευονται? νομιζεις οτι ειναι απο υπερβολικη λιμπιντο?την εξαρτηση ψαχνουν...
Μπορει να μην ειμαστε ερωτευμενοι στην αρχη, απλως να μας αρσει καποιος.
Α ναι, βέβαια. Σαφώς \"συμπληρώνεται\" κανείς σε τέτοιες σχέσεις. Παίζει στανταρ ενσωμάτωση του άλλου ή ακόμα και ενδοβολή. Ενας άνθρωπος που είναι λιγο ως πολύ \"πλήρης\" θα επεδίωκε μια σχέση για να \"επεκτείνει\" περισσότερο και όχι για να \"συμπληρώσει.\" \'Αλλωστε πληρότητα σημαίνει να έχεις και εσωτερικά στηρίγματα.Quote:
ναι.εννοουσα πώς ο άνθρωπος με εξάρτηση στις σχέσεις του , τις χρησιμοποιεί για να \'διορθώσει\' τον εαυτό του και να διασφαλίσει τη συναισθηματική του ισορροπία. οταν ομως η σχεση δημιουργειται για να πιαστει καποιος απο καπου κ οχι για πιο ουσιαστικους λογους, τοτε ειναι δυσκολο να εχει βαθος.
αυτο ακριβως ηθελα να πω..παρεπιπτοντως καλως ήρθες πιο ενεργα:)Quote:
\'Αλλωστε πληρότητα σημαίνει να έχεις και εσωτερικά στηρίγματα.
ναι ειναι, αλλα και η ανασφαλεια ειναι μερος του προβληματος \"διαθεση για εξαρτηση\"Quote:
Originally posted by mariap
Mηπως ειναι και απο ανασφαλεια ομως? Για να μην ειμαστε μονοι μας?Quote:
μα αυτα τα πραγματα δεν τα εχεις ξεκαθαρα μπροστα σου εαν δεν τα εχεις αναλυσει σε βαθος...
Μπορει να μην ειμαστε ερωτευμενοι στην αρχη, απλως να μας αρσει καποιος.
Και οτι δεν εχουμε πειρα απο σχεσεις πιστευω, ποτε αρχιζει μια σχεση να γινετε εξαρτηση. Οτι δεν βαζουμε συγκεκριμενα ορια.
οταν ενα ατομο λειτουργει ετσι ομως, το λογικο δεν ειναι να το κανει σε ολες τις σχεσεις του? και στις φιλικες δλδ?
γινεται να λειτουργει εξαρτητικα στις ερωτικες του σχεσεις ενω στις φιλικες, κοινωνικες κλπ, ειναι ανεξαρτητος?
Οχι βεβαια, αποξενωνετε απο ολους και απο φιλους, και επικεντρωνετε μονο στη σχεση.
Αυτα λεει η μικρη μου πειρα :p
Tελικα μου φαινετε θα το φτιαξω το νεο θεμα :p
φοβαμαι οτι η μικρη σου πειρα, επιβεβαιωνει τη θεωρια που λεει οτι η εξαρτηση δεν αφηνει πολυ χωρο για ιδιωτικοτητα, ελευθερο χρονο κ συσχετιση με αλλους ανθρωπους.Quote:
Originally posted by mariap
Οχι βεβαια, αποξενωνετε απο ολους και απο φιλους, και επικεντρωνετε μονο στη σχεση.
Αυτα λεει η μικρη μου πειρα :p
χμ
Και πάλι ευχαριστώ :) Και το προηγούμενο καλωσόρισμά σου ήταν εξίσου ενεργό, δεν ήταν? Τώρα είμαι κι εγώ κάπως ενεργός. :) Λιγότερο μουντός σίγουρα.Quote:
αυτο ακριβως ηθελα να πω..παρεπιπτοντως καλως ήρθες πιο ενεργα:)
Νομίζω τα προσωπικά θέματάκια είναι πιό σημαντικά. Μου τη σπάει η άποψη οτι οι προβληματικές σχέσεις είναι σχεδόν το ίδιο πολύτιμες γιατί μαθαίνουμε περισσότερα απο αυτές, αλλά είναι τελικά αληθεια μου φαίνεται, ειδικά οταν αφορά την πρώτη μεγάλη προβληματική σχέση. Νομίζω είναι περισσότερο σημαντικό να μη επαναλαμβάνονται τέτοιες κάταστασεις, κάτι που δείχνει οτι δεν μάθαμε απο τα λάθη μας (δεν μάθαμε απο το εαυτό μας δηλαδή.) Σαν να ακολουθούμε μια λάθος εσωτερικευμένη στρατηγική σ\' ο,τι αφορά τις σχέσεις.Quote:
Originally posted by mariapΚαι οτι δεν εχουμε πειρα απο σχεσεις πιστευω, ποτε αρχιζει μια σχεση να γινετε εξαρτηση. Οτι δεν βαζουμε συγκεκριμενα ορια.
ομπερον
νομιζω οτι ειναι κατι πολυ βαθυτερο και βαρυτερο...απο στρατηγικη..
ειναι οι ελλειψεις μας που μας οδηγουν εκει, κι αυτες δεν μπορεις να τις κοντρολαρεις απλα γιατι θα κατσεις και θα καταστρωσεις μια βιωσιμη στρατηγικη...
βγαινει στην φορα η αδυναμια και σου κανει σμπαραλια ολες τις στρατηγικες..
Είμαι σίγουρος οτι γίνεται, αν ένα κομμάτι του ψυχισμού του ακολουθεί μία Α προβληματική στρατηγική στις ερωτικές σχέσεις, και έχει αυτονομηθεί απ΄το υπόλοιπο. Δεν αναφέρομαι βέβαια σε διχασμένες προσωπικότητες - εκεί έχει αυτονομηθεί ολόκληρο κομμάτι το Εγώ. Στην πράξη θα υπάρχει και μια διαρροή προς τις άλλες σχεσεις αλλά όχι με τόσο προβληματική δυναμική. Εξαρτάται πόσο σοβαρό είναι και το θεματάκι - π.χ. στις διαταραχές προσωπικότητας επηρρεάζεται όλο το συστημα των σχέσεων του ατόμου (και ένα σωρό άλλα πράγματα.)Quote:
οταν ενα ατομο λειτουργει ετσι ομως, το λογικο δεν ειναι να το κανει σε ολες τις σχεσεις του? και στις φιλικες δλδ?
γινεται να λειτουργει εξαρτητικα στις ερωτικες του σχεσεις ενω στις φιλικες, κοινωνικες κλπ, ειναι ανεξαρτητος?
Σόρρυ αν ξεχάστηκα και το είδα ακαδημαϊκά το ερώτημα. Εννοούσες κάτι άλλο?
Εύστοχη παρατήρηση. Αν ο άλλος νιώθει \"συμπληρωμένος\" ξαφνικά αρχίζει να βλέπει τις υπάρχουσες σχέσεις του κι αυτές σαν \"συμπληρώματα\"... που όμως πλέον δεν χρειάζεται! Πολυ εκνευριστικό κιόλας :PQuote:
φοβαμαι οτι η μικρη σου πειρα, επιβεβαιωνει τη θεωρια που λεει οτι η εξαρτηση δεν αφηνει πολυ χωρο για ιδιωτικοτητα, ελευθερο χρονο κ συσχετιση με αλλους ανθρωπους.
αυτο εννοουσα ομπερον...
σωστο μου ακουγεται
Το ανοιξα το νεο θεμα.. μπορουμε να συνεχισουμε εκει.. αρκετα το καναμε μπαχαλο εδω :p
Α, δεν εννούσα συνειδητή στρατηγική. \'Ενα ουσιαστικά ανεξελεγκτο κομματι του ψυχισμού που δέν το παίρνεις χαμπάρι οτι σε υποτασσει, και που πρεπει σταδιακα να αντιμετωπίσει κανείς \"ψάχνωντας\" προκειμένου να βγεί τελικά στην επιφάνεια και να φανεί πόσο προβληματικό είναι. Αυτό ή θα γίνει με το τέλος της πρώτη προβληματικής σχέσης ή θα επιμείνει και πάει κανείς απο παρόμοια σε παρόμοια προβληματική κατάσταση. Και εξαρτάται απο την ιδιοσυγκρασία του ατόμου κλπ αν μπορεί και θέλει να αναζητήσει λυση κλπ.
ωραια, περαστε για ενα φονταν.
(παντως εχει αλλη χαρη να ερχεται η σιλια και να σε αδειαζει)
Κατι τελευταίο άσχετο, αυτός ο όμπερον καλε ποιός είναι? που μοιάζουν κάπως και τα nick μας? κάτσε να το ψάξω στο wiki...
\"Oberon (also spelled Auberon) is a legendary king of the fairies in medieval and Renaissance literature. He is best known as a character in William Shakespeare\'s play, A Midsummer Night\'s Dream, written in the mid-1590s, in which he is Consort to Titania, Queen of the Fairies.\"
...oh dear ;(
thanks a lot!