Quote:
Originally posted by voula
Πάνο το σίγουρο είναι ότι πρώτα από όλα μας ενδιαφέρει το Νο1 που περιγράφεις! Αοπό εκεί ξεκινούν όλα γι\' αυτό και ψάχνω,ρωτάω, ακούω, διαβάζω.
Remedy αυτοί που είναι μέσα στην ΠΡΑΞΗ μιας και έχουν παιδιά. μπορεί να μην κατέχουν και την θεωρία. Δεν μιλάω όμως γι\' αυτούς! Μιλάω για τους ψαγμένους γονείς και αυτούς που συνεχίζουν να ψάχνονται. Αυτοί είναι εκείνοι που έχουν αγωνία, πράξη, θεωρία, συναίσθημα και έτσι καλούνται να αντιμετωπίσουν τα υπάρχοντα γεονότα, και όχι αυτά τα οποία ΘΑ συμβούν κάποτε!
Είμαι υπέρ των ειδικών και κυρίως Παιδοψυχολόγων και κυρίως γιατί εγώ η ίδια διδάσκω στα παιδιά (όχι σχολείο), αλλά άλλου είδους διδασκαλία. Κάποιοι με θεωρούν τρελλή όταν τους ακούω να λένε στο παιδί τους \"όχι, αυτό είναι κακό\" και εγώ τους απαντάω \"δεν υπάρχει κακό και μη, αλλά συζήτηση και αιτιολογία\".Με κοιτάνε σαν να να έχω κατέβει από άλλο πλάνήτη.
Συμφωνώ ότι όλα θα ήταν καλύτερα αν δίναμε όχι μόνο εμείς αλλά και οι δάσκαλοι στο σχολείο κυρίως, τις σωστές αποντήσεις με τον σωστό τρόπο, την στιγμή που απαιτείται ή που το παιδί τις ζητάει! Δεν μεγάλωσαν όλοι όμως γύρω μας με τον τρόπο που \"ψάχνουμε\" εμείς γύρω μας!
Evath συμφωνώ απόλυτα μαζί σου γι\' αυτούς τους απόλυτους όπως λες>Απλά έχουν βρει την εύκολη οδό, για να μην κουράζουν το μυαλουδάκι τους και καταφεύγουν στο ξύλο!
Εγώ έφτασα πολλές φορές στα όρια της υπομονής μου και έπαιρνα αργές ανάσες για να συνέλθω και να μην ξεσπάσω , γιατί έτσι δεν θα δίδασκα τίποτα στο παιδί μου και θα έχανα το παιχνίδι. Αυτό με έκανε όμως πιο δυνατή, έδωσα στο παιδί μου να καταλάβει τα πράγματα που ήθελα και διδάχτηκε από όλα αυτά.Αυτός όμως είναι ένας συνεχής αγώνας.Ατέλειωτος και καθημερινός θα έλεγα! Αυτό εννοώ Meredy λέγοντας για την ΠΡΑΞΗ. Όχι ότι αυτοί που λένε μόνο θεωρία ότι είναι άσχετοι. Το αντίθετο. Σκέψου όμως ότι οι γονείς που ψάχνουν συνεχώς, έχουν να αντιμετωπίσουν όλα τα παραπάνω! Θεωρί,πράξη,συναίσθημα(αφο� � πρόκειται για τα παιδιά σου),και καθημερινή διαπεδαγώγηση. Κάθε μέρα να κάνεις ένα βήμα παρα πέρα με τα παιδιά σου αλλά και με τον ίδιο σου τον εαυτό!
Βουλα αλλο αυγας αλλο αγας ...