το ηλεκτρονικη τσιγαρο μπορω να το παραγγειλω ωστε να περιεχει και νικοτινη?
εαν δεν περιεχει νικοτινη εχει καμια γευση τσιγαρου η τιποτα?
Printable View
Αν και δεν είμαι καπνίστρια θα ήθελα να αναφέρω ότι επειδή το είχα ψαξει για αγαπημένο μου πρόσωπο είχα βρεί ότι δεν έχει έγκριση απο τον εοφ.Πέρα απο αυτό όμως επειδή ξέρω πως φτιάχνουν τα τσιγάρα ΄θα πρέπει να γνωρίζεται οτι τα τσιγάρα δεν έχουν καπνό μεσα!!!!Αυτ απου έχουν ίσως είναι τα MALBORO!
ναι υπάρχουν ηλεκτρονικά τσιγάρα και με νικτοτίνη σε όποια περιεκτικότητα θέλεις, ακόμα και με γεύση καπνού. εγώ προσωπικά τέτοιο χρησιμοποιώ!Quote:
Originally posted by olgaki82
εγώ βρήκα αρκετές πληροφορίες για το ηλεκτρονικο τσιγαρο στο http://www.etsigaro.com
και σκέφτομαι να το αποκτήσω και εγώ, κάποιος που να το έχει δοκιμάσει και να μου πει την εμπειρία του;
Καλησπέρα σου Παυλίνα. Αν κάνεις τον κόπο και διαβάσεις όλο το θρεντ, την εμπειρία μου περιγράφω. Καλή αρχή αν το αποφασίσεις.
:)
αλομπαρ?
εχω μπει σε σκεψεις..Λες?ποσο καιρο το χρησιμοποιεις?
Γειά, σε χαιρετώ. Θέλω να πω σε εσένα και τους φίλους εδώ τη δική μου γνώση/εμπειρία με το ηλ. τσιγάρο. Πριν από καιρό το δοκίμασα. Η εμπειρία μου δεν ήταν καλή, αηδίασα μετά από χρήση μισής ώρας. Η γεύση του μου ήταν αποκρουστική. Τελικά το χάρισα. Στη συνέχεια δοκίμασα να χρησιμοποιήσω το νικορέτ (αυτό που είναι σαν τσιγάρο, όχι τσίκλες και patch). Περιέχει στο εσωτερικό του ένα απλό \"σφουγγάρι\" εμποτισμένο με δύο ουσίες που η μία είναι η νικοτίνη. Το θεωρώ εξαιρετικά πιο \"γευστικό\". Δυστυχώς ούτε αυτό κατάφερα να το συνηθίσω, μάλλον λόγω της δεύτερης ουσίας του (levomenthol) που παίζει το ρόλο να \"τσούζει\" λίγο ο λαιμός για να μοιάζει με το τσιγάρο. Πράγματι, οι κινήσεις, το ότι το έχω (είχα για την ακρίβεια) στο στόμα συνεχώς, κλπ, σχεδόν αντισταθμίζει το τσιγάρο. Θα σου συνιστούσα να το δοκιμάσεις.Quote:
Originally posted by Alobar
Επανέρχομαι πεπεισμένη για την κινδυνολογία που προσπαθεί να θρέψει ο FDA, καθώς έγινα μέλος σε ένα φόρουμ... ατμιστών, όπου μπορεί κανείς να ενημερωθεί έγκυρα για ο,τιδήποτε αφορά το Η.Τ. Καταρχάς όλα τα μέλη έχουν εγκαταλείψει το κάπνισμα - όχι την εξάρτηση επαναλαμβάνω - και δίνουν οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστεί κανείς πριν ξεκινήσει. Βασικά, δε μπορώ να πιστέψω ακόμη ότι δεν καπνίζω, αλλά επειδή είμαι νέα στο σπορ, \'ξεμένω\' κάποιες φορές από υγρό ή φιλτράκι, οπότε υποτροπιάζω με το γνωστό σε όλους μας κωλοτσίγαρο.
Τώρα στα θέματα υγείας. Λυπάμαι εξαιρετικά, αλλά θα απογοητεύσω. Ίσως όμως να υπάρχει άλλη λύση.Quote:
Επανέρχομαι πεπεισμένη για την κινδυνολογία που προσπαθεί να θρέψει ο FDA, καθώς έγινα μέλος σε ένα φόρουμ... ατμιστών, όπου μπορεί κανείς να ενημερωθεί έγκυρα για ο,τιδήποτε αφορά το Η.Τ.
Το ηλ. τσιγάρο περιέχει προπυλενο-γλυκόλη (συνήθως), που όπως είπες είναι το χημικό που εξατμιζόμενο παράγει τον ατμό που μοιάζει με καπνό. Τυχαίνει στη δουλειά μου σε κάποιο επίπεδο να έχω συναντήσει τις γλυκόλες. Χρησιμοποιώντας κάποια τέτοια γλυκόλη, έτυχε να πέσει στο χέρι μου. Μετά παρατήρησα μια φαγούρα και ένα εξαιρετικά ελαφρό κοκκίνισμα. Κοιτώντας τα ΜSDS είδα ότι όλες οι γλυκόλες του τύπου αυτού (προπυλενογλυκόλη ή προπυλική γλυκόλη, αιθυλενογλυκόλη, πολυαιθυλενογλυκόλη, κλπ) είναι ερεθιστικές για το δέρμα και τα μάτια. Και σκέφτομαι αν είναι ερεθιστικές για το δέρμα θα είναι και για τους πνεύμονες. Στο παρακάτω link τα δεδομένα για την προπυλενογλυκόλη.
http://www.jtbaker.com/msds/englishhtml/p6928.htm
(νομίζω σημαντικές είναι οι παράγραφοι 3 και 11).
Επίσης: http://en.wikipedia.org/wiki/Propylene_glycol
Πραγματικά η κύρια επιβλαβής ουσία του τσιγάρου είναι η πίσσα. Και έχω την εντύπωση ότι επίσης η κύρια επιβλαβής ουσία του ηλ. τσιγάρου είναι η προπυλενογλυκόλη. Η ίδια ουσία κατηγορείται και στο τσιγάρο. Για να μην ξεραίνεται ο καπνός, ποτίζουν τα φύλλα με ανάλογη γλυκόλη... Εμφανίζεται και εδώ, δεν ξέρω σε ποιό βαθμό. Όμως εδώ σαν ουσία που δεν στενγώνει εύκολα και έτσι κρατά τον καπνό \"υγρό\". Ο \"κανονικός\" καπνός θα στέγνωνε σε 1-2 εβδομάδες, αν δεν τον πότιζαν με αυτό το χημικό.
Στο ψάξιμό μου για νικοτίνη χωρίς τις επιβλαβείς συνέπειες των παρελκόμενων, βρήκα ότι μια λύση θα ήταν το snus. Eίναι καπνός επεξεργασμένος σε ατμό, και σε μορφή μικρών σφαιριδίων/παστίλιες. Τα βάζει κάποιος στο στόμα και τα πιπιλά 10-30 λεπτά. Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να τα βρω και να δοκιμάσω. Στην Ολανδία και νομίζω στη Σουηδία χρησιμοποιούνται όσο και το τσιγάρο. Και ο καρκίνος των πνευμόνων είναι πολύ χαμηλότερος σ\' αυτές τις χώρες, προφανώς λόγω της χαμηλότερης χρήσης του τσιγάρου (αφού αντικαθίσταται από το snus). Το κουβέντιασα με κάποιον που έχει δοκιμάσει και μου επιβεβαίωσε αυτά που διάβαζα. Μετά βρήκα ότι το λεγόμενο \"ταμπάκο\" που χρησιμοποιείται στην αμερική είναι το ανάλογο του snus. Με τη διαφορά ότι αντί σε ατμό, επεξεργάζεται με \"κάπνισμα\". Και έχει δύο μειονεκτήματα. Προκαλεί σάλιο και χρειάζεται συνεχώς να φτύνεις... Και αν θυμάμαι καλά, ερεθίζει περισσότερο την περιοχή του στόματος. Αυτά όλα τα βρήκα με αρκετό ψάξιμο στο ίντερνετ.
Επίσης θεωρώ ότι το νικορέτ σε μορφή τσιγάρου είναι μια εναλλακτική λύση. Γιατί όχι και οι ανάλογες τσίκλες (δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα). Πάντως η άποψη όσων τις δοκίμασαν (από forum) αναφέρουν καλές εντυπώσεις. Το κύριο συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι καλύτερα να χρησιμοποιεί κάποιος τις μεγάλης περιεκτικότητας νικοτίνης και να τις κόβει σε πολλά κομματάκια, ώστε το κάθε ένα να αντιστοιχεί σε 0,5-1mg νικοτίνης. Έτσι να χρησιμοποιεί ένα κάθε φορά που να αντιστοιχεί σε ένα τσιγάρο. Αντίθετα αναφέρθηκε ότι όσοι τις χρησιμοποιούσαν ολόκληρες, ανέφεραν αρκετή ποσότητα νικοτίνης και περισσότερο εθισμό. Και νομίζω πράγματι αφού οι τσίκλες κυκλοφορούν σε 2mg και 4mg (σε σύγκριση ένα κανονικό τσιγάρο αναφέρεται θεωρητικά ότι δίνει 0,8-1mg νικοτίνης).
(Μου φάνηκε πολύ ειλικρινής η εμπειρία κάποιου που ανέφερε ότι έκοβε σε 7 κομμάτια μια τσίκλα των 4mg (δηλ. 0,6mg) και χρησιμοποιούσε ένα κομματάκι κάθε φορά (τώρα γιατί την έκοβε στα 7 και όχι στα 6 ή στα 8 δεν το κατάλαβα!).
Σημείωση. Έχω την εντύπωση ότι επικρατεί μια \"παραδοχή\" αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ούτε επίσης για το γιατί. Νομίζω δεν θέλουν να βγάλουν την προπυλενογλυκόλη επικίνδυνη γιατί χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές (τσιγάρα, τρόφιμα, καλυντικά, κλπ). Αλλιώς θα έβγαζαν το ηλ. τσιγάρο επικίνδυνο άμεσα. Προσπαθούν να το βγάλουν επικίνδυνο λόγω της περιεκτικότητάς του σε νικοτίνη...
.
Γεια σου φίλε Τζων και σ\' ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μόνο που δε με απογοητεύεις καθόλου γιατί εγώ είμαι υπέρ ευχαριστημένη με το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο. Υπάρχει ποικιλλία γεύσεων και ας μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα μηχάνημα με αναλώσιμα υγρά. Χρειάζονται δοκιμές μέχρι να σου \'κάτσει\'. Εμένα σαν καπνίστρια, καταρχάς με ενδιέφερε το όλο \'πακέτο\'. Η κίνηση, το ντουμάνι, όλη η διαδικασία του καπνίσματος. Μάλλον κι εσύ δε διάβασες το θρεντ, έχω δοκιμάσει τσίχλες και πατς. Κανένας σοβαρός ατμιστής, πρώην καπνιστής, δε προτείνει το η.τ. ως μέθοδο διακοπής, αλλά ως εναλλακτική λύση για πιο υγιεινό κάπνισμα. Και είναι. Είμαι μέλος σ\' ένα φόρουμ, όπου όλοι σταμάτησαν να καπνίζουν και δε μπορώ να παραβλέψω τις διαφορές που έχει δει ο καθένας στην υγεία του. Είμαι σχετικά νέα στο άθλημα και τα πάω αρκετά καλά. Υπάρχουν πολλές μελέτες για την προπυλενογλυκόλη, αλλά δεν αναφέρεσαι στη VG (vegetable glykerin) η οποία έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται από κάποιες εταιρίες και είναι η φυτική γλυκερίνη. Προσωπικά ατμίζω υγρά με αυτήν.
Πάω λίγο και στο άλλο θέμα. Ολγάκι και Αφωτεινούλα, αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, θα σας προέτρεπα να δοκιμάσετε. Μιλάω για διακοπή καπνίσματος, όχι εξάρτησης, έτσι για να ξηγιόμαστε. Από κει και πέρα, έχετε να κάνετε με ένα μηχάνημα. Θέλει τη συντήρησή του, τον καθαρισμό του και όλα τα συναφή. Σαφώς θα νευριάσετε στην αρχή. Θα ξεμείνετε ίσως από υγρό ή φιλτράκια. Ίσως δεν έχετε προλάβει να φορτίσετε τις μπαταρίες. Αν δεν έχετε υπομονή, σκεφτείτε το. Αν έχετε, αξίζει τον κόπο. Ξαναδίνω το φόρουμ που προσωπικά μου έλυσε πάμπολλες απορίες, και που έχει ό,τι πληροφορία βάζει ο νους σας. Επίσης, ολόκληρη ενότητα για το θέμα της υγείας. Ολγάκι, σχεδόν κανείς δε ξεκίνησε από νικοτίνη περιεκτικότητος 0, αλλά πολλοί φτάνουν σταδιακά. Θα κάνω μια διευκρίνηση που εξηγεί το γιατί τον πρώτο καιρό οι περισσότεροι εκτός από η.τ. \'κάνουν και \'κανονικά\' τσιγάρα. Ο λόγος είναι ότι στο η.τ. η νικοτίνη που περιέχεται στα υγρά είναι καθαρή και επιβραδύνεται ο εθισμός, ενώ στο κανονικό τσιγάρο είναι εμπλουτισμένη με χημικά που δρουν σαν επιταχυντές. Από κει και πέρα, εγώ προσωπικά, μόνο όταν ξεμένω από υγρά καπνίζω κανονικό τσιγάρο που πλέον είναι πολύ δυσάρεστο στη γεύση μου που κι αυτή έχει αλλάξει. Θα παραθέσω δυο λινκς που αφορούν τα υγρά των δυο μοντέλων που χρησιμοποιώ.
Κορίτσα, αν το αποφασίσετε και δε θέλετε να \'χαθείτε\' μέσα στα πολλά μοντέλα που κυκλοφορούν, στείλτε μου μήνυμα και σας βγάζω απ\' το... αδιέξοδο!... να τονίσω ότι δεν είμαι αντιπρόσωπος, ούτε έχω όφελος... (καλά θά \'ταν!)... :P ... προσωπικά χαίρομαι - αν και το καταθλιπτικό μου επεισόδιο είναι στο ζενίθ του εν τω μεταξύ - που μέσα σε δέκα μήνες είμαι χωρίς τσιγάρο και χωρίς αλκοόλη!...
http://www.nobacco.gr/support.asp
http://www.funstore.gr/index.php?target=categories&category_id=35
www.e-kapnisma.gr
Πριν γράψω οτιδήποτε θα ήθελα να βάλω μια \"άγγελία\". Έχει κανείς σχέση με Ολλανδία ή Νορβηγία να φέρνει snus και για μένα;Quote:
Μόνο που δε με απογοητεύεις καθόλου γιατί εγώ είμαι υπέρ ευχαριστημένη με το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο. Υπάρχει ποικιλλία γεύσεων και ας μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα μηχάνημα με αναλώσιμα υγρά.
Δεν αναφερόμουνα στην απογοήτευση λόγω γεύσης, κλπ, αφού ξέρω ότι το έχεις δοκιμάσει. Αναφέρομαι στην προπυλενογλυκόλη. Αναφέρεις την φυτικής προέλευσης προπυλενογλυκόλη. Μην ξεχνάς δεν έχει μεγάλη σημασία η προέλευση. Π.χ. το ξύδι θα έχει ίδιες χημικές/φυσικές ιδιότητες ή προέρχεται από τεχνητή παραγωγή ή από φυτική πηγή. Και το ξύδι παράγεται και με τους δύο τρόπους. Και οι φυσικές/χημικές ιδιότητές του είναι ίδιες ανεξάρτητα από την πηγή (π.χ. είναι οξύ). Vegetable propylene glycol χρησιμποιείται φαντάζομαι περισσότερο για διαφημιστικούς λόγους.
Παράκληση, δώσε προσοχή σε αυτά που έγραψα, χρησιμοποίησα αρκετό χρόνο για να τα γράψω όσο γίνεται πιο σωστά και πιο κατανοητά.
To ίδιο και σε εμένα αφού καπνίζω πάρα πολύ. Γι\' αυτό και ακόμα δεν δοκίμασα τσίκλες και πατς. Δώσε προσοχή και στο νικορέt \"τσιγάρο\". Απλά το κουβεντιάζουμε. Βέβαια προσωπικά εμένα δεν με απασχολεί ο καπνός (νέφος), κύρια η εξάρτηση είναι το να το έχω στο στόμα και φυσικά η νικοτίνη. Π.χ. το τσιγάρο που ανέφερα, όταν το πρωτοδοκίμασα το είχα συνεχώς στο στόμα. Ξέρεις πόσες φορές πήγα να το ανάψω; ;) Και πόσες φορές το τίναξα στο τασάκι; ;) Αν υπήρχε κάποιο \"σωληνάκι\" που να παρέχει μόνο νικοτίνη θα ήταν το ιδανικό για μένα. Η βλακεία στο νικορέt τσιγάρο έιναι ότι έβαλαν και λεβομενθόλ... Και δεν υπάρχει κανένα άλλο αντίστοιχο.Quote:
Εμένα σαν καπνίστρια, καταρχάς με ενδιέφερε το όλο \'πακέτο\'. Η κίνηση, το ντουμάνι, όλη η διαδικασία του καπνίσματος. Μάλλον κι εσύ δε διάβασες το θρεντ, έχω δοκιμάσει τσίχλες και πατς. Κανένας σοβαρός ατμιστής, πρώην καπνιστής, δε προτείνει το η.τ. ως μέθοδο διακοπής, αλλά ως εναλλακτική λύση για πιο υγιεινό κάπνισμα.
Το ε-καπνισμα το μελέτησα εκτενέστατα περισσότερο από συνολικά 40 ώρες. Και δοκίμασα να χρησιμοποιήσω το αναλώσιμο του ηλ. τσιγάρου σκέτο (δεν δίνει νικοτίνη) και να βγάλω εκχύλισμα νικοτίνης από τα \"φίλτρα\" του νικορεt (πάλι χωρίς επιτυχία).
Edit (συμπλήρωση). Μόλις διάβασα την ανάλυση του Δημόκριτου. Η πρπυλενογλυκόλη που αποτελεί περισσότερο από το 60% αναφέρεται:
Μη τοξική.
Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα, τα μάτια
και την αναπνευστική οδό.]
Το θέμα είναι ότι εγώ ήθελα το \'πακέτο\' λοιπόν... :)... κατ\' τ\' άλλα μένω στο πρακτικό κομμάτι της βελτίωσης της υγείας, της αισθητικής - βρωμιές από στάχτες, μυρωδιά, καψίματα, αποφυγή ατυχημάτων/πυρκαγιών, λολ! - και κυρίως στην έλλειψη παθητικού καπνίσματος. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε θα ρωτήσω σ\' ένα χώρο όπου κανείς δεν καπνίζει/ατμίζει, αν μπορώ να το κάνω. Απ\' την άλλη όμως, δε γίνεται να βλέπουμε μόνο τα \'κακά\' του και καθόλου το πόσοι έχουν κόψει το κάπνισμα. Αν και θα είναι κρίμα να μην αναφέρω πως πολλοί εγκατέλειψαν και την ίδια την εξάρτηση οριστικά, το ίδιο επιθυμώ και δι\' ημάς... :P ... επίσης να σου πω, ότι έχω και τασάκι και αναπτήρα... ακόμη και σε καφέ έχω ζητήσει τασάκι!... αυτά τα ολίγα παρακάτω... κάποτε, λόγω αντικειμένου σπουδών, τα ήξερα όλα απ\' έξω κι ανακατωτά... θα ψάξω να δω και για το \'snus\' που αναφέρεις...
Αρ. ΕΚ
Ε422
Ονομασία
Γλυκερίνη
Προέλευση Παρασκευάζεται συνθετικά αλλά παράγεται και ως
δευτερεύον προϊόν κατά την αλκοολική ζύμωση των
σακχάρων.
Χρήση
Χρησιμοποιείται κυρίως ως διαλύτης στη βιομηχανία τροφίμων. Υγροσκοπική ουσία, διατηρεί την υγρασία στα ζαχαρώδη προϊόντα, παστίλιες κ.α.
Επιπτώσεις
Δεν έχουν αναφερθεί αρνητικές επιπτώσεις για τις ποσότητες που καταναλώνονται μέσω των τροφών.
Τυπικά προϊόντα
στα οποία
επιτρέπεται
η χρήση
Μπύρα, ζαχαρώδη προϊόντα κ.α.
.................................................. .....................................
Αρ. ΕΚ
Ε1520
Ονομασία
Προπυλενογλυκόλη
Προέλευση
Παρασκευάζεται συνθετικά.
Χρήση
Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία παραγωγής αρωματικών υλών τροφίμων.
Τυπικά
προϊόντα
στα οποία
επιτρέπεται
η χρήση Αρωματικές ύλες.
:)
το ηλεκτρονικό τσιγάρο παιδιά όντως βοηθάει, εγώ το χρησιμοποιώ και έχω δει διαφορά. πλέον δεν ανάβω κανονικό τσιγάρο. και φυσικά όλο το ¨πακέτο¨όπως ααφέρατε παραπάνω δεν υπάρχει πια;)
Δεν αναφέρομαι σε κακά-καλά του ηλ. τσιγάρου. Αν είναι όπως στο σκέφτομαι, γιατί δεν έχω επαρκείς πληροφορίες, η προπυλενογλυκόλη μπορεί να είναι εξαιρετικά πιο επικίνδυνη από τον καπνό του τσιγάρου.Quote:
Απ\' την άλλη όμως, δε γίνεται να βλέπουμε μόνο τα \'κακά\' του και καθόλου το πόσοι έχουν κόψει το κάπνισμα. Αν και θα είναι κρίμα να μην αναφέρω πως πολλοί εγκατέλειψαν και την ίδια την εξάρτηση οριστικά, το ίδιο επιθυμώ και δι\' ημάς... :P
Από την άλλη, ποτέ δεν θεώρησα ότι το παθητικό κάπνισμα αποτελεί πραγματικό πρόβλημα. Μπορεί ο καπνός να βρωμίζει, να μυρίζει, κλπ, κλπ, αλλά ένας παθητικός καπνιστής \"καπνίζει\" κατά τη γνώμη μου το 1% του πραγματικού καπνιστή. Γιατί έχω ακούσει και την \"άποψη\" ότι το παθητικό κάπνισμα είναι χειρότερο για την υγεία από το κανονικό κάπνισμα!!
Χρήσεις της προπυλενογλυκόλης:
(μετάφραση μόνο μερικών χρήσεων από εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Propylene_glycol )
Σημείωση, σε όλες τις παραπακάτω εφαρμογές περιέχεται το πολύ 5% (συνήθως). Αν επίσημοι οργανισμοί με μελέτες αποδείκνυαν ότι έχει επικινδυνότητα, θα προκαλούσε τεράστια αναστάτωση στη φαρμακευτική βιομηχανία και στη βιομηχανία τροφίμων. Κανείς δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο.
Σαν διαλύτης σε πολά φαρμακευτικά προϊόντα, που περιλαμβάνουν λήψη από το στόμα, με ψεκασμό και τοπική χρήση. Σημειωτέον, το dizepam, που είναι αδιάλυτο στο νερό, χρησιμοποιεί propylene glycol σαν διαλύτη του, στην κλινικά χρησιμομποιύμενη μορφή με ψεκασμό.
Σαν υγραντική ουσία σε τροφές, ονομαζόμενο Ε1520.
Σαν γλακτοματοποιητής στην ανγκοστούρα και το bitter προτοκαλιού.
Σαν υγραντής σε φάρμακα, καλλυντικά, τρόφιμα, οδοντόκρεμες, στοματικα διαλύματα, και προϊόντα καπνού.
Σαν φορέας για αρώματα.
Σαν συστατικό των λαδιών μασάζ.
Σε απολυμαντικά χεριών, αντιβακτηριδιακές λοσιόν, και διαλύματα με αλάτι.
Στις μηχανές παραγωγής τεχνητού καπνού για ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, κλπ.
Στο ηλ. τσιγάρο, χρησιμοποιείται για να απελευθερώνει τη νικοτίνη.
Σαν διαλύτης σε χρωστικές τροφίμων και αρωματικά/συμπληρώματα γεύσης.
Σαν υγροποιητής στο snus (Σουηδικό στυλ καπνίσματος).
Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για την επικινδυνότητα και το βαθμό επικινδυνότητας της προπυλενογλυκόλης. Τα γραφω εδώ σαν σκέψεις. Ειδικά θα με απασχολούσε ο δερματικός ερεθισμός (όχι φυσικά για το δέρμα).
Μακάρι να βρεις snus και μακάρι να είχα λίγο. Θέλω να το δοκιμάσω. Σημείωση, είναι απαγορευμένο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εκτός Σουηδίας, Ολλανδίας, Νορβηγίας (γιατί σε αυτές είναι τόσο διαδεδομένο που η χρήση του είναι ίση με του τσιγάρου και δεν θα μπορούσαν να το απαγορεύσουν).
http://en.wikipedia.org/wiki/Snus
Kατανόησα τον εθισμό της νικοτίνης χρησιμοποιώντας για λίγο το ηλ. τσιγάρο και το νικορεt τσιγάρο.
.
Καλημέρα σε όλους! έχω ξεκινήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο εδώ και τέσσερις μέρες.αυτό που παρατήρησα είναι πως όλη την ημέρα μπορώ να το ατμίζω, όπως είθισται να λέγεται, αλλά το πρωί με τον καφέ,το μεσημέρι μετά το φαί και αργά το βράδυ ήθελα και κανονικό τσιγάρο.δεν μου φτανε δηλαδή. πριν, κάπνιζα τσιγάρα με τη χαμηλότερη υποτίθεται περιεκτικοτητα σε νικοτίνη -πίσσα αλλά πολλά. επίσης μια από αυτές τις μέρες βγήκα έξω για φαί το βράδυ και δεν ένιωθα άνετα καθόλου να το χρησιμοποιήσω. Πήρα κανονικά τσιγάρα μαζί μου.δεν ξέρω αν αυτό θα μετριαστεί ή και θα εξαφανιστεί με τον καιρό πάντως είναι ένα θέμα.προς το παρόν θέλω να καπνίζω και 5-6 κανονικά τσιγάρα σε συγκεκριμένες ώρες και δε νιώθω άνετα να το χρησιμοποιώ όταν βγαίνω..τις λοιπές ώρες το χρησιμοποιώ κανονικά. τώρα θα μου πείτε μεσοβέζικη λύση.άλλοι διαβάζω αμέσως αντικατέστησαν τα κανονικά τους τσιγάρα με αυτό. δεν ξέρω, εγώ ζορίζομαι ακόμα.πάντως για μένα που φτανα και τα δύο πακέτα θεωρώ πως είναι κάτι...για αρχή έστω.
Καλησπέρα σας,
Τυχαία βρήκα αυτή τη συζήτηση εδώ στο e-psychology για το e-cig και θέλω προσθέσω τη γνώμη μου για το άτμισμα.
Χρησιμοποιώ το e-cig αποκλειστικά εδώ και 6 μήνες. Ήμουν βαρύς καπνιστής 28 χρόνια 2-3 πακέτα την ημέρα και σε μόλις 2 ημέρες διέκοψα εντελώς το κάπνισμα και το αντικατέστησα με το άτμισμα. Δεν έχω ανάψει τσιγάρο εδώ και 6 μήνες! Εξεπλάγην με τον εαυτό μου! Δεν το περίμενα!
Είμαι πολύ ικανοποιημένος και ευχαριστημένος τόσο από πλευράς υγείας όσο και από οικονομικής πλευράς. Το ίδιο και η γυναίκα μου. Τέρμα ο τσιγαρόβηχας (κυρίως ο πρωινός), τέρμα το ροχαλητό (δεν παραπονιεται πλεον η γυναίκα) και πολύ οικονομία σε χρήμα, χώρια το μεγάλο πλεονέκτημα της αλλαγής ψυχολογίας προς το καλύτερο.
Πολλοί που με βλέπουν με το e-cig μου λένε ότι κι αυτοί το δοκίμασαν και στο τέλος λένε δεν τους κάλυψε το παράτησαν και ξαναγύρισαν στο τσιγάρο.
Όταν όμως τους ρωτώ τεχνικές λεπτομέρειες π.χ. κάθε ποτέ άλλαζαν κεφαλή στην συσκευή ατμίσματος και πόσο χρόνο διαρκούσε η μπαταρία τους, διαπίστωσα πως οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα οτι έπρεπε να αλλάζουν κεφαλή, να φορτίζουν τακτικά τη μπαταρία και κυρίως δεν γνώριζαν οτι έπρεπε να καθαρίζουν τη συσκευή για καλή συντήρηση και απόδοση ατμού!
Σε αυτούς τους 6 μήνες εχω ακουσει και πολλούς φιλους καπνιστές να μου λένε οτι θέλουν αλλά φοβούνται να χρησιμοποιήσουν e-cig ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που φοβούνται εκείνοι που δεν θέλουν βάλουν σύστημα υγραεριοκίνησης στο ι.χ. τους γιατί, λένε, φοβούνται μην εκραγεί το αμάξι και αλλά τέτοια κουραφέξαλα...
Σίγουρα τo e-cig δεν αποτελεί υγιεινή συνήθεια ούτε συστήνεται σε μη καπνιστές. Το άτμισμα αφορά αποκλειστικά καπνιστές που θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα μέσω μιας εναλλακτικής λύσης.
Προσωπικό συμπέρασμα, ως πρώην βαρύς καπνιστής και νυν ατμιστής: Σε σχέση με το κάπνισμα, το άτμισμα είναι κατά πολύ λιγότερο βλαβερό για την υγεία, σωματική και ψυχική.