Quote:
Originally posted by krino
Εχω γραψει πολλες φορες στο παρελθον, οτι ειναι λαθος να συγκαταλεγεται η καναβις σαν ναρκωτικο.
Δεν θα προσπαθησω να πεισω αυτους που εχουν αντιθετη αποψη, θα ηταν ασκοπο αλλωστε.
Άποψή σου,σεβαστή αλλά είναι γεγονός.Πάτα στο google ναρκωτικά ή drugs να δεις αν θα σου βγάλει την κάναβη ή όχι,ρώτα ειδικούς(εκτός του Γρίβα:P) κ.λ.π.
δεν εχω να πατησω τιποτα.
Οτι ειναι γεγονος, ωφειλεις να το αποδειξεις, οχι γιατι το λες.
Το τι πατας στο google σαφως και δεν ειναι αποδειξη, μην τρελλαθουμε κιολας.
Ομως το να πετατε γνωμες και να περνιεται σαν δηθεν επιστημονικη αποψη και οτι αυτο ειναι το σωστο, παραπαει γιατι ετσι δημιουργητε λαθος εντυπωσεις και βγαζετε θεσφατα.
Κοίτα κρίνο,δε δήλωσα πουθενά ειδικός επιστήμονας,τη γνώμη μου εκφράζω σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει(εννοείται το βιβλίο του Γρίβα το έχω στον υπολογιστή εδώ κ καιρό...αλλά όχι μόνο αυτό...) ,σύμφωνα με βιώματα δικά μου κ γνωστών μου.Γενικώς έχω άμεση κ έμμεση σχέση εδώ κ καμιά δεκαριά χρόνια κ το\'χω ψάξει το θέμα.Από κει και πέρα έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα.Όχι απ\'τη γειτονιά όμως.
συμπερασματα εχει ολος ο πλανητης, δεν λεει τιποτα αυτο ομως.
Μπορω να σου πω οτι και η μανα μου συμπερασματα εχει και μια θεια μου επισης.....
Ειναι δικαιωμα ολων σας, να απορριπτεται την καναβη και καλα κανετε.
Ειναι ψυχοτροπη ουσια και σαν τετοια αν την αφαιρεσεις απο καθημερινοτητα σου, σιγουρα θα κανεις καλο στην ζωη σου. Το ιδιο ισχυει και για το τσιγαρο που νομιμα πουλαει το κρατος.
Δεν εχετε ομως κανενα δικαιωμα να βγαζετε τετοια αυθαιρετα δηθεν επιστημονικα συμπερασματα.
Άντε πάλι με την επιστήμη!
προτιμας να βασιστω στην δικη σου αποψη η στην επιστημονικη ερευνα? (η οποια και αυτη ακομα, πολλες φορες ειαι στρατευμενη αλλα τελως παντων....)
Αλλα και το χειροτερο να δειχνεται περιθωροποιημενα οσους κανουν χρηση, οπως κανει η υπολοιπη κοινωνια.
Και δεν το εχετε αυτο το δικαιωμα ακομα περισσοτερο, οταν γραφετε σε ενα φορουμ οπου σας αρεσει να το λετε υποστηριξης....
Αυτό μου φάνηκε αστείο η αλήθεια.Περιθωριοποίηση?Απ ό που κι ως που?Μήπως εννοείς επειδή τόνισα ότι η κάναβη είναι ναρκωτικό?Προσωπικά δεν στιγματίζω τον χρήστη οποιασδήποτε ουσίας είτε ονομάζεται ναρκωτικό είτε όχι.Άλλωστε το αποδεικνύει η ίδια μου η ζωή εφόσον κατασύμπτωση(τελικά δε θα το έλεγα)το 90%+ των παρέων που είχα κατά καιρούς ήταν χρήστες κ οι περισσότεροι μη περιστασιακοί όπως επίσης είμαι κι εγώ περιστασιακός χρήστης.
δεν αναφερομουν ακριβως σε οτι εχει πει εσυ προσωπικα αλλα συνολικα σε οτι εχω διαβασει στο φορουμ.
Την μαυρη σας την τυφλα θα ελεγα εγω, αλλα δεν θα πιασει τοπο.
Όχι δε θα πιάσει από κάποιον που μου παραθέτει μόνο το βιβλίο του Γρίβα,δεν έχει,δε θα έχει καμιά σχέση με το θέμα και το βλέπει απ\'έξω και μονόπλευρα.
δεν θα πιασει σε εσενα, αλλα δεν πειραζει,
πιανει αλλου εκει που πρεπει.
Δεν στοχευα αλλωστε να πεισω εσενα, αλλα εκεινους που κατα καιρους εχουν στοχοποιηθει.
Αλλωστε το ειπα και στην εισαγωγη μου, οτι ειναι ασκοπο....
Εχω πει πολλες φορες οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας η αλλιως οταν ο κομπογιανιτισμος γινεται επιστημη.
Έλεος με την επιστήμη πια!Που βλέπεις τον κομπογιανιτισμό να το συζητήσουμε.Τι σε εξόργισε τόσο τέλος πάντων???
το να βγαινουν θεσφατα αποψεων οτι η κανναβις ειναι ναρκωτικο και τελος.
Ε δεν ειναι τελος, ειναι αυστηρα η αποψη σου και οσοι συντασσονται με αυτην.
Για αυτους τους λογους αναγκαζομαι να γραφω ακομα και αν δεν θελω.
Για να μην γινονται ελευθερας βοσκης οι κατα τοπους παραπληροφορουντες ασχετοι επι ασχετων για το ταδε θεμα.
ασχολίαστο:P
:P :P
Γιατι ετσι οχι μονο δεν βοηθατε αλλα γινοσαστε ενα και αυτο με τους υπολοιπους που το μονο που ξερουν ειναι να λενε τι ακουσαν στην γειτονια τους, τι τους ειπαν οι φιλοι τους, αλλα ποτε μα ποτε, δεν καθησαν να ξεστραβωθουν να καταλαβουν γιατι πραγμα μιλαμε.
Δεν με ενδιαφερει που δεν σας αρεσουν αυτα που γραφω,
Δεν με ενδιαφερει αν με βρισκετε επιθετικο,
αυτο που με ενδιαφερει ειναι οτι οταν διαβαζω κομπογιανιτικες αποψεις για τετοια θεματα, θα μπαινω και θα γραφω και θα απανταω με επιστημονικα κειμενα που θα διαλυουν ολες αυτες τις γελοιες αποψεις.
Ποιο είναι το επιστημονικό κείμενο που παρέθεσες δλδ?Με τις ευεργετικές ιδιότητες της κάναβης?Αν θες να μάθεις όλα τα ναρκωτικά έχουν ευργετικές ιδιότητες(μπορεί η κάναβη τις περισσότερες)ως κ την ηρωίνη η bayer την έβγαλε το 1900 χωρίς να είναι γνωστή τότε η επικυνδυνότητά της αλλά εδώ μιλάμε για χρήση της ουσίας σαν ναρκωτικό κι όχι υπό καθορισμένες συνθήκες χρήση.
Που είναι οι βλαβερές συνέπειες της κατάχρησης?ο εθισμός?
στο κειμενο του γριβα υπαρχουν αρεκτες μελετες επιστημονων.
Ακομα και αν δεν σου αρεσει ο γριβας, θα πρεπει να πεταξεις και τις υπολοιπες απο την επιστημονικη κοινοτητα παγκοσμιως που εχει τετοιες αποψεις.
Οσο για την αποψη οτι η bayer δεν ηξερε, απο που την εβγαλες?
Επειδη μιλας για ναρκωτικα,
ειναι καλα τα νομιμα και κακα τα παρανομα?
μπορεις να; το διευκρινησεις αυτο?
Μεχρι τουλαχιστον να συμαζευτειτε, και να ασχοληθητε με την σοβαροτητα που πρεπει.
Δε χρειαζόμαστε αστυνόμους,ευχαριστούμε.
http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%9D%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%C E%AC
http://www.edutv.ypepth.gr/index.php?option=com_content&task=view&id= 397&Itemid=94