Τότε είχα ξεκινήσει με το ladose και ηρεμησα αρκετά και με τα ζαναξ και αργότερα με το αντικαταθλιπτικο.εχουμε φτιάξει και μια ομάδα στο discord άμα θέλεις μπες τα λέμε εκεί όλοι μαζί https://discord.gg/4fk6YcJG
Printable View
Τότε είχα ξεκινήσει με το ladose και ηρεμησα αρκετά και με τα ζαναξ και αργότερα με το αντικαταθλιπτικο.εχουμε φτιάξει και μια ομάδα στο discord άμα θέλεις μπες τα λέμε εκεί όλοι μαζί https://discord.gg/4fk6YcJG
Δώσε χρόνο στη γνωριμία σας. Ακόμη είσαι στην αρχή. Χρειάζεται να νιώσεις άνετα, να τον εμπιστευτείς.. Όταν θα είσαι έτοιμη θα μιλήσεις και αν δεν νιώσεις έτοιμη δεν είναι κακό. Πας εκεί για να αλλάξεις κάποια πράγματα σε σένα, στη ζωή σου. Και τα μοτίβα μας δεν μπορούμε να τα πετάξουμε από την μία στιγμή στην άλλη, η αρχή είναι να τα αναγνωρίσουμε, μετά να τα συνειδητοποιησουμε και σιγά σιγά να τα αλλάξουμε.
Και εγώ έκλαψα σε συνέδρια.. Δεν είναι κακό. Πολλοί λένε ότι είναι και καλό.
Κανείς δεν θα καταλάβει απόλυτα αυτό που περνάς. Ακόμη και αν έχει περάσει παρόμοια με σένα. Κανείς δεν φοράει τα παπούτσια σου, δεν έζησε τη ζωή σου, δεν πέρασε τους δρόμους που πέρασες εσύ για να ξέρει τι πραγματικά αισθάνεσαι. Αλλά δεν φταίνε. Οπότε μην απογοητευεσαι. Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στην διαδικασία που τώρα άρχισες..
Κι εγώ αυτή την εποχή περνάω μια κολαση θα έλεγα. Έχω ένα γιο 20 χρόνων με εγκεφαλική παράλυση και κάνει νευρικές κρίσεις με αποτέλεσμα να φωνάζει και να δοκιμάζουμε με τη νευρολόγο του διάφορα φάρμακα που να του ταιριάζουν. Σαν αποτέλεσμα εγώ νιώθω απαίσια. Έχω και γενικευμένη αγχωδη διαταραχή και μαζί με τη ζέστη και τα ορμονικά - είμαι 53 ετων- είναι ένα εκρηκτικό μείγμα. Ζαλάδες, κλάμα, στεναχώρια, έλλειψη διάθεσης. Είναι στιγμές που δεν αντέχω άλλο.
Το χθεσινό βράδυ μου ήταν μια κόλαση. Είχα πάει μια βόλτα στη φύση να ηρεμήσω, πράγμα που μέχρι ένα βαθμό κατάφερα. Μετά γύρισα σπίτι να μαγειρέψω. Κατά τις 12 πριν ξαπλώσω λέω δεν πίνω ένα ξοζάλ που πάντα μου έφερνε υπνηλια να κοιμηθώ καλύτερα; Το παίρνω συνήθως για αλλεργίες την άνοιξη αυτό. Πράγματι το πίνω. Όμως σε συνδιασμό με τις ζαλαδες μου, που δεν ήταν έντονη αλλά υπήρχε αυτή η αίσθηση αστάθειας με έκανε χειρότερα. Μου έφερε νυστα μεν αλλά δε μπορούσα να κοιμηθώ. Με έπιασε κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Ένα κάτι στο στήθος σαν πλακωμα στο στέρνο και βαριά ανάσα σα να θέλω να παίρνω βαθιά ανάσα για να ανακουφίζομαι. Ξάπλωσα 12 και στριφογυρνουσα ως το ξημέρωμα. 4.30 που ξύπνησε ο άντρας μου ακόμα πάλευα. Και τώρα είμαι για δουλειά. Δεν είναι τόσο έντονο ακόμη αλλά το έχω. Παιδιά τι είναι αυτό; Έχω ανησυχησει πολυ, εγώ το ήπια το ξοζαλ για τη χαλάρωση και τη νύστα που μου έφερνε και για να μην πάρω ζαναξ... Τώρα φοβάμαι να πάρω και ζαναξ, αν έχω κάτι σοβαρό απ' το βράδυ;
Μέχρι να σταθείς πραγματικά στα πόδια σου θα πέφτει η ψυχολογία σου ή θα νιώθεις διαφορα. Υπομονή και επιμονή χρειάζεται.
Το πρόβλημα σε μένα είναι ότι δε λέει το μυαλό μου να χωνέψει ότι όλα αυτά τα παθαίνω από αγχος. Τόση ζαλάδα ένα μήνα μόνο από άγχος; Χθες πλακωμα στο στήθος και γρήγορη αναπνοή από άγχος; Το πρωί μου πέρασε, μόλις πήγα το μεσημέρι να ξαπλώσω λίγο, πάλι το ίδιο. Είναι δυνατόν να είναι μόνο άγχος; Γιατί δε το χωράει το μυαλό μου; Θέλω να κλαίω συνέχεια...
Επειδή δεν θυμάμαι, πήγες και ψυχιατρο; Αν νιώθεις ότι θες να κλάψεις, άστο να σου βγει. Κι εγώ έκλαιγα. Ειδικά τα βράδια.
Και ναι το μυαλό μπορεί να σου κάνει διάφορα παιχνίδια.. Θα πάρεις πίσω κάποια στιγμή τον έλεγχο του μυαλού σου, απλά δώσε λίγο χρόνο. Είναι δύσκολο, δεν ξέρεις με τι παλεύεις, αλλά δώσε χρόνο.
Πο πο σοφι , χαλάρωσε λίγο γιατί με αγχωσες και μόνο που σε διαβασα .
Δεν θα πεθάνεις .
Έχεις τερματίσει απλά τις ορμόνες του στρες με την στάση που κρατάς απέναντι σε όλο αυτό.
Γιατρούς έχεις πάει . Σου έκαναν εισαγωγή ; Σου είπαν πάμε για χειρουργείο ; Πάσχεις από κάτι παθολογικό; Νομίζω όχι .
Πάρε τον έλεγχο του εαυτού σου , έχεις λανθασμένη εντύπωση για το οτιδήποτε σωματικό σου συμβαίνει . Είσαι ένας απλός παρατηρητής του εαυτού σου . Άσε το σώμα σου να ηρεμίσει .
Αν σε πιάσει ταχυκαρδία πες απλά ( οκ είχα και χθες , έπαθα τίποτα ; Όχι .οκ προχωράμε)
Ζαλίζομαι κάθε μέρα ( οκ και χθες ζαλιζόμουνα , ο νευρολόγος μου είπε ότι δεν έχω κάτι , οκ προχωράμε )
Αρα και ταχυκαρδία να σε πιάσει και ζαλάδα , δεν θα πάθεις κάτι από αυτά . Γιατί τα φοβάσαι ; Να δίνεις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα με την λογική και θα δεις σιγά σιγά θα σε ξεχνάνε , όπως αν αρχίσεις να τα ξεχνάς κι εσυ με τις απαντήσεις σου.
Βρες έναν ψυχίατρο να σου ταιριάζει και μάθε γνωσιακή συμπεριφορά . Θα σε αλλάξει πολύ .
Κάποτε ένας νευρολόγος μου είχε πει ότι οι αγχώδεις διαταραχές είναι σημάδι , (ευημερίας ). Στους πολέμους ο κόσμος δεν παθαίνει κρίσης πανικού διότι το μυαλό του ασχολειτε με σοβαρά ζητήματα . Ούτε στην Αφρική που πεινάνε και πεθαίνουν από ένα τσίμπημα κουνουπιού .
Σκέψου τα αυτά . Κάτι κρύβουν αυτές οι λέξεις .
Πολύ ουσιαστική κουβέντα... Αλλά πώς την κάνουμε πράξη... Εκεί είναι το ζήτημα... Πάω σε τραπέζι για φαγητό και αγχώνομαι ακόμη και για αυτό.. για το ότι θα ΠΡΈΠΕΙ να είμαι κάπου συνεχόμενα και θα ΠΡΕΠΕΙ να είμαι καλά... Δε θέλω ποτέ να στεναχωρώ τους άλλους, να δείχνω ότι δεν είμαι καλά, κλπ.. πάντα ήμουν στήριγμα για όλους και τώρα νιώθω άδεια
Είχα σχεδόν 3,5 χρόνια να μπω στο forum..Έκανα την κίνηση να το ανοίξω ξανά σήμερα , αναζητώντας απαντήσεις σε όσα συμβαίνουν και σε εμένα.
Πολύ πίεση στη δουλειά, προσπαθώ να ξεπεράσω ( δεν γίνεται) την απώλεια του πατέρα μου, έχω ιλιγγους εδώ και 2,5 μήνες χωρίς να έχω κάτι.
Δεν έχω πάει σε ψυχολόγο διότι οικονομικά δεν το αντέχω..
Δεν ξέρω πως να ηρεμήσω και πως να μην αφήσω το άγχος να με καταστρέψει....
Πότε είναι η επομενη συνέδρια με το ψυχολόγο;
Χθες βράδυ έζησα κάτι τρομερό. Δύο μέρες ήμουν πολύ καλά, καθόλου ζαλάδα ή κάτι άλλο. Χωρίς να πιω τίποτα. Χθες βράδυ, ξαπλώνω 12 χωρίς να νυστάζω, αλλά ήμουν φουλ κουρασμένη. Κλείνω κινητά κλπ και προσπαθώ να κοιμηθώ. Και με πιάνει παιδιά ξαφνικά ένα πραγμα... Με κλειστά μάτια ζαλάδα φοβερή, να κουνιέται το κεφάλι μου και το ένιωθα σαν να είχε σπάσει μεσα σε χίλια μικρά κομματάκια..δεν ξέρω πως να το περιγράψω.. χωρίς πονοκέφαλο.. απλά αυτό πολύ έντονο και λόγω ζέστης είχα ιδρώσει, αν κ είχα ανεμιστήρα, δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται κρύος ιδρώτας, μετά αγχώθηκα φοβερά, ως τις 4.30 -5 ήμουν τελείως ξύπνια και προσπαθούσα να ηρεμήσω με βαθιές ανάσες. Σηκώθηκα να πάω τουαλέτα και νόμιζα θα πέσω κάτω.. είμαι αυπνη... Το ίδιο έπαθα για πρώτη φορά πάλι πριν από καμιά βδομάδα όταν για να χαλαρώσω ήπια ένα ξοζάλ που πάντα μου έφερνε υπνηλια αλλά εκεινη τη φορά μου χειροτέρεψε τη ζάλη... Σαν το χθεσινό όμως τίποτα... Παιδιά έχω φοβηθεί πολυ, λέτε να έχω κάτι σοβαρό και να μην το βρίσκουν; Τι ήταν αυτό το βραδινό; Είχα φάει για βράδυ και είχα πιει χαμομήλι .
Ιλίγγους δεν κάνω. Με έχουν εξετάσεις στο διαφορετικοι ΩΡΛ, παθολόγος και νευρολόγος. Όλοι μου έκαναν τις ειδικές ασκήσεις. Κανείς δεν εντόπισε ίλιγγο. Για αυτό φοβάμαι. Χθες ενώ ήμουν τόσο καλά δύο μέρες, εκεί που πήγα να κοιμηθώ να με πιάσει; Ήταν πολύ δυνατό. Έχω φοβηθεί πολυ.
Όχι δεν το εντόπισα.. στρεσαρίστηκα πολύ αργότερα μέσα στη νύχτα όταν είδα ότι περνούν οι ώρες, δεν περνάει και μένω άυπνη. Εκεί αγχώθηκα από τα υπάρχοντα συμπτώματα. Μου έγραψε και μαγνητική η νευρολόγος. Εγκεφάλου και αυχένα. Θα την κάνω την Τετάρτη. Η αξονική εγκεφάλου και σπλαχνικού κρανίου δεν είχε δείξει κάτι. Είμαι φοβισμένη. Με τις ζαλαδες το τελευταίο δίμηνο έχω φοβηθεί πολυ.
Θα χρεοκοπήσει το ΕΣΥ ,
Και τελικά αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη τις αξονικες και μαγνητικές, θα παραμείνουν...στον άσσο!
Εξαιρετικό το σχόλιό σου και πολύ ανθρώπινο σε άνθρωπο που υποφέρει. Αδερφέ, δε τις ζητάω από μόνη μου, οι γιατροί τις προτείνουν αφού δε μου βρίσκουν τίποτα και τα συμπτώματα επιμένουν. Αλλά ακόμη κι αν τις ζητούσα, πληρώνω τη συμμετοχή μου, δεν είναι τσάμπα. 70€ θα δώσω τώρα και άλλα 30€ είχα δώσει τον Μάιο.