αμε!οπως βλεπεις, βρισκουν.Quote:
Originally posted by Remedy
και βρισκουν ατομα να δουλεψουν τοσες ωρες για 40 ευρω?
Printable View
αμε!οπως βλεπεις, βρισκουν.Quote:
και βρισκουν ατομα να δουλεψουν τοσες ωρες για 40 ευρω?
2 ευρω την ωρα δλδ για διδασκαλια?
η κοπελα που μου καθαριζει και ειναι 19 χρονων και χωρις πτυχεια, παιρνει 6...γιατι να μην καθαριζεις σπιτια να κανεις και γυμναστικη?
δεν μπορω να το πιστεψω.μαλλον σε ψαρευαν.
εχω φιλη που διδασκει καποιο προγραμμα για υπολογιστες και παιρνει για μηνα με 3 φορες τη βδομαδα κανα 2ωρο, περιπου 300-400 ευρω..δε θα γινει πλουσια αλλα ειναι ενα χαρτζηλικι και με πολυ ελευθερο χρονο για αλλες δουλειες
(σε φροντιστηριο λεω κι εγω, οχι ιδιαιτερα)
και βεβαια βρισκουν!απο προσωπικο σκιζει το ωδειο.ενα θα σας πω.οταν δουλευεις σε ωδειο-και δεν μιλαω για μικρα ωδειακια-καθε καλοκαιρι σε απολυουν και σε προσλαμβανουν ξανα τον σεπτεμβρη οποτε ολο το καλοκαιρι απο εσοδα 0!!
ασχετο:εκανα κατι ΘΕΙΚΕΣ φακες
λολ
οι σπουδες που ειναι σε εξελιξη ειναι του γουστου σου τουλαχιστον?Quote:
Originally posted by melene
και βεβαια βρισκουν!απο προσωπικο σκιζει το ωδειο.ενα θα σας πω.οταν δουλευεις σε ωδειο-και δεν μιλαω για μικρα ωδειακια-καθε καλοκαιρι σε απολυουν και σε προσλαμβανουν ξανα τον σεπτεμβρη οποτε ολο το καλοκαιρι απο εσοδα 0!!
Nα πω απλα, πώς οταν ενας ανθρωπος δεχεται να κανει μια δουλεια με ελαχιστα χρηματα πολλοι λογοι μπορουν να συντρεχουν. Η αποκτηση προυπηρεσιας, εμπειριας, η δημιουργια ενος καλυτερου βιογραφικου με σκοπο την διεκδικηση μιας καλυτερης δουλειας στο αμεσο μελλον.Quote:
2 ευρω την ωρα δλδ για διδασκαλια?
η κοπελα που μου καθαριζει και ειναι 19 χρονων και χωρις πτυχεια, παιρνει 6...γιατι να μην καθαριζεις σπιτια να κανεις και γυμναστικη?
δεν μπορω να το πιστεψω.μαλλον σε ψαρευαν.
εχω φιλη που διδασκει καποιο προγραμμα για υπολογιστες και παιρνει για μηνα με 3 φορες τη βδομαδα κανα 2ωρο, περιπου 300-400 ευρω..δε θα γινει πλουσια αλλα ειναι ενα χαρτζηλικι και με πολυ ελευθερο χρονο για αλλες δουλειες
(σε φροντιστηριο λεω κι εγω, οχι ιδιαιτερα)
Αυτο ακριβως εκμεταλλευεται η αλλη πλευρα.
Ετσι, ωραια ειναι να καθαριζεις σπιτια, αλλα σιγουρα δεν βοηθαει αν θες να δουλεψεις σε εναν αλλο τομεα.
σε οτι αφορα τα χρηματα που σου λειπουν, εχεις σκεφτει αν παιζει καμια υποτροφια ειτε απο το ΙΚΥ ειτε απο πολλα ιδρυματα σχετικα...καποτε που χρειαστηκε να το ψαξω για δικο μου μεταπτυχιακο, ειδα οτι υπήρχαν πολλα τετοια ιδρυματα, που ουτε καν γνωριζα την υπαρξη τους, που ομως εδιναν υποτροφιες. Ειτε για εδω ειτε για εξωτερικο. Ειτε σε προπτυχιακο ειτε σε μεταπτυχιακο επιπεδο.Quote:
.περα απο τη δουλεια ειναι και η αντιμετωπιση του κοσμου..οι ανθρωποι εκεινοι οι οποιοι αν δεν εισαι πανεπιστημονας σε σνομπαρουν.δεν θα μπορεσω να ξεχασω αυτο που μου ειπε πριν μερικα χρονια ο μαεστρος της λυρικης οταν ηρθε ενας τυπος γυρω στα 50 και τον ρωτησε καλα εσυ πληρωνεσαι για να κουνας τα χερια σου?
Επειδη ανεφερες τον μπαρμπα που ηρθε να την πει στον μαεστρο...σκεφτομαι πώς βαζεις τις δικες σου επιθυμιες κ ονειρα στην ιδια ζυγαρια με την γνωμη ενος ασχετου, που ομως δηλωνει σχετικος με θεματα που δεν απτονται του αντικειμενου του? Σε τί σε εξυπηρετει αυτο? Ελπιζω οχι σαν αλλοθι, του να μην κανεις κατι που αγαπας...
Καλη δυναμη κ τυχη:)
ναι βρε σοφια,αλλα στην περιπτωση των 40 ευρω, δεν σε πληρωνουν, τους πληρωνεις!τα εξοδα σου για πηγαιν ελα κι αλλα διαφυγοντα για τις ωρες που κινεισαι,οπως καφεδες,τσιχλες σαντουιτς,ειναι πολλα παραπανω...
της μουσικης ναι,την λατρευω.την σχολη μου την σιχαινομαι ομως αναγκαστικα την παρακολουθω..με λιγα λογια κανω μεν αυτο που μου αρεσει ομως περιορισμενα γιατι δεν εχω χρονο μιας και η αλλη η σχολη θα ειναι αυτη που θα μου δωσει να φαω.ετσι ελλαδα..σπουδαζεις 2-3 πραγματα,δεν γινεσαι σε τιποτα καλος προκειμενου να εχεις ολο και περισσοτερες διεξοδους και στο τελος,δεν σε παιρνουν πουθενα,γιατι να σε παρουν με τοσα πτυχια αλλωστε για να σε πληρωνουν και παραπανω?
το ξερω. οπως ξερω οτι κανοντας διδακτορικο στην Ελλαδα δεν πληρωνεσαι κι ομως παραγεις εργο. κ πολλες φορες κ δουλειες του καθηγητη.Quote:
ναι βρε σοφια,αλλα στην περιπτωση των 40 ευρω, δεν σε πληρωνουν, τους πληρωνεις!τα εξοδα σου για πηγαιν ελα κι αλλα διαφυγοντα για τις ωρες που κινεισαι,οπως καφεδες,τσιχλες σαντουιτς,ειναι πολλα παραπανω...
κ φυσικα αντιστοιχο εργο στην Ολλανδια ή στην Αγγλια κ Αμερικη πληρωνει εξαιρετικα καλα...
Δεν σκεφτεσαι ομως μονο το παρον, σκεφτεσαι κ το μελλον κ λες επενδυω σε κατι που μπορει να αποδωσει. δεν λεω πώς παντα ειναι το καλυτερο, αλλα καποιες φορες ναι, ειναι.
και σε περιπτωση που εχεις εναν μαθητη να προσθεσω τους πληρωνεις εσυ 11 ευρω για το ικα..Quote:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!Quote:
και σε περιπτωση που εχεις εναν μαθητη να προσθεσω τους πληρωνεις εσυ 11 ευρω για το ικα..Quote:
και γιατι να το κανεις?
καλα το διδακτορικο σοφια,εχεις δικιο μεν, αλλα ειναι αλλη ιστορια, μπορεις να το...εξαργυρωσειςQuote:
Originally posted by Sofia
το ξερω. οπως ξερω οτι κανοντας διδακτορικο στην Ελλαδα δεν πληρωνεσαι κι ομως παραγεις εργο. κ πολλες φορες κ δουλειες του καθηγητη.Quote:
κ φυσικα αντιστοιχο εργο στην Ολλανδια ή στην Αγγλια κ Αμερικη πληρωνει εξαιρετικα καλα...
Δεν σκεφτεσαι ομως μονο το παρον, σκεφτεσαι κ το μελλον κ λες επενδυω σε κατι που μπορει να αποδωσει. δεν λεω πώς παντα ειναι το καλυτερο, αλλα καποιες φορες ναι, ειναι.
αλλα στην περιπτωση του ωδειου τι ειδους επενδυση ειναι αυτη?να σε παρουν σε καλυτερο ωδειο με 80 ευρω?
δεν θα παω τελικα..φυσικα και οχι!περιμενω απαντηση αυτην την βδομαδα να δουλεψω ως πωλητρια..
για να παρω υποτροφια σοφια ειναι κατι εξαιρετικα δυσκολο.σκοπευω ομως να το κανω σε περιπου 2χρονια που θα εχω τελειωσει και δεν ξερω ελπιζω να τα καταφερω και αν οχι μαζευω ηδη λεφτα..αχ..
εννοειται παιδακι μου!Quote:
δεν θα παω τελικα..φυσικα και οχι!περιμενω απαντηση αυτην την βδομαδα να δουλεψω ως πωλητρια..
και να τους πεις και την αιτιολογια να μην εχουν αποριες...
πες τους,αυτη τη στιγμη δεν εχω αρκετα λεφτα για να σας πληρωνω να δουλευω σε σας.
παω να δουλεψω πωλητρια, και μολις μαζεψω μερικα θα ερθω να τα επενδυσω!!!
μα τι μαλακες...
δεν ξερω τον χωρο για να πω την αληθεια. ξερω ομως οτι βοηθαει τουλαχιστον σε αλλο χωρο του να εχεις μια σχετικη εμπειρια, να εχεις μια προυπηρεσια στο ενεργητικο σου.Quote:
καλα το διδακτορικο σοφια,εχεις δικιο μεν, αλλα ειναι αλλη ιστορια, μπορεις να το...εξαργυρωσειςQuote:
αλλα στην περιπτωση του ωδειου τι ειδους επενδυση ειναι αυτη?να σε παρουν σε καλυτερο ωδειο με 80 ευρω?
Χμ, δεν ξέρω αν είναι η σωστή λογική αυτή όμως... Στην ελληνική αγορά εργασίας θα εξαργυρωθεί το διδακτορικό? (δε μιλάω για δημόσιο.) Και πώς αυτο αποζημειώνει τον για 3 χρόνια τουλάχιστο απλήρωτο, πτυχιούχο υποψήφιο διδάκτορα? (αυτό στανταρ παράνομο εν τω μεταξυ αλλα τρέχα γύρευε)Quote:
καλα το διδακτορικο σοφια,εχεις δικιο μεν, αλλα ειναι αλλη ιστορια, μπορεις να το...εξαργυρωσεις
μα τους ειπα στα ισα οτι με τα λεφτα αυτα δεν βγαζω ουτε τα εισητηρια μου πηγαινε-ελα.
20 ευρω ειναι μονο τα εισητηρια μηνιαιως..δεν ειναι μαλακες,ξυπνιοι ειναι και εκμεταλευτες
να σου πω: η ελληνικη ιδιωτικη αγορα σε ΚΑΠΟΙΕΣ περιπτωσεις, το εξαργυρωνει. Απο οσο γνωριζω σε ενα τουλαχιστον συγκεκριμενο τομεα, ανοιγουν καποιες πορτες πιο ευκολα.Ειδικα βεβαια οταν εχει να κανει με εργασια σε ερευνητικο κλαδο. Αυτο ειναι μια αποζημειωση. Σιγουρα η ελαχιστη, αλλα οταν παλευεις για μια θεση εργασιας, ειναι κατι!Quote:
Originally posted by oboro
Χμ, δεν ξέρω αν είναι η σωστή λογική αυτή όμως... Στην ελληνική αγορά εργασίας θα εξαργυρωθεί το διδακτορικό? (δε μιλάω για δημόσιο.) Και πώς αυτο αποζημειώνει τον για 3 χρόνια τουλάχιστο απλήρωτο, πτυχιούχο υποψήφιο διδάκτορα? (αυτό στανταρ παράνομο εν τω μεταξυ αλλα τρέχα γύρευε)
Ναι, ειναι παρανομο βεβαια!
Για να μην λεω κ την μιση αληθεια, υπάρχουν καποιοι (ελαχιστοι) που πληρωνουν για το διδακτορικο. Ας μη συγκρινουμε ομως τα ποσα με του εξωτερικου γιατι εκνευριζομαι...
οι ασχημες συνθηκες αποκτησης διδακτορικου στην ελλαδα ειναι γνωστες,χωρις να σημαινει οτι εχουν καλως φυσικα.Quote:
Χμ, δεν ξέρω αν είναι η σωστή λογική αυτή όμως... Στην ελληνική αγορά εργασίας θα εξαργυρωθεί το διδακτορικό? (δε μιλάω για δημόσιο.) Και πώς αυτο αποζημειώνει τον για 3 χρόνια τουλάχιστο απλήρωτο, πτυχιούχο υποψήφιο διδάκτορα? (αυτό στανταρ παράνομο εν τω μεταξυ αλλα τρέχα γύρευε)Quote:
καλα το διδακτορικο σοφια,εχεις δικιο μεν, αλλα ειναι αλλη ιστορια, μπορεις να το...εξαργυρωσεις
οποιος το κανει εχει ηδη σκεφτει πως θα το εξαργυρωσει, πχ δημοσιο κι ορισμενες αλλες περιπτωσεισ η το κανει καθαρα για την γνωση και την επαρκεια του ως επιστημονα, πληρωνοντας δλδ στην ουσια μια επιθυμια του...και ο απληρωτος , κανει σχεδον παντα και μια κανονικη δουλεια απ την οποια πληρωνεται και το διδακτορικο εις βαρος του ελευθερου χρονου του και καθυστερωντας φυσικα...
Ε, το χειρότερο μακροπρόθεσμα δεν είναι αυτό... Κακές συνθήκες απόκτησης διδακτορικού = διδακτορικά πατάτες = λέκτορες για τα πανηγυρια = καθηγητες της ντροπης = απαραδεκτοι εποπτες = κακες συνθηκες αποκτησης διδακτορικου = ...
Εμαυλισμός της ακαδημαικής ζωής κοινως και σκατά πανεπιστήμια σαν προϊον. κατα τα άλλα πολυτελεια και γερο, εξαργυρωσιμο χαρτι το διδακτορικο... τα ξερετε βεβαια αλλα εξοργιζομαι οποτε τα σκεφτομαι
σε πληροφορω οτι πολλα πανεπιστημια μας ειναι ανωτερα απο πολλα του εξωτερικου κι οτι σε πολλες σχολες το βασικο μας πτυχειο ειναι ισοτιμο με μαστερ σε αλλα του εξωτερικου...η ισοπεδωση των παντων δεν ισχυει....
ξερω ηδη δυο απο αυτα που λες..ποιος ομως μπορει να κανει διδακτορικο σε αυτα?ο γιος του μπατζανακι του καθηγητου εκει η καποιου υπουργου?Quote:
σε πληροφορω οτι πολλα πανεπιστημια μας ειναι ανωτερα απο πολλα του εξωτερικου κι οτι σε πολλες σχολες το βασικο μας πτυχειο ειναι ισοτιμο με μαστερ σε αλλα του εξωτερικου...η ισοπεδωση των παντων δεν ισχυει....
λεω για βασικες σπουδες..στο σχολιο του ομπερον οτι δεν εχουμε διδασκοντες και πανεπιστημια της προκοπης.....το που και αν θα κανεις διδακτορικο ειναι αλλη ιστορια..
Εξαιρουνται τα πολυτεχνεια, οι νομικες και οι ιατρικες, αλλα αυτο δε λεει κατι. Αυτο ελειπε να μην ειχαμε και τα βασικα. Α, στη βασικη ερευνα απλως τον παιρνουμε και οι συνεπειες ακομη και να καταγραφουν ειναι δυσκολο.
Οκ, προσωπικο παραδειγμα: γιατι οι καλες πολυτεχνικες σχολες στη ελλαδα εχουν τοσο λιγα τμηματα, δηλαδη τα απολυτως βασικα? Στο Caltech ή στο MIT ή σε οποιοδηποτε πολυτεχνειο της προκοπης πως γινεται και υπαρχουν προπτυχιακα τμηματα ψυχολογιας, μαθηματικων (και θεωρητικων παρακαλω), γλωσσολογιας, biotech και δεν ξέρω κι εγω τι άλλο? Μα γιατι ξέρουν οτι σε 10-20-30 χρονια η ερευνα στα θεωρητικα τμηματα στανταρ θα εχει ενημερωσει σε σημειο ενσωματωσης την ερευνα στα εφαρμοσμενα.
Σκεφτομουν τις προαλλες οτι αν το ΕΜΠ η το ΑΠΘ ειχε πολυτεχνικες σχολες με τετοια τμηματα σιγουρα θα πηγαινα, γιατι θα ειχαν και το αναλογο επιπεδο...
Θα ειχαν ομως? Θα αφηναν οι συντεχνειες του καποδιστριακου η του αριστοτελειου να χαλασουν την πιατσα τα πολυτεχνεια σε τοσο θεμελιωδη αντικειμενα?
Ε, οχι βεβαια.
Αλλα ναι, ας μην τα ισοπεδωνουμε. :)
ναι, εχεις δικιο Remedy. Mονο που σ αυτα του εξωτερικου που το πτυχιο μας αναγνωριζεται ως μαστερ, αναγνωριζονται κ τα αντιστοιχα εργασιακα/ακαδημαικα δικαιωματα κ μια σειρα αλλων προνομιων.Quote:
Στην Ελλαδα, αν ερθεις απο Πανεπιστημια που κανουν εξαιρετικη δουλεια και ερευνα στον κλαδο, αντιμετωπιζεσαι για ενα χρονο τουλαχιστον σαν αποφοιτος Λυκειου κ δεν σου αναγνωριζεται καμια προσπαθεια σε ακαδημαικο επιπεδο.Χωρια που σε βαζουν να δωσεις μαθηματα που κανει η αντιστοιχη ελληνικη σχολη (πολλα απο αυτα μπορει να ειναι παρωχημενα εντελως) λες κ οσα εκανες εκει ηταν ασχετα.
Επισης εξω υπάρχει μια αξιολογηση. Εδω αυτη επαψε να υπάρχει εδω κ χρονια.
το πολυτεχνειο ισως στην ιατρικη ομως τα πραγματα δεν ειναι καθολου ετσι..πιστεψε με το ξερω απο πρωτο χερι
οτι γραφεις ειναι ενα ωραιοτατο ανεκδοτο!!!Quote:
Εξαιρουνται τα πολυτεχνεια, οι νομικες και οι ιατρικες, αλλα αυτο δε λεει κατι. Αυτο ελειπε να μην ειχαμε και τα βασικα. Α, στη βασικη ερευνα απλως τον παιρνουμε και οι συνεπειες ακομη και να καταγραφουν ειναι δυσκολο.
Οκ, προσωπικο παραδειγμα: γιατι οι καλες πολυτεχνικες σχολες στη ελλαδα εχουν τοσο λιγα τμηματα, δηλαδη τα απολυτως βασικα? Στο Caltech ή στο MIT ή σε οποιοδηποτε πολυτεχνειο της προκοπης πως γινεται και υπαρχουν προπτυχιακα τμηματα ψυχολογιας, μαθηματικων (και θεωρητικων παρακαλω), γλωσσολογιας, biotech και δεν ξέρω κι εγω τι άλλο? Μα γιατι ξέρουν οτι σε 10-20-30 χρονια η ερευνα στα θεωρητικα τμηματα στανταρ θα εχει ενημερωσει σε σημειο ενσωματωσης την ερευνα στα εφαρμοσμενα.
Σκεφτομουν τις προαλλες οτι αν το ΕΜΠ η το ΑΠΘ ειχε πολυτεχνικες σχολες με τετοια τμηματα σιγουρα θα πηγαινα, γιατι θα ειχαν και το αναλογο επιπεδο...
Θα ειχαν ομως? Θα αφηναν οι συντεχνειες του καποδιστριακου η του αριστοτελειου να χαλασουν την πιατσα τα πολυτεχνεια σε τοσο θεμελιωδη αντικειμενα?
εχω συνεργαστει σε παραπανω απο ενα ερευνητικα προγραμματα που αφορουσαν Ιατρικη Αθηνων κ ΕΜΠ. Ειναι πραγματικα εξοργιστικο να βλεπεις, ανθρωπους, ερευνητες διαμαντια κ καθηγητες στοκους. Οκ, οχι ολοι. Αλλα πολλοι, αναλογικα! Κ μαλιστα οι ασχετοι να κανουν υποδειξεις, στους σχετικους...Ω, Δία!
melene, δεν ξερω τί ακριβως εννοεις παντως γνωριζω καθηγητριες στην Ιατρικη Αθηνων που διαχειριζονται ολοκληρα μεταπτυχιακα, τα τρεχουν δλδ μονες τους κ αγνοουν το ιδιο το αντικειμενο που διδασκουν. ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Δεν θελεις εξαιρετικες γνωσεις για να το καταλαβεις, τις βασικες ΑΠΛΑ!!!Quote:
το πολυτεχνειο ισως στην ιατρικη ομως τα πραγματα δεν ειναι καθολου ετσι..πιστεψε με το ξερω απο πρωτο χερι
Quote:
Ω, Δία!
Θα σταθω σε αυτο.;)
λολ
Εμ... οκ, ενδιαφέρον... Το υπόλοιπο ποστ μου το προσέξατε ή μείνατε στις πρώτες 5 λέξεις?!?!?!?!?
σοφια σου εστειλα u2uQuote:
melene, δεν ξερω τί ακριβως εννοεις παντως γνωριζω καθηγητριες στην Ιατρικη Αθηνων που διαχειριζονται ολοκληρα μεταπτυχιακα, τα τρεχουν δλδ μονες τους κ αγνοουν το ιδιο το αντικειμενο που διδασκουν. ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Δεν θελεις εξαιρετικες γνωσεις για να το καταλαβεις, τις βασικες ΑΠΛΑ!!!Quote:
Πάντως ναι, τραγικά αυτά που διαβάζω για την ιατρικη... Θα ΄ρθει και η γουιρντ φρεσκια φρεσκια απ΄τις εξετάσεις να μας πει τι είχε δει και ακομη βλέπει στις νομικες, φαντάζομαι!!!
σε \"εργατολογοι\" θα πρεπει να μετονομαστει το θεμα χαχα
Θεωρώ ότι κάποιες παραδοσιακές ελληνικές σχολές βρίσκονται ένα επίπεδο πάνω από αντίστοιχες ευρωπαϊκές (τουλάχιστον από κάποιες ιδιωτικού χαρακτήρα της Μεγάλης Βρετανίας). Δεν είναι τυχαίο ότι σχολές σαν τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς του ΑΠΘ, της Ξάνθης ή των Μηχανικών Η/Υ της Κρήτης έχουν λάβει υψηλές αξιολογήσεις και χαίρουν εκτίμησης από επιστήμονες παγκόσμιας κλάσης.
Το κακό εμφανίσθηκε με την εισροή των πακέτων από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Εκεί κάπου χάθηκε η ουσία και αρχίσαμε να θυμίζουμε Μεγάλη Βρετανία όπου τα διδακτορικά στην πλειονότητα τους αποτελούν απλές εφαρμογές, κομματάκια από την πίτα ενός μεγάλου προγράμματος.
Σίγουρα υπάρχουν καθηγητές που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο τους αλλά υπάρχουν και παιδιά με όρεξη που περνούν όλη τους την ημέρα μέσα σε εργαστήρια συνεπαρμένοι από την έρευνα και την δίψα για γνώση. Ναι υπάρχουν και αυτοί.
Οι καιροί είναι ύποπτοι. Ο δημόσιος χαρακτήρας της παιδείας είναι σημαντικός για την ουσιαστική πρόοδο της της χώρας και της ανθρωπότητας γενικότερα. Ας προσπαθήσουμε να μην παρασυρόμαστε από την οργανωμένη (ναι οργανωμένη) προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου Ελληνικού πανεπιστημίου. Ας απαιτήσουμε περισσότερο έλεγχο, ουσιαστική αξιολόγηση και φυσικά μεγαλύτερο ποσοστό χρηματοδότησης...
Ναι, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να απαξιωθεί το ελληνικό πανεπιστήμιο. Και μάλιστα οργανωμένη. Χώρια που δεν έχουμε δική μας κρίση και παρασυρόμαστε κιόλας...
Προσωπικά ευχαριστώ για την συγκαταβατική νουθεσία αλλα το ΕΜΠ ούτε Imperial ούτε Southampton δεν είναι... Και ναι, θα συγκρίνουμε τα καλύτερα δικά μας με τα καλύτερα δικά τους. \'Ετσι παει.
Και φυσικα η ελληνικη νοοτροπια καμια σχεση με τη βρετανικη. Δεν ξερω οι φοιτητικες παραταξεις τι εχουν να πουν για αυτο αλλα και για το θεμα της βασικης ερευνας χωρις την οποια ξερετε πολυτεχνεια, ε, δεν πολυ-υπαρχουν.
Συγγνωμη gus για ποιο δημοσιο ελληνικο πανεπιστημιο μιλας? Τα περισσοτερα Ελληνικα πανεπιστημια γνωριζεις οτι ζητουν διδακτρα για τα μεταπτυχιακα τους. Πολλα απο αυτα, εχουν απαραδεκτη υλη κ απαρχαιωμενη. Οι καθηγητες εχουν φερει τα παιδια τους τα οποια ειναι ηδη λεκτορες στα 30 να μας κανουν μαθημα. Κ δεν μιλαω για πανεπιστημια μικρα. αλλα για το ΕΜΠ κ το Πανεπιστημιο Πειραιως. Να πω κ τί διδακτρα εχουν κ για τί μεταπτυχιακα? Να πώ κ πώς παιρνουν τους μεταπτυχιακους φοιτητες? Να πουμε και για τις πελατειακες σχεσεις μεσω νεολαιων διαφορων κομματων?
Να ενισχυσουμε το ελληνικο πανεπιστημιο οπως λες, αλλα με προυποθεσεις.
Οσο για τον ιδιωτικο χαρακτηρα των σχολων της Μεγαλης Βρετανιας, να πω για την ιστορια οτι πληρωσα μονο την εστια μου διδακτρα γιοκ. Και στον τομεα που σπουδασα, ηταν το 2ο σε ολοκληρη την Μεγαλη Βρετανια. Τα διδακτρα για τα μεταπτυχιακα στην ιδια σχολη ειναι ακριβως τα ιδια με του ΕΜΠ. Ακριβως. Που στον αντιστοιχο τομεα κανει τα πρωτα του βηματα.