Δεν είμαι θυμωμένος. Όπως είπα και πριν εξέφρασα την δυσαρέσκεια μου μέσα από αυτό εδώ το θέμα.
Printable View
Δεν είμαι θυμωμένος. Όπως είπα και πριν εξέφρασα την δυσαρέσκεια μου μέσα από αυτό εδώ το θέμα.
Είναι πολύ όμορφο το μήνυμα σου. Να\'σαι καλά :)Quote:
Originally posted by Alobar
\'... Δεν νομίζω πως η ανωνυμία \"παραμορφώνει\" την συμπεριφορά του όποιου χρήστη. Μάλιστα θα έλεγα πως αποκαλύπτει τις διάφορες πτυχές του κάθε ανθρώπου. Όσο για την ελευθερία.. θα πρέπει να σπαταλήσω όλη την ημέρα μου για να αναπτύξω τις σκέψεις μου πάνω σε αυτό. Αναρωτιέμαι όμως μήπως αντί για ελευθερία και ανευθυνότητα ταιριάζουν οι λέξεις ασυδοσία και αναισθησία?...\'.
Respect!
Μπαίνοντας στο φόρουμ αυτό αρχικά για να ανταλλάξω απόψεις για τον εθισμό στο αλκοόλ, περιέγραψα την προσωπική μου εμπειρία σε σχέση με την ομάδα αλληλοβοήθειας στην οποία κατέφυγα για την απεξέρτηση. Όλα αυτά που έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες μέρες, και τα διάβασα κι εγώ - καθώς και τοποθετήθηκα - και με βάση το τόπικ σου, είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Δε πιστεύω στην \'εικονικότητα\' όσον αφορά τα πρόσωπα, ειδικά μετά από τόσα χρόνια σε φόρουμς. Στο να \'νιώσεις\' το συναίσθημα, όπως το περιγράφεις κι εσύ, σαφώς είναι διαφορετικά. Στην ομάδα που σου αναφέρω και εν ονόματι της ανωνυμίας που αποτελεί μια απ\' τις βασικότερες αρχές της, σημειώνονταν \'τέρατα\'. Προσωπικά θα μπορούσα να έχω προβεί ακόμη και σε μηνύσεις. Η ασυδοσία και η αναισθησία δεν έχουν καμιά σχέση με ομάδες και μάλιστα αλληλουποστήριξης. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παραλλάσει τις έννοιες κατά πώς τον βολεύει. Κι είναι εγκληματικό όταν γίνεται σε βάρος των άλλων.
\'... Ξέρεις υπάρχουν πολλά είδη εξουσίας. Υπάρχουν και οι φαντασιόπληκτοι που αισθάνονται θεοί όταν βρίσκουν την ευκαιρία να δράσουν σε πεδίο ελλιπής αντίδρασης. Η ατομική γνώση δεν έχει να κάνει με το πόσα κείμενα έχει διαβάσει ο κάθε άνθρωπος αλλά με το τι είδους πεδίο έχει κτίσει γύρω από τον ίδιο του τον εαυτό. Υπάρχουν αμέτρητες αηδίες στο ιντερνετ (αλλά και σε χαρτί) που συστήνονται ως αλήθειες. Ακόμα χειρότερα, ο σκοπός του κάθε πειστικού κειμένου που αποκτάει δημοσιότητα είναι να εκπληρώσει τον αρχικό σκοπό του συγγραφέα παρά να αναπτύξει ένα αντικειμενικό συμπέρασμα...\'.
Στην ίδια ομάδα υπήρχαν και οι φαντασιόπληκτοι που αναφέρεις. Ελλείψει προσωπικής τους πνευματικής διαύγειας και ψυχικής ισορροπίας, έφταναν στο σημείο να προτρέπουν μέλη με σοβαρά ψυχικά και διανοητικά προβλήματα - μέχρι και καρδιοπάθειες \'έπαιζαν\' - να έρχονται στην ομάδα μόνο και σαφώς \'όλα\' οφείλονταν στο αλκοόλ και αν έφευγαν από κει θα \'χάνονταν\'. Όπως πολύ σωστά λες, η προσωπική γνώση έρχεται μέσα από την εμπειρία και τις πράξεις. Όταν αντιλήφθηκαν την προσπάθειά μου να απομακρύνω από την νέα εξάρτηση ένα μέλος για το οποίο ανέπτυξα προσωπικό ενδιαφέρον, κατάφεραν να το κρατήσουν στη συγκεκριμένη \'αγέλη\' μέρος της ομάδας. Δυστυχώς εξελλίσεται άσχημα και ήταν αναμενόμενο. Εκτός από την προσωπική αηδία που ένιωσα και αποχώρησα φυσικά, το \'δυστύχημα\' για μένα είναι αυτό που είδα γραμμένο και σε κάποιο άλλο τόπικ εδώ. Καμιά φορά άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα, \'χαίρονται\' δυστυχώς με τη δυστυχία άλλων και μάλιστα με παρόμοια προβλήματα. Εκτός από εγκληματικό, είναι και επικίνδυνο. Και τα φόρουμς είναι μια μικρογραφία του \'έξω\' κόσμου και προέκτασή του. Χαίρομαι για όσα είπες.
:)
Quote:
Originally posted by vince
katerinaki ειλικρινά σου μιλάω πως δεν έχω διαβάσει καν αυτό το μήνυμα σου προς τον keep! Διάβασα μάλιστα πως και εσύ είχες κάποια παρόμοια εμπειρίας με μας. Προς άλλους πήγαινε η κριτική και θα φανεί τι αποτελέσματα θα έχει.Quote:
Originally posted by katerinaki
Κυριε VINCE,εδω η κακοβουλη απατεωνησα,στη καλυτερη(αλλη αποψη ),ανοητη,αφελης ,ασχετη,μαλακας .Εσεις?ο δικηγορος του Ομπορο η αντικαταστατης moderator?
Δε θα υπερασπιστω τον εαυτο μου γιατι ηδη το εχω κανει στην αρενα και δεν καταλαβαινετε ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Κ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΡΕΨΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ.
ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗς ΔΟΣΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ. ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ.
Πω ! πω ! Vince ,εγω σου ζητω συγγνωμη!Ειδες το συμπτωμα?
Μου κανει εντυπωση που κολλησατε ολοι σεκεινο το πρωτο μηνυμα ΠΡΙΝ την κριση του Κηπ και δεν αναφερετε τιποτε για τη δυναμη που προσπαθουσα να του δωσω στη διαρκεια της κρισης.
Επισης σαν καινουργια επετρεψε μου να σου πω οτι ησαστε,πολλοι,απανθρωποι κ φοβισμενοι
οπως συμβαινει εξ αλλου in real με ολους τους φυσιολογικους !Και κατι αλλο ,γιατι δεν ειπες κατευθειαν -το κατερινακι- ειναι ο Ιουδας ?Φοβηθηκες μη σου κανω μηνυση?
Ειλικρινά σου ζητάω συγνώμη για την όποια παρεξήγηση.
κοίτα για τις on-line διαγνώσεις κι εγώ χθες δεν αντιστάθηκα και είπα σε μία κοπέλα για τη διπολική διαταραχή γιατί είχαμε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα.της είπα όμως να πάει στο νοσοκομείο και μάλιστα στα επείγοντα γιατί είναι σε άσχημη φάση.στα χρόνια που είμαι στο φόρουμ είναι ελάχιστες οι φορες που το έκανα.τόσο κακό το βρίσκεις?
πω! πω! Vince !εγω σου ζητω συγγνωμη! ειδες το συμπτωμα?Quote:
Quote:
katerinaki ειλικρινά σου μιλάω πως δεν έχω διαβάσει καν αυτό το μήνυμα σου προς τον keep! Διάβασα μάλιστα πως και εσύ είχες κάποια παρόμοια εμπειρίας με μας. Προς άλλους πήγαινε η κριτική και θα φανεί τι αποτελέσματα θα έχει.Quote:
Κυριε VINCE,εδω η κακοβουλη απατεωνησα,στη καλυτερη(αλλη αποψη ),ανοητη,αφελης ,ασχετη,μαλακας .Εσεις?ο δικηγορος του Ομπορο η αντικαταστατης moderator?
Δε θα υπερασπιστω τον εαυτο μου γιατι ηδη το εχω κανει στην αρενα και δεν καταλαβαινετε ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Κ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΡΕΨΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ.
ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗς ΔΟΣΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ. ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ.
Πω ! πω ! Vince ,εγω σου ζητω συγγνωμη!Ειδες το συμπτωμα?
Μου κανει εντυπωση που κολλησατε ολοι σεκεινο το πρωτο μηνυμα ΠΡΙΝ την κριση του Κηπ και δεν αναφερετε τιποτε για τη δυναμη που προσπαθουσα να του δωσω στη διαρκεια της κρισης.
Επισης σαν καινουργια επετρεψε μου να σου πω οτι ησαστε,πολλοι,απανθρωποι κ φοβισμενοι
οπως συμβαινει εξ αλλου in real με ολους τους φυσιολογικους !Και κατι αλλο ,γιατι δεν ειπες κατευθειαν -το κατερινακι- ειναι ο Ιουδας ?Φοβηθηκες μη σου κανω μηνυση?
Ειλικρινά σου ζητάω συγνώμη για την όποια παρεξήγηση.
Ποιο συμπτωμα αφου σε πλακωσαν στις γρηγορες στο αλλο θεμα...δε φταις εσυ καθολου.Quote:
ειδες το συμπτωμα?
Κοίτα, την μοναδική φορά στην έξω ζωή, με έναν άνθρωπο με παρόμοιες δυσκολίες με τις δικές μου είχαμε καθίσει να συζητήσουμε περί ψύχωσης, μου είχε πει απο μόνος του μάλιστα οτι πέρασε μια ψύχωση εκείνη την εποχή και διεγνώσθη απο γιατρό.. (έχω να τον δω αρκετά χρόνια πλέον). Δεν μπορώ να μην σου παραδεχτώ πως ακούγονται διαφορετικά τέτοιου είδους προβλήματα απο ανθρώπους με παρόμοιες δυσκολίες.. Όμως ακόμα και έτσι δεν παύει να είναι ένα ιδιαίτερο λεπτό θέμα. Η ψυχική υγεία δεν έχει το ίδιο άκουσμα με την σωματική υγεία. Είναι ένα πολύ λεπ΄το θέμα ακόμα και για τους πάσχοντες.Quote:
Originally posted by arktos
κοίτα για τις on-line διαγνώσεις κι εγώ χθες δεν αντιστάθηκα και είπα σε μία κοπέλα για τη διπολική διαταραχή γιατί είχαμε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα.της είπα όμως να πάει στο νοσοκομείο και μάλιστα στα επείγοντα γιατί είναι σε άσχημη φάση.στα χρόνια που είμαι στο φόρουμ είναι ελάχιστες οι φορες που το έκανα.τόσο κακό το βρίσκεις?
Keep χαίρομαι που καλυτέρεψες. Το όλο θέμα είναι καθαρά η ευαισθησία που μας οδήγησε σε τέτοιου είδους δυσκολίες ειδάλλως θα τα λέγαμε όλοι μας αυτή την στιγμή σε κάποιο άλλο φορουμ.
Καλό σας βράδυ :)
εχεις πολυ δικιο.ξερεις τι αισθανομαι εγω?οτι απο κει που ο καθενας ηταν ελευθερος να γραφει οτι τον απασχολει οτι τον ενδιαφερει ξαφνικα εχουμε αποκτησει κοινο και κριτικη επιτροπη.συμμαχιες.κοντρες δικαστες..μπινελικια... οι καινουργιοι θα πρεπει να φοβουνται μ αυτα που γινοντα και γραφονται.σαν να κρεμεται η δαμοκλειος σπαθη πανω απο τα κεφαλια τους.ε ναι και το δικο μου ειναι η αληθεια :p οπως φαινεται υπαρχουν καποιοι εδω μεσα που ψαχνουν να βρουν τι ποστ εχεις γραψει για να σε χτυπησουν στο καταλληλο σημειο την καταλληλη ωρα.μην τυχον και κανεις καπιο λαθος .δεν εξεταζονται κινητρα η προθεσεις.σκοπος ειναι να χτυπηθει ο αντιπαλος ανελεητα... οχι αρενα δεν ειναι αυτο δεν ξερω κατι ακομα πιο παρακμιακο.
παντως εχεις δικιο η μεγαλη παραμονη στο φορουμ δεν κανει καλο ..υπαρχει και ζωη εκτος pc..
Quote:
Originally posted by Helena
εχεις πολυ δικιο.ξερεις τι αισθανομαι εγω?οτι απο κει που ο καθενας ηταν ελευθερος να γραφει οτι τον απασχολει οτι τον ενδιαφερει ξαφνικα εχουμε αποκτησει κοινο και κριτικη επιτροπη.συμμαχιες.κοντρες δικαστες..μπινελικια... οι καινουργιοι θα πρεπει να φοβουνται μ αυτα που γινοντα και γραφονται.σαν να κρεμεται η δαμοκλειος σπαθη πανω απο τα κεφαλια τους.ε ναι και το δικο μου ειναι η αληθεια :p οπως φαινεται υπαρχουν καποιοι εδω μεσα που ψαχνουν να βρουν τι ποστ εχεις γραψει για να σε χτυπησουν στο καταλληλο σημειο την καταλληλη ωρα.μην τυχον και κανεις καπιο λαθος .δεν εξεταζονται κινητρα η προθεσεις.σκοπος ειναι να χτυπηθει ο αντιπαλος ανελεητα... οχι αρενα δεν ειναι αυτο δεν ξερω κατι ακομα πιο παρακμιακο.
παντως εχεις δικιο η μεγαλη παραμονη στο φορουμ δεν κανει καλο ..υπαρχει και ζωη εκτος pc..
Έλενα...συμφωνώ 100% μαζι σου....
Quote:
Originally posted by keep_walking
Ποιο συμπτωμα αφου σε πλακωσαν στις γρηγορες στο αλλο θεμα...δε φταις εσυ καθολου.Quote:
ειδες το συμπτωμα?
ΣΩΣΤΟΣ κ ΑΜΕΣΟΣ -THANKS-
Εχει σημασία σε ποιούς αναφέρεται?Quote:
Σε αυτό το φορουμ έχω μάθει πολλά και, ενώ θέλησα να αποχωρήσω όταν ένιωσα πως δεν είχα κάτι παραπάνω να προσφέρω, θα προτιμήσω τώρα να γράψω αυτό το μήνυμα και να δηλώσω αηδιασμένος απο τις συμπεριφορές που έχουν επικρατήσει εδω μέσα. Το οτι κάποιος έχει πρόβλημα (οποιοδήποτε πρόβλημα) δεν είναι δικαιολογία για να δημιουργεί προβλήματα και στους υπολοίπους. Εδω μέσα μπαίνουν άνθρωποι που δεν έχουν πολλά ψυχολογικά στηρίγματα στον έξω κόσμο. Είναι άσχημο να ανακαλύπτουν οι ίδιοι αλλά και όσοι θέλουν να βοηθήσουν πως η βοήθεια δεν υπάρχει πουθενά και στην θέση της επικρατούν προσβολές, κοροϊδίες ακόμα και προτροπές/ διαγνώσεις.
Το μόνο που εύχομαι είναι να παρθούν οι ανάλογες πρωτοβουλίες απο όσους θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν..
Ας αρχίσει τώρα ο καθένας να μυγιάζεται προσωπικά.
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τον πρωλαλήσαντα.
Σχεδόν 5 χρόνια μπαίνω στο φόρουμ και σε τέτοιο μαύρο χάλι δεν το έχω ξαναδεί.
Τον έχω αγαπήσει αυτόν τον χώρο, έχει υπάρξει το μπαστουνάκι μου όλα αυτά τα χρόνια. Κι ήταν τόσο όμορφο... σκέψεις ανθρώπων με πλούτο, στήριξη, αλληλεγγύη...ενα πραγματικό εργαλείο θεραπευτικής επικοινωνίας. Καλά, εντάσεις υπήρχαν, αλλά όχι αυτή η αηδία που βλέπουμε στις μέρες μας.
Εχω αρχίσει να πιστεύω, ότι, όπως είπε κι ο Νίκος, το φόρουμ έκανε τον κύκλο του.
Βλέπω εδώ μέσα ελεεινές συμπεριφορές, που με απωθούν, και απο το να γράψω κάτι δικό μου, και απο το να βοηθάω πια ( τα λόγια μου θα είναι αναρτημένα και ελπίζω να βοηθούν εδώ μέσα όποιον το έχει ανάγκη).
Για μένα τερμα.
Φ Τ Α Ν Ε Ι !
Νόμίζω οτι βρισκόμαστε κοντά στα λόγια του πάνου ( ναι πάνο, είσαι τόσο εύστοχος κάποιες φορές) όταν μιλά για φόρουμ εκτόνωσης, ψυχικά .... διαταραγμένων θα πω εγώ.
Ναι, αυτό βλέπω ολοκάθαρα.
Εχει πέσει ο ένας πάνω στον άλλο και κοιτάνε να σκίσουν τις σάρκες. Ειρωνίες, λεκτικές επιθέσεις, βρισιές.
Δεν αντέχεται αυτή η κατάσταση.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη του εδώ μέσα. Εϊναι ένα όργανο συλλογικό.
Χάρηκα πολύ που βοήθησα, όποιον βοήθησα, έχω λάβει κι εγώ πολλά και βοήθεια και υποστήριξη.
Μα, τους καιρούς που διανύουμε, δεν έχω πια θέση μέσα σε αυτον τον χώρο.
Τα λόγια μου δεν είναι για εδώ.
Να είστε ολοι καλά, να συνεχίσετε να τρώγεστε όσο θέλετε, μόνο που προσωπικά, ούτε θα το διαβάζω το φόρουμ απο εδώ και πέρα.
Με κάποιους ανθρώπους που εκτιμώ, θα ήθελα να κρατήσω επαφή.
Ελπίζω, όλα να πάνε προς το καλύτερο και να πάρει νέα ανάσα και πνοή αυτός ο δικτυακός τόπος.
weird μου έλλειψες ήδη. Αν αποφάσισες δεν θέλω να σε μεταπείσω, καλά ταξίδια γλυκιά μου που άνοιξες πανιά.Σε ευχαριστώ που με άκουσες, που μου μίλησες, που μου \'ριξες το βλέμμα σου το συμπονετικό. Ήθελα να σε ακούω.
Θέλω να ξέρω πως θα συνεχίσεις δυναμικά να γράφεις και να αγωνίζεσαι.
Φιλιά.
Ευχαριστώ.
Και που είσαι ακόμη ο αυτοεξευτελισμός σε όλο το μεγαλείο του.Βλέπω να αποχωρεί ένας ένας γιατί η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και δυστυχώς το επίπεδο ορισμένων είναι τόσο χαμηλό που δεν εχουν την ικανότητα να καταλάβουν και να σταματήσουν.Βομβαρδισμός απο ασυναρτησίες συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν με το φόρουμ της αλληλοβοήθειας και της υποστήριξης.
γιωτα για μενα το λες αυτο?
και ο βινς ενοει εμενα κακοβουλη και απατεωνησα και ξεφτηλισμενη και οτι αλλο θες.αλλα κανω την παπια σκασιλα μου η γνωμη σας.
εγω εχω 6-7 φιλαρακια εδω που τα αγαπαω και με αγαπανε οι οιπολιποι στα παλια μου τα παπουτσια(αυτοι π με κατηγορουνε ενοω)
wierd μου εχεις υ2υ
Σχεδόν 5 χρόνια μπαίνω στο φόρουμ και σε τέτοιο μαύρο χάλι δεν το έχω ξαναδεί.
Τον έχω αγαπήσει αυτόν τον χώρο, έχει υπάρξει το μπαστουνάκι μου όλα αυτά τα χρόνια. Κι ήταν τόσο όμορφο... σκέψεις ανθρώπων με πλούτο, στήριξη, αλληλεγγύη...ενα πραγματικό εργαλείο θεραπευτικής επικοινωνίας. Καλά, εντάσεις υπήρχαν, αλλά όχι αυτή η αηδία που βλέπουμε στις μέρες μας.
Εχω αρχίσει να πιστεύω, ότι, όπως είπε κι ο Νίκος, το φόρουμ έκανε τον κύκλο του.
Βλέπω εδώ μέσα ελεεινές συμπεριφορές, που με απωθούν, και απο το να γράψω κάτι δικό μου, και απο το να βοηθάω πια ( τα λόγια μου θα είναι αναρτημένα και ελπίζω να βοηθούν εδώ μέσα όποιον το έχει ανάγκη).
Για μένα τερμα.
Φ Τ Α Ν Ε Ι !
Νόμίζω οτι βρισκόμαστε κοντά στα λόγια του πάνου ( ναι πάνο, είσαι τόσο εύστοχος κάποιες φορές) όταν μιλά για φόρουμ εκτόνωσης, ψυχικά .... διαταραγμένων θα πω εγώ.
Ναι, αυτό βλέπω ολοκάθαρα.
Εχει πέσει ο ένας πάνω στον άλλο και κοιτάνε να σκίσουν τις σάρκες. Ειρωνίες, λεκτικές επιθέσεις, βρισιές.
Δεν αντέχεται αυτή η κατάσταση.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη του εδώ μέσα. Εϊναι ένα όργανο συλλογικό.
Καλημέρα και απο εμένα.
Αυτές τις μέρες είμαι και δεν είμαι σε αυτό το φόρουμ. Δεν έχει να κάνει με το ίδιο το φόρουμ αλλά με την προσωπική μου ζωή και τις υποχρεώσεις μου που τρέχουν.
Συνεπώς δεν έχω καταφέρει να παρακολουθήσω με λεπτομέρειες όλα όσα έχουν συμβεί εδώ, αν και έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου μηνύματα που ουδεμία σχέση έχουν με υποστήριξη και αλληλοβοήθεια.
Θέλω να πω οτι θα είχα απελπιστεί και εγώ και πιθανώς θα είχα αποχωρίσει πανηγυρικά. Αλλά μια συνάντηση με κάποια απο τα μέλη αυτού του φόρουμ μου άλλαξε πάρα πολύ την οπτική. Αυτή η συνάντηση πυροδότησε ξανά το ενδιαφέρον μου γι\' αυτό το φόρουμ, παρόλα όσα τρέχουν στην ζωή μου αυτό τον καιρό. Χάρη σε αυτή τη συνάντηση είμαι ξανά εδώ, έστω με το ένα πόδι, και απαντώ σε μηνύματα όποτε βρίσκω έστω και λίγο χρόνο.
Η συνάντηση με τα παιδιά απο εδώ με βοήθησε να συνειδητοποιήσω οτι τίποτα μα τίποτα απο όσα έχω καταθέσει εδώ μέσα δεν έχει πέσει στο βρόντο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαβάσει όσα έχω γράψει και έχουν βοηθηθεί απο την παρουσία μου εδώ. Ίσως όχι απαραίτητα οι θεματοθέτες...αλλά υπάρχουν τόσα μα τόσα μέλη εδώ και τόσοι επισκέπτες. Δεν το φανταζόμουν μέχρι να γνωρίσω απο κοντά τα παιδιά αλλά ανακάλυψα οτι η παρουσία του καθενός απο εμάς εδώ έχει δύναμη και βαρύτητα.
Εγώ θα συνεχίσω να είμαι εδώ, όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου, να απαντώ, να υποστηρίζω, να υπάρχω. Ακόμα και όλο το φόρουμ να γεμίσει κακόβουλα μηνύματα, όσο υπάρχει ένας τουλάχιστον άνθρωπος που χρειάζεται υποστήριξη, ένας άνθρωπος στον οποίο να μπορώ να σταθώ με κάποιον τρόπο, θα το κάνω. Για μένα αυτός ο ένας άνθρωπος αξίζει όσο ολόκληρο το φόρουμ.
Εχει απόλυτο δίκιο η weird to μόνο που λείπει είναι ένας διαιτητής πολλοι μπήκαν στο συγκεκριμένο φορουμ να βρούν λίγη ζεστασιά να δουν ότι δεν είναι μόνο αυτοί που αισθάνονται έτσι και εγώ διάβαζα μέσα απο τα λόγια άλλων τον εαυτό μου.Τώρα έχει γίνει ένα κατιναριό που τελειωμό δεν έχει.Κρίμα θα αποχωρούν μέλη γιατί δεν έχει νόημα να μπαίνει κανείς.Πολλοί θα μπορούσαν να βοηθηθούν.
Να σας ρωτησω κάτι?
Όλοι εσείς που παραπονιέστε για τις κακόβουλες πράξεις στο φόρουμ και αναρωτιέστε για το χάλι που επικρατεί τον τελευταίο καιρό, έχετε αναλογιστεί τις δικές σας ευθύνες?
Με πολύ λίγες εξαιρέσεις, 2-3 άτομα, όλοι μα όλοι οι άλλοι μπαίνετε στο οποιοδήποτε θέμα δεν σας αρέσει και το συντηρείτε!
Έχετε αναλογιστεί τι θα γινόταν αν πχ, έβγαινα εγώ και έλεγα \"άντε γμτε πρωιί-πρωι γιατί στραβοκοιμήθηκα\" και δεν απαντούσε κανείς. Τι θα γινόταν τότε? Θα έκανα πεντ-έξι προσπάθειες να τραβήξω την προσοχή και στο τέλος θα άλλαζα ρώτα.
Τι θα γινόταν αν έμπαινε ένα θέμα άσχετο με το φόρουμ, είτε ύπό μορφής πλάκας/ειρωνίας/στοχοποίησης και δεν έμπαινε κανένας. Τι θα γινόταν?
Σε λίγες ώρες θα είχε χαθεί.
Φυσικά και δεν ρίχνω ευθύνες στους άλλους, αν πρώτα δεν κάνω την αυτοκριτική μου. Έχω κάνει και γω λάθη, αλλά δεν μπορώ να βλέπω όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, όπου στοχοποιούνται κάποια άτομα και όλοι άλλοι παριστάνουν τους θιγμένους!
Σε \'ολα υπάρχουν όρια και το καλαμπούρι θα κάνουμε και θα πούμε και κανένα αστείο δεν θα κλαίμε όλη μέρα αλλά πες μου π\'οσες μέρες συνεχίζεται αυτό;ποιός θα πεί την καλύτερη ατάκα, λόγια απείρου κάλλους εδώ μέχρι και ο Πάνος μπλοκάρησε.
Γιώτα....χρυσή τομή δεν υπάρχει. Όταν βλέπουμε πως ένα άτομο πάει να κάνει ένα φόρουμ άνω-κάτω, όταν βλέπεις ένα θέμα, (και αναφέρομαι σε αυτό που βάλαμε εμείς), δεν έχει σχέση με το φόρουμ, δεν είναι καλύτερα να απέχεις?Quote:
Originally posted by giota
Σε \'ολα υπάρχουν όρια και το καλαμπούρι θα κάνουμε και θα πούμε και κανένα αστείο δεν θα κλαίμε όλη μέρα αλλά πες μου π\'οσες μέρες συνεχίζεται αυτό;ποιός θα πεί την καλύτερη ατάκα, λόγια απείρου κάλλους εδώ μέχρι και ο Πάνος μπλοκάρησε.
Δεν μιλάω σε σένα προσωπικά και είσαι από τα άτομα που εκτιμώ πολύ, μιλάω για όλους μας.
Μου φαίνεται λίγο υποκριτικό, απ τη μια να παραπονιόμαστε για μια κατάσταση και απ την άλλη να βάζουμε όλοι μαζί το χεράκι μας για να την αναζωπυρωνουμε....
Συμφωνώ όσοι δεν εμπλέκονται σε αυτά να μην απαντούν να δούμε θα σταματήσει η ανταλλαγή πυροβολισμών;γιατί υπάρχουν και τα u2u όπου μπορούν να τα λένε.Συνεχίζοντας εδώ και μέρες το ίδιο σκηνικό μήπως προκαλούν;μήπως δεν έχουν καταλάβει σε τι φόρουμ μπαίνουν;εγώ βλέπω αξιόλογα άτομα να έχουν σταματήσει να γράφουν αφού δυο θέματα δουλεύουν.Και ελεύθερος είναι ο καθένας να ορίσει την ζωή του ποιός ο λόγος να δημοσιοποιούνται όλα αυτά;Μήπως πρέπει να γίνει σε μερικούς επανεκτίμηση της θεραπείας λέω εγώ.
εγω αναρωτιεμαι που θα και πως θα καταληξει ολο αυτο το στορυ.
Και οχι δεν θελω να κατευνασουν τα πνευματα.
Τα ιδια λεγαμε και πριν το καλοκαιρι, τα ιδια πριν λιγους μηνες και τα ιδια και περυσι.
Γινονταν ενα σκηνικο (συνηθως οι πρωταγωνιστες ειναι ιδιοι....) και στο τελος,
εβγαινε ενα συμπερασμα αστο να παει στο καλο, να ηρεμησουμε, να πεσουν οι τονοι κλπ κλπ....
Χιλοπαιγμενο εργο πια.
Δεν ειναι δυνατον καθε τρεις και λιγο να ασχολιομαστε με αηδιαστικες ιστοριες.
Δεν ειναι μια, δεν ειναι δυο δεν ειναι τρεις.
Παραγινε αυτο το βιολι.
Γιωτα ολα αυτα δεν ειναι θεματα προσωπικα με καποιους για να τα πουν με πριβε μυνηματα και να λυσουν τις διαφορες τους.
Εχουν να κανουν με συμπεριφορες, οπως λεκτικες επιθεσεις, θρεντς που ειναι εντελως εκτος απο την φιλοσοφια του φορουμ και ο κυριος σκοπος τους ειναι να υποβαθμισουν κοσμο.
Καλα δεν κανει σε κανενα εντυπωση ποτε αρχισαν ολα αυτα?
Δεν φαινεται σε κανενα οτι υπαρχει κοσμος που οταν γραφτηκε φροντισε με την τακτικη του να πυροδοτει ενα τετοιο κλιμα?
Και επιτελους ποια ειναι η λυση για να τελειωνουμε με αυτη την γελοια κατασταση?????
Να αποχωρησουμε ολοι ομαδικως και να κλεισει το φορουμ???
Να συνεχιζουμε ετσι και να κανουμε πως δεν βλεπουμε? και οτι μας ενοχλει να το κανουμε γαργαρα εσαει?
Να μπουν καποια ορια στο τι νομιζει ο καθενας, πλακα - αστειο - πειραγμα - επιθετικοτητα και αλλα τετοια?
Ο αντμιν εχει μιλησει καμποσες φορες,
εχει παρακαλεσει, εχει βαλει οτι καλυτερο εαυτο μπορουσε,
αλλα ολα πηγαν στο βροντο!
Γιατι αν δεν πηγαιναν στο βροντο, οταν μπηκε ο πανος, θα ειχε μια αντιμετωπιση πιο ανθρωπινη απο αυτη που ειχε.... (οχι οτι δεν ειχε μεριδιο ευθυνης φυσικα)
η nature δεν θα δεχωνταν υβρεολογιο που δεν ειναι δυνατον να δημοσιευτει επ ουδενι....
η παρεα των πλακατζηδων, δεν θα εγραφε ενα τετοιο ποστ περι δηθεν και δηθεν στις εξαρτησεις για να σπασουν την ανια τους, γραφωντας στα μην-πω-που ολους τους υπολοιπους and the story going on.....
Αλλα το χειροτερο απο ολα, δεν ειναι αυτο.
Το χειροτερο ειναι οτι ενω υπαρχει αυτη η αρρωστη κατασταση,
καμποσοι εμπλεκομενοι σε ολα αυτα, δηλωνουν κατα καιρους,
ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ....!!!
Δηλαδη η ρεμεντυ εβρισε την νατουρ, το ποστ της κριθηκε εκτος κανονων του φορουμ, και σου λεει δεν μετανιωνω και θα τα ξαναγραψω αμα λαχει....
Απο τους τρεις εμπλεκομενους του σχετικου θρεντ, μονο η στρουμφ αναφερει οτι, ρε παιδια εκανα ενα λαθος, σορρυ....
Οι υπολοιποι οτι εκαναν καλως το εκαναν....
Ε δεν παει ετσι ρε παιδες.
Καπου το ειδατε στραβα.
Η εγω το βλεπω στραβα.
Μεση οδος δεν υπαρχει.
Μεχρι εδω και μη παρεκει.
Δεν ανεχωμαι να διαβαζω υβριστικα ποστ για κανενα.
Δεν ανεχωμαι να την πεφτουν ομαδικα σε κοσμο κανεις.
Δεν ανεχωμαι να διαβαζω θρεντς οπως αυτο που κλειδωθηκε.
Δεν ανεχωμαι να γινονται ολα αυτα και οι φταιχτες να μου λενε καταμουτρα,
ετσι ειναι και αμα γουσταρεις.
Θελω και ελπιζω οι διαχειριστες αυτου του site να βαλουν ενα τερμα σε ολο αυτο πανηγυρι.
Με οποιο τροπο, μου ειναι αδιαφορο, αρκει να σταματησει.
Αν θεωρησουν οτι ειμαι υπευθυνος σε ολο αυτο το σκηνικο,
να μου το πουν ορθα κοφτα, και να με διαγραψουν άμεσα.
Αλλα δεν θα κατσω με σφραγισμενο στομα να υπομενω ολη αυτη την σκατουρα.
Αυτη η υποθεση,
οσο με αφορα η θα βρεθει οτι εχω δικαιο και θα ληξει,
η θα θεωρηθω κυριως υπευθυνος και παρακαλω πολυ σε μια τετοια περιπτωση να γινει διαγραφη μου απο το site αμεσα.
Ο δρομος εχει χαρακτει πλεον,
και επιστροφη δεν υπαρχει
τελεια παυλα
Θα ήθελα να παραθέσω τη δική μου άποψη γι\' αυτό το κλιμα απογοήτευσης που επικρατεί. Κατ\' αρχήν υπάρχουν ακόμα πολλά καλά στοιχεία στο φόρουμ.. Βλέπω συνέχεια νέα - και όχι μόνο - μέλη να γράφουν αυτό που τους απασχολεί και να παίρνουν πολύ αξιόλογες απαντήσεις. Σίγουρα η αναλογία των αξιόλογων vs μη αξιόλογων ποστ είναι υπέρ των αξιόλογων. Ή ίσως εγώ το βλέπω έτσι.
Κατά τη γνώμη μου το θέμα δεν είναι το ίδιο το ποστ ή ο συγγραφέας του, αλλά η τροφοδότηση που παίρνει απο τους υπόλοιπους. Η τροφοδότηση αυτή ενισχύει το όποιο αρνητικό στοιχείο, είτε πρόκειται για τροφοδότηση επιδοκιμασίας είτε για τροφοδότηση αποδοκιμασίας. Η προσοχή που παρέχεται σε ένα θέμα είναι απο μόνη της ενισχυτική αυτού του θέματος. Όποτε είτε καταδικάσουμε, είτε επιδοκιμάσουμε κάτι, το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό. Το θέμα φουντώνει, παιρνει διαστάσεις και έπειτα ξεκινάει μια αλυσίδα παρόμοιων θεμάτων.
Όταν καταδικάζουμε κάτι, η γνώμη μου είναι, ότι δε πρέπει να το πολεμάμε με επίθεση ή άμυνα αλλά πρωτίστως με αδιαφορία. Η προσοχή είναι η τροφή, όταν η τροφή αυτή δε παρέχεται η συμπεριφορά γρήγορα μαραζώνει και τελικά εξαλείφεται. Κάπως έτσι καταλαβαίνω τη διακριτική (μη) παρέμβαση των διαχειριστών. Αν οι υπολοιποι απο εμάς δυσανασχετουμε με μια κατάσταση καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε παρόμοια τακτική.
Ο θεμελιωδής συμπεριφορισμός μέσα απο τα πειράματα του έχει καταλήξει στα εξής αποτελέσματα (τα οποία όμως δε υποστηρίζονται ιδιαίτερα απο τη κοινή γνώμη): Ο μόνος αξιοπιστος και χωρίς παρενέργειες τρόπος να εξαλείψεις μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά είναι να σταματήσεις να την ενισχύεις με οποιοδήποτε τρόπο, να εξαλείψεις τα ενισχυτικά ερεθίσματα που τη τροφοδοτούν. Ενισχυτης μπορεί να είναι οτιδήποτε εμπεριέχει προσοχή. Ταυτόχρονα καλύτερα αποτελέσματα επέρχονται όταν αρχίζεις επιλεκτικά να ενισχύεις τις επιθυμητές συμπεριφορές.
Συμπερασματικά, η λύση δεν είναι ούτε η αποδοκιμασία, ούτε η φυγή απο το φορουμ. Η λύση είναι, αν βασιστουμε στα συμπεράσματα της επιστήμης, να σταματήσουμε να δίνουμε τροφή σε ο,τι αρνητικό και να επικεντρώσουμε τη προσοχή και τη ενέργεια μας σε αυτά που θεωρούμε στοιχεία αποδεκτά και κατάλληλα για το συγκεκριμένο φορουμ.
Τελικά, απο το καθέ ένα απο εμάς εξαρτάται. Και αν μια πλειοψηφία κατορθώσει να εφαρμόσει τα παραπάνω, το φορουμ γρήγορα θα επιστρέψει στους προηγούμενους ρυθμους.
Το θέμα είναι, αν αυτό είναι κάτι που πραγματικά επιθυμούμε ή εάν κατά κάποιο τρόπο βρίσκουμε κάποια ικανοποιήση - κρυφή ή φανερή - μεσά σε αυτή τη κατάσταση.
Αν λοιπον πραγματικά ΔΕΝ μας ικανοποιεί κατα οποιοδήποτε τρόπο η παρούσα κατάσταση στο χέρι και στη βούληση μας είναι να κάνουμε το πρώτο βήμα γιατην αλλαγή της.
Αν πάλι μας ικανοποιει η κατάσταση, εστω μπαίνοντας στη μάχη καταδίκης της, τότε ειλικρινά δε νομίζω πως γίνεται κάτι. Τα πραγματα θα συνεχιστούν ως έχουν επ\' αοριστον και η ευθυνή για αυτό θα βρίσκεται σε όλους μας, είτε αυτους που καταδικάζουν, είτε αυτούς που επιδοκιμάζουν..
niarnia,
ηθελες να μου πεις κατι η μου φανηκε?
Αμήν να το δούμε και να μην το πιστεύουμε.Ας προσπαθήσει ο καθένας για λογαριασμό του να κάνει αυτό που πρέπει και να αγνοεί τις παγίδες που μπορεί να στήνονται για να δημιουργηθεί αναταραχή
εβαθ,
εχεις υποψη σου οτι μιλαμε για μια υποθεση που εχει συζητηθει δεκαδες φορες χωρις ΚΑΜΙΑ αλλαγη?
δεν νομιζεις οτι καποτε πρεπει να αναλογιζομαστε αυτο που συμβαινει και οταν επαναλαμβανεται αδιακοπα,
αυτο κατι πρεπει να μας πει?
Δεν καταλαβαινεις οτι οι τελευταιοι μηνες δεν εχουν διωξει μονο κοσμο,
αλλα εχουν φερει στα ορια τους και αυτους που επιμενουν να μενουν στο χωρο?
Δηλαδη μπορεις να μου πεις,
που επιτελους ειναι ο πατος του βαρελιου?
Πότε το δες; Έχεις μάτι σαϊνι.Σου το \'πα αλλού. Ήρεμα.Quote:
Originally posted by krino
niarnia,
Quote:
Originally posted by narnia
Πότε το δες; Έχεις μάτι σαϊνι.Σου το \'πα αλλού. Ήρεμα.Quote:
niarnia,
Μωρε μεχρι και στο μυαλο του αλλου μπαινω,
μην ανησυχεις....
Να ηρεμησω,
αλλα θα προτιμουσα να δω μια νεα σελιδα σε αυτο το φορουμ.
Ζηταω πολλα λες?
Δεν ζητάς πολλά. Ζητάς δύσκολα. Ένα διάλειμμα είναι όλο αυτό θα περάσει. Τόσοι χειμώνες πέρασαν. Τώρα που ήρθα εγώ παγώνετε;
χμμμμ....
οκ θα σταματησω να μιλαω.
Θα περιμενω να δω συνολικα τι κατασταλαγμα θα υπαρξει και θα ξαναμιλησω τοτε.
Αλλωστε τις αποψεις μου για τα τεκταινομενα, τις εχω κανει γνωστες και με το παραπανω.
Ας κανω μοκο λοιπον και ας περιμενω.....
Υπομονη εχω, παραπανω και απο γαιδαρου.
Βεβαίως και τα καταλαβαίνω αυτά που μου λες. Αλλά ίσως αυτό είναι το πρόβλημα - το ότι πολύ συζητήθηκε. Έχουν δοκιμαστεί διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης του θέματος απο διάφορα μέλη τα οποία ενδιαφέρονται πολύ γι΄αυτό το χωρό αλλά προφανώς χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα εφοσον η κατάσταση ολοένα και διαιωνίζεται. Γι\' αυτό προτείνω κατι εναλλακτικό. Πληρης αδιαφορία σε όσους ξεφεύγουν απο τους σκοπους της κοινότητας και επικέντρωση της προσοχής και της ενέργειας μας σε αυτό που πρέπει να διατηρησουμε. Δεν εχει νοημα να καταδικάζουμε άτομα. Είναι πιο απλο απο αυτό. Ο,τι δε μας αρεσει δε το συντηρουμε. Στρεφομαστε και αναλωνομαστε σε αυτο που ανταποκρινεται στη φιλοσοφία του χώρου αυτού. Ετσι θα διαιωνιστει αυτο που αξίζει να υπαρχει - το πιο λειτουργικο. Ισως να εφαρμοζαμε και εδω τη θεωρια της παραλλαγής και της επιλογης του Δαρβινου.Quote:
εβαθ,
εχεις υποψη σου οτι μιλαμε για μια υποθεση που εχει συζητηθει δεκαδες φορες χωρις ΚΑΜΙΑ αλλαγη?
δεν νομιζεις οτι καποτε πρεπει να αναλογιζομαστε αυτο που συμβαινει και οταν επαναλαμβανεται αδιακοπα,
αυτο κατι πρεπει να μας πει?
Δεν καταλαβαινεις οτι οι τελευταιοι μηνες δεν εχουν διωξει μονο κοσμο,
αλλα εχουν φερει στα ορια τους και αυτους που επιμενουν να μενουν στο χωρο?
Δηλαδη μπορεις να μου πεις,
που επιτελους ειναι ο πατος του βαρελιου?
Ας επιλεξουμε αυτό που θελουμε να μεινει κι ας μη θρεφουμε αυτό που δε θέλουμε να παραμεινει. Σε αυτές τις αρχές βασίζεται η εξέλιξη.
Quote:
Originally posted by evath
Βεβαίως και τα καταλαβαίνω αυτά που μου λες. Αλλά ίσως αυτό είναι το πρόβλημα - το ότι πολύ συζητήθηκε.
αισθανομαι οτι συζηταμε ανευ λογου.
Γιατι εμεις ολοι μπορουμε να συζηταμε, να βριζομαστε ανετα για τα επομενα 10 χρονια εφοσον την βρισκουμε.
Δεν θα επρεπε να δοκιμαστουν καποια στιγμη στην πραξη καποια πραγματα και να ληξει η πολυ και ασκοπη φλυαρια?
Πιστευεις οτι ευθυνη εχουν μονο οι \"υβριστες\" η και οι διαχειριστες που αφηνουν να υπαρχει ολη αυτη η ατμοσφαιρα για μηνες τωρα?
Έχουν δοκιμαστεί διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης του θέματος απο διάφορα μέλη τα οποία ενδιαφέρονται πολύ γι΄αυτό το χωρό αλλά προφανώς χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα εφοσον η κατάσταση ολοένα και διαιωνίζεται.
αυτο κατι θα πρεπει να σου λεει,
οτι τα μετρα που παρθηκαν, απλως αγνοηθηκαν χωρις καν αιδω.
Γι\' αυτό προτείνω κατι εναλλακτικό. Πληρης αδιαφορία σε όσους ξεφεύγουν απο τους σκοπους της κοινότητας και επικέντρωση της προσοχής και της ενέργειας μας σε αυτό που πρέπει να διατηρησουμε. Δεν εχει νοημα να καταδικάζουμε άτομα. Είναι πιο απλο απο αυτό. Ο,τι δε μας αρεσει δε το συντηρουμε. Στρεφομαστε και αναλωνομαστε σε αυτο που ανταποκρινεται στη φιλοσοφία του χώρου αυτού. Ετσι θα διαιωνιστει αυτο που αξίζει να υπαρχει - το πιο λειτουργικο. Ισως να εφαρμοζαμε και εδω τη θεωρια της παραλλαγής και της επιλογης του Δαρβινου.
Ας επιλεξουμε αυτό που θελουμε να μεινει κι ας μη θρεφουμε αυτό που δε θέλουμε να παραμεινει. Σε αυτές τις αρχές βασίζεται η εξέλιξη.
οποτε προτεινεις,
αν αυριο δουμε πχ ενα ποστ για την εβαθ,
που ειναι περιπου οπως αυτο που διαβαζε η νατουρ,
(ελεγε διαφορα καλιτεχνηματα μεσα, για κωλους κλπ....)
να αντιδρασουμε με \"Πληρης αδιαφορία σε όσους ξεφεύγουν απο τους σκοπους της κοινότητας και επικέντρωση της προσοχής και της ενέργειας μας σε αυτό που πρέπει να διατηρησουμε.\"
Πες μου οτι καταλαβα καλα και οτι συμφωνεις με αυτο το σκεπτικο.
Ναι.. Με αυτό το σκεπτικό συμφωνώ.. Εφόσον όλα τα άλλα δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα, τι άλλο πιστεύεις ότι θα έπρεπε να γίνει? Να τσακωνόμαστε, να \'\'χαλιόμαστε\'\' και τελικά όλα να χειροτερευουν? Το έχω δει και στη δική μου ζωή αυτό.. Αν κάποιος δεν θελει να αλλάξει , ΔΕΝ αλλάζει. Οτι επιχειρηματα και να του παρουσιασεις, τον ίδιο το θεό να του κατεβάσεις να του το πει, αν δε θελει να αλλάξει δε προκειται. Απλα θα αντικρουσει και θα εκλογικευσει όσα βλέπει με τα ίδια του τα μάτια και θα συνεχίζει να υποστηρίζει αυτό που θέλει.Quote:
Quote:
Βεβαίως και τα καταλαβαίνω αυτά που μου λες. Αλλά ίσως αυτό είναι το πρόβλημα - το ότι πολύ συζητήθηκε.
αισθανομαι οτι συζηταμε ανευ λογου.
Γιατι εμεις ολοι μπορουμε να συζηταμε, να βριζομαστε ανετα για τα επομενα 10 χρονια εφοσον την βρισκουμε.
Δεν θα επρεπε να δοκιμαστουν καποια στιγμη στην πραξη καποια πραγματα και να ληξει η πολυ και ασκοπη φλυαρια?
Πιστευεις οτι ευθυνη εχουν μονο οι \"υβριστες\" η και οι διαχειριστες που αφηνουν να υπαρχει ολη αυτη η ατμοσφαιρα για μηνες τωρα?
Έχουν δοκιμαστεί διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης του θέματος απο διάφορα μέλη τα οποία ενδιαφέρονται πολύ γι΄αυτό το χωρό αλλά προφανώς χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα εφοσον η κατάσταση ολοένα και διαιωνίζεται.
αυτο κατι θα πρεπει να σου λεει,
οτι τα μετρα που παρθηκαν, απλως αγνοηθηκαν χωρις καν αιδω.
Γι\' αυτό προτείνω κατι εναλλακτικό. Πληρης αδιαφορία σε όσους ξεφεύγουν απο τους σκοπους της κοινότητας και επικέντρωση της προσοχής και της ενέργειας μας σε αυτό που πρέπει να διατηρησουμε. Δεν εχει νοημα να καταδικάζουμε άτομα. Είναι πιο απλο απο αυτό. Ο,τι δε μας αρεσει δε το συντηρουμε. Στρεφομαστε και αναλωνομαστε σε αυτο που ανταποκρινεται στη φιλοσοφία του χώρου αυτού. Ετσι θα διαιωνιστει αυτο που αξίζει να υπαρχει - το πιο λειτουργικο. Ισως να εφαρμοζαμε και εδω τη θεωρια της παραλλαγής και της επιλογης του Δαρβινου.
οποτε προτεινεις,
αν αυριο δουμε πχ ενα ποστ για την εβαθ,
που ειναι περιπου οπως αυτο που διαβαζε η νατουρ,
(ελεγε διαφορα καλιτεχνηματα μεσα, για κωλους κλπ....)
να αντιδρασουμε με \"Πληρης αδιαφορία σε όσους ξεφεύγουν απο τους σκοπους της κοινότητας και επικέντρωση της προσοχής και της ενέργειας μας σε αυτό που πρέπει να διατηρησουμε.\"
Πες μου οτι καταλαβα καλα και οτι συμφωνεις με αυτο το σκεπτικο.
Επιπλέον, η άλλη αποψη, αυτη που προτείνω έχω δει να έχει αποτέλεσμα. Σε παρα πολλους τομεις. Απο το μακροεπιπεδο την εξελιξη των ειδων, μεχρι το μικροεπιπεδο τη διαπαιδαγωγηση των παιδιών. Προτείνω κάτι που έχει προταθεί πρώτα απο την επιστήμη. Τώρα το αν καποιος θα το δεχθει ή όχι είναι δικο του θέμα και εξαρτάται και απο τις δικιες του εμπειρίες στη ζωή. Αυτό είναι η δική μου πρόταση απο τη δικη μου εμπειρία και γνώση. Αν γνωρίζετε κάτι άλλο που να βελτιώνει τα πράγματα και όχι απλα να αποδεχόμαστε τα χαλια μας, τότε καλώς..
Ρωτησα ευθεως τι πειραξε το ποστ τα μελη που αντιδρουν και μου απαντησαν οτι στενοχωρησε την πανικουλα και οτι δεν μπηκε στο γενικα.
Επιχειρηματολογησα πανω σε αυτο και δεν θα επιχειρηματολογησω ξανα.
Κατι αλλο?
Quote:
Εφόσον όλα τα άλλα δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα, τι άλλο πιστεύεις ότι θα έπρεπε να γίνει? Να τσακωνόμαστε, να \'\'χαλιόμαστε\'\' και τελικά όλα να χειροτερευουν?
δεν φταιει καποιος αλλος,
αλλα αυτος που πρεπει να τραβηξει την πριζα, και δεν το κανει.
Να δουμε τοτε,
που θα βρουν ολοι αυτοι πλατεια για να αγορευουν και να τσακωνονται.
Quote:
Ρωτησα ευθεως τι πειραξε το ποστ τα μελη που αντιδρουν
εγω θελω να μου απαντησεις κατι ευθεως,
η προταση να βγει ενα τετοιο ποστ την προτεινες εσυ ? η θεοφανια? η στρουμφ? ο θεος? το αγιο πνευμα?
ποιος?
Εκανα μια ερωτηση...αν θες απαντας η αστην μετεωρη.
μα ακριβως και εγω μια ερωτηση εκανα,
αν θες απαντας η την αφηνεις μετεωρη.
Quote:
Quote:
Ρωτησα ευθεως τι πειραξε το ποστ τα μελη που αντιδρουν
εγω θελω να μου απαντησεις κατι ευθεως,
η προταση να βγει ενα τετοιο ποστ την προτεινες εσυ ? η θεοφανια? η στρουμφ? ο θεος? το αγιο πνευμα?
ποιος?
την προτειναν οι μαριονετες και οι γαμιολιδες οι ντετεκτιβ που ελεγε ο κιπ οταν ξενηχταγαμε παρεα.:cool: