Originally Posted by
Joanna8
Το σημαντικότερο είναι, ακόμα κι αν έχεις πέσει σε τοξικούς ανθρώπους, ακόμα κι αν κάποιοι σου φέρθηκαν σκάρτα, να μην το βάζεις κάτω. Πάντα μπορείς να βρεις φίλους ακόμα και στη δουλειά, αλλά να προσέχεις τον πρώτο καιρό μη σε εκμεταλλευτούν και σε "ρίξουν" ή σου φορτώσουν όλη τη λάντζα. Είναι μια συνήθης πρακτική "παλαίουρων" όταν βλέπουν πρόθυμο πρωτάρη εργαζόμενο.
Σε πολλούς συμβαίνει και άκουσες και το άλλο κορίτσι που είναι στην ίδια ηλικία με εσένα ότι κι εκείνη περνάει τα ίδια. Η απομόνωση, η μοναξιά και η τοξικότητα είναι δυστυχώς γνωρίσματα αυτής της γενιάς, γιατί συνηθίζετε στη μοναξιά, στο "εξ αποστάσεως", στην οθόνη και αυτό το βλέπω με τα ξαδέρφια μου που είναι γύρω στα 20-25.
Και φυσικά είναι κλειστοί χαρακτήρες, αφού κοινωνικοποιήθηκαν μέσω insta και κομπλάρουν στο "από κοντά".
Δεν ξέρω αν η ψυχοθεραπεία είναι λύση για όλα, εγώ προσωπικά είμαι αρνητική. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος έχει τους μηχανισμούς να ξεπεράσει ό,τι δυσκολία και τοξικότητα συναντά με τις δυνάμεις του. Σου λέω τι πιστεύω για εμένα. Τις προσωπικές μου απόψεις δεν προσπαθώ να τις επιβάλλω στους άλλους και δε θα αποθάρρυνα ποτέ κάποιον που θέλει να στραφεί στην ψυχοθεραπεία, πιστεύοντας ότι θα βοηθούσε γιατί κάθε άνθρωπος αισθάνεται διαφορετικά.
Αν έχεις αδέρφια μπορείς να βγαίνεις μαζί τους ή τις παρέες τους, έστω και ως προσωρινή λύση, γιατί με τα αδέρφια έτσι κι αλλιώς έχεις επικοινωνία και αποφεύγεις την τοξικότητα. Αυτά πώς τα πάνε με την τοξικότητα και τις φιλίες;