Το απόγευμα ένιωσα ένα στιγμιαίο σαν πόνο τσίμπημα στην πλάτη ...αλλά δεν είχα κάτι ...και σκέφτομαι τώρα μήπως με τσίμπησε κάποια αράχνη και για αυτό ζαλίζομαι και δεν νιώθω καλά...και αγχωθηκα πολυ
Printable View
Το απόγευμα ένιωσα ένα στιγμιαίο σαν πόνο τσίμπημα στην πλάτη ...αλλά δεν είχα κάτι ...και σκέφτομαι τώρα μήπως με τσίμπησε κάποια αράχνη και για αυτό ζαλίζομαι και δεν νιώθω καλά...και αγχωθηκα πολυ
Μόλις είδα την δημοσίευση σου. Σύμφωνα με τα παραπάνω που διάβασα, χωρίς να είμαι ειδικός ή γιατρός εννοείται, θεωρώ ότι η πλειοψηφία αυτών που νιώθεις είναι ψυχοσωματικά.
Τα νιώθεις δεν αντιλέγω απλά τα ψυχοσωματικά είναι λάθος 'συναγερμοί' λόγω άγχους.
Θα σου πω ότι μου έχει πει ο ψυχολόγος μου γιατί υπήρξα φοβερά αγχώδης με το ότι κάτι έχω και πάει θα πεθάνω κτλ. Και ακόμη είμαι αλλά σε αρκετά μικρότερο βαθμό.
Μου έχει πει λοιπόν ότι σκέφτομαι ότι δεν θα πετάξω ποτέ με αεροπλάνο γιατί φοβάμαι ότι θα πέσει ενώ οι πιθανότητες είναι 0,00014%.
Σιγουρεύεις στο μυαλό σου την πάντα χειρότερη των περιπτώσεων και αυτό σου φέρνει άγχος, πανικό και εν τέλει ψυχοσωματικά.
Πονάει το κεφάλι θα πάθω εγκεφαλικό. Τσιμπάει το στήθος θα πάθω καρδιά κτλ.
Αν έχεις κάνει τις κατάλληλες παθολογικές εξετάσεις σε γιατρούς όπως ενα καρδιογραφημα, έναν υπέρηχο, μια αξονική, ενα εγκέφαλο γράφημα, μια αναλυτική αίματος, αυτές οι εξετάσεις σε καλύπτουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό.
Μην ασχολείσαι με ψαγμένες εξετάσεις και σπάνιες ασθένειες, κάνεις την κατάσταση με το άγχος σου πολύ χειρότερη.
Κάνε αν δεν έχεις κάνει ένα καλό παθολογικό τσεκ απ και όταν βγει καθαρό πάρτο απόφαση ότι δεν θα πάθεις τίποτα. Και αν συνεχίσουν τα ψυχοσωματικά τότε καλό θα ήταν να κάνεις μια επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο.
Και τέλος ότι έχει να κάνει με ημικρανίες έχει κάποια συμπτώματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις και ούτε δικαιολογεί αρρωστοφοβία και θάνατο φοβία για τα πάντα.
Χαλάρωσε όσο μπορείς, σκέψου αυτά που σου έγραψα μήπως και βοηθηθείς από κάτι και ειλικρινά σου εύχομαι να τα ξεπεράσεις όλα.
Γεια σου unlucky..σ ευχαριστώ για την απάντηση σου
.έχω κάνει όλες τις παραπάνω εξετάσεις οι οποίες είναι καλές,μόνο αξονική εγκεφαλου δεν έχω κάνει...αυτό με τρομάζει μήπως έχω κάτι....μάλλον θα κάνω σύντομα ...είμαι πολύ αγχωμενη γενικά...και κάποιες φορές έχω εξάρσεις και άλλες φορές είμαι καλύτερα
Τότε παθολογικά το πιο πιθανό είναι να μην έχεις τίποτα. Κατά 90% + δεν έχεις τίποτα.
Μου θυμίζεις εμένα που κάποτε έκανα αξονική και μετά μαγνητική γιατι είχα πονοκέφαλο για 1μιση μήνα σερί και τελικά μετά από όλο αυτό το άγχος και τις εξετάσεις (που βγήκαν εννοείται καθαρές) μου είπε ο παθολόγος του πατέρα μου να πάω θάλασσα και θα περάσει.
Πέρασε εννοείται όταν πηγα θάλασσα όχι βέβαια λόγω της θάλασσας αλλά λόγω placebo.
Το μυαλό όταν αγχώνεται υπερβολικά εφευρίσκει συνέχεια λάθος συναγερμούς όταν του το επιτρέπουμε.
Δεν μπορώ και να κοιμηθώ απόψε δεν μου κολλάει ο ύπνος...και αγχωθηκα και το αν θα καταφέρω να κοιμηθώ έστω και λίγο ..:(
Κατάφερες να κοιμηθείς;
Είχα κοιμηθεί ευτυχώς...αλλά εδώ και 3 μέρες έχω μια αίσθηση λες και κρυώνω και αδυναμία...και φοβάμαι μην έχω κάτι σοβαρό
Επίσης και αυτό σε πολύ μεγάλο ποσοστό ψυχοσωματικό. Το νεύρο μυϊκό σου σύστημα έχει ταλαιπωρηθεί από το στρες και σου βγαίνει παθολογικά. Ίσως να μην τρως καλά και επίσης η ζέστη δεν βοηθάει.
Αλλά κάτι σοβαρό κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις. Όταν αποκλείεις μια πιθανή σοβαρή ασθένεια το άγχος σου σωματοποιεί κάτι άλλο και εσύ του δίνεις τροφή με το να αγχώνεσαι υπερβολικά μαζί του και έτσι το τρέφεις και συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος.
Από την στιγμή που έχεις εξεταστεί δεν έχεις τίποτα σοβαρό. Πρέπει να το κάνεις ευαγγέλιο αυτό και όταν το καταφέρεις το μυαλό σου θα σταματήσει να τρέφεται από το στρες και θα σταματήσει να σε ταλαιπωρεί.
Αυτή η αρρωστοφοβια, χειρότερο πράγμα δεν υπάρχει.
Όσο μένεις σπίτι διαβάζεις για αρρώστιες, τρομοκρατείται από τις ειδήσεις και άλλα χειροτερεύει.
Όταν αρχίσεις να βγαίνεις και να απολαμβάνεις άλλα πράγματα όμως αρχίζει και σταματάει.
Τα νεύρα μου είναι κροσια...δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα με μένα.. αρρώστησα με ίωση πριν λίγες μέρες και πάλι τώρα έχω συνάχι αδυναμία και πονόλαιμο....έχω ταλαιπωρηθεί πολύ...συνέχεια κάτι παθαίνω ...δεν αντέχω αλλοοοοοο
Κάθε χρόνο (μείον την τότε περίοδο έξαρσης του covid) αρρωσταίνουν με ίωση πάνω από 4 εκατομμύρια Έλληνες.
Κάνε ένα τεστ μήπως είναι covid ή Β κτλ για να ξέρεις τί αγωγή να πάρεις.
Αν χρειαστεί πήγαινε σε εναν παθολόγο.
Θα κάνει τον κύκλο της και θα περάσει.
Είναι λίγο ταλαιπωρία αλλά εντάξει όπως προαναφέραμε μην καταστροφολογείς και μην αφήνεις μια ίωση να να σε βάλει κάτω ψυχολογικά.
Περαστικά εύχομαι.
Θα προσπαθήσω να μην το βάλω κάτω ...και να το αντιμετωπίσω με ψυχραιμία και αυτό και όλα...Σ ευχαριστώ για το μύνημα σου και για τα περαστικά
Εδώ και λίγες μέρες όποτε βάζω οξυμετρο λέει 103 παλμούς...σε κατάσταση ηρεμίας...πριν ένα χρόνο ένα εξετάσεις καρδιολογικες και ήταν όλα άψογα...λέτε να απέκτησα τώρα πρόβλημα? Αυτές τις μέρες περνάω και μια ίωση και έχει και πολύ ζέστη έξω....έχω αγχωθει τώρα και το μυαλό μου πάλι πάει στα χειρότερα... βοήθεια πείτε κάτι δεν ξέρω τι να κανω
Σαν να με ακούω αρκετό καιρό πριν. Έτσι ήμουν ακριβώς. Μόνιμα αγχωμένη, να μετράω παλμούς. Σκέψου όμως. Όταν περνάμε ίωση ο οργανισμός νοσεί. Οπότε, αν το πάρεις λογικά είναι φυσιολογική κ η αντίδραση του. Όταν ήμουν μικρή, για να ελέγξει ο γιατρός αν έχω πυρετο, μετρούσε παλμούς. Είχα αυξημένους; Πυρετός ή ίωση. Το επιβεβαίωνε φυσικά κ με θερμόμετρο.
Μην ανησυχείς. Ξεκουράσου, ενυδατώσου καλά και θα περάσει. Γρήγορα περαστικά.
Σ ευχαριστώ πολύ Δώρα!!
Είναι κανείς εδώ? Έχω πάθει πανικό τεράστιο πανικό...αυτές τις μέρες πέρασα μια ίωση συν είχα πολύ πιεστικό πρόγραμμα καθημερινότητας..και πολύ άγχος...από χθες βράδυ και σήμερα το πρωί νιώθω μια ναυτία περίεργη...και νιώθω ότι θα πάθω κάτι σοβαρό ή ότι θα τρελαθώ λόγο και των σκέψεων...μου έχει κολλήσει τους τελευταίους μήνες ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο...επειδή έχω κάποια συμπτώματα περίεργα....φοβάμαι πολύ ...νιώθω λες και έχω 100% όγκο και ότι θα πάθω επιληψία ...φοβάμαι πολύ παιδιά ....δεν αντέχω αυτή τη στιγμή και δεν ξέρω πως να διαχειριστω και το άγχος και όλα τα σωματικά ενοχλήματα....πείτε τι να κάνω αυτή τη στιγμή....είμαι μαμά και ενός μικρού παιδιού και προσπαθώ να τα βγάλω πέρα
Όπως προείπες έχεις εξεταστεί παθολογικά(αίματος, αξονική ή μαγνητική, καρδιολόγο) τα τελευταία 5 χρόνια.
Αν ισχύει τότε οι πιθανότητες να έχεις κάτι σοβαρό και παθολογικό είναι ελάχιστες έως μηδαμινές.
Αυτά που νιώθεις πιθανότατα είναι ψυχοσωματικά λόγω υπερβολικού άγχους.
Απευθύνσου άμεσα σε έναν ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή - ψυχίατρο (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) θα σε αξιολογήσει και θα σου δώσει λύση να ηρεμήσεις.
Η ναυτία είναι κλασσικό ψυχοσωματικό σύμπτωμα.
Επίσης έχει πολύ ζέστη, πέρασες ίωση και είσαι αδύναμη ακομη, μπορεί να είσαι αφυδατωμένη, μπορεί να μην εχεις φάει καλά, μπορεί να σε πείραξε ο καφές.
Φάε καλά, ενυδατώσου, ξεκουρασου και προσπάθησε να μην καταστροφολογείς. Αν δεν μπορείς μόνη του όπως προείπα ψυχολόγο.
Ελπίζω να ηρεμήσεις και να πάνε όλα καλά.
Σ ευχαριστώ για το κουράγιο που μου έδωσες... Αισθάνομαι λίγο καλύτερα από το πρωί αλλά τώρα έχω μια έντονη ταχυπαλμια και προσπαθώ να μην φρικαρω πάλι...επίσης έχω άγχος όλη μέρα..τώρα μπόρεσα να ξεκουραστώ και να κάτσω...μακάρι κάποια στιγμή να ηρεμήσω από ολα
Γιατί δεν θέλεις να παραδεχτείς στον εαυτό σου ότι χρειάζεσαι ψυχιατρική βοήθεια?
Την μία έχεις καρκίνο,την άλλη εγκεφαλικό,την άλλη αυτοάνοσο και τελικά δεν έχεις τίποτα.
Η νοσοφοβία και η υποχονδρίαση είναι προιόντα του συσσωρευμένου άγχους.
Το πιο πιθανό είναι να χρειάζεσαι και φαρμακευτική αγωγή και αλλαγή καθημερινής δραστηριότητας για να ησυχάσεις
Μην είσαι αρνητική στο να ζητήσεις βοήθεια!
Είναι κανείς εδώ? Εχω κάποια συμπτώματα σήμερα και έχω φουλ πανικό ότι κάτι παθαίνω...είναι κανείς εδώ να μιλήσουμε?
Μην ψάχνεις στο διαδίκτυο για τα συμπτώματα και κανε πράγματα και δραστηριότητες. Καθάρισε το σπίτι, βγεις για καφέ με έναν φίλο /φίλη κάνε κάτι δημιουργικό.
Δεν είσαι οι σκέψεις σου, δεν είσαι τα συμπτώματά σου. Άστα να συμβαίνουν, μην τα παλεύεις, μην περιμένεις να φύγουν και κάνε ότι θα έκανες χωρίς αυτά.
Και αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου, η επίσκεψή σε έναν ειδικό ψυχολόγο - ψυχίατρο δεν είναι κακή ιδέα.
Έχω περάσει (και περνάω) συμπτώματα, κρίσεις πανικού, αγχωδη διαταραχή, φοβία για την υγεία μου.
Ούτε πέθανα, ούτε οι φοβίες μου για το τί μπορεί πάθω βγήκαν αληθινές ούτε τίποτα. Περνάω καλες περιόδους και δύσκολες περιόδους όπως όλος ο κόσμος.
Δεν παθαίνεις τίποτα. Όπως προείπα κάνε ότι θα έκανες χωρίς αυτά που νιώθεις και απευθύνσου σε ειδικό. Ολα θα πάνε καλά.
Αυτό κάνω ,δηλαδή συνεχίζω να ζω κανονικά παρόλα τα συμπτώματα που έχω...πηγαινω παντού ενώ υποφέρω από τα συμπτώματα και μεγάλωνω ένα παιδάκι πάλι υποφέροντας με τα συμπτώματα...κάποιες μέρες καλές..κάποιες πολύ άσχημες...συνεχίζω όμως διότι δεν έχω και άλλη επιλογή
Αυτό πρέπει να κάνω...
Απόψε δεν με παίρνει ο ύπνος με τιποτα και αγχωθηκα για το πότε θα κοιμηθώ.
.:/
Ούτε εμένα. Ε και; Μακριά από οθόνες τουλάχιστον μια ώρα πριν κοιμηθείς, δροσερό περιβάλλον, σκοτεινό και αν σταματήσεις να αγχώνεσαι γιατί δεν κοιμάσαι να δεις που θα κοιμηθείς.
ουτε εγω κοιμαμαι παιδια. καλησπερα. παντος θα συμφωνησω με πανω ναι οσο μπορεις προσπαθα. καλο στον εαυτο σου θα κανεις
Καλημέρα παιδιά κοιμηθήκατε καθόλου εσείς?...εγώ κοιμήθηκα..
Το βασικό που πρέπει να καταλάβεις είναι πως ότι και να γίνει θα κοιμηθείς. Το μυαλό και το σώμα εν τέλει θα κοιμηθούν.
Το θέμα είναι να ρυθμιστεί το πότε και να κοιμάσαι σωστά.
Εκεί κολλάει το άγχος, κάποιες συνήθειες μας κτλ.
Όπως προείπα μακριά από οθόνες τουλάχιστον μια ώρα πριν πέσεις για ύπνο και όλα τα παραπάνω.
Η άσκηση και γενικά οι δραστηριότητες βοηθούν. Αν κάθεσαι όλη μέρα μακροπρόθεσμα για παράδειγμα δεν βοηθάει στο να κοιμηθείς σωστά.
Η έκθεση στον ήλιο απαραίτητη. Τουλάχιστον μισή με μια ώρα την μέρα έκθεση στον ήλιο. Ρυθμίζει τις απαραίτητες ορμόνες και δείχνει στον εγκέφαλο ότι ειμαστε ενεργοί την μέρα που εν τέλει βοηθάει το βιολογικό ρολόι.
Και όχι άγχος για τον αν κοιμηθώ και πότε.
Πώς είστε παιδιά εσείς?
Δύσκολη μέρα για μένα σήμερα... αλλά τί να κάνουμε... υπομονή..
Αγωγή μέχρι νεοτέρας....
Άκυρο το προηγούμενο μήνυμα σόρυ
Ακολουθώντας το πρόγραμμα αγωγής του γιατρού μου έκοψα το μισό ζαναξ το πρωί εδώ και 3 μέρες. Τις τελευταίες 2 μέρες μου κόπηκε η όρεξη για φαγητό, η ανησυχία μου και η νευρικότητα μου αυξήθηκαν και η διάθεση χτύπησε πάτο.
Μάλλον είναι τα αρχικά συμπτώματα από την αύξηση της δόσης του ladose που έκανα εδώ και ένα μήνα περίπου και τα 'καπέλωνε' το μισό ζαναξακι το πρωί. Ίσως όχι. Θα ρωτήσω τον γιατρό μου στην επόμενη συνέδρια.
Λογικά είνα η δύσκολη μεταβατική περίοδος τής αύξησής της δόσης μέχρι να δουλέψει.
Θα δείξει....
Καλησπέρα παιδιά πώς είστε? Εγώ εδώ και δύο μέρες έχω πάλι μια επειδινωση άγχους ...έχω πολλές σωματικές εχολησεις δεν νιώθω καλα
Δεν μπορώ να ηρεμήσω απόψε ώστε να αποκοιμηθω..και ενώ νιώθω κουρασμένη δεν μπορώ να κοιμηθώ...νιώθω ζάλη από το πρωί,αδυναμία,και μια περίεργη ζάλη στα μάτια όταν κοιτάω κάτω...νιώθω ότι θα πεθάνω ..και το νιώθω έντονα...δεν ξέρω αν έχω κάτι έχω αγχωθει πολύ ....γενικά είμαι πολύ πεσμένη αυτές τις μέρες...κοιμάμαι με τα χίλια ζόρια έχοντας χίλιες ενοχλήσεις πριν με πάρει ο ύπνος..