Originally posted by nature
Quote:
Originally posted by πανος12345
αν η σημερινη Πολιτεια δεν μπορει να σου εξασφαλισει το δικαιωμα να κοιμασει ησυχη στο σπιτι που σε στειλε με προξενια με εμπορικες δοσοληψιες , για ενα απροβλεπτο τοκετο η απλα απο μια καψουρα , με τον ανδρα σου , τοτε να την αλλαξεις !
γιατι χωρις να το ξερεις , η οικιακη στεγη ειναι και για τους δυο σας !
Οποιος την στερησει απο τον αλλον και αυτο γινει αιτια να χασει την ζωη του , ειδικα αν ειναι αρρωστος και μαλιστα με ψυχικο νοσημα , εχει ποινικες ευθυνες !
αυτο και σας καλυνυχτιζω για αποψε , ελπιιζοντας να καταλαβατε οτι η βια στην βια , δεν ειναι η λυση για κανενα προβλημα κοινωνικου χαρακτηρα , αλλα μονο η επανιδρυση του κρατους προνοιας , ανεξαρτητως του κοστους .
Τα νοσηλευτικα ιδρυματα των ψυχικα ασθενων , ειτε μπηκαν οικειοθελως ειτε οχι , πρεπει να αποδιδουν τον αρρωστο αυτοδυναμο στην κοινωνια ...
Πάνο, οι απόψεις αυτές κρύβουν ενδιαφέρουσες οπτικές ομολογώ. Και ευαίσθητες. Ομως η Πολιτεία δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Και εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να κοιμάμαι με το φόβο πάνω από το κεφάλι το δικό μου ή του παιδιού μου, μέχρι να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία ή οι πολίτες ή οι αρμόδιοι λειτουργοί. Μη ξεχνάς ότι και σαν Φύση που είμαι έχω έντονο και ένα φυσικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό που λέγεται \"αίσθημα της επιβίωσης\".
Και αυτό είναι πάνω απ\' όλα τελικά:)
Πάντως στη παρούσα περίπτωση τα συμφέροντα είναι αντικρουόμενα. Αλλο συμφέρει τον πάσχοντα, άλλο τη φίλη μας που θέτει το θέμα και άλλο το 11χρονο παιδί τους. Φαντάζομαι ότι ο ψυχολόγος του κάθε ενός από αυτούς, διαφορετικά πράγματα θα έχει να προτείνει, ωφέλιμα για το δικό του πελάτη. Οπως και ο δικηγόρος του κάθε ενός.