Quote:
Originally posted by marina38
Αγαπητέ Νίκο,
Πράγματι η κατάσταση είναι απογοητευτική. Όντως καταλαμβάνουν πλέον πολύ χώρο και εμφανίζονται με ολοένα αυξανόμενη συχνότητα προσωπικές αντιπαραθέσεις και άσχετα θέματα. Επιπλέον, αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω ένας όρος χρήσης, κανόνας, παραίνεση που να έχει τηρηθεί. Ή μάλλον, ναι, υπάρχει μόνο ένα πράγμα που συστηματικά αποδοκιμάζεται, η χρήση greeklish. Κατά τ’ άλλα, οι κάθε είδους ακατάλληλες προτροπές, αλλά και απόλυτες θέσεις σχετικά με την αιτιολογία, την τρέχουσα κατάσταση-διάγνωση και πρόγνωση των γραφόντων πάνε σύννεφο, το ίδιο οι βρισιές και οι χαρακτηρισμοί, γίνονται αλλαγές στα προφίλ και διπλοεγγραφές, υπάρχει ακόμα και διαφήμιση, ανακοινώνονται προσωπικά δεδομένα από συναντήσεις, msn, u2u και οι απείρου κάλλους διάλογοι συνεχίζουν να γεμίζουν τις σελίδες.
Παλιότερα θυμάμαι πως υπήρχαν κάποιες παρεμβάσεις, όχι πάντοτε, αλλά έμοιαζαν (εκ του αποτελέσματος) επαρκείς για να διατηρηθεί ή να επανέλθει η ηρεμία και το φόρουμ στους αρχικούς του στόχους. Τώρα, θα συμφωνήσω με κάποια άλλα μέλη που έγραψαν ότι υπάρχει παντελής απουσία διαχειριστικής παρέμβασης (πάντοτε σε συνάρτηση με το μέγεθος της απαιτούμενης παρέμβασης λόγω απαράδεκτων μηνυμάτων που ποστάρονται).
Θα ήθελα να βλέπω άμεσες, ή έστω μετά από σύντομο χρονικό διάστημα παρεμβάσεις που να βρίσκονται (τουλάχιστον) σε συμφωνία με τους όρους χρήσης και τη γενικότερη φιλοσοφία του φόρουμ. Για να πετύχει η περίφημη αυτορύθμιση χρειάζεται και κάποια καθοδήγηση-οριοθέτηση. Η οποία ναι, μπορεί να είναι ολοένα και μικρότερη αν αναφερόμαστε σε ένα παιδί που μεγαλώνει, αλλά όχι σε ένα φόρουμ που μεγαλώνει ενώ ταυτόχρονα έχει λίγα μόνο σταθερά μέλη. Μπορεί να υπάρχουν μεγάλα διαστήματα όπου η παρέμβαση από την πλευρά των διαχειριστών να είναι περιττή, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί ποτέ να σταματήσει η παρακολούθηση και η εγρήγορση.
Ζητάς τη συνδρομή όλων. Η συνδρομή όμως αυτή δεν μπορεί να υπάρχει με τη συνεχή απουσία των διαχειριστών. Αυτό που γράφεις για τη συχνή επικοινωνία με τη Σέλια είναι λίγο σαν να λέω στους φίλους μου ‘εγώ σας σκέφτομαι συνέχεια, μην ανησυχείτε που δεν παίρνω ποτέ τηλέφωνο και έχω να σας δω 10 χρόνια, ούτε εμφανίστηκα όταν με αναζητήσατε’… και να περιμένω βέβαια πως όλοι είναι σε θέση να καταλάβουν το ενδιαφέρον μου και όχι μόνο να συνεχίζουν να με θεωρούν φίλη, αλλά να δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για εμένα. Όσο για την ελπίδα να φροντίσουν το χώρο τα ίδια τα μέλη, ιδίως τα παλιότερα, μου φαίνεται λίγο ανεδαφικό, χωρίς να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι, δικαιώματα και υποχρεώσεις. Δεν αμφισβητώ βέβαια τη σημασία της προσωπικής προσπάθειας και της ευθύνης του κάθε μέλους.
Ως προς τη διαχείριση όμως, η δική μου αίσθηση είναι πως η απουσία παρέμβασης δεν οφείλεται μόνο σε κάποια προσωπική κοσμοθεωρία ή σε μια γενικότερη στάση – άποψη περί διαχείρισης, αλλά και (αν όχι κυρίως) στην έλλειψη χρόνου. Εξάλλου λες πως θα ευχόσουν η κοινότητα κάποια μέρα να χρειάζεται ακόμα λιγότερο από τον ήδη λιγοστό χρόνο που διαθέτεις. Νομίζω όμως ότι η διαθεσιμότητα χρόνου είναι αναγκαία προϋπόθεση. Είναι κατανοητό και καθόλου κατακριτέο, ότι δεν μπορείς να ασχολείσαι συστηματικά με το φόρουμ. Χρειάζεται όμως η παρουσία κάποιου που να μπορεί. Το πώς ακριβώς θα μπορούσε αυτό να γίνει, δεν μου είναι ξεκάθαρο καθώς δεν γνωρίζω όλες τις παραμέτρους λειτουργίας αυτής της προσπάθειας.
Αυτά από εμένα, φυσικά ελπίζω να υπάρξει συνέχεια και να είναι καλύτερη.
Η μαρίνα θίγει ένα σωρό σημαντικά θέματα τα οποία πρέπει να τα δούμε με σοβαρότητα.